Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nissewaard

Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard, houdende algemene regels voor het gebruik van het parkeerterrein aan de Mosterweg te Spijkenisse (Algemene voorwaarden parkeerterrein Mosterweg Spijkenisse 2024)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieNissewaard
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingBesluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard, houdende algemene regels voor het gebruik van het parkeerterrein aan de Mosterweg te Spijkenisse (Algemene voorwaarden parkeerterrein Mosterweg Spijkenisse 2024)
CiteertitelAlgemene voorwaarden parkeerterrein Mosterweg Spijkenisse 2024
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpruimtelijke ordening, verkeer en vervoer
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Deze regeling vervangt de Algemene voorwaarden vrachtwagenparkeerterrein Mosterweg Spijkenisse 2018.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

artikel 160, eerste lid, van de Gemeentewet

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-01-2024nieuwe regeling

19-09-2023

gmb-2023-565066

23.B.00449

Tekst van de regeling

Intitulé

Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard, houdende algemene regels voor het gebruik van het parkeerterrein aan de Mosterweg te Spijkenisse (Algemene voorwaarden parkeerterrein Mosterweg Spijkenisse 2024)

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard;

 

gelet op artikel 160, eerste lid, aanhef en onder a en d, van de Gemeentewet;

 

besluit vast te stellen:

 

Algemene voorwaarden parkeerterrein Mosterweg Spijkenisse 2024.

Artikel 1 Definities

De begrippen in deze algemene voorwaarden hebben dezelfde omschrijving als in de Wegenverkeerswet 1994 en de daarop gebaseerde voorschriften.

Artikel 2 Toepassingsbereik

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst met de gemeente Nissewaard voor het gebruik van het parkeerterrein aan de Mosterweg te Spijkenisse, welk terrein wordt aangeduid op de als bijlage bij deze algemene voorwaarden behorende kaart.

Artikel 3 Overeenkomsten voor het parkeren en maximumaantal parkeerabonnementen

  • 1.

    De gemeente stelt het terrein ter beschikking voor het parkeren van autobussen, vrachtauto's, vrachtauto's met aangekoppelde aanhangwagen en personenauto's.

  • 2.

    Een overeenkomst voor eenmalig parkeren komt tot stand door de inrit van het parkeerterrein in te rijden tot aan de fysieke barrière en de daaraan verbonden automaat te bedienen door een betaalpas of smartphone met betaalapp tegen de kaartlezer te houden, waarbij het kenteken wordt gescand.

  • 3.

    Voor het parkeren met regelmaat of voor een aaneengesloten periode van ten minste een week kan een parkeerabonnement bij de gemeente worden aangeschaft. Dit kan alleen langs elektronische weg via www.nissewaard.nl, door de instructies op de website te volgen.

  • 4.

    Een parkeerabonnement wordt afgesloten voor het parkeren van één autobus, vrachtauto of vrachtauto met aangekoppelde aanhangwagen.

  • 5.

    In aanvulling op het vierde lid kan een parkeerabonnement worden gebruikt voor het parkeren van een personenauto die wordt gebruikt voor het verkeer tussen de woning van de abonnementhouder en het terrein. Beide motorvoertuigen kunnen maximaal 15 minuten tegelijk worden geparkeerd. Als het parkeren van beide voertuigen langer duurt dan 15 minuten, dan wordt de abonnementhouder voor het parkeren van het tweede voertuig aangemerkt als een andere persoon die gebruik maakt van het terrein als bedoeld in artikel 5.

  • 6.

    Er worden maximaal 92 parkeerabonnementen voor gebruik in dezelfde periode overeengekomen.

  • 7.

    Als het maximumaantal abonnementen is overeengekomen, dan wordt de volgende persoon die een parkeerabonnement wil aanschaffen op zijn verzoek op een wachtlijst ingeschreven. Bij de inschrijving wordt de datum van zijn verzoek vermeld.

