Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Súdwest-Fryslân

Beleidsregels 2022 vergoeding lokalen bewegingsonderwijs voor (speciaal) basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in de gemeente Súdwest-Fryslân

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieSúdwest-Fryslân
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingBeleidsregels 2022 vergoeding lokalen bewegingsonderwijs voor (speciaal) basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in de gemeente Súdwest-Fryslân
CiteertitelBeleidsregels 2022 vergoeding lokalen bewegingsonderwijs voor (speciaal) basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in de gemeente Súdwest-Fryslân
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerponderwijs
Eigen onderwerpvergoedingen bewegingsonderwijs
Externe bijlageBeleidsregels bewegingsonderwijs 2022; Bijlage

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

https://lokaleregelgeving.overheid.nl/CVDR354513/1

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

20-01-202320-01-2023nieuwe regeling

20-12-2022

gmb-2023-25505

20-01-2023geconsolideerde regeling

20-12-2022

gmb-2023-143633

Tekst van de regeling

Intitulé

Beleidsregels 2022 vergoeding lokalen bewegingsonderwijs voor (speciaal) basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in de gemeente Súdwest-Fryslân

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Súdwest-Fryslân;

 

Heeft overwogen dat:

  • met de bekendmaking in het Gemeenteblad van 21 september 2016 (nr. 129820) de Beleidsregel vergoeding lokalen bewegingsonderwijs voor (speciaal) basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in de gemeente Súdwest-Fryslân, in werking is getreden;

  • beleidsregels sinds 1 juli 2022 geconsolideerd bekend moeten worden gemaakt;

  • de beleidsregel van 2016 nog steeds ongewijzigd wordt toegepast;

  • de geconsolideerde bekendmaking wel reden geeft de beleidsregel van 2016 redactioneel te verbeteren en de volgorde van de artikelen aan te passen;

 

gelet op artikel 38 van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Súdwest-Fryslân;

 

besluit:

 

vast te stellen

 

de Beleidsregels 2022 vergoeding lokalen bewegingsonderwijs voor (speciaal) basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in de gemeente Súdwest-Fryslân.

 

 

Artikel 1 Vervoer bewegingsonderwijs

  • 1.

    De gemeente vergoedt het vervoer voor bewegingsonderwijs in de periode vanaf oktober tot en met april.

  • 2.

    Een school kan in aanmerking komen voor vervoer voor bewegingsonderwijs wanneer voor de groepen 3 en 4 de loopafstand naar de gymnastiekvoorziening groter is dan 1,1 km.

  • 3.

    Voor de groepen 5, 6, 7 en 8 geldt een vergoeding voor vervoer voor bewegingsonderwijs bij een loopafstand naar de gymnastiekvoorziening groter dan 1,7 km.

  • 4.

    Uitgezonderd hiervan zijn de stedelijke kernen Bolsward en Sneek.

  • 5.

    Uitgangspunt is gebruik van het dichtstbijzijnde lokaal. Wanneer het bevoegd gezag voorkeur heeft voor een verder gelegen lokaal bewegingsonderwijs, wordt dit per situatie beoordeeld.

 

Artikel 2 Bewegingsonderwijs buitenlocaties

  • 1.

    Scholen zijn vrij in hun keuze om binnen of buiten te gymmen. De gemeente vergoedt alleen het vervoer naar de binnenlocaties (gymzalen) voor de periode vanaf oktober tot en met april. Indien scholen langer dan deze periode binnen willen gymmen, beoordeelt de gemeente vergoeding per situatie.

  • 2.

    De bekostiging van de buitenlocaties vindt tegelijkertijd plaats met de uitbetaling van de klokuren.

 

Artikel 3 Omvang en vergoeding voor gebruik

  • 1.

    De vergoeding voor een lokaal bewegingsonderwijs of buitenterrein voor gebruik door een school voor (speciaal) basisonderwijs of (voortgezet) speciaal onderwijs is gebaseerd op het aantal klokuren per week. Het gaat hier om de vergoeding voor het aantal klokuren wat is opgenomen in het rooster bewegingsonderwijs. Het college stelt dit rooster vast.

  • 2.

