Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Zuidplas

Subsidieverordening Rottemeren 2023

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieZuidplas
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingSubsidieverordening Rottemeren 2023
CiteertitelSubsidieverordening Rottemeren 2023
Vastgesteld doorgemeenteraad
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Deze regeling bevat de vroegst mogelijke datum van inwerkingtreding.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

  1. artikel 4:23 van de Algemene wet bestuursrecht
  2. Gemeentewet
Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

25-04-2023nieuwe regeling

14-02-2023

gmb-2023-176192

R23.000001

Tekst van de regeling

Intitulé

Subsidieverordening Rottemeren 2023

De raad van de gemeente Zuidplas;

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 17/ 01/ 2023;

 

gelet op artikel 4.23 Algemeen Wet Bestuursrecht, artikel 2 lid 3g en artikel 7 lid 2a Gemeenschappelijke regeling Recreatieschap Rottemeren, Artikel 139 jo 142 Gemeentewet

 

besluit:

 

De ‘Subsidieverordening voor het recreatieschap Rottermeren' vast te stellen, zoals die gelijkluidendvoorgelegd zal worden aan de gemeenteraden van de overige individuele deelnemers (gemeente Rotterdam en gemeente Lansingerland) van het Recreatieschap Rottemeren.

 

Het Algemeen Bestuur van het recreatieschap Rottemeren, gelezen het voorstel van het Dagelijks Bestuur van 30 mei 2022,

 

gelet op artikel 2 lid 3g en artikel 7 lid 2a van de gemeenschappelijke regeling Recreatieschap Rottemeren

 

overwegende dat

  • 1.

    Er een Ontwikkelplan voor het Landschapspark is opgesteld dat op 17 mei 2021 door het Algemeen Bestuur van het Recreatieschap Rottemeren is vastgesteld.

  • 2.

    Het ontwikkelplan uitvoeringsgericht is en derden stimuleert om projecten op te starten die passen binnen de visie van het Ontwikkelplan.

  • 3.

    De wens bestaat om partijen meer bij het Landschapspark te betrekken.

  • 4.

    Deze projecten in een aantal gevallen financiële ondersteuning nodig hebben van de overheid.

  • 5.

    Dat er een communicatieplatform gewenst is voor het Landschapspark De Rotte en dat deze taak niet door het recreatieschap moet worden uitgevoerd, maar door externe partijen.

  • 6.

    een subsidieverordening gewenst is.

besluit vast te stellen:

 

SUBSIDIEVERORDENING ROTTEMEREN 2023

 

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Artikel 1 Begripsbepalingen

In deze verordening wordt verstaan onder:

  • communicatieplatform: een set van marketing instrumenten (bijvoorbeeld website, bijeenkomsten, evenementen) met als doel om het Landschapspark De Rotte bekend te maken bij een groter publiek en om partijen te betrekken bij activiteiten in het gebied.

  • dagelijks bestuur: dagelijks bestuur van Recreatieschap Rottemeren.

  • eenmalige subsidie: subsidie die wordt verstrekt voor één of meer prestaties/activiteiten die in beginsel van bepaalde duur zijn.

  • jaarlijkse subsidie: subsidie die wordt verstrekt per (kalender/boek)jaar.

  • Europees steunkader: een mededeling, richtsnoer, kaderregeling, besluit of verordening op het gebied van staatssteun die de Europese Commissie of de Raad van de Europese Unie, gelet op de artikelen 106, derde lid, 107, 108 of 109 van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie heeft vastgesteld.

  • Ontwikkelplan: plan waarin de ambities van het Recreatieschap Rottemeren en de gemeente Rotterdam voor de gewenste ontwikkelingen in de gebieden langs de Rotte zijn vastgelegd voor de komende tien jaar.

  • verdrag: Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie.

Artikel 2 Reikwijdte verordening

Deze verordening is van toepassing op het verstrekken van subsidies voor de uitvoering van projecten die passen bij de doelen van het Ontwikkelplan voor Landschapspark De Rotte en die gericht zijn op vergroting van de betrokkenheid van burgers bij het Landschapspark De Rotte. De gesubsidieerde activiteiten vinden plaats binnen het Landschapspark De Rotte.

