Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Rheden

Algemeen mandaatbesluit omgevingsdienst regio Arnhem - gemeente Rheden 2019

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieRheden
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingAlgemeen mandaatbesluit omgevingsdienst regio Arnhem - gemeente Rheden 2019
CiteertitelAlgemeen mandaatbesluit Omgevingsdienst regio Arnhem - gemeente Rheden 2019
Vastgesteld doorgemeenteraad
Onderwerpbestuur en recht
Eigen onderwerpGeen

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

25-02-2021nr 97, 98, 101 t/m 106

19-01-2021

gmb-2021-57676

Geen
18-10-201925-02-2021nieuwe regel

17-10-2019

gmb-2019-253469

Tekst van de regeling

Intitulé

Algemeen mandaatbesluit omgevingsdienst regio Arnhem - gemeente Rheden 2019

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden;

gelet op:

  • -

    artikel 8 van de Gemeenschappelijke regeling omgevingsdienst regio Arnhem;

  • -

    afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

  • -

    de Gemeentewet;

  • -

    titel 3 van Boek 3 van het Burgerlijk Wetboek;

overwegende dat:

  • -

    het om redenen van doelmatigheid wenselijk is de uitoefening van zijn daarvoor in aanmerking komende bevoegdheden, behorende tot de bij de omgevingsdienst regio Arnhem ondergebrachte taken als bedoeld in de Gemeenschappelijke regeling, de tussen de provincie Gelderland/de gemeente Rheden en het openbaar lichaam de ODRA afgesloten dienstverleningsovereenkomsten en de op basis van de Producten- en dienstencatalogus en werkprogramma’s afgesloten werkafspraken op te dragen aan de directeur van de omgevingsdienst regio Arnhem en de directeur toe te staan ondermandaat te verlenen;

  • -

    het met het oog op een efficiënte bedrijfsvoering van de omgevingsdienst regio Arnhem en de andere Gelderse omgevingsdiensten gewenst is hiervoor een Gelders uniform format te hanteren, zoals vastgesteld door de directeuren van de Gelderse omgevingsdiensten op 11 oktober 2017;

  • -

    het dientengevolge gewenst is de eerder verleende algemene mandaat-, volmacht- en machtigingsbesluiten aan de omgevingsdienst regio Arnhem in te trekken en te transponeren naar het Gelders uniform format;

 

b e s l u i t e n :

 

vast te stellen het navolgende besluit: Algemeen mandaatbesluit omgevingsdienst regio Arnhem - gemeente Rheden 2019

Artikel 1 Begripsbepalingen

In dit besluit wordt verstaan onder:

  • a.

    bestuursorgaan: het college van burgemeester en wethouders en of de burgemeester van de gemeente Rheden;

  • b.

    directeur: de directeur van de omgevingsdienst, bedoeld in artikel 25 van de gemeenschappelijke regeling;

  • c.

    gemeenschappelijke regeling: de Gemeenschappelijke regeling omgevingsdienst regio Arnhem;

  • d.

    lijst van Awb-bevoegdheden: het als Bijlage 1bij dit mandaatbesluit behorende overzicht van bevoegdheden als vastgelegd in de Awb. waarop in artikel 1 het bestuursorgaan heeft aangekruist welke (categorieën van) bevoegdheden zijn gemandateerd en in artikel 2 welke feitelijke handelingen niet zijn gemandateerd;

  • e.

    lijst van overige bevoegdheden: het als Bijlagen 2 en 3 bij dit mandaatbesluit behorende overzicht, waarop in artikel 1 het bestuursorgaan heeft aangekruist welke (categorieën van) bevoegdheden (niet zijnde Awb-bevoegdheden als bedoeld in Bijlage 1) zijn gemandateerd en in artikel 2 welke feitelijke handelingen niet zijn gemandateerd;

  • f.

    machtiging: de bevoegdheid om namens het bevoegde bestuursorgaan feitelijke handelingen te verrichten die niet vallen onder de definitie van mandaat als bedoeld in sub h van dit artikel of volmacht als bedoeld in sub l van dit artikel;

  • g.

    mandaat: de bevoegdheid om namens het bevoegde bestuursorgaan besluiten als bedoeld in artikel 1:3 van de Awb te nemen, alsmede de noodzakelijke feitelijke handelingen in het kader van de voorbereiding, bekendmaking en uitvoering daarvan te verrichten;

  • h.

    mandaatinstructie: de gebundeld op schrift gestelde algemene instructies van het bestuursorgaan aan de directeur omtrent de uitoefening van gemandateerde bevoegdheden als bedoeld in artikel 10:6 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en welke niet reeds zijn vervat in dit besluit;

  • i.

    omgevingsdienst: de omgevingsdienst regio Arnhem;

  • j.

    ondermandaat: de figuur dat de gemandateerde op zijn beurt mandaat verleent aan een ander;

  • k.

    plaatsvervangend directeur: degene die op grond van artikel 2 Vervangingsregeling directeur Omgevingsdienst regio Arnhem 2013 is aangewezen om de directeur te vervangen bij diens verhindering of ontstentenis;

  • l.

    volmacht: de bevoegdheid om namens het bevoegde bestuursorgaan privaatrechtelijke rechtshandelingen te verrichten, alsmede de noodzakelijke feitelijke handelingen in het kader van de voorbereiding en uitvoering daarvan te verrichten.

