Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Leeuwarden

Besluit ondergeschikte horeca

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieLeeuwarden
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingBesluit ondergeschikte horeca
CiteertitelBesluit ondergeschikte horeca
Vastgesteld doorburgemeester
Onderwerpopenbare orde en veiligheid
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Algemene plaatselijke verordening Leeuwarden, art. 2.3.1.2c

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

13-09-200724-02-2011nieuwe regeling

28-08-2007

Huis aan Huis; 5 september 2007

16040

Tekst van de regeling

Intitulé

Besluit ondergeschikte horeca

Overwegende dat bepaalde vormen van horeca- exploitatie, met name de zogenaamde ondergeschikte horeca, d.i. horeca ten dienste van andere hoofdactiviteiten op percelen, in verband met hun ondergeschikte betekenis, in het algemeen niet leiden tot overlast of tot aantasting van het woon – en leefklimaat in de omgeving waar de hoofdactiviteit plaatsvindt;

Gelet op artikel 2.3.1.2c van de Algemeen plaatselijke verordening Leeuwarden;

Besluit:

Artikel 1

Horecabedrijven ten dienste van een andere hoofdbestemming op een perceel en daaraan ondergeschikt vrij te stellen van het verbod, zoals genoemd in artikel 2.3.1.2, eerste lid, van de Algemeen plaatselijke verordening, indien het horecabedrijf voldoet aan de volgende eisen:

  • 1.

    de opening- en sluitingstijden van het horecabedrijf zijn dezelfde als die van de hoofdfunctie c.q. hoofdactiviteit, of het horecabedrijf begint later en/of eindigt eerder dan de hoofdactiviteit;

  • 2.

    het horecabedrijf is niet rechtstreeks vanaf de openbare weg toegankelijk;

  • 3.

    er worden op, aan of bij de openbare weg geen aanduidingen gegeven waaruit op te maken valt dat in de inrichting etenswaren en dranken tegen betaling worden verstrekt voor gebruik ter plaatse;

  • 4.

    er wordt geen reclame gemaakt voor het horecabedrijf;

  • 5.

    er is geen buitenterras dat rechtstreeks vanaf de weg zichtbaar en toegankelijk is;

  • 6.

    het horecabedrijf wordt uitgeoefend op een vloer- of grondoppervlakte die niet meer bedraagt dan 15% van de netto vloeroppervlakte van de inrichting, waarin de hoofdbestemming is verwezenlijkt, dan wel grondoppervlakte waarop de hoofdfunctie wordt uitgeoefend, tot een maximum van 150 m2;

  • 7.

    bij hoofdbestemmingen die meer dan 1500 m2 in beslag nemen mag het ondergeschikte horecabedrijf niet meer dan 10% van de netto vloeroppervlakte van de inrichting waarin de hoofdfunctie wordt uitgeoefend, tot een maximum van 450 m2, in beslag nemen.

Artikel 2

Deze regeling treedt op de dag van haar bekendmaking in werking.