Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Leeuwarden

Beleidsregel ondergeschikte horeca

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieLeeuwarden
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingBeleidsregel ondergeschikte horeca
CiteertitelBeleidsregel ondergeschikte horeca
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpopenbare orde en veiligheid
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Algemene Wet Bestuursrecht, art. 4:81 e.v.

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

13-09-200724-02-2011nieuwe regeling

28-08-2007

Huis aan Huis; 5 september 2007

16038

Tekst van de regeling

Intitulé

Beleidsregel ondergeschikte horeca

Overwegende dat in verband met de toepassing van bestemmingsplan-regelingen, als bedoeld in artikel 10 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, het wenselijk is een beleidsregel met betrekking tot de interpretatie van die regelingen in verband met de ondergeschikte horeca en de toelating van ondergeschikte horeca op percelen, waar die voorschriften niet voorzien in een horecabestemming, vast te stellen;

Gelet op artikel 4:81 en volgende van de Algemene wet bestuursrecht;

 

BESLUITEN:

 

De volgende beleidsregel vast te stellen:

In het geval een bestemmingsplan daarin niet voorziet wordt de ondergeschikte horeca toelaatbaar geacht indien, het horecabedrijf voldoet aan de volgende eisen:

  • 1.

    de opening- en sluitingstijden van het horecabedrijf zijn dezelfde als die van de hoofdfunctie c.q. hoofdactiviteit, of het horecabedrijf begint later en/of eindigt eerder dan de hoofdactiviteit;

  • 2.

    het horecabedrijf is niet rechtstreeks vanaf de openbare weg toegankelijk;

  • 3.

    er worden op, aan of bij de openbare weg geen aanduidingen gegeven waaruit op te maken valt dat in de inrichting etenswaren en dranken tegen betaling worden verstrekt voor gebruik ter plaatse;

  • 4.

    er wordt geen reclame gemaakt voor het horecabedrijf;

  • 5.

    er is geen buitenterras dat rechtstreeks vanaf de weg zichtbaar en toegankelijk is;

  • 6.

    het horecabedrijf wordt uitgeoefend op een vloer- of grondoppervlakte die niet meer bedraagt dan 15% van de netto vloeroppervlakte van de inrichting, waarin de hoofdbestemming is verwezenlijkt, dan wel grondoppervlakte waarop de hoofdfunctie wordt uitgeoefend, tot een maximum van 150 m2;

  • 7.

    bij hoofdbestemmingen die meer dan 1500 m2 in beslag nemen mag het ondergeschikte horecabedrijf niet meer dan 10% van de netto vloeroppervlakte van de inrichting waarin de hoofdfunctie wordt uitgeoefend, tot een maximum van 450 m2, in beslag nemen.