Artikel 2 Schakelbepaling

  • 1.

    Hetgeen in dit besluit is bepaald met betrekking tot mandaat is van overeenkomstige toepassing op volmacht en machtiging, tenzij de aard van de desbetreffende bevoegdheid zich hiertegen verzet.

  • 2.

    Op bij afzonderlijk besluit door het bevoegde bestuursorgaan aan de directeur verleende mandaten, volmachten en machtigingen is het bepaalde in dit besluit van overeenkomstige toepassing.

Artikel 3 Gemandateerde bevoegdheden

  • 1.

    Het bestuursorgaan verleent, voor zover het bevoegd is, mandaat aan de directeur tot het uitoefenen van de (categorieën van) bevoegdheden die zijn aangekruist in artikel 1 van de lijst van overige bevoegdheden.

  • 2.

    In het kader van de uitoefening van een gemandateerde bevoegdheid als bedoeld in lid 1, is de directeur tevens bevoegd tot het verrichten van de daartoe noodzakelijke feitelijke handelingen. Onder feitelijke handelingen worden in dit verband mede verstaan de feitelijke handelingen genoemd in artikel 2 van de lijst van de Awb-bevoegdheden, alsmede de feitelijke handelingen die voor de betreffende (categorie van) bevoegdheden, in artikel 2 van de lijst van overige bevoegdheden zijn aangeduid, met uitzondering van de aldaar aangekruiste feitelijke handelingen welke voorbehouden blijven aan het bestuursorgaan.

  • 3.

    In het kader van de uitoefening van een gemandateerde bevoegdheid als bedoeld in lid 1, worden aan de directeur tevens de aangekruiste bevoegdheden genoemd in artikel 1 van de lijst van Awb-bevoegdheden gemandateerd.

Artikel 4 Opt-out besluitbevoegdheid

  • 1.

    Het bestuursorgaan kan voor één of meer (categorieën van) bevoegdheden als aangeduid in de lijst van overige bevoegdheden bepalen dat, voor zover de betreffende (categorie van) bevoegdheden de bevoegdheid omvat(ten) om besluiten als bedoeld in artikel 1:3 van de Awb te nemen, laatstgenoemde bevoegdheid niet wordt gemandateerd. Dit geschiedt door het plaatsen van een kruis in de hiertoe aangewezen kolom van artikel 1 van de lijst van overige bevoegdheden en artikel 1 van de lijst van Awb-bevoegdheden.

  • 2.

    De mandaatverlening blijft in dat geval beperkt tot de bevoegdheid feitelijke handelingen te verrichten in het kader van de voorbereiding, bekendmaking en uitvoering van de door het bestuursorgaan zelf te nemen en/of genomen besluiten. Onder feitelijke handelingen worden in dit verband mede verstaan de feitelijke handelingen genoemd in artikel 2 van de lijst van Awb-bevoegdheden, alsmede de feitelijke handelingen die voor de betreffende (categorie van) bevoegdheden, in artikel 2 van de lijst van overige bevoegdheden zijn aangeduid, met uitzondering van de aldaar aangekruiste feitelijke handelingen welke voorbehouden blijven aan het bestuursorgaan.

Artikel 5 Ondermandaat en vervanging

  • 1.

    De directeur kan ter uitoefening van een aan hem gemandateerde bevoegdheid ondermandaat verlenen aan degenen die werkzaam zijn onder zijn verantwoordelijkheid of, indien door het bestuursorgaan toegestaan, aan derden. In dat laatste geval dient degene aan wie ondermandaat is verleend, alsmede degene onder wiens verantwoordelijkheid hij werkzaam is, schriftelijk met de verlening van het ondermandaat in te stemmen.

  • 2.

    Op het ondermandaat zijn de bepalingen van dit besluit, met uitzondering van het vorige lid, van overeenkomstige toepassing.

  • 3.

    In de gevallen waarin de plaatsvervangend directeur de directeur vervangt wegens verhindering of ontstentenis, beschikt deze krachtens dit besluit over dezelfde bevoegdheden als de directeur.

Artikel 6 Grondgebied en begrenzing

  • 1.

    De door het bestuursorgaan aan de directeur verleende mandaten gelden voor het grondgebied van het bestuursorgaan, tenzij in het betreffende mandaat in de kolom aangeduid met ‘begrenzing’ anders is bepaald.

  • 2.

    De omvang van de door het bestuursorgaan aan de directeur verleende mandaten kan ook anderszins begrenst worden dan bepaald in de laatste zinsnede van het vorige lid. Dit geschiedt door vermelding in het betreffende mandaat in de kolom aangeduid met ‘begrenzing’.

Artikel 7 Voorschriften en instructies

  • 1.

    De uitoefening van de gemandateerde bevoegdheden geschiedt binnen de grenzen en met inachtneming van de ter zake voor het bestuursorgaan geldende wettelijke regelingen en beleidsregels.

