Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Hilversum

Inrichtingsplan warenmarkten Hilversum 2023

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieHilversum
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingInrichtingsplan warenmarkten Hilversum 2023
Citeertitel
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpruimtelijke ordening, verkeer en vervoer
Eigen onderwerp
Externe bijlageninrichtingsplan warenmarkten Hilversum 2023 Plattegronden

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

N.v.t.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-02-2023inrichtingsplan

31-01-2022

gmb-2023-61712

Tekst van de regeling

Intitulé

Inrichtingsplan warenmarkten Hilversum 2023

 

 

B en W besluit

 

Burgemeester en wethouders van Hilversum,

Gelet op het voorstel Inrichtingsplan warenmarkten Hilversum 2023 met kenmerk 1254821,

 

Gelet op artikel 160, eerste lid sub h, Gemeentewet,

Gelet op de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het Besluit tot het instellen van een Warenmarkt 2019, Hilversum, inwerking getreden op 14 maart 2019;

Gelet op de Marktverordening Hilversum 2019, inwerking getreden op 30 april 2019;

Overwegende dat conform artikel 3 van de Marktverordening Hilversum 2019 een inrichtingsplan nodig is; en conform artikel 4 van de Marktverordening nadere regels gesteld kunnen worden;

Besluiten vast te stellen:

Inrichtingsplan warenmarkten Hilversum 2023

Dit inrichtingsplan bevat de volgende paragrafen:

1. Algemene bepalingen

2. Bepalingen over vergunningen

3. Branchelijst

4. Handhaving en sancties

5. Slotbepalingen

 

Paragraaf 1. Algemene bepalingen

Artikel 1.1 Begripsomschrijving

1. Daar waar in dit inrichtingsplan wordt gesproken over ‘de verordening’ wordt de Marktverordening Hilversum 2019 bedoeld.

2. De in artikel 1 van de verordening gegeven begripsomschrijvingen zijn van overeenkomstige toepassing op deze nadere regels.

3. Het inrichtingsplan kan niet gelezen worden zonder de verordening.

4. Het in artikel 3 van de verordening genoemde ‘vlekkenplan op locatie’, komt tot uiting in de weergave van de werkelijkheid (twee rijen opstelling) op de kaart van de woensdag- en zaterdagmarkt (zie bijlage) in combinatie met onderstaande branchelijst.

5. Een vlek kan bestaan uit één of meerdere standplaatseenheden.

6. Een standplaatseenheid is 4 meter front x 4,25 meter diep.

 

 

 

Artikel 1.2 Plattegrond

De standaardlocatie voor beide markten is het Marktplein. De markt in het centrum van Hilversum vindt elke woensdag en elke zaterdag plaats. Beide markten starten om 7.00 uur en eindigen om 16.00 uur. Voor de woensdagmarkt is tevens de kop van de Groest aangewezen. Zie bijlage voor de plattegronden van de woensdagmarkt en zaterdagmarkt.

In het Besluit tot instellen van de Warenmarkt 2019 is bepaald waar en wanneer de markt kan plaatsvinden en/of kan worden verplaatst.

Artikel 1.3 Inrichting van de markt

Het college bepaalt ten aanzien van de markt op woensdag en zaterdag:

A. dat de afmeting van een standplaatseenheid 4 meter front x 4,25 meter diep is;

B. dat de opstelling en de indeling van de markt overeenkomstig is bij dit inrichtingsplan behorende en als zodanig gewaarmerkte tekeningen en mandateert de uitvoering hiervan aan de marktmeester;

C. dat per nieuwe vergunning maximaal 6 eenheden kunnen worden toegewezen. Echter, grotere aantallen vermeld in eerder afgegeven vergunningen worden gerespecteerd, ook bij opvolging zoals gesteld in artikel 15 van de Marktverordening 2019;

D. dat gekozen kan worden voor het innemen van een standplaats met één marktkraam of meerdere marktkramen of met een verkoopwagen. Tenten, partytenten en dergelijke worden niet toegestaan, echter bepalingen vermeld in eerder afgegeven vergunningen worden gerespecteerd. De horecavergunning behoudt de mogelijkheid van tenten van hoogwaardige en brandwerende kwaliteit;

E. dat op alle vaste standplaatsen wordt toegestaan een verkoopwagen te gebruiken indien de verkoopwagen technisch inpasbaar is;