  • 8.

    Zodra een wachtlijst is aangelegd, biedt de gemeente een parkeerabonnement dat is beëindigd aan degene aan die het eerst op de wachtlijst is ingeschreven. Het aanbod geldt voor een periode van twee kalenderweken vanaf de dag na die waarop het is gedaan.

  • 9.

    Een ingeschrevene wordt op zijn verzoek van de wachtlijst geschrapt. In elk geval wordt hij geschrapt als hij een aanbod van een parkeerabonnement weigert. Met een weigering wordt het niet reageren op een aanbod binnen de termijn, bedoeld in het achtste lid, gelijkgesteld.

Artikel 4 Overeenkomst voor het geven van motorrijlessen en de inrichting van een oefenterrein

  • 1.

    De gemeente stelt een gedeelte van het terrein mede ter beschikking als oefenterrein voor het geven van rijonderricht aan bestuurders die vaardigheden oefenen voor het praktijkexamen Voertuigbeheersing voor de rijbewijscategorieën A1, A2 en A.

  • 2.

    De overeenkomst komt tot stand door bij de gemeente een lesabonnement aan te schaffen. Dit abonnement wordt alleen afgesloten met een rijinstructeur als bedoeld in de Wet rijonderricht motorrijtuigen 1993.

  • 3.

    De rijinstructeur:

    • a.

      zet voorafgaand aan het rijonderricht een waarschuwingsbord neer bij de inrit van het terrein, met daarop een aanduiding waar het oefenterrein ligt;

    • b.

      richt het oefenterrein in op een of twee van de rijbanen die midden op het terrein liggen;

    • c.

      gebruikt bij de inrichting van het oefenterrein vrije parkeervakken die langs de rijbaan liggen:

      • 1.

        om voldoende ruimte te hebben voor de oefening van bijzondere vaardigheden op de rijbaan, zoals het rijden van een denkbeeldige acht of het maken van een halve draai;

      • 2.

        om naar de plaats waar de verrichting wordt uitgevoerd toe te kunnen rijden en om deze te kunnen verlaten;

    • d.

      houdt bij de inrichting van het oefenterrein zodanig afstand tot buiten het oefenterrein geparkeerde voertuigen en tot verkeersbewegingen die zich daar kunnen voordoen, dat vaardigheidsoefeningen op het oefenterrein en het overige rijonderricht op het terrein buiten het oefenterrein geen gevaar op de weg kan veroorzaken of het verkeer kan hinderen;

    • e.

      markeert het oefenterrein zodanig met pylonen dat het voor alle weggebruikers direct duidelijk is waar het ligt;

    • f.

      verwijdert de pylonen en onderbreekt de oefening als een andere bestuurder de weg waarop het oefenterrein is ingericht, moet gebruiken om zijn motorvoertuig te parkeren of om het terrein te verlaten, en richt daarna het oefenterrein weer in;

    • g.

      verwijdert direct na afloop van het rijonderricht de pylonen en het waarschuwingsbord.

  • 4.

    Rijinstructeurs stemmen het gebruik van het terrein onderling af. Maximaal twee rijinstructeurs kunnen tegelijkertijd van het terrein gebruik maken, als in niet meer dan de helft van het aantal parkeervakken voertuigen zijn geparkeerd.

  • 5.

    Het is verboden om een gedeelte van een rijbaan die ligt langs de buitenzijde van het terrein in te richten als oefenterrein of te gebruiken voor een vaardigheidsoefening.

Artikel 5 Toegankelijkheid van het terrein en toegangstijden

  • 1.

    Het terrein is toegankelijk via de in- en uitrit aan het einde van de Mosterweg. De in- en uitrit is afgesloten door een fysieke barrière. Deze kan worden geopend door handelingen te verrichten als bedoeld in artikel 3, tweede lid, of door gebruik te maken van een bij de overeenkomst behorende toegangspas.