  • 2.

    Het bestuursorgaan kan de directeur algemene instructies en instructies per geval geven omtrent de uitoefening van de gemandateerde bevoegdheid. Indien sprake is van ondermandatering, is de directeur gehouden deze instructies onverwijld aan de betreffende ondergemandateerden door te geven, onverminderd de bevoegdheid van het bestuursorgaan dit zelf te doen.

  • 3.

    Indien instructies worden gegeven, geschiedt dit schriftelijk en op een zodanig tijdstip dat de inachtneming of tijdige verdaging van beslistermijnen gewaarborgd wordt.

  • 4.

    De in lid 2 genoemde algemene instructies, voor zover deze niet in dit besluit zijn opgenomen, worden gebundeld op schrift gesteld in een afzonderlijke mandaatinstructie.

Artikel 8 Informatieverstrekking
  • 1.

    De directeur draagt ervoor zorg dat het bestuursorgaan tijdig in kennis wordt gesteld van krachtens mandaat te nemen besluiten, waarvan moet worden aangenomen dat kennisneming door het bestuursorgaan gewenst is. Hier is in ieder geval sprake van indien:

    • a.

      de maatschappelijke, beleidsmatige, juridische of financiële omstandigheden daartoe aanleidinggeven;

    • b.

      advies nodig is van anderendan de omgevingsdienst of onder hem ressorterende medewerkers, en het advies niet aansluit op het eigen standpunt van de omgevingsdienst dan wel niet tot dezelfde uitkomsten leidt.

      In zulks geval lichten partijen elkaar over en weer op een zodanig tijdstip in dat de inachtneming of tijdige verdaging van beslistermijnen gewaarborgd wordt.

  • 2.

    Het niet-voldoen aan de in het vorige lid genoemde verplichting doet niet af aan de rechtsgeldigheid van een krachtens mandaat genomen besluit.

Artikel 9 Ondertekening

  • 1.

    Bij de uitoefening van een mandaat worden uitgaande stukken als volgt ondertekend: ‘Namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden, (naam directeur), directeur omgevingsdienst regio Arnhem’.

  • 2.

    Ingeval van uitoefening van ondermandaat worden uitgaande stukken overeenkomstig het bepaalde in lid 1 ondertekend, met dien verstande dat de naam, de functieaanduiding en de handtekening van de ondergemandateerde in de plaats van de naam, de functieaanduiding en de handtekening van de directeur worden geplaatst.

Artikel 10 Inwerkingtreding

  • 1.

    Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking.

  • 2.

    Het bestuursorgaan draagt zorg voor de bekendmaking en de registratie van dit besluit.

  • 3.

    Met ingang van de inwerkingtreding van dit besluit worden alle eerder genomen besluiten waarin algemeen mandaat wordt verleend aan de directeur ingetrokken.

Artikel 11 Citeerwijze

Dit besluit wordt aangehaald als: Algemeen mandaatbesluit Omgevingsdienst regio Arnhem - gemeente Rheden 2019.

 

Vastgesteld bij besluit van burgemeester en wethouders d.d. 5 oktober 2019.

De Steeg, 5 oktober 2019

Burgemeester en wethouders voornoemd,

burgemeester.

secretaris.

Bijlage 1 Lijst van Awb-bevoegdheden (bijgewerkt tot 6 december 2018)

 

Artikel 1 Accessoire besluitbevoegdheden

 

In onderstaand overzicht is met een ‘X’ in de kolom ‘mandaat’ aangegeven welke besluitbevoegdheden gemeente Rheden als vastgelegd in de Awb heeft gemandateerd aan de directeur van de Omgevingsdienst regio Arnhem.

 

Indien de betreffende bevoegdheid niet wordt gemandateerd voor zover deze de bevoegdheid omvat om besluiten als bedoeld in artikel 1:3 van de Algemene wet bestuursrecht te nemen, dan is louter een ‘X’ geplaatst in de kolom ‘opt-out’.

 

In de kolom ‘begrenzing’ is vermeld tot welke omvang de (al dan niet met opt-out) gemandateerde bevoegdheid is begrenst.

 

Nr.

Artikel

Algemene wet bestuursrecht

Mandaat

Opt-out

Begrenzing

1

2:2

Weigeren gemachtigde

X

 

 

2

2:15 lid 1

Besluiten tot openstelling van elektronische weg voor bij de Omgevingsdienst ingebrachte taken

Nee

 

 

3

2:15 lid 1

Stellen van nadere eisen aan gebruik van elektronische weg voor bij de Omgevingsdienst ingebrachte taken

Nee

 

 

4

2:15 lid 2

Besluiten tot weigering elektronisch verschafte gegevens en bescheiden vanwege onevenredige belasting

Nee

 

 

5

2:15 lid 3

Besluiten tot weigering elektronisch verzonden bericht vanwege onvoldoende betrouwbaarheid of vertrouwelijkheid

Nee

 

 

6

3:10 lid 1

Besluiten tot toepassing uniforme openbare voorbereidingsprocedure

X

 

