Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Tiel

Regeling voor de standwerkers en standwerkerplaatsen (vrijdag)

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieTiel
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingRegeling voor de standwerkers en standwerkerplaatsen (vrijdag)
CiteertitelRegeling voor de standwerkers en standwerkerplaatsen (vrijdag)
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Deze regeling treedt op de vroegst mogelijke datum inwerking. Deze regeling vervangt alle voorgaande standwerkregelingen.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Verordening op de warenmarkten voor de gemeente Tiel 2005, art. 13

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

26-08-2005nieuwe regeling

15-06-2005

Zakengids, 25-08-2005

Gemeenteblad 2005, nr. 5.04, college van burgemeester en wethouders 15-06-2005, nr. 5c

Tekst van de regeling

Intitulé

Regeling voor destandwerkers en standwerkerplaatsen

BESLUIT Nr. 5c, afdeling SB.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel;

gezien het voorstel d.d. 08 april 2005

gelet op artikel 13 van Verordening op de waren markten voor de gemeente Tiel 2005.

BESLUIT:

I. vast te stellen de onderstaande Regeling voor de standwerkers en standwerkerplaatsen (vrijdag).

Artikel 1  

De zaterdagmarkt en de maandagmiddag in het centrum van Tiel kennen 3

standwerkerplaatsen.

Artikel 2  

Standwerkerplaatsen worden na loting toegewezen aan die ambulante handelaren die als standwerker staan ingeschreven bij het Centraal Registratiekantoor Detailhandel Ambacht (CRK). Zij dienen in het bezit te zijn van een geldige (CRK) registratiekaart, alsmede van het bewijs van inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel en van een verzekeringsbewijs.

Artikel 3  

De loting voor de standwerkerplaatsen wordt verricht tenminste een half uur voor de aanvang van de desbetreffende markt door de marktmeester. Men kan zich laten inschrijven vanaf anderhalf uur voor de aanvang van de desbetreffende markt bij de marktmeester. Voorafgaand aan de loting dient aan de marktmeester te worden opgegeven met welk artikel worden gewerkt.

Artikel 4  

De marktmeester neemt de registratiekaarten in van de personen aan wie na de loting een standwerkerplaats kan worden toegewezen. Na afloop van de markt ontvangen zij, na betaling van het marktgeld, de registratiekaart altijd terug.

Artikel 5  

Een standwerker dient bij voortduring daadwerkelijk als standwerker op te treden. Hij of zij houdt een voor het publiek aansprekende uiteenzetting over het door hem of haar te verkopen artikel en tracht tenslotte een aantal personen gelijktijdig tot aankoop daarvan te bewegen. Indien blijkt dat niet bij voortduring als standwerker wordt opgetreden zal hij of zij terplekke door de marktmeester worden gewaarschuwd. Deze waarschuwing zal schriftelijk worden bevestigd. Indien een tweede maal blijkt dat niet bij voortduring als standwerker wordt opgetreden, zal aan betrokkene(n) mondeling en schriftelijk worden meegedeeld dat vier opeenvolgende weken geen standwerkerplaats zal worden toegewezen aan hem of haar. Wordt betrokkene(n) na eerdergenoemde periode wederom een standwerkerplaats toegewezen en hij of zij treedt wederom niet daadwerkelijk als standwerker op, dan zal aan hem of haar in het vervolg geen standwerkerplaats meer worden toegewezen.

Artikel 6  

De marktmeester beoordeelt of personen bij voortduring daadwerkelijk als standwerker optreden.

Artikel 7  

Het is een standwerker verboden prijskaarten, meet- en weegwerktuigen te gebruiken.

Artikel 8  

Het is niet toegestaan dat standwerkers gezamenlijk deelnemen aan de loting voor eenzelfde standwerkerplaats (het zogenaamde samenwerken), tenzij voor aanvang van de loting aan de marktplaats wordt opgegeven met welke persoon en welk artikel samengewerkt wordt. Bovendien is het niet toegestaan met meer dan één persoon samen te werken.

Artikel 9  

Bij tijdelijke afwezigheid van een standwerker mag niet door anderen voor hem worden verkocht en dienen de goederen te worden afgedekt.

Artikel 10  

Het verlenen van assistentie op de standwerkers plaats is niet toegestaan, tenzij die assistentie zich beperkt tot het verlenen van hulp bij de verkoop aan de houder van een standwerkerplaats en de hulpverlener zich niet met de verkoop zelf bezighoudt of tijdens een middag- of koffiepauze (maximaal één uur). In een dergelijk geval dient de naam van de hulpverlener bij de loting aan de marktmeester te worden opgegeven.

Artikel 11  

Slechts de plaatsen die als zodanig door burgemeester en wethouders zijn aangemerkt, mogen als standwerkerplaatsen worden gebruikt. De marktmeester kan, indien hij daar redenen voor aanwezig acht, te allen tijde andere standwerkers plaatsen aanwijzen.

Artikel 12  

Het plaatsen van goederen naast of voor de toegewezen standwerkerplaats is niet toegestaan. De frontbreedte van de standwerkerplaats is maximaal drie meter.

Artikel 13  

Op de lotingslijsten worden niet ingeschreven:

a: uitzoekhandel;

b: artikelen waar geen uiteenzetting over worden gegeven of door demonstratie gepresenteerd worden;

c: tweedehandse kleding.

Artikel 14  

Per branche kan maar voor één plaats worden ingeloot, dat wil zeggen chocolade/snoep en koek, bijouterieën en sieraden zijn twee verschillende branches.

Artikel 15  

Deze regeling treedt in werking op 01 juli 2005 op welke datum alle voorgaande standwerkerregelingen komen te vervallen.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 15 juni 2005.

de secretaris de burgemeester