Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Noordenveld

Fietsregeling

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Noordenveld
Officiële naam regelingFietsregeling
CiteertitelFietsregeling
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpopenbare orde en veiligheid
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Car, artikel 4a:3

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-01-2002nieuwe regeling

15-01-2002

onbekend

Geen
01-01-200201-01-2002nieuwe regeling

15-01-2002

onbekend

Geen
01-01-200205-02-2015nieuwe regeling

15-01-2002

onbekend

Geen

Tekst van de regeling

Fietsregeling

Fietsregeling

Deelnemers

De medewerkers in vaste dienst bij de gemeente kunnen gebruik maken van de regeling. De medewerker moet drie jaar lang op meer dan de helft van zijn/haar werkdagen voor het woon-werkverkeer gebruik maken van de fiets.

Aankoop

De deelnemer schaft een fiets aan ten behoeve van het woon-werkverkeer en levert de (originele) nota in bij de salarisadministratie (afdeling Middelen en Ondersteuning). Overeenkomstig de voorschriften van de belastingdienst vallen ook andere met een fiets ‘samenhangende’ zaken onder de regeling. Het gaat dan om zaken, die direct betrekking hebben op het woon-werkverkeer, zoals onderhoud, reparatie en fiets- en regenkleding. Verder valt ook een fietsverzekering onder de regeling.

Frequentie

De deelnemer kan maximaal 1 keer per 3 kalenderjaren een fiets aanschaffen. Maximaal € 749,00 komt in aanmerking voor de regeling. Voor onderhoud en accessoires geldt een maximum van € 82,00 per jaar. De totale verzekeringspremie over maximaal 3 jaar wordt meegenomen.

Verrekening

De gemeente betaalt het totaal bedrag van de nota dat onder de regeling valt aan de deelnemer in de vorm van een renteloze lening. De werknemer geeft aan hoe het geleende bedrag zal worden verrekend en verklaart dat hij/zij aan de voorwaarden voldoet om voor de regeling in aanmerking te komen. De salarisadministratie zorgt voor inhouding conform de afspraken vermeld in het contract. De maximale looptijd is 36 maanden. Bij beëindiging van de dienstbetrekking zal het restant van de openstaande lening direct opeisbaar zijn.

Opties voor het terugbetalen van het geleende bedrag

  • 1

    Aflossing door het inleveren van een deel van het bruto loon. De deelnemer spreekt voor een bepaalde periode een lager loon af met de gemeente, waarbij het loon niet lager mag worden dan het wettelijk minimum loon. Voor deeltijders geldt dit naar rato.

  • 2

    Het inleveren van (een deel van) het bruto vakantiegeld in mei.

  • 3

    Het inleveren van (een deel van) de eindejaarsuitkering in december.

  • 4

    Het uitwisselen van verlofuren tegen geld in januari, waarbij het bruto resultaat verrekend wordt met de renteloze lening. De waarde van één verlofuur komt overeen met het gemiddeld uurloon (in januari van dat jaar) van alle medewerkers in dienst bij de gemeente Noordenveld. Het verzoek tot het uitwisselen van verlofuren moet jaarlijks, in overleg met het afdelingshoofd, door het college worden toegewezen.

  • 5

    Een combinatie van optie 1 tot en met 4.

Ondertekening