 

7

3:18 lid 2

Besluiten tot verlenging beslistermijn van besluit op aanvraag

X

 

 

8

4:5

Besluiten tot buiten behandeling laten van aanvraag

X

 

 

9

4:6

Besluiten tot afwijzing van aanvraag zonder nieuwe feiten of veranderde omstandigheden

X

 

 

10

4:18

Besluiten tot vaststelling verschuldigdheid en hoogte van dwangsom

X

 

 

11

4:20

Besluiten tot terugvordering van onverschuldigd betaalde dwangsom

X

 

 

12

4:20f lid 1

Besluiten om voorschriften te verbinden aan de beschikking van rechtswege of de beschikking van rechtswege in te trekken

X

 

 

13

4:86

Besluiten tot vaststelling van verplichting tot betaling geldsom

X

 

 

14

5:14

Besluiten tot beperking van aan de toezichthouder toekomende bevoegdheden

X

 

 

15

5:25 lid 6

Besluiten tot vaststelling van verschuldigde kosten bestuursdwang (ofwel kostenbeschikking bestuursdwang)

X

 

 

16

5:27 lid 2

Besluiten tot geven van machtiging Awb bij toepassing van bestuursdwang

X

 

 

17

5:31

Besluiten tot toepassing spoedeisende bestuursdwang

X

 

 

18

5:31a lid 3

Op verzoek besluiten tot toepassing bestuursdwang

X

 

 

19

5:32

Besluiten tot oplegging last onder dwangsom met begunstigingstermijn

X

 

 

20

5:34

Ambtshalve of op verzoek besluiten tot opheffing van last onder dwangsom, tot opschorting van de looptijd ervan of vermindering van de dwangsom

X

 

 

21

5:37 lid 1

Ambtshalve besluiten omtrent invordering dwangsom (ofwel ambtshalve invorderingsbeschikking)

X

 

 

22

5:37 lid 2

Op verzoek besluiten omtrent invordering dwangsom (ofwel invorderingsbeschikking op verzoek)

X

 

 

23

5:38 lid 2

Nieuwe beschikking tot invordering

X

 

 

24

7:1a lid 2, 3 en 4

Besluiten op een verzoek om instemming met rechtstreeks beroep

 

X

 

25

7:10 lid 2

Besluiten tot opschorten van beslistermijn bezwaarschrift

X

 

 

26

7:10 lid 3

Besluiten tot verdagen van beslistermijn bezwaarschrift

X

 

 

27

7:10 lid 4

Besluiten tot verder uitstellen van beslistermijn bezwaarschrift

X

 

 

28

7:11 lid 1

Heroverwegen van bestreden besluit op grondslag van ontvankelijk bezwaar

 

X

 

29

7:11 lid 2

Herroepen van bestreden besluit en voor zover nodig in plaats daarvan een nieuw besluit nemen

 

X

 

30

7:15 lid 3

Besluiten op verzoek om vergoeding van in bezwaar gemaakte proceskosten bij de beslissing op bezwaar

 

X

 

31

8:14

Verzoek tot verwijzing, voeging of splitsing van en zaak/zaken bij bestuursrechter

X

 

 

32

8:15

Verzoek tot wraking rechters

X

 

 

33

8:55, lid 1

Verzet doen bij bestuursrechter/ sluiting onderzoek beroep

X

 

 

34

8:57

Instemmen met het verzoek van de bestuursrechter achterwege laten zitting

X

 

 

35

8:104

Hoger beroep instellen tegen uitspraak/tussenuitspraak vonnis rechtbank

X

 

 

36

8:110

Instellen incidenteel hoger beroep

X

 

 

37

8:119

Verzoek tot herzien onherroepelijke uitspraak

X

 

 

 

Artikel 2 Feitelijke handelingen

 

Voorts worden alle feitelijke handelingen voor zover deze noodzakelijk zijn voor de voorbereiding, bekendmaking en uitvoering van een (al dan niet met opt-out) gemandateerde besluitbevoegdheid als genoemd in artikel 1 van deze bijlage respectievelijk artikel 1 van bijlage 2 bij het Algemeen mandaatbesluit regio Arnhem - gemeente Rheden 2018 gemandateerd, met uitzondering van de feitelijke handelingen in onderstaand overzicht waarachter een ‘X’ in de kolom ‘uitgezonderd’ is gezet. Deze aangekruiste handelingen blijven voorbehouden aan het bestuursorgaan. Staat er niets ingevuld dan heeft ODRA het mandaat.

 

Nr.