  • 2.

    Het terrein is te allen tijde op en af te rijden.

  • 3.

    Voor het parkeren wordt de toegang beperkt als alle parkeervakken bezet zijn.

  • 4.

    De gemeente kan de toegang tot een deel of het geheel van het terrein beperken als dat nodig is wegens onderhoud, een bedrijfsstoring of onvoorziene omstandigheden. In deze gevallen kan de gemeente tijdelijk een ander terrein ter beschikking stellen. Dit kan gebeuren zonder voorafgaande aankondiging. De beperking van de toegang wordt bekendgemaakt bij de inrit van het terrein.

Artikel 6 Onbruikbare of verloren toegangspas

Als een toegangspas onbruikbaar is geworden of is verloren, kan het terrein alleen worden verlaten door het kenteken van het motorvoertuig in de betaalautomaat in te voeren en het maximale parkeergeld voor een kalenderdag te betalen.

Artikel 7 Verkeers- en gebruiksregels op het terrein

  • 1.

    Op het terrein zijn de Wegenverkeerswet 1994 en de daarop gebaseerde voorschriften van toepassing, voor zover hiervan in deze algemene voorwaarden niet wordt afgeweken.

  • 2.

    Bij het op- en afrijden van het terrein houdt de bestuurder de nodige afstand tot een voorgaand motorvoertuig. Hij moet wachten op zijn beurt om de automaat waaraan de fysieke barrière is verbonden, te bedienen, en op de volledige opening van de fysieke barrière. Het is verboden om het terrein op- of af te rijden door direct achter een voorgaand motorvoertuig langs de fysieke barrière te rijden (treintje rijden).

  • 3.

    Het tweede lid is niet van toepassing bij het gebruik van een lesabonnement als bedoeld in artikel 4.

  • 4.

    De maximumsnelheid op het terrein is 15 kilometer per uur.

  • 5.

    Bestuurders zijn verplicht de op het wegdek aangegeven rijrichting te volgen.

  • 6.

    De bestuurder mag een met pylonen gemarkeerd oefenterrein niet oprijden.

  • 7.

    Als de bestuurder het oefenterrein moet gebruiken om zijn motorvoertuig te parkeren of om het terrein te verlaten, dan waarschuwt hij de rijinstructeur en volgt diens aanwijzingen op.

  • 8.

    De bestuurder mag zijn motorvoertuig alleen parkeren in een parkeervak dat behoort tot de voor zijn voertuigcategorie of groep voertuigen aangeduide parkeergelegenheid, volgens het bord bij de inrit van het terrein. Dit bord is gelijk aan de kaart in de bijlage en aan de situatietekening bij het verkeersbesluit. Het verkeersbesluit is bekendgemaakt in Staatscourant 2016, 72414.

  • 9.

    Een aanhangwagen mag niet worden afgekoppeld van een vrachtauto zonder toestemming van de gemeente.

  • 10.

    Het is verboden om werkzaamheden aan een motorvoertuig of aanhangwagen uit te voeren zonder toestemming van de gemeente.

  • 11.

    Het is verboden om zaken, van welke aard dan ook, op het terrein op te slaan. Hieronder wordt begrepen het parkeren van een motorvoertuig of een aanhangwagen zonder of in afwijking van een overeenkomst als bedoeld in deze algemene voorwaarden.

  • 12.

    Het is verboden afval achter te laten, anders dan in de daartoe bestemde afvalbakken. Uitwerpselen van een dier moeten door de houder van dat dier direct worden verwijderd. Het is verboden om de natuurlijke behoefte te doen.

  • 13.

    Het is verboden reclame te maken zonder toestemming van de gemeente.

  • 14.

    Het is verboden alcoholhoudende drank of middelen als bedoeld in artikel 2 of 3 van de Opiumwet te gebruiken en om zich zonder redelijk doel op het terrein op te houden.

  • 15.

