Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Deelgemeente Amsterdam - Nieuw-West

Verordening voorzieningen lokaal onderwijsbeleid stadsdeel Nieuw-West

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieDeelgemeente Amsterdam - Nieuw-West
Officiële naam regelingVerordening voorzieningen lokaal onderwijsbeleid stadsdeel Nieuw-West
CiteertitelVerordening voorzieningen lokaal onderwijsbeleid stadsdeel Nieuw-West
Vastgesteld doordeelraad
Onderwerponderwijs
Eigen onderwerpOnderwijs

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Datum ondertekening inwerkingtredingsbesluit:

Bron bekendmaking inwerkingtredingsbesluit: n.v.t.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

  1. Wet op het primair onderwijs, artt 140 en 141
  2. Wet op de expertisecentra, artt 134, 135

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

04-01-201325-07-2013nieuwe regeling

19-12-2012

Westerpost 3 januari 2013

2012/int/1158

Tekst van de regeling

Verordening voorzieningen lokaal onderwijsbeleid stadsdeel Nieuw-West

Hoofdstuk 1  Algemene bepalingen

Artikel 1 Begripsbepaling

In deze verordening wordt verstaan onder:

  • a.

    Het dagelijks bestuur: het dagelijks bestuur van het stadsdeel Nieuw-West;

  • b.

    Schoolbestuur: bevoegd gezag van een volgens de Wet op het primair onderwijs, de Wet op het voortgezet onderwijs en de Wet op de expertisecentra bekostigde in het stadsdeel van de gemeente Amsterdam gelegen openbare of bijzondere school, of, voor zover in deze verordening is bepaald, van een nevenvestiging waarvan de hoofdvestiging is gelegen in een ander stadsdeel of andere gemeente;

  • c.

    School: school voor basisonderwijs dan wel school voor speciaal basisonderwijs, school voor voortgezet onderwijs en school voor (voortgezet) speciaal onderwijs;

  • d.

    Nevenvestiging: deel van een school dat door de minister ingevolge artikel 85 van de Wet op het primair onderwijs of 76a of artikel 76b  van de Wet op de expertisecentra voor bekostiging in aanmerking is gebracht;

  • e.

    Voorziening: Een voorziening zoals opgenomen in de door het dagelijks bestuur vastgestelde bijlage A Stadsspecifieke voorzieningen dan wel in de door het dagelijks bestuur vastgestelde bijlage B Stadsdeelspecifieke vooorzieningen, beide behorende bij deze verordening;

  • f.

    Indieningsdatum: uiterste moment zoals opgenomen in een van de beide bijlagen van deze verordening, waarvoor een aanvraag voor een voorziening voor het eerste daaropvolgende tijdvak moet zijn ingediend;

  • g.

    Toekenningscriteria: de omstandigheden zoals opgenomen in een van de beide bijlagen van deze verordening, op basis waarvan en waaronder een schoolbestuur in aanmerking komt voor een voorziening;

  • h.

    Tijdvak: periode zoals opgenomen in de bijlage Voorzieningen van deze verordening, waarvoor een voorziening wordt toegekend;

  • i.

    Subsidieplafond: het door het dagelijks bestuur met inachtneming van de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene subsidieverordening van het stadsdeel vastgestelde bedrag, dat binnen een bepaald tijdvak ten hoogste beschikbaar is voor toekenning van een bepaalde in de bijlagen van deze verordening omschreven voorzieningen;

  • j.

    Beschikbaarstelling: de beschikking van het dagelijks bestuur waarbij een voorziening of de toegang daartoe in natura beschikbaar wordt gesteld;

  • k.

    Subsidiebeschikking: de beschikking van het dagelijks bestuur waarin het subsidiebedrag voor een voorziening wordt toegekend dan wel wordt vastgesteld.

Artikel 2 Vaststelling van de voorzieningen en de omstandigheden waaronder zij worden toegekend
  • 1. Het dagelijks bestuur stelt met inachtneming van de door de stadsdeelraad vastgestelde kaders de bij deze verordening behorende bijlage A Stadsspecifieke voorzieningen en bijlage B Stadsdeelspecifieke voorzieningen vast.

  • 2. Het dagelijks bestuur kan voor elk van de in deze bijlagen opgenomen voorzieningen aan het begin van het tijdvak met inachtneming van de Algemene wet bestuursrecht een plafond vast stellen tot waartoe de voorziening door het stadsdeel kan worden toegekend.

Artikel 3 Jaarlijks overzicht

Jaarlijks verstrekt het dagelijks bestuur vóór 1 december aan de besturen van scholen die in het stadsdeel gevestigd zijn, via het decentraal lokaal onderwijsoverleg een overzicht van de op basis van deze verordening binnen het stadsdeel aan de scholen toegekende voorzieningen. Het overzicht heeft betrekking op het voorgaande schooljaar.