 

De verordening voorziet in jaarlijkse subsidies die voor meerdere jaren kunnen worden verstrekt (zie hoofdstuk 2 en 3) én incidentele projectsubsidies (zie hoofdstuk 4).

Artikel 3 Bevoegdheid Dagelijks Bestuur

  • 1.

    Het Dagelijks Bestuur besluit over het verstrekken van subsidies.

  • 2.

    Het Dagelijks Bestuur kan voorwaarden en verplichtingen verbinden aan de beschikking tot subsidieverlening.

  • 3.

    Het Dagelijks Bestuur kan ter invulling of uitvoering van deze verordening nadere regels en beleidsregels vaststellen.

  • 4.

    Het Dagelijks Bestuur kan een subsidie-controleprotocol vaststellen.

Artikel 4 Europese regelgeving

  • 1.

    Voor zover dat noodzakelijk is, ten behoeve van het voldoen aan een Europees steunkader, kan het Dagelijks Bestuur bij nadere regels of besluit afwijken van deze verordening en deze aanvullen.

  • 2.

    Bij nadere regels, waarbij is bepaald dat toepassing kan worden gegeven aan een Europees steunkader, verwijst de nadere regel naar het desbetreffende steunkader.

  • 3.

    Bij subsidies waarop een Europees steunkader van toepassing is, verwijst de verleningsbeschikking naar de toepasselijke bepalingen van het steunkader.

Artikel 5 Subsidieplafond en begrotingsvoorbehoud

  • 1.

    Het Algemeen Bestuur stelt jaarlijks bij de begrotingsbehandeling een subsidie plafond vast.

  • 2.

    Het Dagelijks Bestuur kan binnen de kaders van de begroting aanvullende deelplafonds vaststellen.

  • 3.

    Bij de vaststelling van een subsidieplafond wordt aangegeven op welke wijze het beschikbare bedrag wordt verdeeld.

  • 4.

    Een subsidie ten laste van een begroting, die nog niet is vastgesteld, wordt verleend onder de voorwaarde dat voldoende middelen op de begroting beschikbaar zullen worden gesteld.

Artikel 6 Bij de aanvraag in te dienen gegevens

  • 1.

    Een aanvraag om subsidie wordt ingediend bij het Dagelijks Bestuur met behulp van een door of namens het Dagelijks Bestuur vastgesteld aanvraagformulier. De aanvrager verstrekt in ieder geval de gegevens die in het aanvraagformulier worden gevraagd.

  • 2.

    Het Dagelijks Bestuur is bevoegd ook andere dan de in het aanvraagformulier genoemde gegevens op te vragen, indien die voor het nemen van een beslissing op de aanvraag noodzakelijk zijn.

Artikel 7 Weigeringsgronden

Het Dagelijks Bestuur kan, naast de in de Algemene wet bestuursrecht genoemde gevallen, een aanvraag voor subsidie in ieder geval geheel of gedeeltelijk weigeren indien naar zijn oordeel:

  • 1.

    voor de prestatie(s)/activiteit(en) waarvoor subsidie wordt gevraagd geen of onvoldoende gelden op de begroting zijn gereserveerd;

  • 2.

    de aanvrager ook zonder subsidie over voldoende gelden, hetzij uit eigen middelen hetzij uit middelen van derden kan beschikken om de prestatie(s)/activiteit(en) te realiseren;

  • 3.

    gegronde reden bestaat om aan te nemen dat de te verlenen subsidie niet of in onvoldoende mate zal worden besteed (of bijdragen) aan het beleidsdoel of doel waarvoor de subsidie is bedoeld;

  • 4.

    gegronde reden bestaat om aan te nemen dat de prestatie(s)/activiteit(en) van de aanvrager niet of niet in overwegende mate gericht zullen zijn op de doelen van het landschapspark of nauwelijks aanwijsbaar ten goede zullen komen aan het landschapspark of de ingezetenen van de deelnemende gemeenten;

  • 5.

    de aanvrager een zodanige werkwijze toepast of over een zodanige organisatorische en administratieve opzet of over zodanig gekwalificeerde medewerkers beschikt, dat redelijkerwijs mag worden verwacht dat de prestatie(s)/activiteit(en) niet bijdraagt/bijdragen aan verwezenlijking van het beoogd (beleids-)doel van de begroting;