F. dat het aantal standplaatseenheden op maximaal 140 voor de woensdagmarkt en 136 voor de zaterdagmarkt wordt gehouden;

G. dat tijdens de werking van onderhavig inrichtingsplan er geen rechten kunnen worden ontleend aan de in de vergunning opgenomen standplaats.;

H. dat voor een goede inrichting van de markt een aanwezigheidsplicht tot 16.00 uur noodzakelijk is;

I. dat de vergunninghouder zelf zorg draagt voor de inzameling en afvoer van zijn afval(water) en dat hij zijn standplaats schoon oplevert;

J. dat de vergunninghouder zorgt voor hygiëne, en juiste uitstraling en inrichting van de verkoopplek;

K. dat voor het innemen van een standplaats marktgeld wordt berekend. Voor de berekening en de tarieven wordt naar de Marktgeldenverordening verwezen.

Artikel 1.4 Kramen

1. De standaardmaat van een kraam is 4 strekkende meters, gemeten aan de voorzijde of een veelvoud daarvan.

2. Een standplaats heeft een maximale diepte van 4,25 meter tenzij er meer ruimte is en een eventuele achterbuurman ermee instemt. Onderlinge afspraken staan niet in de weg aan het innemen van de volledige 4,25 meter.

3. Handelswaar buiten de standplaats mag tot maximaal 1 meter. Alleen daar waar de doorloop van 4 meter niet wordt belemmerd kan er tot 1 ½ meter worden uitgestald.

4. Het leggen van kabels op de weg en boven de weg is niet toegestaan. Bij hoge uitzondering kunnen kabels over de weg afgedekt worden met matten. In geval van slecht weer gelden de regels van het stormprotocol.

5. Overkappingen steken aan de kant van de looppaden maximaal 60 centimeter over de grens van de standplaats.

6. Kapverlengers, overkappingen, vlaggen en andere voorwerpen zijn toegestaan, indien die voorwerpen van een (gekeurd) brandwerend materiaal zijn, aangebracht zijn op een hoogte van tenminste 2,60 meter en er voorafgaand aan de plaatsing door het marktbeheer mee ingestemd is.

7. Zeilen worden toegestaan voor zover die aangebracht worden aan de achterkant.

8. Doorzichtige zeilen zijn toegestaan aan de zijkant.

9. Uitbreiding van het oppervlak van een standplaatsvergunning kan, voor zover de standplaatsvergunning van een aan de standplaats grenzende standplaats wordt beëindigd.

10. Indien er na het beëindigen van een standplaatsvergunning ruimte vrijkomt, beoordeelt het college of het vergroten van het gebruikte oppervlak voor een aangrenzende standplaats ook wenselijk is. Daarbij behartigt het college het belang van: een goede logistiek, het uiterlijk aanzien van de markt, de attractiviteit van de markt en de veiligheid (in het bijzonder brandpreventie).

11. Indien de gewenste indeling van de markt alsmede de gerechtvaardigde belangen van de vergunninghouders van naburige standplaatsen daaraan niet in de weg staan wordt ermee ingestemd, dat een vergunninghouder aanvullende ruimte in gebruik neemt na voorafgaand overleg met het marktbeheer en tegen betaling van het verschuldigde marktgeld op grond van de Verordening op de heffing en de invordering van Marktgelden.

12. Marktkooplieden met een standplaats in de buitenrij mogen een vervoermiddel achter de kraam parkeren voor zover de standplaats daartoe kan worden vergroot maar tot maximaal 9,00 meter.

Artikel 1.5 Verkoopwagens

De plaats van de verkoopwagens wordt in de vergunning bepaald. Daarbij geeft het marktbeheer invulling aan tenminste het belang van: een goede logistiek (in het bijzonder de op- en afbouw van alle standplaatsen), het uiterlijk aanzien van de markt, de attractiviteit van de markt, de veiligheid (in het bijzonder brandpreventie), een goede spreiding van de belasting van de aanwezige elektriciteitsvoorzieningen en de preventie van overlast die een ongelukkige plaatsing van verkoopwagens met zich kan brengen. De vergunninghouder met een verkoopwagen met een bak- en braad installatie, dient deze installatie jaarlijks te laten keuren conform de geldende NEN norm. Desgevraagd wordt een kopie van het keuringsrapport aan de marktbeheer afgegeven.