    Het terrein mag voor geen ander doel worden gebruikt dan waarvoor dit is bestemd. Hinder, gevaar, overlast of schade, anders dan hiervoor bedoeld, mag niet worden veroorzaakt.

  • 16.

    Aanwijzingen van het personeel van de gemeente en aanwijzingen die staan vermeld bij of op het terrein en op de daar opgestelde apparatuur moeten onmiddellijk worden opgevolgd.

  • 17.

    Om het terrein te verlaten, kan hulp van het personeel van de gemeente worden gevraagd. Voor het verlenen van hulp tussen 22.30 uur en 07.00 uur worden kosten ad € 80,00 in rekening gebracht, tenzij hulpverlening noodzakelijk is wegens een bedrijfsstoring.

Artikel 8 Afwijkende verkeers- en gedragsregels op een oefenterrein

  • 1.

    Voor bestuurders van motorfietsen zijn op het oefenterrein de maximumsnelheid en de verplichte rijrichting, bedoeld in artikel 7, vierde en vijfde lid, niet van toepassing. De maximumsnelheid op het oefenterrein is 60 kilometer per uur.

  • 2.

    Als het voor of na een vaardigheidsoefening voor een bestuurder van een motorfiets nodig is om het oefenterrein op- en af te rijden, dan zijn artikel 7, zesde en zevende lid, niet van toepassing.

  • 3.

    Op het oefenterrein worden alleen vaardigheden geoefend als bedoeld in de Regeling eisen praktijkexamens rijbewijscategorieën A1, A2 en A. Deze vaardigheden zijn:

    • a.

      het voertuig zonder hulp van de motor aan de hand voorwaarts voeren, dit vervolgens achteruit in een (denkbeeldig) parkeervak manoeuvreren en op de juiste wijze op de standaard plaatsen, de motor vervolgens van de standaard halen en verder lopen;

    • b.

      het op juiste wijze rijden van een slalom met geringe snelheid;

    • c.

      het op juiste wijze rijden van een denkbeeldige acht;

    • d.

      het op juiste wijze maken van een halve draai in een vloeiende beweging binnen een beperkte ruimte;

    • e.

      het op juiste wijze stapvoets rijden in een rechte lijn;

    • f.

      het op juiste wijze wegrijden, direct gevolgd door een haakse bocht;

    • g.

      het op juiste wijze binnen een aangegeven afstand wegrijden, versnellen, vertragen, onmiddellijk gevolgd door het op juiste wijze uitvoeren van een slalom;

    • h.

      het op juiste wijze uitvoeren van een uitwijkmanoeuvre;

    • i.

      het op juiste wijze uitvoeren van een slalom met hogere snelheid;

    • j.

      het op juiste wijze uitvoeren van een maximale remming (noodstop);

    • k.

      het op juiste wijze uitvoeren van een remming met vooraf bepaalde lengte (precisiestop);

    • l.

      het op juiste wijze stoppen bij een aangegeven snelheid (stopproef);

    • m.

      het uitvoeren van verschillende verrichtingen met lagere of hogere snelheid, waaronder een verrichting voor het ontwijken van obstakels en een noodstop bij een snelheid van ten minste 50 kilometer per uur.

Artikel 9 Contractueel boetebeding

  • 1.

    De bestuurder die het verbod om treintje te rijden bij de in- of uitrit overtreedt, bedoeld in artikel 7, tweede lid, is een boete verschuldigd van € 300,00.

  • 2.