Hoofdstuk 2  Procedures

Paragraaf 2.1 Aanvraag voorzieningen; weigeringsgronden

Artikel 4 Indiening aanvraag
  • 1. Een voorziening dient te worden aangevraagd voor de datum die in de desbetreffende bijlage bij de bewuste voorziening als de uiterste aanvraagdatum is opgenomen. Wanneer geen aanvraagdatum is vastgelegd, kan de voorziening het gehele jaar door worden aangevraagd.

  • De aanvraag zal schriftelijk moeten worden ingediend met gebruikmaking van het door het dagelijks bestuur hiervoor vastgestelde formulier.

  • 2. De aanvraag vermeldt:

    • naam en adres van het schoolbestuur;

    • de dagtekening;

    • de gewenste voorziening;

    • de naam van de school en de onderwijssoort;

    • een opgave waarom wordt voldaan aan de toekenningscriteria.

  • 3. Bij het ontbreken van een of meer gegevens deelt het dagelijks bestuur dit schriftelijk mee aan het schoolbestuur. Daarbij krijgt het schoolbestuur de gelegenheid om binnen drie weken na de datum van verzending van de mededeling de gegevens schriftelijk aan te vullen. Indien het schoolbestuur de ontbrekende gegevens niet binnen deze termijn verstrekt, beslist het dagelijks bestuur de aanvraag niet te behandelen.

  • Artikel 5 Beslistermijn

  • Het dagelijks bestuur besluit binnen twaalf weken na ontvangst van de aanvraag.

  • Deze termijn kan het dagelijks bestuur eenmalig met vier weken verlengen. Deze verlenging wordt uiterlijk twee weken voor het einde van de eerste beslistermijn schriftelijk aan het schoolbestuur meegedeeld onder opgave van de redenen daarvoor.

Artikel 6 Weigeringsgronden

Het dagelijks bestuur weigert de voorziening indien:

  • de gewenste voorziening geen voorziening is in de zin van deze verordening;

  • niet is voldaan aan één of meer van de toekenningscriteria, zoals vermeld in de desbetreffende bijlage voor de bewuste voorziening.

Paragraaf 2.2 Toekenning

Artikel 7 Inhoud beschikking tot toekenning

De beschikking van het dagelijks bestuur tot toekenning van een voorziening houdt in hetzij de beslissing om de aangevraagde voorziening feitelijk beschikbaar te stellen hetzij de verlening van een subsidiebedrag om de aangevraagde voorziening te realiseren.

De beschikking bevat voorts:

  • het tijdvak en het doel waarvoor de voorziening is toegekend;

  • voor zover van toepassing, het bedrag van de voorziening,

  • de wijze waarop het schoolbestuur de voorziening dient uit te voeren en,

  • voor zover van toepassing, de wijze waarop rekening en verantwoording door het schoolbestuur wordt afgelegd aan het dagelijks bestuur en op welke termijn vaststelling van de subsidie plaats vindt.

Artikel 8 Verbod tot vervreemding

Vervreemding door het schoolbestuur van op basis van deze verordening toegekende voorzieningen, is niet toegestaan zonder toestemming van het dagelijks bestuur tenzij sprake is van een overdracht van voorzieningen aan een ander schoolbestuur als gevolg van samenvoeging van het desbetreffende schoolbestuur met een ander schoolbestuur.

Hoofdstuk 3  Slotbepalingen

Artikel 9 Informatieverstrekking

Het schoolbestuur verstrekt op verzoek van het dagelijks bestuur nadere gegevens die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van het bepaalde in deze verordening.

Artikel 10 Beslissing van het dagelijks bestuur in gevallen waarin de verordening niet voorziet

In gevallen, de uitvoering van de verordening betreffende, waarin deze verordening niet voorziet, beslist het dagelijks bestuur.

Artikel 11 Citeertitel; inwerkingtreding

De verordening kan worden aangehaald als: Verordening voorzieningen lokaal onderwijsbeleid stadsdeel Nieuw-West.

De verordening treedt in werking met ingang van de dag na publicatie.

Artikel 12: Intrekking huidige Verordeningen en overgangsbepaling

De volgende verordeningen worden ingetrokken:

  • Verordening financiële en materiële gelijkstelling onderwijs stadsdeel Geuzenveld- Slotermeer 2007 - 2010 (2008) met dien verstande dat deze verordening van toepassing blijft voor de aanvragen die op grond van deze verordening zijn ingediend en de vaststelling, intrekking, wijziging of terugvordering van subsidies die op grond van deze verordening zijn verstrekt.

  • Verordening materiële en financiële gelijkstelling onderwijs stadsdeel Osdorp (2009) met dien verstande dat deze verordening van toepassing blijft voor de aanvragen die op grond van deze verordening zijn ingediend en de vaststelling, intrekking, wijziging of terugvordering van subsidies die op grond van deze verordening zijn verstrekt.

  • Verordening materiële en financiële gelijkstelling onderwijs stadsdeel Slotervaart (2007) met dien verstande dat deze verordening van toepassing blijft voor de aanvragen die op grond van deze verordening zijn ingediend en de vaststelling, intrekking, wijziging of terugvordering van subsidies die op grond van deze verordening zijn verstrekt.