Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Fryslân

Werktijdenregeling personenchauffeurs provincie Fryslân

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieFryslân
OrganisatietypeProvincie
Officiële naam regelingWerktijdenregeling personenchauffeurs provincie Fryslân
CiteertitelWerktijdenregeling personenchauffeurs provincie Fryslân
Vastgesteld doorgedeputeerde staten
Onderwerpbestuur en recht
Eigen onderwerppersoneel

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

16-12-201001-01-200604-04-2013Nieuwe regeling

14-12-2010

Provinciaal blad, 2010, 77

GS-stik 926765

Tekst van de regeling

Intitulé

Werktijdenregeling personenchauffeurs provincie Fryslân

Werktijdenregeling personenchauffeurs provincie Fryslân

Artikel 1

Aan de personenchauffeur worden volgens rooster wisselend de ene dag chauffeurswerkzaamheden en de volgende dag bodewerkzaamheden ten behoeve van de cluster Huishoudelijke Zaken van de afdeling Facilitair Bedrijf opgedragen. Het rooster wordt per maand uiterlijk één maand voor de ingangsdatum vastgesteld door het hoofd van de cluster Huishoudelijke Zaken.  

Artikel 2

De personenchauffeurs zijn onder gewone omstandigheden vrij van dienst op zaterdagen en zondagen alsmede op de in artikel D2, eerste lid Ambtenarenreglement Fryslan genoemde feestdagen. Alleen in door het hoofd van de cluster Huishoudelijke Zaken te bepalen uitzonderlijke situaties is een personenchauffeur verplicht op de hiervoor genoemde dagen dienst te doen of zich beschikbaar te houden om dienst te doen.

Artikel 3

Op de dagen waarop de personenchauffeur volgens rooster bodewerkzaamheden verricht duurt een dienst 8 uren. De werktijden zijn vastgesteld van 8.30 tot 17.00 uur. De pauze duurt 30 minuten en kan variabel in de uren tussen 12.00 tot 13.30 uur worden opgenomen.

Artikel 4

Op de dagen waarop de personenchauffeur volgens rooster chauffeurswerkzaamheden verricht, duurt een dienst maximaal 10 uren. De werktijden zijn variabel. De werktijden worden uiterlijk 2 werkdagen voor de betreffende dag door een door het hoofd van de cluster Huishoudelijke Zaken vast te stellen in een dagrooster vastgelegd. Op de betreffende dag bepaalt de gedeputeerde welke tijdvakken als wachttijd dan wel als rusttijd of pauze wordt aangemerkt. In geval van rusttijd wordt tevens aangegeven of de personenchauffeur zich beschikbaar dient te houden.

Artikel 5

  • 1.

    De personenchauffeur registreert op het in de bijlage bij dit besluit opgenomen formu-lier per tijdseenheid van 30 minuten de volgende gegevens:

    • -

      aanvang dienst;

    • -

      einde dienst;

    • - tijdstippen en duur pauze;

    • - ziekte, (bijzonder) verlof, ATV-verlof, compensatieverlof of cursus.

  • 2. Op de dagen waarop de personenchauffeur werkzaam is als chauffeur dienen tevens de volgende gegevens te worden geregistreerd:

    • -

      de tijdvakken waarin daadwerkelijk is gereden (rijtijd);

    • -

      de tijdvakken welke door de gedeputeerde zijn aangewezen als rusttijd;

    • -

      de tijdvakken die zijn aangemerkt als wachttijd;

    • -

      de tijdvakken waarin overige chauffeurswerkzaamheden zijn verricht zoals plannen van ritten, onderhoud auto’s;

Artikel 6

Indien over een tijdvak van 13 achtereenvolgende weken de feitelijke werktijd meer dan 45 uren bedraagt, worden de extra gewerkte uren opgespaard. Deze extra uren - het compensatieverlof - worden in blokken van 8 uren in overleg met het hoofd van de cluster Huishoudelijke Zaken opgenomen op dagen waarop de betreffende personenchauffeur volgens het maandrooster bodewerkzaamheden dient te verrichten. De uren dienen in het direct volgende tijdvak van 13 weken te worden opgenomen. De tijdvakken beginnen telkens op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober van enig jaar.

Artikel 7

Op de dagen waarop de personenchauffeur werkzaam is als bode kunnen hem, naast de werkzaamheden ten behoeve van de bodedienst ook andere werkzaamheden, opgenomen in de functieomschrijving van de functie ‘bode/chauffeur’, opgedragen worden.

Artikel 8

Voor reizen naar het buitenland dient het hoofd van de cluster Huishoudelijke Zaken vooraf toestemming te verlenen. Hierbij worden tevens afspraken gemaakt over de vergoeding van gemaakte kosten en welke tijdvakken aangemerkt worden als werktijd respectievelijk rusttijd en pauze.

Artikel 9

Algemeen verlof en ATV-verlof worden in overleg met het hoofd van de cluster Huishoudelijke Zaken opgenomen. Voor een hele verlofdag worden het aantal uren opgenomen dat de personenchauffeur feitelijk volgens het dagrooster werkt of zou moeten werken met een maximum van 8 verlofuren per dag.

Artikel 10

Wijzigingen van deze regeling worden vastgesteld nadat met inachtneming van de bepalingen in en krachtens de Wet op de ondernemingsraden daarover overleg met de ondernemingsraad heeft plaatsgevonden.

Artikel 11

Deze regeling kan worden aangehaald als ‘Werktijdenregeling personenchauffeurs provincie Fryslân’.

Artikel 12

Deze regeling treedt in werking na uitgifte van het provinciaal blad waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot 1 oktober 2000.

Leeuwarden, 14 december 2010,

voorzitter, J.A. Jorritsma

secretaris, drs. A.J. van den Berg