    Een boete van € 100,00 is verschuldigd:

    • a.

      bij overschrijding van de maximumsnelheid, bedoeld in artikel 7, vierde lid;

    • b.

      voor het niet volgen van de aangegeven rijrichting, bedoeld in artikel 7, vijfde lid;

    • c.

      voor het niet stoppen voor een met pylonen gemarkeerd oefenterrein, bedoeld in artikel 7, zesde lid;

    • d.

      voor het anders parkeren dan in het voor het motorvoertuig bestemde parkeervak, bedoeld in artikel 7, achtste lid;

    • e.

      voor het afkoppelen van een aanhangwagen zonder toestemming van de gemeente, bedoeld in artikel 7, negende lid;

    • f.

      voor het verrichten van werkzaamheden zonder toestemming van de gemeente, bedoeld in artikel 7, tiende lid;

    • g.

      voor het achterlaten van afval op de weg, het niet opruimen van uitwerpselen of het doen van de natuurlijke behoefte, bedoeld in artikel 7, twaalfde lid;

    • h.

      voor het maken van reclame zonder toestemming van de gemeente, bedoeld in artikel 7, dertiende lid;

    • i.

      voor het gebruik van drank of middelen of het zich zonder redelijk doel ophouden op het terrein, bedoeld in artikel 7, veertiende lid.

  • 3.

    De bezitter of houder van een zaak die het verbod om zaken op te slaan overtreedt, bedoeld in artikel 7, elfde lid, is een boete verschuldigd van € 25,00 per kalenderdag of deel daarvan.

  • 4.

    Als bezitter of houder als bedoeld in het derde lid wordt aangemerkt:

    • a.

      degene die het motorvoertuig of de aanhangwagen heeft geparkeerd;

    • b.

      degene op wiens naam het voor het motorvoertuig of de aanhangwagen opgegeven kenteken ten tijde van het parkeren in het kentekenregister was ingeschreven.

Artikel 10 Gebruiksregels voor eenmalig parkeren volgens een overeenkomst die bij het oprijden van het parkeerterrein ontstaat

  • 1.

    De bestuurder wacht na het verrichten van de handelingen als bedoeld in artikel 3, tweede lid, tot de fysieke barrière geheel is geopend en rijdt daarna het terrein op om te parkeren.

  • 2.

    De bestuurder kan het terrein alleen afrijden nadat hij het verschuldigde parkeergeld heeft betaald bij de uitrit bij de automaat waaraan de fysieke barrière is verbonden. De door de automaat bepaalde gegevens zijn bindend voor partijen. De betaling vindt plaats door de volgende handelingen of gebeurtenissen:

    • a.

      de bestuurder houdt dezelfde betaalpas of smartphone met betaalapp als waarmee hij is ingetreden tegen de kaartlezer van de automaat;

    • b.

      de automaat stelt het einde van de parkeertijd vast en berekent de parkeerduur en het daarvoor verschuldigde parkeergeld;

    • c.

      vervolgens betaalt de bestuurder op de wijze als bij of op de automaat is vermeld.

  • 3.

    Als de bestuurder het terrein niet afrijdt binnen vijf minuten, dan is hij parkeergeld verschuldigd voor de tijd na de betaling van het parkeergeld, bedoeld in het tweede lid. De betaling van het resterende parkeergeld vindt plaats overeenkomst het bepaalde in het tweede lid.

  • 4.

    Er kan ten hoogste op zeven aaneengesloten kalenderdagen onafgebroken worden geparkeerd. Met ingang van de achtste kalenderdag eindigt het parkeerrecht als bedoeld in dit artikel. Hierna kan een bezitter of houder als bedoeld in artikel 9, vierde lid, alleen het terrein afrijden na betaling van het in totaal verschuldigde parkeergeld en van de boete, bedoeld in artikel 9, derde lid.

Artikel 11 Aanschaf van een parkeer- of lesabonnement, wijziging en opzegging

  • 1.

    Een parkeer- of lesabonnement wordt alleen overeengekomen voor onbepaalde tijd en voor gebruik op alle kalenderdagen.

  • 2.

    Een abonnement is niet overdraagbaar.

  • 3.

    Een abonnement kan tussentijds worden gewijzigd. Een houder is verplicht om direct elke wijziging in omstandigheden die van belang is voor de geldigheid van het abonnement, door te geven aan de gemeente.