Artikel

Algemene wet bestuursrecht

Uitgezonderd

1

2:1 lid 2

Verlangen schriftelijke machtiging

 

2

2:2

Weigeren gemachtigde

 

3

2:3

Doorzenden stukken

X

4

2:6 lid 2

Gebruik afwijkende taal

 

5

3:6

Aangeven termijn aan adviseur waarbinnen adviseur advies moet uitbrengen, indien geen wettelijke termijn is bepaald

 

6

3:7

Ter beschikking stellen gegevens aan adviseur

 

7

3:11

Ter inzage leggen ontwerpbesluit en stukken

 

8

3:12

Kennisgeving ontwerpbesluit

 

9

3:13

Toezenden ontwerpbesluit

 

10

3:14

Aanvullen ter inzage gelegde stukken

 

11

3:15 lid 1

Gelegenheid bieden tot indienen mondelinge zienswijzen

 

12

3:15 lid 2

Uitbreiden kring inspraakgerechtigden

 

13

3:15 lid 3

Reactie aanvrager op zienswijze

 

14

3:15 lid 4

Reactie belanghebbende bij ambtshalve besluit

 

15

3:17

Verslaglegging mondelinge zienswijze

 

16

3:20 lid 1

Bevorderen dat aanvrager in kennis wordt gesteld van andere op de aanvraag te nemen besluiten

 

17

3:24 lid 2

Afschrift van coördinerend bestuursorgaan aan andere bevoegde gezagen

 

18

3:24 lid 3

Indien een aanvraag ontbreekt, gelegenheid bieden aanvraag in te dienen

 

19

3:24 lid 3

Indien de ontbrekende aanvraag niet tijdig wordt ingediend, kan de coördinatie buiten toepassing worden gelaten

 

20

3:27

Toezenden genomen besluit(en) aan coördinerend bestuursorgaan en gelijktijdig bekendmaken en ter inzage leggen gecoördineerde besluiten door coördinerend bestuursorgaan

 

21

3:41

Bekendmaking van besluiten aan belanghebbenden door toezending of uitreiking

 

22

3:42 lid 2

Bekendmaking van besluiten die niet tot een of meerdere belanghebbenden zijn gericht

 

23

3:42 lid 3

Bij kennisgeving van de zakelijke inhoud tegelijkertijd het besluit ter inzage leggen

 

24

3:43

Mededelen besluit indieners zienswijzen en adviseurs

 

25

3:47 lid 3

Verstrekken motivering besluit na bekendmaking

 

26

3:48 lid 2

Verstrekken motivering besluit op verzoek

 

27

4:3a

Ontvangstbevestiging elektronische aanvraag

 

28

4:4

Vaststellen formulier

 

29

4:5

Aanvrager in gelegenheid stellen aan te vullen

 

30

4:7

Horen aanvrager

 

31

4:8

Horen belanghebbenden

 

32

4:11

Achterwege laten hoorplicht

 

33

4:12

Achterwege laten hoorplicht

 

34

4:14

Mededeling vertraging en verlengen beslistermijn

 

35

4:15 lid 1

Mededelen dat redelijkerwijs noodzakelijke informatie aan een buitenlandse instantie is gevraagd

 

36

4:15 lid 2

Verzoeken aan aanvrager om schriftelijk in te stemmen met uitstel van de beslistermijn

 

37

4:15 lid 3

Mededelen opschorting beslistermijn

 

38

4:15 lid 4

Mededelen beëindiging opschorting beslistermijn

 

39

4:20c

Bekendmaken van rechtswege verleende beschikking

 

40

4:20f lid 3

Vergoeden schade wijziging of intrekking

 

41

5:24 lid 3

Bekendmaken last onder bestuursdwang aan overtreder, rechthebbenden en aanvrager

 

42

5:27 lid 3

Aanzeggen plaatsbetreding

 

43

5:27 lid 6

Vergoeding schade welke gevolg is van betreden plaats ten behoeve van uitvoering bestuursdwang

 

44

5:28

Verzegelen gebouwen, terreinen

 

45

5:29

Meevoeren en opslaan zaken

 

46

5:30

Verkoop en vernietiging zaken

 

47

5:31

Achterwege laten last bij spoedeisende bestuursdwang

 

47a

5:32a

De last onder dwangsom omschrijft de te nemen herstelmaatregelen

 

48

6:19 en 6:20

Mededelen nieuw besluit aan orgaan waar beroep aanhangig is

 

49

7:1a lid 5 en 6

Doorsturen bezwaarschrift aan bevoegde rechter

 

50

7:2

Uitnodigen voor hoorzitting

 

51

7:4

Ter inzage leggen van bezwaarschrift en alle verder op de zaak betrekking hebbende stukken voorafgaand aan hoorzitting

 

52

8:42

Opsturen procesdossier en indienen verweerschrift

 

53

8:43

Schriftelijk dupliceren in zaak

 

54

8:45

Geven van schriftelijke inlichtingen en toezending gevraagde stukken

 

55

8:47

Indienen schriftelijk zienswijze verslag deskundige

 

56

8:58

Indienen nadere stukken bij bestuursrechter

 

57

2:14

Elektronisch verzenden van berichten aan geadresseerden

 

58

8:51b lid 1

en 2

Mededelingen omtrent gebruik bestuurlijke lus/herstel gebrek besluit

 

59

8:55d

Alsnog bekendmaken besluit als gevolg gegrondverklaring bestuursrechter

 

 

Bijlage 2 Lijst van overige bevoegdheden - Bijzondere wetten (bijgewerkt tot 22 november 2017)

 

Artikel 1 Besluitbevoegdheden

 

In onderstaand overzicht is met een ‘X’ in de kolom ‘mandaat’ aangegeven welke besluitbevoegdheden1 gemeente Rheden als vastgelegd in bijzondere wetten heeft gemandateerd aan de directeur van de Omgevingsdienst regio Arnhem.

