Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Zwolle

Aanwijzingsbesluit verbodsgebieden bedelarij ex artikel 2:65 APV Zwolle

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieZwolle
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingAanwijzingsbesluit verbodsgebieden bedelarij ex artikel 2:65 APV Zwolle
CiteertitelAanwijzingsbesluit verbodsgebieden bedelarij ex artikel 2:65 APV Zwolle
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpbestuur en recht
Eigen onderwerpbestuur en organisatie
Externe bijlagengebiedsverbod detailkaarten gebiedsverbod overzichtskaart

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

artikel 2:65

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

13-03-2024nieuwe regeling

05-03-2024

gmb-2024-108125

cb 5-3.2024

Tekst van de regeling

Intitulé

Aanwijzingsbesluit verbodsgebieden bedelarij ex artikel 2:65 APV Zwolle

Intitulé

Aanwijzingsbesluit verbodsgebieden bedelarij ex artikel 2:65 APV Zwolle

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwolle,

 

overwegende dat:

- in de Algemene plaatselijke verordening (Apv) van de gemeente Zwolle de grondslag is opgenomen voor het aanwijzen van gebieden waar het verboden is om geld of andere zaken te bedelen in verband met de bescherming van de openbare orde en veiligheid;

- uit informatie van politie en toezichthouders blijkt dat structureel wordt gebedeld in bepaalde gebieden, met name de binnenstad en het gebied rond station Zwolle;

- het bedelen door bezoekers van binnenstad en wijkwinkelcentra alsmede ondernemers als hinderlijk wordt ervaren vanwege belemmering van doorgang en toegang tot gebouwen en gevoelens van onveiligheid;

- het bedelverbod noodzakelijk wordt geacht om in de aan te wijzen gebieden de overlast beheersbaar te houden door de politie en de handhavingsorganisatie;

- dit besluit niet van toepassing is op het op straat optreden van straatartiesten;

 

gelet op:

- artikel 2:65 van de APV;

 

besluit:

  • I.

    de volgende gebieden, zoals weergegeven op de bij dit besluit gevoegde kaarten, aan te wijzen waar het verboden is op of aan de weg of in een voor het publiek toegankelijk gebouw om geld of andere zaken te bedelen:

    • 1.

      Het gebied bij winkelcentrum Stadshagen en het Cultuurhuis bij de Stadshagenbrug in Stadshagen, gelegen binnen de as van de volgende wegen: Veldbeemgras, Koperslagerstraat, Zwaardvegerstraat, Twistvlietpad, Belvederelaan, Arendshorstlaan, Oude Wetering en het fietspad tussen de Eerdelaan.

    • 2.

      Het gebied bij de supermarkt in Westenholte, gelegen binnen de as van de volgende wegen: Petuniaplein, Westenholterweg, Petuniaweg en Tijmpad.

    • 3.

      Het gebied bij wijkcentrum Noord (Bachplein) en winkelcentrum Holtenbroek inclusief aansluiting op gebied 5, gelegen binnen de as van de volgende wegen: Mozartlaan (van Zwartewaterallee tot Bachlaan, inclusief groenstroken), Bachlaan, Beethovenlaan, Porporastraat en Telemannstraat.

    • 4.

      Het gebied bij winkelcentrum de Dobbe in AA-landen, gelegen binnen de as van de volgende wegen: Merwedelaan, Reggelaan (tot aan voetpad door park), voetpad door park richting Zwartewaterallee, Zwartewaterallee, Rijnlaan (inclusief groenstroken tot aan bebouwing).

    • 5.