  • 4.

    Een abonnementhouder kan de overeenkomst wijzigen of opzeggen, op de manier als bedoeld in artikel 3, tweede lid, of artikel 4, tweede lid.

Artikel 12 Betaalmogelijkheden en terugbetaling te veel betaald abonnementsgeld

  • 1.

    Het bedrag dat verschuldigd is voor een parkeer- of lesabonnement kan worden betaald via iDeal of door middel van automatische incasso.

  • 2.

    Als het abonnementsgeld per maand wordt betaald, dan wordt de eerste termijn berekend over de periode vanaf de ingangsdatum van het abonnement tot en met het einde van de kalendermaand waarin deze datum valt. Dit termijnbedrag wordt eerst geïncasseerd, waarna maandelijks een twaalfde deel van het tarief, bedoeld in artikel 14, tweede of derde lid, wordt geïncasseerd.

  • 3.

    Als het abonnementsgeld per jaar wordt betaald, dan wordt de eerste termijn berekend over de periode vanaf de ingangsdatum van het abonnement tot en met het einde van het kalenderjaar waarin deze datum valt. Dit termijnbedrag wordt eerst gefactureerd, waarna jaarlijks het tarief, bedoeld in artikel 14, tweede of derde lid, wordt gefactureerd.

  • 4.

    Na de beëindiging van de overeenkomst wordt het teveel betaalde abonnementsgeld terugbetaald.

Artikel 13 Toegangspas bij een parkeer- of lesabonnement, bruikleenovereenkomst en waarborgsom

  • 1.

    De gemeente geeft bij de aanschaf van een parkeer- of lesabonnement een toegangspas in bruikleen tegen betaling van een waarborgsom ad € 50,00. De waarborgsom kan alleen worden voldaan door betaling bij de gemeente.

  • 2.

    De abonnementhouder is verplicht te zorgen voor de bewaring en het behoud van de toegangspas. Als de toegangspas niet meer kan worden gebruikt, dan moet de houder dit onmiddellijk doorgeven aan bij de gemeente. Direct na de melding wordt een beschadigde, verloren of gestolen toegangspas geblokkeerd. Tegen betaling van € 50,00 kan een nieuwe toegangspas worden verstrekt.

  • 3.

    Bij de beëindiging van het abonnement is de houder verplicht om de toegangspas onmiddellijk in te leveren bij de gemeente.

  • 4.

    De waarborgsom:

    • a.

      wordt terugbetaald als de toegangspas in ongeschonden staat wordt ingeleverd;

    • b.

      wordt, als terugbetaling mogelijk is, verrekend met het abonnementsgeld dat de houder op de datum van inlevering van de toegangspas nog verschuldigd is aan de gemeente;

    • c.

      wordt niet terugbetaald bij beschadiging, verlies of diefstal van de toegangspas.

Artikel 14 Tarieven

  • 1.

    Voor eenmalig parkeren is parkeergeld verschuldigd, dat wordt berekend door een starttarief op te tellen bij een tarief aan de hand van de werkelijke parkeertijd:

    • a.

      het starttarief begint direct na het oprijden van het parkeerterrein en geldt tot ten hoogste drie uren daarna, het starttarief bedraagt € 5,70;

    • b.

      vanaf het vierde uur bedraagt het tarief € 1,90 per uur;

    • c.

      het berekende tarief wordt afgerond naar boven op eenheden van € 0,10;

    • d.

      het parkeergeld bedraagt ten hoogste € 28,50 per kalenderdag.

  • 2.

    Het tarief voor een parkeerabonnement bedraagt € 404,20 per jaar.

  • 3.

    Het tarief voor een abonnement voor een rijschoolhouder bedraagt € 348,50 per jaar.

  • 4.

    De in deze algemene voorwaarden genoemde tarieven zijn inclusief btw.

  • 5.