  • 6.

    gegronde reden bestaat om aan te nemen, dat de aanvrager niet de capaciteiten heeft om de prestatie(s)/activiteit(en) naar behoren uit te voeren of de rechtsvorm van de organisatie niet geschikt is om de prestatie(s)/activiteit(en) te verwezenlijken waarvoor subsidie is aangevraagd;

  • 7.

    de verlening de mededinging vervalst of dreigt te vervalsen door begunstiging van bepaalde ondernemingen of producties als bedoeld in artikel 107, eerste lid, van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie;

  • 8.

    de aanvrager doelen nastreeft of activiteiten ontplooit die in strijd zijn met de wet, het algemeen belang of de openbare orde;

  • 9.

    als de aanvraag niet voldoet aan regels die zijn gesteld om voor subsidie in aanmerking te komen;

  • 10.

    als de subsidieverstrekking in strijd zou zijn met een wettelijk voorschrift;

  • 11.

    in de bij de van toepassing zijnde nadere regels bepaalde gevallen.

Artikel 8 Verlening subsidie

In het besluit tot subsidieverlening geeft het Dagelijks Bestuur vooraf in ieder geval de subsidiabele prestatie(s) en/of de subsidiabele lasten (en de eventueel daarmee gerelateerde baten) van de subsidiabele activiteit(en) aan en voor zover van toepassing wordt hierbij tevens de wijze van bevoorschotting, tussentijdse rapportage(s), verantwoording, controle en vaststelling en de overige voorwaarden en verplichtingen aangegeven.

Alleen de daadwerkelijk gemaakte kosten worden vergoed. De subsidieontvanger overlegt bij de vaststelling van de subsidie de bewijzen.

Artikel 9 Betaling en bevoorschotting

Indien besloten wordt tot bevoorschotting van de subsidie, worden in het besluit tot subsidieverlening, de hoogte en de termijnen van de voorschotten bepaald. Het voorschot zal nooit meer dan 80% van het totale subsidiebedrag bedragen.

Artikel 10 Verplichtingen van de subsidieontvanger

  • 1.

    De subsidieontvanger verschaft alle informatie en verleent alle medewerking aan onderzoeken die door of namens het Dagelijks Bestuur worden uitgevoerd. De subsidieontvanger overlegt daarbij onverwijld de gevraagde bewijsstukken.

  • 2.

    De subsidieontvanger overlegt een getekende de-minimis verklaring, waaruit blijkt dat aan de regels met betrekking tot Staatssteun wordt voldaan.

  • 3.

    Een subsidieontvanger doet onverwijld schriftelijk melding aan het Dagelijks Bestuur, zodra aannemelijk is dat de prestaties/lasten van activiteiten waarvoor de subsidie is verleend niet of niet geheel zullen worden gerealiseerd of dat niet of niet geheel aan de beschikking tot subsidieverlening verbonden voorwaarden/verplichtingen zal worden voldaan.

  • 4.

    De subsidieontvanger informeert het Dagelijks Bestuur zo spoedig mogelijk schriftelijk over:

    • a.

      besluiten of procedures die zijn gericht op de beëindiging van de prestatie(s)/activiteit(en), waarvoor subsidie is verleend, dan wel ontbinding van de rechtspersoon;

    • b.

      relevante wijzigingen in de financiële en organisatorische verhouding met derden;

    • c.

      wijziging van de statuten voor zover het betreft de vorm van de rechtspersoon, de persoon van de bestuurder(s) en het doel van de rechtspersoon;

    • d.

      (voorgenomen) handelingen als vermeld in artikel 4:71 Algemene wet Bestuursrecht, voor zover artikel 4.58 Algemene wet bestuursrecht van toepassing is.

Artikel 11 Bijzondere verplichtingen subsidieontvanger

  • 1.

    Bij nadere regels of verleningsbeschikking kunnen aan de subsidieontvanger ook andere verplichtingen dan bedoeld in artikel 4:37, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht worden opgelegd, voor zover deze strekken tot verwezenlijking van het doel van de subsidie.