      De binnenstad en directe omgeving daaromheen inclusief aansluiting op gebied 3, het gebied bij supermarkt Plus Vechtstraat en winkelcentrum Diezerpoort, gelegen binnen de as van de volgende wegen: Zwartewaterallee tussen Mozartlaan en Burgemeester Roelenweg, Burgemeester Roelenweg (inclusief groenstroken), Pannekoekendijk inclusief Katwolderplein, Harm Smeengekade, Emmawijk, Burgemeester van Roijensingel, Groot Wezenland, Schoenkuipenbrug, Bagijnesingel, Koewegje, Brink, Rhijnvis Feithlaan, Vechtstraat, Thomas a Kempisstraat, Diezerkade, Diezerplein, Braillestraat, Van Wevelinkhovenstraat, Burgemeester Drijberssingel en Schuttevaerkade.

    • 6.

      Het gebied rondom station Zwolle, gelegen binnen de as van de volgende wegen: Stationsweg, Westerlaan (tot aan voetgangersingang parkeergarage Stationsplein), Stationsplein, Oosterlaan (tot aan de Hoge Spoorbrug), Koggelaan, Hanzelaan.

    • 7.

      Het gebied bij winkelcentrum Forelkolk, gelegen binnen de as van de volgende wegen: Schellerallee (inclusief groenstroken), Van Laersweg, Meervalkolk, Forelkolk (tussen Meervalkolk en voetgangersbrug), Schellerbergweg (inclusief groenstroken).

    • 8.

      Het gebied bij winkelcentrum Zwolle Zuid, gelegen binnen de as van de volgende wegen: Oldeneelallee, Nieuwe Deventerweg, Van der Capellenstraat en Patriottenlaan.

    • 9.

      Het gebied bij de supermarkt aan de Veemarkt, gelegen binnen de as van de volgende wegen: Harm Smeengekade, Veemarkt (inclusief parkeerterrein) en Emmastraat.

    • 10.

      Het gebied bij het winkelcentrum aan de Hogenkampsweg, gelegen binnen de as van de volgende wegen: Hogenkampsweg (tussen Radewijnsstraat en Zerboltstraat), Zerboltstraat, Zerboltpad en Radewijnsstraat.

    • 11.

      Het gebied bij het winkelcentrum aan de Campherbeeklaan, gelegen binnen de as van de volgende wegen: Boerendanserdijk, Campherbeeklaan (inclusief parkeerterrein) en Eikenlaan.

  • II.

    dat dit besluit in werking treedt de dag na bekendmaking.

Bezwaarmogelijkheden

Bent u het niet eens met dit besluit? U kunt dan een bezwaarschrift sturen naar het college. Zorgt u er voor dat u het bezwaarschrift indient binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt. Daarmee voorkomt u dat wij uw bezwaarschrift niet meer kunnen behandelen.

 

Hoe maakt u bezwaar?

U kunt digitaal een bezwaarschrift indienen. Op de website van de gemeente Zwolle: www.zwolle.nl/bezwaarindienen treft u alle informatie aan. Voor het digitaal indienen van een bezwaarschrift heeft u een DigiD inlogcode nodig.

 

U kunt uw bezwaarschrift ook schriftelijk indienen. Uw bezwaarschrift richt u aan het college. Het adres is Postbus 10007, 8000 GA Zwolle.

In uw bezwaarschrift moet het volgende staan:

- uw naam, adres en graag ook uw telefoonnummer;

- een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt

- (u kunt bijvoorbeeld de datum en ons kenmerk van het besluit vermelden of een kopie meesturen);

- de reden waarom u bezwaar maakt;

- de datum en uw handtekening.

 

Dient iemand anders namens u een bezwaarschrift in? Stuur dan een volmacht mee. Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit blijft gelden in de tijd dat uw bezwaarschrift in behandeling is.

 

Als u dit niet wilt, bijvoorbeeld omdat het besluit onherstelbare gevolgen voor u heeft, dan kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen. U kunt dan de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel vragen een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan alleen als u binnen de termijn een bezwaarschrift heeft ingediend. Het adres van de rechtbank is Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

 

Aldus vastgesteld op 5 maart 2024,

P. Snijders, burgemeester

D. Emmer, secretaris