Organisatie | Ameland |
---|---|
Organisatietype | Gemeente |
Officiële naam regeling | Beleidsregel “Ondergeschikte horeca 2021” |
Citeertitel | Beleidsregel ondergeschikte horeca 2021 |
Vastgesteld door | college van burgemeester en wethouders |
Onderwerp | ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer |
Eigen onderwerp | Ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer |
Geen
artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht
Geen
Datum inwerkingtreding | Terugwerkende kracht tot en met | Datum uitwerkingtreding | Betreft | Datum ondertekening Bron bekendmaking | Kenmerk voorstel |
---|---|---|---|---|---|
21-07-2021 | Nieuwe regeling | 06-07-2021 |
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ameland;
Gelet op artikel 4:81 en volgende van de Algemene wet bestuursrecht;
De volgende beleidsregel vast te stellen:
Ondergeschikte horeca is: Een gelegenheid waarbij het doel van de onderneming niet primair is gericht op het verstrekken van consumptieve goederen, maar het verstrekken hiervan slechts ter ondersteuning (ondergeschikt) is van de hoofdactiviteit. De consumptieve activiteiten bestaan uit het verstrekken van (klein) eetwaren en dranken voor directe consumptie te plaatse.
In het geval een bestemmingsplan daarin voorziet, dan wel planologische toestemming is verleend, wordt de ondergeschikte horeca toelaatbaar geacht indien het horecagedeelte voldoet aan de volgende eisen:
De openings- en sluitingstijden van het horecagedeelte zijn dezelfde als die van de hoofdfunctie c.q. hoofdactiviteit, of het horecagedeelte begint later en/of eindigt eerder dan de hoofdactiviteit. Als gevolg hiervan blijft het horecagedeelte niet zelfstandig bestaan na beëindiging van de hoofdactiviteit.
Het horecagedeelte staat uitsluitend open voor degenen die primair komen voor de hoofdactiviteit en heeft een directe en logische relatie met de hoofdfunctie; dit betekent dat er duidelijk sprake moet zijn van een waarneembare ondergeschiktheid van de horecafunctie, zowel in uitstraling, omzet en in ruimtegebruik. De ondergeschikte horeca beslaat maximaal 25% van het bruto verkoopvloeroppervlak van de inrichting, met dien verstande dat de bruto vloeroppervlakte ten hoogste 34,99 m2 bedraagt. Onder bruto verkoopvloeroppervlak wordt verstaan het voor publiek toegankelijke gedeelte plus de ruimte achter de kassa. Opslagruimten en personeelsruimten worden hier niet toe gerekend. Het maximum van 34,99 m2 betreft de oppervlakte van de ondersteunende horeca binnen in het pand (dus niet terrassen).
In het geval een bestemmingsplan daarin voorziet, dan wel planologische toestemming is verleend, wordt de ondergeschikte horeca toelaatbaar geacht indien de (sport)kantine of het horecagedeelte voldoet aan de volgende eisen:
De opening- en sluitingstijden van het horecagedeelte zijn dezelfde als die van de hoofdfunctie c.q. hoofdactiviteit, of het horecagedeelte begint later en/of eindigt uiterlijk één uur na sluiting/afronding van de hoofdactiviteit. Als gevolg hiervan blijft het horecagedeelte niet zelfstandig bestaan na uiterlijk één uur na beëindiging van de hoofdactiviteit.
Er moet duidelijk sprake zijn van een waarneembare ondergeschiktheid van de horecafunctie, zowel in uitstraling, omzet en in ruimtegebruik. De ondergeschikte horeca beslaat maximaal 40% van het bruto verkoopvloeroppervlak van de inrichting. Onder bruto verkoopvloeroppervlak wordt verstaan het voor publiek toegankelijke gedeelte plus de ruimte achter de kassa. Opslagruimten en personeelsruimten worden hier niet toe gerekend. Het maximum van 40% bruto verkoopvloeroppervlak betreft de oppervlakte van de ondersteunende horeca binnen in het pand (dus niet terrassen).