Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Zeewolde

Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zeewolde houdende nadere regels omtrent financiën en maatschappelijke ondersteuning (Nadere regels, inclusief financieel besluit, maatschappelijke ondersteuning gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde 2021)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieZeewolde
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingBesluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zeewolde houdende nadere regels omtrent financiën en maatschappelijke ondersteuning (Nadere regels, inclusief financieel besluit, maatschappelijke ondersteuning gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde 2021)
CiteertitelNadere regels, inclusief financieel besluit, maatschappelijke ondersteuning gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde 2021
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Deze regeling vervangt het besluit maatschappelijke ondersteuning gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde 2021 (V241).

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

31-07-2021nieuwe regeling

20-07-2021

gmb-2021-249340

V254

Tekst van de regeling

Intitulé

Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zeewolde houdende nadere regels omtrent financiën en maatschappelijke ondersteuning (Nadere regels, inclusief financieel besluit, maatschappelijke ondersteuning gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde 2021)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zeewolde,

 

gelezen het voorstel van afdeling Maatschappelijke ontwikkeling en ondersteuning d.d. 9 juli 2021;

gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht en op de verordening Sociaal Domein gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde;

 

Besluit

 

vast te stellen nadere regels, inclusief financieel besluit, maatschappelijke ondersteuning gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde 2021

 

HOOFDSTUK 1. ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 1. Algemeen

  • 1.

    De begrippen in de Nadere regels worden gebruikt in dezelfde betekenis als in de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo), de verordening Sociaal Domein en de Beleidsregels Wmo.

  • 2.

    De regels voor de bijdrage in de kosten zijn mede gebaseerd op het Uitvoeringsbesluit Wmo 2015 en de geldende verordening Sociaal Domein.

  • 3.

    Daar waar de Nadere regels in tegenspraak zijn met de bepalingen in de verordening Sociaal Domein, zijn de bepalingen uit de verordening leidend.

HOOFDSTUK 2. PERSOONSGEBONDEN BUDGET

Artikel 2. Voorwaarden persoonsgebonden budget (pgb)

  • 1.

    De voorwaarden pgb zijn in artikel 3.13 van de Verordening vastgesteld.

  • 2.

    Om bij een pgb voor ondersteuning uit het sociale netwerk te bepalen wat gebruikelijke zorg is, maakt het college gebruik van het Protocol Gebruikelijke zorg van het CIZ, waarbij de omstandigheden in de individuele situatie van inwoner in aanmerking worden genomen.

  • 3.

    Bij een pgb voor ondersteuning uit het sociale netwerk is kwaliteit een onderwerp van het gesprek tussen het college, namens deze de klantmanager, en de inwoner.

     

    • a.

      De inwoner is verantwoordelijkheid voor (het bewaken van) de kwaliteit van de ondersteuning die betrokken wordt van personen die tot het sociale netwerk behoren.

    • b.

      De inwoner legt in het persoonlijk budgetplan de kwaliteit van de ondersteuning vast.

    • c.

      Wanneer de ingekochte hulp niet voldoet aan de kwaliteitseisen kan het college besluiten geen PGB te verstrekken of het PGB te beëindigen en eventueel terug te vorderen.

Artikel 3. Tarieven pgb

  • 1.

    Het pgb is een verzilveringsvorm van de aan belanghebbende toegekende maatwerkvoorziening Wmo. Het pgb kan nooit hoger zijn dan de kosten van de van toepassing zijnde goedkoopste adequate maatwerkvoorziening in natura.

  • 2.

    De in deze Nadere regels genoemde maximale pgb bedragen zijn overeenkomstig hetgeen in artikel 3.14 van de verordening is bepaald.

  • 3.

    Indien de werkelijke kosten van de voorziening lager liggen dan de in dit besluit genoemde maximale bedragen, worden de werkelijke kosten in de vorm van een pgb toegekend.

  • 4.

    De tarieven die zijn opgenomen in deze Nadere regels zijn de maximale tarieven die belanghebbende via het pgb mag declareren bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

  • 5.