  • 2.

    Bij nadere regels kunnen verplichtingen die niet strekken tot verwezenlijking van het doel van de subsidie aan de subsidie worden verbonden, voor zover deze verplichtingen betrekking hebben op de wijze waarop of de middelen waarmee de gesubsidieerde activiteit wordt verricht.

  • 3.

    Bij nadere regels of verleningsbeschikking kunnen aan de subsidieontvanger verplichtingen worden opgelegd in het kader van social return. In de nadere regel of verleningsbeschikking licht het Dagelijks Bestuur toe dat de verplichtingen betrekking hebben op de wijze waarop de middelen of waarmee de gesubsidieerde activiteiten worden verricht.

  • 4.

    Bij nadere regels of verleningsbeschikking kunnen aan de subsidieontvanger verplichtingen worden opgelegd in het kader van de fysieke, sociale en informatietoegankelijkheid.

Artikel 12 Verantwoording en vaststelling subsidies tot € 25.000

  • 1.

    Subsidies tot € 25.000 kunnen door het Dagelijks Bestuur:

    • a.

      direct bij subsidieverlening worden vastgesteld of;

    • b.

      vastgesteld worden nadat de aanvraag tot vaststelling is ingediend.

  • 2.

    Bij een vaststelling als bedoeld in het eerste lid, onderdeel b verplicht het Dagelijks Bestuur de aanvrager om op de door zijn aangegeven wijze aan te tonen dat de subsidiabele prestatie(s)/activiteit(en) is (zijn) verricht en dat is voldaan aan de subsidieverlening verbonden verplichtingen/voorwaarden.

  • 3.

    Een aanvraag tot vaststelling wordt ingediend bij het Dagelijks Bestuur:

    • a.

      bij een eenmalige subsidie, uiterlijk twaalf weken na het verricht zijn van de prestatie(s)/activiteit(en);

    • b.

      bij een jaarlijkse subsidie, uiterlijk vóór 1 april in het jaar na afloop van het kalenderjaar, respectievelijk twaalf weken na het subsidietijdvak, waarvoor de subsidie is verleend.

  • 4.

    Het Dagelijks Bestuur kan, in afwijking van het derde lid, bij nadere regels of bij verleningsbeschikking een ander tijdstip van en andere termijnen voor het indienen van de aanvraag voor vaststelling stellen voor daarbij aan te wijzensubsidies.

Artikel 13 Verantwoording en controle subsidies vanaf € 25.000

  • 1.

    Bij subsidies vanaf € 25.000, dient de subsidieontvanger een aanvraag tot vaststelling in bij het Dagelijks Bestuur:

    • a.

      bij een eenmalige subsidie, uiterlijk twaalf weken na het verricht zijn van de prestatie(s)/activiteit(en);

    • b.

      bij een jaarlijkse subsidie, uiterlijk vóór 1 april in het jaar na afloop van het kalenderjaar, respectievelijk twaalf weken na het subsidietijdvak, waarvoor de subsidie is verleend.

  • 2.

    Het Dagelijks Bestuur kan, in afwijking van de onderdelen a en b, bij nadere regels of bij verleningsbeschikking een ander tijdstip van en andere termijnen voor het indienen van de aanvraag voor vaststelling stellen voor daarbij aan te wijzen subsidies.

  • 3.

    De aanvraag tot subsidievaststelling wordt ingediend met behulp van een door of namens het Dagelijks Bestuur vastgesteld aanvraagformulier en bevat:

    • a.

      een inhoudelijke subsidieverantwoording: Hierin wordt de werkelijke realisatie van de subsidiabele meetbare prestatie(s) in overeenstemming met deze verordening en de verleningsbeschikking afgezet tegenover de bij de subsidieverlening overeengekomen prestatie(s). Afwijkingen van meer dan 10% worden hierin naar aard, omvang en beïnvloedbaarheid toegelicht.

    • b.

      een financiële subsidieverantwoording: Hierin worden de werkelijke subsidiabele lasten en de daarmee gerelateerde baten van de subsidiabele activiteit(en) over het gesubsidieerde tijdvak in overeenstemming met deze verordening en de verleningsbeschikking afgezet tegenover de bij de subsidieverlening vastgestelde financiële begroting. Afwijkingen van meer dan 10% per begrotingsonderdeel worden hierin toegelicht.