1 Hieronder valt ook een ‘pseudobesluitbevoegdheid’, zie de toelichting bij het Algemeen mandaatbesluit. Hoewel het hier geen besluitbevoegdheid als bedoeld in artikel 1:3 lid 1 Awb betreft, is ervoor gekozen omwille van de opt-out clause deze bevoegdheid te mandateren als ware het een besluitbevoegdheid.

 

Indien de betreffende bevoegdheid niet wordt gemandateerd voor zover deze de bevoegdheid omvat om besluiten als bedoeld in artikel 1:3 van de Algemene wet bestuursrecht te nemen, dan is louter een ‘X’ geplaatst in de kolom ‘opt-out’.

 

In de kolom ‘begrenzing’ is vermeld tot welke omvang de (al dan niet met opt-out) gemandateerde bevoegdheid is begrenst.

 

Nr.

Artikel

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Mandaat

Opt-out

Begrenzing

1

2.1. en 2.2

Beslissen op meervoudige aanvragen omgevingsvergunning voor zover de aanvraag in ieder geval betrekking heeft op artikel 2.1 lid 1 onderdeel e of i

X

 

 

2

2.1 en 2.2

Beslissen op (meervoudige) aanvragen omgevingsvergunning voor de activiteiten zoals hieronder aangekruist bij de mandaatnummers 3 t/m 21

X

 

 

3

2.1 lid 1, onder a

Beslissen op (gefaseerde) aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een bouwwerk

Nee

 

 

4

2.1 lid 1, onder b

Beslissen op (gefaseerde) aanvraag omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk, niet zijnde een bouwwerk in overeenstemming met de geldende bestemmingsplanregels

Nee

 

 

5

2.1 lid 1, onder c

Beslissen op (gefaseerde) aanvraag omgevingsvergunning voor een project van provinciaal ruimtelijk belang waarvoor Gedeputeerde Staten bevoegd gezag zijn

Nee

 

 

6

2.1 lid 1, onder d

Beslissen op (gefaseerde) aanvraag omgevingsvergunning voor het in gebruik nemen of gebruiken van een bouwwerk met het oog op brandveiligheid

Nee

 

 

7

2.1 lid 1, onder e

Beslissen op de omgevingsvergunning milieu

X

 

 

8

2.1 lid 1, onder f

Beslissen op (gefaseerde) aanvraag omgevingsvergunning voor het slopen of veranderen van een rijksmonument

Nee

 

 

9

2.1 lid 1, onder g

Beslissen op (gefaseerde) aanvraag omgevingsvergunning voor het slopen van een bouwwerk

X

Alleen als het gaat om asbest en bij meldingen en niet bij ogv

10

2.1 lid 1, onder h

Beslissen op (gefaseerde) aanvraag omgevingsvergunning voor het slopen van een bouwwerk in een beschermd stads- of dorpsgezicht

Nee

 

 

11

2.1 lid 1, onder i

Beslissen op (gefaseerde) aanvraag Omgevingsvergunning Beperkte Milieutoets (OBM)

X

 

 

12

2.2 lid 1, onder b, 1 of 2

Beslissen op (gefaseerde) aanvraag omgevingsvergunning voor het slopen of veranderen van een gemeentelijk monument

Nee

 

 

13

2.2 lid 1, onder c

Beslissen op (gefaseerde) aanvraag omgevingsvergunning voor het slopen van een bouwwerk in een krachtens verordening aangewezen stads- of dorpsgezicht

Nee

 

 

14

2.2 lid 1, onder d

Beslissen op (gefaseerde) aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen of veranderen van een weg

Nee

 

 

15

2.2 lid 1, onder e

Beslissen op (gefaseerde) aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen of veranderen van een uitweg of het gebruik daarvan

Nee

 

 

16

2.2 lid 1, onder f

Beslissen op (gefaseerde) aanvraag omgevingsvergunning voor het hebben van een alarminstallatie

Nee

 

 

17

2.2 lid 1, onder g

Beslissen op (gefaseerde) aanvraag omgevingsvergunning voor het vellen van een houtopstand

Nee

 

 

18

2.2 lid 1, onder h

Beslissen op (gefaseerde) aanvraag omgevingsvergunning voor het aanbrengen van reclame

Nee

 

 

19

2.2 lid 1, onder i

Beslissen op (gefaseerde) aanvraag omgevingsvergunning als eigenaar of zakelijke gerechtigde of gebruiker toe te staan dat reclame wordt aangebracht

Nee

 

 

20

2.2 lid 1, onder j

Beslissen op (gefaseerde) aanvraag omgevingsvergunning voor de opslag van goederen in een daarvoor aangewezen gebied

Nee

 

 

21

2.2 lid 1, onder k

Beslissen op (gefaseerde) aanvraag omgevingsvergunning als eigenaar of zakelijk gerechtigde voor het toestaan van opslag van goederen in een daarvoor aangewezen gebied