    In afwijking van lid 4 mag duurdere ondersteuning ingekocht worden als de budgethouder het verschil tussen het ingekochte tarief en het maximum tarief dat toegekend is via de gemeente, bij betaalt aan de SVB. Conform de regels die het SVB hierover stelt.

  • 6.

    In hoofdstuk 3 en 5 van deze Nadere regels zijn de geldende maximum bedragen per voorziening opgenomen.

Artikel 4. Gedifferentieerd tarief pgb

  • 1.

    Er is sprake van een gedifferentieerde tariefstelling voor inkoop via een pgb bij erkende zorginstellingen, bij zelfstandige ondernemers dan wel andere juridische constructies die geacht kunnen worden niet of nauwelijks overheadkosten te maken en bij het sociale netwerk.

  • 2.

    Instellingstarief:

     

    • a.

      Onder instellingstarief wordt verstaan: het tarief voor de maatwerkvoorziening in de vorm van een pgb indien de ingekochte ondersteuning wordt geleverd door gekwalificeerd personeel dat in loondienst is bij een erkende zorginstelling (blijkend uit registratie Wtzi, contract met zorgverzekeraar, contract met een zorgkantoor, contract met andere gemeente voor het leveren van ondersteuning), waarbij de bij de sector behorende cao nageleefd wordt.

      In dit tarief is rekening gehouden met de werkgeverslasten die gebruikelijk zijn voor een dergelijke zorginstelling.

    • b.

      Om in aanmerking te kunnen komen voor het instellingstarief dient voldaan te worden aan de kwaliteitseisen opgenomen in artikel 3.19 lid 2 van de Verordening en met documenten aangetoond te worden.

  • 3.

    ZZP tarief:

  •  

    • a.

      Onder ZZP tarief wordt verstaan: het tarief voor de maatwerkvoorziening in de vorm van een pgb waarbij de ondersteuning wordt geleverd door een persoon die beroepsmatig is gekwalificeerd voor de betreffende ondersteuning (blijkend uit een diploma van een erkende Nederlandse instelling voor beroepsonderwijs, registratie bij de Kamer van Koophandel en, voor zover dit voor de aard van de dienstverlening is vereist, beschikt over een voor de beroepsgroep relevante registratie). Ook personen die werkzaam zijn binnen een collectief van zelfstandig werkende professionals vallen hieronder én zorginstellingen die de in de sector geldende cao niet naleven.

      In al deze situaties is sprake van het ontbreken van of minder werkgeverslasten waardoor, als gevolg van aannemelijke minderkosten, het maximale tarief wordt verlaagd met 25%.

    • b.

      Om in aanmerking te komen voor het ZZP tarief dient voldaan te worden aan de kwaliteitseisen opgenomen in artikel 3.13 lid 4 van de Verordening en met documenten aangetoond te worden.

  • 4.

    Informeel tarief (sociaal netwerk):

  •  

  • Onder informeel tarief wordt verstaan: het tarief voor de maatwerkvoorziening in de vorm van een pgb indien de ondersteuning wordt geleverd door een eerstegraads familielid, persoon uit het netwerk van belanghebbende en/of een niet-professionele hulpverlener.

  • Deze vorm van hulp kan onder de Regeling Dienstverlening aan Huis (RDH) vallen, die van kracht is sinds 1 januari 2007. Via deze regeling is de budgethouder gevrijwaard van het afdragen van loonheffingen, premies werknemersverzekeringen en heeft daarnaast geen administratieve verplichtingen.

  • Het in dit besluit gehanteerde tarief ligt ruim boven het wettelijk minimumloon.

  • 5.

    Indien de documenten die benodigd zijn voor het instellingstarief niet overlegd worden, kan hoogstens het ZZP tarief worden toegekend.

  • 6.

    Indien de documenten die benodigd zijn voor het ZZP tarief niet overlegd worden, is automatisch sprake van het informele tarief.

Artikel 5. Bruto bedragen pgb

  • 1.

    De in deze Nadere regels genoemde bedragen zijn, voor zover van toepassing, inclusief btw.

  • 2.