Artikel 1.6 Hittebronnen

1. Bij noodzakelijk gebruik van hittebronnen wordt met het oog op de brandveiligheid gekozen voor toewijzing van een plek in de buitenrijen: een bak plaats.

2. Een vrijgekomen bak plaats wordt bij voorkeur weer uitgegeven als bak plaats.

3. De minimale door de brandweer bepaalde afstand tussen hittebronnen en de bebouwing, wordt te allen tijde gerespecteerd.

 

Artikel 1.7 Parkeren

1. Het is vergunninghouders toegestaan om op de markten kleinere voertuigen achter de standplaats te parkeren mits er voldoende ruimte is. Vrachtwagens dienen op een andere daartoe aangewezen parkeerplaats geparkeerd te worden, met uitzondering van vrachtwagens die zijn voorzien van een koelinstallatie voor bederfelijke waren.

 

 

Paragraaf 2. Bepalingen over vergunningen

Artikel 2.1 Inhoud vaste standplaatsvergunning markt

 

1. Een vaste standplaatsvergunning vermeldt in ieder geval:

a. de naam en voornamen, de geboortedatum en -plaats, het adres, de woonplaats van de vergunninghouder, en het Dossiernummer van de Kamer van Koophandel;

b. een duidelijke omschrijving van de toegewezen vaste standplaats met vermelding van het nummer en de afmetingen daarvan en het aantal eenheden;

c. de kraam/kramen of verkoopwagen die de vergunninghouder bij het innemen van de standplaats mag gebruiken;

d. het soort artikelen dat de vergunninghouder mag verhandelen of de branche waartoe de vergunninghouder behoort;

e. de datum waarop aan de vergunninghouder voor het eerst vergunning is verleend en zijn volgnummer op de anciënniteitlijst;

 

2. Aan de vergunning wordt een middel ter identificatie gehecht.

- kopie geldig identiteitsbewijs

- kopie polis (wettelijke) aansprakelijkheidsverzekering

- kopie recent uittreksel handelsregister (Kamer van Koophandel), dat niet langer dan één jaar geleden werd afgegeven.

 

Artikel 2.2 Criteria vrijgekomen standplaats plaats verbetering volgens anciënniteitslijst

Criteria staan in artikel 12 van de verordening.

Artikel 2.3 Toewijzing nieuw uit te geven standplaatsvergunningen aan nieuwe kandidaten

In artikel 14 van de verordening staan de criteria bij toepassing van het selectiestelsel. Bij de beoordeling van de kwaliteit die een belangstellende kan leveren, vult het college de criteria aan dat hygiëne, uitstraling en inrichting van de verkoopplek meegewogen worden.

Afhankelijk van de gewenste artikelgroep wordt de selectiecommissie samen gesteld, zodat er een zoveel mogelijke objectieve keuze kan worden gemaakt.

Artikel 2.4 Duur van de vergunning

De huidige marktvergunningen zijn verleend voor onbepaalde tijd. In de verordening is de marktvergunning voor onbepaalde tijde gesteld. Gelet op de Europese Dienstenrichtlijn en de jurisprudentie dient een marktstandplaatsvergunning inmiddels voor bepaalde tijd te worden afgegeven. Om de marktondernemers in Hilversum een bestaanszekerheid en toekomstperspectief te geven wordt de bepaalde duur van de vergunning op 20 jaar gesteld.

Artikel 2.5 De bestaande vergunningen worden omgezet van onbepaalde tijd naar bepaalde tijd.

Alle bestaande marktstandplaatsvergunningen worden de dag na de inwerkingtreding van het inrichtingsplan automatisch omgezet van onbepaalde tijd, naar een vergunning met een passende beperkte duur van 20 jaar. Voor een toekomstbestendige markt is het goed dat er ook investeringen door de huidige marktondernemers kunnen worden gedaan.

Artikel 2.6 Nieuwe standplaatsvergunningen voor nieuwkomers

De termijn voor een nieuw uit te geven standplaatsvergunning wordt bepaald op een passende beperkte duur van 20 jaar, geldend vanaf het moment van de vergunningverlening na aanvraag (vanaf het moment van inwerkingtreding van het inrichtingsplan).

Artikel 2.7 Nieuwe standplaatsvergunning voor opvolgers

De termijn voor een nieuw uit te geven standplaatsvergunning, in de gevallen van opvolging zoals gesteld in artikel 15 van de verordening, is ook twintig jaar.