Nee

 

 

22

2.5 lid 5

Intrekken gefaseerde omgevingsvergunning

X

Indien het een milieuvergunning betreft

23

2.5 lid 6

Wijzigen omgevingsvergunning eerste fase

X

Indien het een milieuvergunning betreft

24

2.5a

Wijzigen omgevingsvergunning onlosmakelijke activiteiten

X

Indien het een milieuvergunning betreft

25

2.31

Ambtshalve wijzigen voorschriften

 

X

Voor milieuvergunning asbest akkoord

26

2.33

Ambtshalve intrekken omgevingsvergunning/intrekken op verzoek vergunninghouder

X

Indien het een milieuvergunning betreft

27

3.3 t/m 3.6

Aanhouden aanvraag omgevingsvergunning en doorbreken aanhouding

Nee

 

 

28

3.3 lid 1

Aanhouden aanvraag omgevingsvergunning

Nee

 

 

29

3.3 lid 3

Verlenen omgevingsvergunning alleen indien de activiteit niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan

Nee

 

 

30

3.9 lid 2

Verlengen beslistermijn

X

 

 

31

3.9 lid 3 en 4

Afhandelen van een van rechtswege verleende omgevingsvergunning

Nee

 

 

32

3.10 lid 2

Bepalen dat toepassing van artikel 3.1 of afdeling 3.4 Awb geheel of gedeeltelijk achterwege blijft

X

 

 

33

3.23

Intrekken omgevingsvergunning indien watervergunning wordt ingetrokken

X

 

 

34

4.1

Bepalen tot welk bedrag verhaal genomen wordt op de zekerheid bij het niet-nakomen van een verplichting

X

 

 

35

4.2

Toekennen nadeelcompensatie

Nee

 

 

36

Artikel125 Gemeentewet jo. hoofdstuk 5 Wabo artikel 5.1 en 5.2

Opleggen van een last onder bestuursdwang of dwangsom ter handhaving van al hetgeen is bepaald bij of krachtens de Wabo (voor zover de onderliggende bevoegdheden zijn gemandateerd), alsmede het bepaalde bij of krachtens de wetten (hieronder) genoemd in artikel 5.1 Wabo, althans voor zover hoofdstuk 5 van de Wabo bij of krachtens de betreffende wetten op de handhaving daarvan van toepassing is verklaard. 

  • -

    Kernenergiewet

  • -

    Natuurbeschermingswet 1998

  • -

    Ontgrondingenwet

  • -

    Wet bescherming Antarctica

  • -

    Wet bodembescherming

  • -

    Wet geluidhinder

  • -

    Wet inzake de luchtverontreiniging

  • -

    Wet milieubeheer

X

 

 

37

5.10 lid 3

Aanwijzen ambtenaren belast met toezicht op de naleving van het bij of krachtens de in artikel 5.1 Wabo genoemde wetten bepaalde en verstrekking legitimatiebewijs als bedoeld in artikel 5:12 lid 1 Awb

X

 

 

38

5.14

Opleggen van een last onder bestuursdwang ter zake de medewerkingsplicht als bedoeld in artikel 5:20 Awb

X

 

 

39

5.17

Bevelen tot het staken van de bouw/gebruik/sloop of treffen voorzieningen

X

 

 

40

5.18

Bepalen dat handhavingsbesluit mede geldt voor rechtsopvolger

X

 

 

41

5.19

Intrekken vergunning of ontheffing als handhavingssanctie

X

 

 

42

5:21

Beschikking op verzoek tot handhaving waarbij meerdere bestuursorganen betrokken zijn

X

 

 

43

6.2

Bepalen dat een beschikking ex artikel 6.1 terstond na haar bekendmaking in werking treedt

X

 

 

Gemeentewet

44

125

Opleggen last onder bestuursdwang

X

 

 

45

160 lid 1, sub e

Besluiten tot planschadeovereenkomsten met betrekking tot de kruimellijst voor zover deze betrekking hebben op afhandeling aanvragen op grond van artikel 4 bijlage II van het BOR

Nee

 

 

46

160 lid 1, sub f

Besluiten tot het namens de gemeente of het gemeentebestuur voeren van een rechtsgeding, bezwaarprocedure of een administratief beroepsprocedure, of handelingen ter voorbereiding daarop te verrichten

X

 

Uitgezonderd het nemen van een beslissing op bezwaar als bedoeld in 10:3, lid 3 Awb

Wet milieubeheer (Wm)

47

8.40

Afhandelen van meldingen op grond van alle AMvB’s Wet milieubeheer (zoals Activiteitenbesluit, Besluit lozen buiten inrichtingen, Besluit emissiearme huisvesting, enz.) en ministeriële regelingen Wet milieubeheer (zoals Tijdelijke EED-regeling)

X

 

 

48

8.40a lid 1

Nemen beschikking gelijkwaardige maatregel

X

 

 

49

8.41a lid 2

Besluiten tot niet behandelen aanvraag omgevingsvergunning bij ontbreken melding 8.41 Wm