    De in deze Nadere regels opgenomen tarieven zijn bruto. Dat betekent dat hierin alle kosten besloten zijn, waaronder eventuele werkgeverslasten op het moment dat belanghebbende een overeenkomst in loondienst aangaat met de hulpverlener(s) in het kader van werkgever voor personeel aan huis.

Artikel 6. Eigen bijdrage pgb

  • 1.

    Als voor de maatwerkvoorziening die met het pgb ingekocht wordt, een eigen bijdrage voor hulp en ondersteuning uit de Wmo geldt, wordt ook over het toegekende pgb een eigen bijdrage in rekening gebracht.

  • 2.

    De eigen bijdrage is nooit meer dan het toegekende pgb (kostprijs).

  • 3.

    Het toegekende pgb mag niet gebruikt worden om de eigen bijdrage te voldoen.

  • 4.

    De hoogte van de eigen bijdrage pgb wordt berekend en geïnd door het Centraal Administratie Kantoor (het CAK).

Artikel 7. Betaling pgb

  • 1.

    Betaling van het pgb vindt plaats aan de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

  • 2.

    In afwijking van lid 1 vindt betaling van het eenmalige pgb plaats aan de belanghebbende zelf, tenzij de wetgever hierover nadere regels stelt.

HOOFDSTUK 3. BEDRAGEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET MAATWERKVOORZIENING

Artikel 8. Bedragen pgb voor maatwerkvoorziening

De omvang van een pgb wordt bepaald door het werkelijk aantal geïndiceerde uren per week te vermenigvuldigen met de hierna vermelde tarieven.

 

Omschrijving

Eenheid

Instellingstarief

ZZP tarief

Informeel tarief

Hulp bij het huishouden

Uur

€ 30,00

€ 22,50

€ 15,00

Begeleiding individueel regulier

Uur

€ 61,20

€ 45,90

€ 20,00

Begeleiding individueel specialistisch

Uur

€ 67,80

€ 50,85

€ 20,00

Begeleiding individueel waakvlam

Uur

€ 61,20

€ 45,90

€ 20,00

Begeleiding groep regulier

Uur

€ 9,00

€ 6,75

n.v.t.

Begeleiding groep arbeidsmatig

Uur

€ 11,40

€ 8,55

n.v.t.

 

 

 

 

 

Vervoer regulier begeleiding groep heen en terugreis

  • -

    t/m 9 km

  • -

    10 t/m 25 km

Dag

 

 

€ 12,62

€ 26,24

 

 

€ 12,62

€ 26,24

 

 

n.v.t.

n.v.t.

Vervoer rolstoel begeleiding groep heen en terugreis

  • -

    t/m 9 km

  • -

    10 t/m 25 km

Dag

 

€ 20,74

€ 33,06

 

€ 20,74

€ 33,06

 

n.v.t.

n.v.t.

Logeeropvang

  • -

    Verblijf

  • -

    Verblijf en begeleiding

Etmaal

 

€ 166,40

€ 235,51

 

€ 124,80

€ 176,63

 

n.v.t.

n.v.t.

 

Artikel 9. Bedragen pgb voor maatwerkvoorziening beschermd wonen

De omvang van het pgb voor de maatwerkvoorziening beschermd wonen wordt bepaald op basis van een naar omvang oplopend budget, zoals hierna vermeld.

 

Artikel 10. Bedragen pgb voor maatwerkvoorziening vervoer

De omvang van het pgb voor de maatwerkvoorziening vervoer wordt bepaald door de vervoersbehoefte, maximaal 2000 km per jaar, te vermenigvuldigen met de hierna vermelde km tarieven.

 

Omschrijving

Km tarief

500 km

1000 km

1500 km

2000 km (jaar)

Gebruik (eigen) auto

€ 0,19

€ 95,00

€ 190,00

€ 285,00

€ 380,00

Gebruik rolstoelbus

€ 0,32

€ 160,00

€ 320,00

€ 480,00

€ 640,00

Gebruik taxi

€ 0,50

€ 250,00

€ 500,00

€ 750,00

€ 1.000,00

Gebruik rolstoeltaxi

€ 0,84

€ 420,00

€ 840,00

€ 1.260,00

€ 1.680,00

HOOFDSTUK 4. EENMALIG PERSOONSGEBONDEN BUDGET

Artikel 11. Pgb voor een roerende woonvoorziening

  • 1.