  • 4.

    Tenzij anders is overeengekomen bevat de financiële subsidieverantwoording geen verrekenbare en/of compensabele BTW als subsidielast.

  • 5.

    Het Dagelijks Bestuur kan vooraf bij de verlening bepalen dat ook andere dan de in het tweede lid onder a en b bedoelde gegevens en bescheiden die voor de subsidievaststelling van belang zijn, aanvullend worden overgelegd. Indien daartoe besloten wordt, dienen deze verenigbaar te zijn met de in het tweede lid, onderdelen a en b, gevraagde verantwoordingen of opgaven.

  • 6.

    Indien de verleende subsidie minder bedraagt dan € 50.000 bepaalt het Dagelijks Bestuur in de verleningsbeschikking de vervangende controlemethodiek.

Artikel 14 Vaststelling subsidies

  • 1.

    Het Dagelijks Bestuur stelt binnen acht weken na ontvangst van een volledige en juiste aanvraag tot subsidievaststelling de subsidie vast.

  • 2.

    Het Dagelijks Bestuur kan deze termijn voor ten hoogste twaalf weken verlengen.

  • 3.

    Indien de aanvraag tot subsidievaststelling niet voor het tijdstip, genoemd in artikel 14 en 15 is ontvangen, gaat het Dagelijks Bestuur zes weken na een eenmalig rappel over tot ambtshalve vaststelling.

  • 4.

    Het Dagelijks Bestuur kan bij nadere regels andere termijnen stellen voor daarbij aan te wijzen subsidies.

Artikel 15 Verrekening

Subsidies die op grond van deze verordening zijn verleend of vastgesteld, kunnen worden verrekend:

  • a.

    met op grond van deze verordening verleende of vastgestelde subsidies, die worden teruggevorderd;

  • b.

    met vorderingen op de subsidieontvanger in geval van diens faillissement, surseance van betaling of bij toepassing van de schuldsanering natuurlijke personen, onverminderd de artikelen 53, 234, 235 en 307 van de faillissementswet.

Hoofdstuk 2 Subsidie marketingplatform voor het Landschapspark De Rotte

Artikel 16 Voorwaarden subsidie marketingplatform voor het Landschapspark De Rotte

  • 1.

    Subsidieontvanger beheert het platform “ook dit is de Rotte”.

  • 2.

    Subsidieontvanger vormt een uitvoeringsorganisatie waarin tenminste de belangen van ondernemers, bewoners, recreanten en natuur vertegenwoordigd zijn.

  • 3.

    Het platform verzorgt een overzicht van de activiteiten in het Landschapspark De Rotte en geeft de nieuwsberichten over ontwikkelingen in het gebied.

  • 4.

    Het platform organiseert activiteiten als de Rottecafés en symposia.

  • 5.

    Jaarlijks wordt voor 1 september een actueel marketingplan met begroting voor het volgende jaar ter goedkeuring voorgelegd.

  • 6.

    Het Dagelijks Bestuur besluit hierover in haar vergadering in oktober.

  • 7.

    In het plan dient aandacht te zijn voor continuïteit.

  • 8.

    Het platform moet ruimte bieden voor communicatie uitingen van het recreatieschap en het Landschapspark De Rotte.

Hoofdstuk 3 Subsidie voor tegemoetkoming in de kosten van het in onderhoud geven van terreinen

Artikel 17 Voorwaarden subsidieverlening in onderhoud geven van terreinen

  • 1.

    Gebruik en inrichting van het terrein moet passen binnen het Ontwikkelplan

  • 2.

    Aanvrager dient een inrichtings- en beheerplan voor vier jaar in ter goedkeuring door het recreatieschap.

  • 3.

    Uit het beheerplan moet blijken dat de aanvrager (aanvragende organisatie) voldoende capaciteit, kennis en ervaring heeft om het terrein te beheren.

  • 4.

    De plannen zijn positief getoetst op geldende regels (zoals Gemeentelijke toets aan bestemmingsplan).