Artikel 2.8 Uitzondering, bij plaats verbetering geen nieuwe vergunningsduur

Indien er (na inwerkingtreding van het inrichtingsplan) op grond van anciënniteit sprake is van plaats- verbetering, gaat niet opnieuw de vergunningsduur in.

Artikel 2.9 Na verstrijken van de vergunningsduur nieuwe vergunning aanvragen.

Na het verstrijken van de vergunning na 20 jaar kan de vergunning opnieuw aangevraagd worden. De beoordeling zal plaatsvinden conform het selectiestelsel zoals gesteld in artikel 14 van de verordening.

Paragraaf 3. Branchelijst

Artikel 3.1 Branche-indeling

1. De branches bestaan uit Food en Non-food.

2. Het college stelt een branchelijst vast. Daarop wordt aangegeven hoeveel standplaatsvergunningen per branche/artikelgroep worden verleend, onderverdeeld naar marktdagen. De branchelijst wordt gehanteerd als middel om het marktbeleid vorm te geven.

3. Indien ontwikkelingen op het gebied van de ambulante handel daar naar het oordeel van het college aanleiding toe geven stelt het college de branchelijst opnieuw vast. Verzoeken tot aanpassing van branchering worden pas meegenomen zodra aanpassing van de branchelijst naar het oordeel van het college gewenst is.

4. Voor plekken die niet op beide marktdagen worden ingenomen door dezelfde vergunninghouder worden geen standplaatsvergunningen voor dezelfde branche afgegeven.

Artikel 3.2 Branches

 

1. Op de markten moet in ieder geval een soort of assortiment van artikelen worden verhandeld uit branches en artikelgroepen, die zijn aangewezen op de branchelijst van de betreffende markt.

2. Indien (een soort of assortiment van) artikelen (kan) kunnen worden ondergebracht bij meer dan één van de in het branchepatroon vermelde branches of artikelgroepen, dan is uitsluitend de meest specifieke branche of artikelgroep van toepassing.

3. Per markt en per branche en artikelgroep worden aan standplaatshouders niet meer dan het op de branchelijst van de betreffende markt voor die branche en artikelgroep vastgestelde maximum aantal standplaatsen uitgegeven.

4. Bij overschrijving van de standplaats dient de opvolger in dezelfde branche en artikelgroep actief te zijn als waarin de oorspronkelijke vergunninghouder actief was.

5. Artikelgroepen die nog niet vertegenwoordigd zijn op de markt kunnen op de markt worden toegelaten en aan de branchelijst worden toegevoegd, indien en voor zover die artikelgroepen bijdragen aan de diversiteit van het aanbod op de markt en hiervoor fysieke ruimte beschikbaar is op de desbetreffende markt.

 

Artikel 3.3 Ondergeschikte artikelen

 

Indien het kernassortiment tot één bepaalde branche of artikelgroep behoort, doch één van de artikelen van het kernassortiment, althans een klein aantal daarvan, daarnaast ook bij een andere branche/artikelgroep kan worden ondergebracht, dan worden die artikelen geacht tot dezelfde branche/artikelgroep te behoren als de artikelen in het kernassortiment.

Maximaal 20% van het metrage van de voorkant kraam kan benut worden voor aan de branche ondergeschikte artikelen.

 

Artikel 3.4 Branchewijziging

 

Indien een vaste standplaatshouder een assortimentswijziging c.q. wijziging van branche/artikelgroep wenst dient hij dit schriftelijk aan te vragen bij burgemeester en wethouders.

 

Artikel 3.5 Herijking branchelijst

 

Met regelmaat wordt de branchelijst getoetst op basis van inpasbaarheid en wenselijkheid en zo nodig opnieuw vastgesteld. Hierbij heeft de marktadviescommissie een adviserende rol.

 

Artikel 3.6 Meelopers

De marktmeester maakt de beoordeling of de meeloper met zijn product van toegevoegde waarde is.

 

Artikel 3.7 Hardheidsclausule branchelijst

 

1. Burgemeester en wethouders kunnen van de bepalingen in deze branchelijst afwijken indien strikte toepassing daarvan tot niet gerechtvaardigde hardheid zou leiden, dan wel de diversiteit van de markt daartoe aanleiding geeft.