    Het pgb voor roerende woonvoorzieningen, die binnen het basisassortiment van de gemeente vallen, wordt per voorzieningen categorie vastgesteld op basis van de tegenwaarde van de goedkoopst adequate voorziening.

  • 2.

    Deze bedragen zijn inclusief prijs voor aanschaf, onderhoud en reparatie.

  • 3.

    Deze basisbedragen worden indien van toepassing verhoogd met een bedrag voor aanpassingen en/of opties.

  • 4.

    De noodzaak voor de aanpassingen en/of opties wordt vastgesteld op basis van het selectierapport van de voorziening.

  • 5.

    De tegemoetkoming voor aanpassingen en opties wordt bepaald op basis van de tegenwaarde van het bedrag zoals vermeld in het door het college geaccepteerde offerte.

  • 6.

    Het pgb voor roerende woonvoorzieningen die buiten het basisassortiment van de gemeente vallen, gaat uit van de tegenwaarde van de goedkoopst adequate voorziening.

Artikel 12. Pgb voor kosten woningaanpassing

Een pgb is van toepassing voor individuele aard- en nagelvaste woningaanpassingen.

Artikel 13. Controle en betaling pgb woonvoorzieningen

  • 1.

    De uitbetaling van het pgb of deel van het pgb vindt plaats na het overleggen van een nota waaruit blijkt dat een voorziening is gekocht c.q. aangebracht conform de gestelde indicatie in de toekenningsbeschikking.

  • 2.

    Rechten en plichten van degene die het pgb ontvangt zijn in de pgb-beschikking opgenomen.

  • 3.

    De gemeente behoudt zich het recht voor om een voorziening die is aangeschaft met een pgb en niet langer door de cliënt wordt gebruikt in te nemen en voor herverstrekking doeleinden in te zetten. Als richtsnoer voor inname geldt een pgb voor een voorziening van meer dan € 3.000,00 die binnen twee jaar niet meer wordt gebruikt. Ook door of namens de cliënt op eigen kosten aangebrachte opties worden ingenomen.

HOOFDSTUK 5. BEDRAGEN EENMALIG PERSOONSGEBONDEN BUDGET

 

Omschrijving

Eenheid

Tarief

Alle varianten Wmo hulpmiddelen

Eenmalig

De tegenwaarde van de goedkoopste adequate voorziening, zo nodig inclusief onderhoud, reparatie en verzekering, die de gemeente in natura verstrekt

Trapliften

Eenmalig

  • -

    De tegenwaarde van de goedkoopste adequate voorziening, zo nodig inclusief onderhoud, keuring en reparatie, die de gemeente in natura verstrekt

  • -

    ontbreken afspraken met leveranciers, installateurs en onderhoudsbedrijven dan wordt het pgb vastgesteld op basis van de goedkoopst adequate offerte uit minimaal 2 offertes

Verhuis- en herinrichtingskosten

Eens per 7 jaar

€ 2.500,00

Verlaten aangepaste rolstoelgeschikte woning

Eenmalig

Daadwerkelijke verhuiskosten tot maximaal € 10.000,00

Woningsanering:

  • -

    vloerbedekking per strekkende meter (4 meter breed)

  • -

    gordijn woonkamer per vierkante meter raamoppervlakte

  • -

    gordijn slaapkamer per vierkante meter raamoppervlakte

Eenmalig

 

€ 56,00

€ 30,00

€ 22,50

Er gelden vergoedingspercentages qua ouderdom te vervangen artikel:

0 tot 2 jaar: 100% vergoeding

2 tot 4 jaar: 75% vergoeding

4 tot 6 jaar: 50% vergoeding

6 tot 8 jaar: 25% vergoeding

> 8 jaar: 0% vergoeding

Tijdelijke huisvesting:

  • -

    zelfstandige woonruimte

  • -

    niet zelfstandige woonruimte

Voor maximaal 6 maanden

Werkelijke kosten van de kale huur tot een maximum van:

  • -

    € 650,00 per maand

  • -

    € 350,00 per maand

Huurderving (vrijhouden woning)

Eenmalig

Werkelijke kosten tot een maximum van € 650,00 per maand

Autoaanpassing

Eens per 7 jaar

Goedkoopst passende voorziening tot een maximum van € 2.500,00

Sportvoorzieningen en sporthulpmiddelen

Eens per 3 jaar

€ 2.500,00 (aanschaf en, zo nodig, onderhoud)

Artikel 14. Hoogte pgb voor woningaanpassingen

  • 1.