Hoofdstuk 4 Subsidies voor incidentele projecten

Artikel 18 Voorwaarden

Subsidies worden verleend aan projecten die aan zo veel mogelijk aan de onderstaande voorwaarden voldoen:

  • 1.

    Burgers betrekken bij het Landschapspark De Rotte door:

    • a.

      Natuur en milieu educatie

    • b.

      Activiteiten gericht op bewegen in de natuur

    • c.

      De historie van het Landschapspark

    • d.

      Het bevorderen van sociale contacten

  • 2.

    Plaatsvinden binnen het Landschapspark De Rotte.

  • 3.

    Zich richten op bewoners van kansarme wijken en/of zich richten op de jeugd.

  • 4.

    Bij uitingen over het project wordt vermeld dat het recreatieschap een financiële bijdrage heeft geleverd.

  • 5.

    Het project wordt ten minste bekend gemaakt via het marketing platform (aankondiging en verslag).

Artikel 19 Aanvraag

Een aanvraag bevat:

  • 1.

    Een projectplan waarin werkwijze, doel en resultaten worden beschreven.

  • 2.

    Een projectbegroting en financieringsoverzicht.

  • 3.

    Een ingevuld vragenformulier met:

    • a.

      Adresgegevens van de aanvrager/projectverantwoordelijke

    • b.

      Wie trekt het project

    • c.

      Wie is uitvoerende partij

    • d.

      Bankrekeningnummer

Artikel 20 Aanvraagtermijn

  • 1.

    De subsidieregeling wordt per 1 januari van ieder jaar opengesteld voor inschrijving. Dit wordt bekend gemaakt via de websites “Ook dit is de Rotte” en die van het recreatieschap Rottemeren, persberichten en de gemeentepagina’s in de lokale kranten.

  • 2.

    Kandidaten voor de subsidie dienen voor 31 maart van het jaar waarin de activiteit aanvang neemt een subsidieaanvraag in te dienen.

Artikel 21 Wijze van verdeling

  • 1.

    De inschrijvingen worden getoetst op de scoringstabel uit bijlage 3 door een commissie bestaande uit ambtelijke vertegenwoordigers uit de drie deelnemende gemeenten en één vanuit het recreatieschap.

  • 2.

    De inzendingen met de hoogste scores komen voor subsidie in aanmerking tot het beschikbare bedrag is uitgeput.

  • 3.

    De maximale bijdrage is € 5.000,-.

Artikel 22 Beslis- en betaaltermijn

  • 1.

    Het Dagelijks Bestuur besluit over de toekenning van de subsidie op de vergadering van mei.

  • 2.

    Het voorschot wordt begin juni beschikbaar gesteld aan de aanvrager.

Artikel 23 Verantwoording

  • 1.

    De aanvrager stuurt na afloop van het project een verslag met behaalde resultaten aan het recreatieschap.

  • 2.

    Bij uitingen over het project wordt vermeld dat het recreatieschap een financiële bijdrage heeft geleverd.

  • 3.

    Het project wordt ten minste bekend gemaakt via het marketing platform (aankondiging en verslag).

Hoofdstuk 5 Overige bepalingen

Artikel 24 Bevoegdheid Hardheidsclausule

  • 1.

    Het Dagelijks Bestuur kan bepalen één of meer artikelen of artikelonderdelen van de regeling buiten toepassing te laten of daarvan af te wijken, indien gelet op het doel en de strekking van de regel of subsidie, de toepassing van die artikelen of onderdelen, naar het oordeel van het Dagelijks Bestuur, voor de subsidieaanvrager of ontvanger gevolgen zou hebben die onevenredig zouden zijn tot de met de regeling te dienen belangen.

  • 2.

    Toepassing van het bepaalde in het vorige lid wordt gemotiveerd in de beschikking.

Artikel 25 Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op 1 januari 2023.

Artikel 26 Citeertitel

Deze verordening wordt aangehaald als:

 

Subsidieverordening Rottemeren 2023

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 19 december 2022.

Aldus besloten in de openbare vergadering van 14/02/2023

De raad voornoemd,

De griffier,

M.L. Engelsman

De voorzitter,

J.F. Weber