2. Een beroep op de hardheidsclausule kan door of namens de standplaatshouder(s) worden gedaan door middel van een gemotiveerd schriftelijk verzoek hiertoe, gericht aan burgemeester en wethouders.

 

Artikel 3.8 Overgangsbepaling voor bestaande branche

 

De inwerkingtreding van dit besluit heeft geen gevolg voor de vergunninghouders van vaste standplaatsen wiens vergunning voor de inwerkingtreding van dit besluit producten dan wel branches vermeldt die ingevolge dit besluit en het bijbehorende branchepatroon branche-vermenging opleveren. Een eventuele overschrijding van de in het branchepatroon gestelde maxima zal door natuurlijk verloop dienen te verdwijnen.

Branchelijst woensdagmarkt Hilversum 2023

Branche/ artikelgroep Toelichting huidig maximum

1. Kleding / textiel:

Bovenkleding dames 6 3

Beenmode 1 1

Modestoffen 1 1

Herenkleding 1 1

Huishoudtextiel , incl. beddengoed 1 1

Hotellinnen 1 1

Overig textiel, kleinvak / fournituren 1 1

2. Lederwaren: 1 1

3. Voedingswaren:

AGF 4 3

Aardappels uien bolgewas 1 1

Zuivelproducten: Kaas en eieren 3 3

Noten en gedroogde zuidvruchten 2 2

Vis 2 2

Poelierswaren 1 1

Vlees / vleeswaren 1 1

Brood, koek, banket 1 1

Reformartikelen 0 1

Snoep en chocolade 0 1

Tapenades en olijven 1 1

4. Directie consumptie:

Stroopwafels 1 1

Koffie en broodjes 1 1

Patat en snacks 1 1

Vietnamese loempia’s 1 1

5. Groei en bloei: 5 3

6. Horloges en sieraden: 1 1

7. Modeaccessoires, zoals hoedjes, tassen, sjaals: 0 1

8. Huishoudelijke artikelen, zoals teiltje, mesje: 0 1

9. Diversen:

Drogisterijartikelen 2 1

Fietsen en fietsonderdelen 1 1

Sleutels 1 1

Telefoon en –accessoires 2 1

Diervoeders 0 1

Hobbyartikelen wenskaarten 1 1

10. Ongeregelde goederen: 1 1

Branchelijst zaterdagmarkt Hilversum 2023

Branche/ artikelgroep Toelichting huidig maximum

1. Kleding / textiel

Bovenkleding dames 2 2

Beenmode 1 1

Modestoffen 0 1

Herenkleding 0 1

Huishoudtextiel, incl. beddengoed 1 1

Overig textiel, kleinvak / fournituren 0 1

2. Lederwaren 1 1

3. Voedingswaren:

AGF 6 4

Aardappels uien bolgewas 1 1

Kaas en eieren 4 3

Specialist eieren 1 1

Noten en gedroogde zuidvruchten 2 2

Vis 2 2

Poelierswaren 1 1

Vlees / vleeswaren 1 1

Brood, koek, banket 2 2

Reformartikelen 1 1

Snoep en chocolade 1 1

Tapenades en olijven 1 1

Buitenlandse delicatessen 1 2

4. Directie consumptie:

Stroopwafels 1 1

Koffie en broodjes 2 2

Patat en snacks 1 1

Vietnamese loempia’s 1 1

5. Groei en bloei 3 3

6. Horloges en sieraden 1 1

Modeaccessoires, sieraden, sjaals, tassen 0 1

7 Diversen:

Drogisterijartikelen 2 1

Fietsen en fietsonderdelen 1 1

Sleutels 1 1

Telefoon en –accessoires 2 1

Lampen 1 0

Diervoeders 0 1

Hobbyartikelen wenskaarten 1 1

8 Ongeregelde goederen 1 1

 

Paragraaf 4. Handhaving en sancties

In samenhang met de strafartikelen artikel 17 t/m 21 van de Marktverordening 2019:

Van een overtreding door een marktondernemer is in ieder geval sprake wanneer:

- het marktbeheer ‘naar normale maatstaven’ wordt beledigd

- er sprake is van ernstig en ontoelaatbaar gedrag jegens gemeentelijke medewerkers in functie, publiek of andere vergunninghouders

- de orde of het verloop van de markt wordt verstoord

- de uitoefening van de taken van het marktbeheer wordt gehinderd

- aanwijzingen van het marktbeheer niet opgevolgd worden

- een toegewezen plaats niet ingenomen wordt

- de waren te vroeg ingepakt worden

- de standplaats te vroeg opgebroken wordt

- de standplaats te vroeg verlaten wordt

- de standplaats niet schoongehouden wordt

- de standplaats niet schoon achtergelaten wordt

- er artikelen worden verkocht (of diensten worden geleverd) buiten de branche waarvoor de vergunning is verleend.