    Teruggave van parkeer- of abonnementsgeld wegens het niet-gebruik van het parkeerrecht of abonnement vindt niet plaats.

Artikel 15 Niet-nakoming, retentierecht

  • 1.

    Als een bestuurder, een bezitter of houder als bedoeld in artikel 9, vierde lid, of een abonnementhouder tekortschiet in de nakoming van enige verplichting die op hem rust, dan is de gemeente gerechtigd:

    • a.

      voor diens rekening en risico een wielklem aan een door hem gebruikt of te gebruiken motorvoertuig of aanhangwagen aan te brengen;

    • b.

      het motorvoertuig of de aanhangwagen op het parkeerterrein te verplaatsen of daarvan te verwijderen;

    • c.

      de overeenkomst zonder schriftelijke ingebrekestelling onmiddellijk te ontbinden;

    • d.

      hem de toegang tot het parkeerterrein te ontzeggen.

  • 2.

    De persoon, bedoeld in het eerste lid, is verplicht aan de gemeente alle schade en kosten te vergoeden die zij lijdt of heeft geleden als gevolg van de tekortkoming of de ontbinding van de overeenkomst.

  • 3.

    De gemeente heeft het recht om de afgifte van een motorvoertuig of aanhangwagen op te schorten totdat de bezitter of houder, bedoeld in artikel 9, vierde lid, alles heeft voldaan wat volgens deze algemene voorwaarden voor het gebruik van het terrein moet worden voldaan.

Artikel 16 Aansprakelijkheid

De gemeente aanvaardt geen aansprakelijkheid voor:

  • a.

    schade aan eigendommen, waaronder diefstal of het verloren gaan van eigendommen, van een persoon;

  • b.

    lichamelijk letsel of enige andere schade van een persoon, direct of indirect veroorzaakt door of ten gevolge van het gebruik van het parkeerterrein.

Artikel 17 Toepasselijk recht, domicilie

  • 1.

    Op de vereenkomst is Nederlands recht van toepassing.

  • 2.

    De gemeente kiest voor de uitvoering van de overeenkomst woonplaats aan de Raadhuislaan 106 te 3201 EL Spijkenisse.

Artikel 18 Wijziging algemene voorwaarden

  • 1.

    De gemeente behoudt zich het recht voor om deze algemene voorwaarden te wijzigen, onder meer voor de aanpassing van de tarieven.

  • 2.

    Een wijziging van de algemene voorwaarden zal worden bekendgemaakt in het gemeenteblad. Een geconsolideerde tekst wordt beschikbaar gehouden via www.lokaleregelgeving.nl.

  • 3.

    De persoon waarmee de overeenkomst is gesloten, heeft na de inwerkingtreding van een wijziging veertien dagen de gelegenheid de overeenkomst op te zeggen. Als hij hiervan geen gebruik maakt, dan wordt hij geacht in te stemmen met de wijziging.

Artikel 19 Intrekking oude algemene voorwaarden

De Algemene voorwaarden vrachtwagenparkeerterrein Mosterweg Spijkenisse 2018 worden ingetrokken.

Artikel 20 Inwerkingtreding

Dit besluit wordt in het gemeenteblad geplaatst en het treedt in werking met ingang van 1 januari 2024.

Artikel 21 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Algemene voorwaarden parkeerterrein Mosterweg Spijkenisse 2024.

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nissewaard op 19 september 2023.

De wnd. Gemeentesecretaris,

S. Elseman

De burgemeester,

mr. F. van Oosten

Bijlage, genoemd in artikel 2 en in artikel 7, achtste, lid

 

Kaart van het parkeerterrein aan de Mosterweg te Spijkenisse, met ligging van parkeervakken die behoren tot de parkeergelegenheid die met de verkeersborden E 08, E 08-2 en E 08-3 en bijhorende kleuren voor de respectievelijke voertuigcategorie of groep voertuigen is aangeduid.