    De omvang van de vergoeding is gebaseerd op het aantal klokuren per week waarin volgens de werkelijke groepenverdeling (groepen leerlingen jonger dan 6 jaar en leerlingen van 6 jaar en ouder) door de school het lokaal bewegingsonderwijs of buitenterrein wordt gebruikt.

  • 3.

    Voor een basisschool wordt het maximaal aantal klokuren dat voor vergoeding in aanmerking komt vastgesteld op basis van het vastgestelde aantal groepen in de splitsingstabel. Het is mogelijk dit te verruimen naar het werkelijke aantal groepen zoals opgenomen in de bijlage bij deze beleidsregels. Het aantal klokuren bedraagt ten minste 1,5 klokuur per week per groep leerlingen van 6 jaar en ouder. Voor deze leerlingen bedraagt het aantal klokuren ten hoogste 2,25 klokuur per week.

  • 4.

    Voor een school voor speciaal basisonderwijs en een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs wordt het maximaal aantal klokuren dat voor vergoeding in aanmerking komt vastgesteld op basis van het aantal groepen als bedoeld in de bijlage, onder 2 en 3, van deze beleidsregels. Het is mogelijk dit te verruimen naar het werkelijke aantal groepen zoals opgenomen in de bijlage bij deze beleidsregels. Voor een school voor speciaal basisonderwijs en een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs bedraagt het aantal klokuren ten minste 2,25 klokuur per groep leerlingen van 6 jaar en ouder. Voor deze leerlingen bedraagt het aantal klokuren ten hoogste 3,75 klokuur per week.

  • 5.

    Verruiming van het aantal klokuren is mogelijk wanneer het werkelijk aantal groepen afwijkt van de splitsingstabel. Hiervoor dient het bevoegd gezag een aanvraag in bij het college.

  • 6.

    Het aantal klokuren voor een school voor (speciaal) basisonderwijs of speciaal onderwijs bedraagt ten hoogste 3,75 klokuur per week per groep leerlingen jonger dan zes jaar indien de school niet de beschikking heeft over een speellokaal.

 

Artikel 4 Vergoeding eigenaar lokaal bewegingsonderwijs en medegebruik

  • 1.

    Het bevoegd gezag van een niet door de gemeente in stand gehouden school voor (speciaal) basisonderwijs, of een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs dat eigenaar is van een lokaal bewegingsonderwijs ontvangt jaarlijks een vergoeding. De hoogte van de vergoeding wordt vastgesteld volgens het bepaalde in bijlage 1 bij deze beleidsregels.

  • 2.

    Wanneer sprake is van medegebruik van het lokaal bewegingsonderwijs (eigendom van bevoegd gezag) door een of meer andere scholen voor (speciaal) basisonderwijs of (voortgezet) speciaal onderwijs wordt de vergoeding bepaald door het optellen van het totaal aantal klokuren.

  • 3.

    Het college keert de vergoeding in twee termijnen uit aan het bevoegd gezag/eigenaar. De eerste termijn is aan het begin van het schooljaar en de tweede termijn aan het begin van het kalenderjaar.

 

Artikel 5 Indexering

Het college stelt jaarlijks de normbedragen voor de vergoeding lokalen bewegingsonderwijs bij. Basis daarvoor is het jaarlijks door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het bekostigingsstelsel basisonderwijs opgenomen prijsindexcijfer.

 

Artikel 6 Beslissing college in gevallen waarin de beleidsregels niet voorzien

In gevallen waarin deze beleidsregels niet voorzien, beslist het college.

 

Artikel 7 Citeertitel

Deze regeling kan worden aangehaald als: Beleidsregels 2022 vergoeding lokalen bewegingsonderwijs voor (speciaal) basisonderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in de gemeente Súdwest-Fryslân.

 

Artikel 8 Inwerkingtreding

  • 1.

    De beleidsregels treden in werking de dag volgend op de bekendmaking.

  • 2.

    Deze beleidsregels vervangen de beleidsregel die op 21 september 2016 bekend is gemaakt. Deze beleidsregel wordt ingetrokken.

 

 

 

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van 20 december 2022,

mr. drs. J.A. de Vries, burgemeester

drs. E.K. Strijker, gemeentesecretaris