1. Behoudens recidive en ernstige overtreding(en) volgt in eerste instantie eenmalig een mondelinge waarschuwing.

2. Bij het niet of onvoldoende reageren op een mondelinge waarschuwing en bij overtreding(en) die te ernstig zijn voor een mondelinge waarschuwing volgt eenmalig een schriftelijke waarschuwing.

3. Bij het niet of onvoldoende reageren op een schriftelijke waarschuwing en bij overtreding(en) die te ernstig zijn voor een waarschuwing volgt er een voornemen tot schorsing.

4. De overtreder wordt in de gelegenheid gesteld om binnen een termijn van vier weken zijn zienswijze tegen het voornemen tot schorsing in te brengen.

5. Er wordt schriftelijk tot het al dan niet schorsen van een overtreder besloten.

6. Wanneer hetzelfde voorschrift binnen een periode van drie maanden na een schorsing door dezelfde overtreder nogmaals wordt overtreden, wordt gesproken van recidive. Bij recidive volgt er direct een voornemen tot schorsing, dus zonder voorafgaande waarschuwing.

7. Indien een waarschuwing en een voornemen tot schorsing gelet op de voorgeschiedenis of de ernst van de overtreding niet volstaat om een overtreding goed aan te kunnen pakken volgt er een voornemen tot intrekking van de standplaatsvergunning.

8. De overtreder wordt in de gelegenheid gesteld om binnen een termijn van vier weken zijn zienswijze tegen het voornemen tot intrekking in te brengen.

9. Er wordt schriftelijk tot het al dan niet intrekken van de standplaatsvergunning besloten.

 

Paragraaf 5. Slotbepalingen

Artikel 5.1 Bij verplaatsen van de markt bepaalt de marktmeester

 

Indien de markt verplaatst moet worden vanwege een evenement, bepaalt de marktmeester de opstelling zonder naar de branches en de anciënniteit te kijken.

 

Artikel 5.2 Bijzondere omstandigheden/ weersinvloeden/ calamiteiten

Indien voorspeld wordt, - bij de aanvang van de markt of gedurende de tijdsperiode waarop de markt wordt gehouden -, dat weersinvloeden, calamiteiten e.d. de orde op de markt kunnen verstoren of er direct gevaar dreigt voor vergunninghouders, marktbezoekers en /of objecten in de nabijheid van het marktterrein waardoor de openbare orde in gevaar komt of schade kan worden toegebracht aan derden, kan het college van burgemeester en wethouders besluiten:

a. de vergunninghouder te verplichten de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen te treffen;

b. de markt anders op te stellen c.q. in te richten;

c. de markt niet te laten aanvangen;

d. de markt onmiddellijk te beëindigen.

 

De marktmeester volgt de weersvoorspellingen en handelt conform het stormprotocol. De marktmeester voert de besluiten van het college uit.

Artikel 5.3 Intrekking oude uitvoeringsbesluiten

Met dit inrichtingsplan worden de navolgende uitvoeringsbesluiten ingetrokken:

Marktreglement Hilversum 2011

Beleidsregel markt 2011

Branche indelingsbesluit 2018

Nadere regels voor het tijdelijk toewijzen van vrijgekomen marktstandplaatsen 2019

Artikel 5.4 Overgangsbepaling

Zowel de oude als de nieuwe marktstandplaatsvergunningen vallen onder de bepalingen van dit inrichtingsplan warenmarkten Hilversum 2023.

Artikel 5.5 Inwerkingtreding

Dit inrichtingsplan treedt in werking op de eerste dag na die waarop zij op officiële wijze is bekendgemaakt.

Artikel 5.6 Citeertitel

 

Dit plan wordt aangehaald als Inrichtingsplan warenmarkten Hilversum 2023.

Hilversum, 31 januari 2023

 

de gemeentesecretaris,

 

mr. C.P. Torres Barrera de burgemeester,

dr. ir. G.M. van den Top