    Bij de beoordeling van aanvragen van woningaanpassingen met een persoonsgebonden budget als verstrekkingsvorm vindt vaststelling van de hoogte van het pgb plaats aan de hand van minimaal twee offertes.

  • Hierbij moet sprake zijn van de goedkoopst adequate voorziening.

  • 2.

    Moet er grond worden verworven dan geldt voor aantal m2 waarvoor pgb kan worden gegeven i.v.m. verwerven van grond ten behoeve van aanbouw en/of uitbreiding (aangegeven per vertrek in een zelfstandige woning):

     

    Soort vertrek

    aantal m² waarvoor ten hoogste financiële bijdrage wordt verleend in geval van aanbouw van een vertrek

    aantal m² waarvoor ten hoogste financiële bijdrage wordt verleend in geval van uitbreiding van al aanwezig vertrek

    woonkamer

    30

    6

    keuken

    10

    4

    slaapkamer 1 persoons

    10

    4

    slaapkamer 2 persoons

    18

    4

    toiletruimte

    2

    1

    badkamer

    • -

      wastafelruimte

    • -

      doucheruimte

    2

     

    3

    1

     

    2

    entree/gang/hal

    5

    2

    berging

    6

    4

  • 3.

    Het aantal m2 verhard pad tussen de openbare weg en de hoofdingang tot een woonruimte, (dan wel tussen een tweede ingang en een berging en/of tuinpoort), dat bij het nieuw aanleggen van paden, (dan wel bij het aanpassen van bestaande paden), ten hoogste voor een financiële bijdrage in aanmerking komt bedraagt: 20m2.

  • 4.

    Een pgb wordt vastgesteld aan de hand van een offerte, waarbij de kostprijzen sociale woningbouw in acht zijn genomen.

Artikel 15. Hoogte pgb voor hulpmiddelen

  • 1.

    De vergoeding voor hulpmiddelen wordt vastgesteld op basis van de tegenwaarde van de huurprijs van de goedkoopst adequate voorziening inclusief onderhoud, reparatie en verzekering zoals dat door het college aan de leverancier wordt betaald bij verstrekking in natura.

  • 2.

    De berekeningssystematiek, die voor een pgb voor een hulpmiddel wordt gehanteerd, kent de volgende opbouw:

  •  

    • -

      de voorziening wordt ingedeeld naar gebruikscategorie;

    • -

      de tegenwaarde wordt per categorie bepaald aan de hand van de gemiddelde huurprijs per maand in de betreffende categorie vermenigvuldigd met een gebruikersduur van zeven jaar;

    • -

      de gemiddelde huurprijs is gebaseerd op een prijs voor aanschaf, onderhoud, reparatie en verzekering.

  • 3.

    Regels rond verantwoording en uitbetaling.

  • 4.

    Het pgb wordt vastgesteld na opstelling van het ondersteuningsplan en verstrekt voor een periode van zeven jaar. In deze zeven jaar wordt verondersteld dat de cliënt zelf de verantwoording neemt om een adequate voorziening aan te schaffen en in stand te houden. Deze periode wordt beschouwd als een bruikleenperiode. Binnen deze zeven jaar wordt voor dezelfde voorziening niet tweemaal een pgb of een voorziening in natura verstrekt.

  • Een uitzondering op het hierboven gestelde is van toepassing in situaties waarin de beperkingen van de cliënt dusdanig zijn veranderd dat de reeds verstrekte voorziening niet meer adequaat is.

  •  

    • b.

      De gemeente behoudt zich het recht voor om een voorziening die is aangeschaft met een pgb en niet langer door de cliënt wordt gebruikt in te nemen en voor herverstrekking doeleinden in te zetten. Als richtsnoer voor inname geldt een pgb voor een voorziening van meer dan € 3.000,00 die binnen drie jaar niet meer wordt gebruikt. Ook de door cliënt of namens cliënt op eigen kosten aangebrachte opties worden ingenomen.

      De uitbetaling van het pgb of deel van het pgb vindt plaats na het overleggen van een nota waaruit blijkt dat een voorziening is gekocht conform de gestelde indicatie in de toekenningsbeschikking. Rechten en plichten van degene die een pgb ontvangt zijn opgenomen in de pgb-beschikking.

HOOFDSTUK 6. BIJDRAGE IN DE KOSTEN

Artikel 16. Bijdrage in de kosten voor maatwerkvoorzieningen

  • 1.

    In artikel 3.16 van de Verordening is bepaald dat de bijdrage in de kosten voor maatwerkvoorzieningen is vastgesteld op de maxima die de Wmo 2015 en het Uitvoeringsbesluit Wmo stellen, tenzij in de verordening anders wordt bepaald. Dit betekent dat in 2021, in voorkomende gevallen, de eigen bijdrage € 19,00 per maand is.

  • 2.

    In artikel 3.16 lid 4 is bepaald dat de cliënt een bijdrage in de kosten verschuldigd is voor het gebruik van collectief vervoer. Deze eigen bijdrage is maximaal de kosten die de cliënt gemaakt zou hebben in het openbaar vervoer. De bijdrage in de kosten van het collectief vervoer, te voldoen aan de uitvoerder van het collectief vervoerssysteem bedraagt:

     

    • a.

      Voor inwoners uit Harderwijk en Ermelo:

      • -

        een opstaptarief van € 0,99;

      • -

        € 0,24 per kilometer voor een reisafstand tot maximaal 25 km.

    • b.

      Voor inwoners uit Zeewolde:

      • -

        een opstaptarief van € 1,30;

      • -

        € 0,15 per kilometer voor een reisafstand tot maximaal 25 km en voor verder weg gelegen aangewezen ‘puntbestemmingen’.

Artikel 17. Bijdrage in de kosten voor algemene voorzieningen

  • 1.

    Voor de volgende algemene voorzieningen is een inwoner een bijdrage in de kosten verschuldigd:

     

    • a.

      was- en strijkservice.

  • 2.

    De bijdrage in de kosten, te voldoen aan de uitvoerder van de was- en strijkservice bedraagt:

    • -

      de kostprijs van de voorziening voor een inwoner;

    • -

      de overeengekomen prijs met de uitvoerder tot maximaal de Nibud-normen voor een cliënt als bedoeld in de Wmo.

HOOFDSTUK 7. SLOTBEPALINGEN

Artikel 18. Intrekking

Het besluit maatschappelijke ondersteuning gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde 2021 (V241) wordt ingetrokken op de dag van bekendmaking van de nadere regels, inclusief financieel besluit, maatschappelijke ondersteuning gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde.

Artikel 19. Overgangsrecht

  • 1.

    Toewijzingen voor pgb begeleiding groep regulier en pgb logeeropvang (verblijf en begeleiding) die in 2021 aflopen, worden administratief verlengd tot 1 januari 2022 met gebruikmaking van de tarieven die per 1 januari 2021 golden.

  • 2.

    Uitgezonderd de in lid 1 genoemde pgb maatwerkvoorzieningen gelden vanaf 1 juni 2021 de pgb tarieven zoals opgenomen in deze nadere regels, inclusief financieel besluit, voor alle pgb aanvragen en herindicaties.

Artikel 20. Inwerkingtreding en citeertitel

  • 1.

    De nadere regels, inclusief financieel besluit, maatschappelijke ondersteuning gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde treden in werking op de dag van bekendmaking.

  • 2.

    Deze nadere regels worden aangehaald als Nadere regels, inclusief financieel besluit, maatschappelijke ondersteuning gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde 2021.

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zeewolde op 20 juli 2021.

Zeewolde,

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris,

K.C. Hamstra

de burgemeester,

G.J. Gorter