X

 

 

50

8.42 lid 1

Opleggen van maatwerkvoorschriften op grond van alle AMvB’s Wet milieubeheer (zoals Activiteitenbesluit, Besluit lozen buiten inrichtingen, Besluit emissiearme huisvesting, enz.) en ministeriële regelingen Wet milieubeheer (zoals Tijdelijke EED-regeling)

X

 

 

51

10.63 lid 2

Beslissen op een aanvraag om ontheffing voor het verbranden van afvalstoffen buiten de inrichting

X

 

 

52

18.1b

Zorg dragen voor de bestuursrechtelijke handhaving van de op grond van het bepaalde bij of krachtens de Wm, de EG-verordening PRTR en de EG-verordening registratie, evaluatie en autorisatie van chemische stoffen voor degene die het project, bedoeld in artikel 5.2 lid 1 Wabo, uitvoert, geldende voorschriften

X

 

 

Wet bodembescherming (Wbb)

53

13

Degene die op of in de bodem handelingen heeft verricht die de bodem hebben verontreinigd c.q. dreigen te verontreinigen, verzoeken deze verontreiniging te beperken en zoveel mogelijk ongedaan te maken

X

 

 

54

27 lid 1 en 3

Kennisnemen van de melding van verontreiniging of aantasting van de bodem die is ontstaan bij handelingen als bedoeld in artikel 6 tot en met 13 van de Wbb

Nee

 

 

55

27 lid 2

Aanwijzingen geven met betrekking tot de te nemen maatregelen of het laten beoordelen van de reinigbaarheid van de grond na bij een melding van verontreiniging of aantasting van de bodem die is ontstaan bij handelingen als bedoeld in artikel 6 tot en met 13 van de Wbb

Nee

 

 

56

28 lid 1

Kennisnemen van de melding van het voornemen de bodem te saneren dan wel handelingen te verrichten ten gevolge waarvan de verontreiniging van de bodem wordt verminderd of verplaatst

Nee

 

 

57

28 lid 7

Kennisgeven van de melding op grond van artikel 28 lid 1 van de Wbb in één of meer dag-, nieuws- of huis-aan-huisbladen

Nee

 

 

58

29

Vaststellen of sprake is van een geval van ernstige verontreiniging

Nee

 

 

59

30

Onverwijld nemen van maatregelen in geval van ernstige bodemverontreiniging of -aantasting door een ongewoon voorval

Nee

 

 

60

31

Onverwijld nemen van maatregelen in geval van gevaar voor het milieu of schade aan goederen door bodemverontreiniging of -aantasting door een ongewoon voorval zolang het college van burgemeester en wethouders nog geen gebruik gemaakt heeft van haar bevoegdheid op grond van artikel 30 van de Wbb

Nee

 

 

61

32 lid 2

Gelegenheid geven aan betrokkenen de verontreiniging of de aantasting en de directe gevolgen daarvan te beperken en zoveel mogelijk ongedaan te maken

Nee

 

 

62

32 lid 3

Bepalen van de termijn in de beschikking ex artikel 30 van de Wbb en het verlengen van de werkingsduur van de beschikking ex artikel 30 van de Wbb

Nee

 

 

63

34

Bekendmaken beschikking ex artikel 30 of 31 van de Wbb aan de provinciale milieucommissie, bedoeld in artikel 2.41 Wet milieubeheer

Nee

 

 

64

39 lid 2

Al dan niet instemmen met het saneringsplan en het eventueel verbinden van voorschriften daaraan

Nee

 

 

65

39 lid 2

Verdagen van de beslissingstermijn voor de instemming met een saneringsplan met ten hoogste vijftien weken

Nee

 

 

66

39 lid 3

Bepalen dat de in artikel 39 lid 1 van de Wbb bedoelde stukken voor een melding van een vermoedelijk geval van ernstige bodemverontreiniging nog niet bij de melding als bedoeld in artikel 28 van de Wbb behoeven te worden ingediend

Nee

 

 

67

39b lid 1

Verlengen van de termijn van de aanvang van de sanering met een jaar zoals bedoeld in artikel 8 lid 1 van het Besluit uniforme saneringen

Nee

 

 

68

39c lid 2

Al dan niet instemmen met het saneringsverslag

Nee

 

 

69

39c lid 3

Stellen van nadere regels die in het saneringsverslag moeten worden opgenomen

Nee

 

 

70

39d lid 3

Al dan niet instemmen met het nazorgplan en het verbinden van voorwaarden hieraan

Nee

 

 

71

39f lid 1

Opleggen van voorschriften omtrent het stellen van financiële zekerheid voor het treffen van maatregelen ter uitvoering van het saneringsplan onderscheidenlijk het nazorgplan

Nee

 

 

72

40 lid 1

Toestaan dat wordt volstaan met het verstrekken van de resultaten van een gedeeltelijk nader onderzoek en een gedeeltelijk saneringsplan ingeval niet het gehele geval van bodemverontreiniging wordt aangepakt

Nee

 

 

73

40 lid 2

Al dan niet instemmen met een gedeeltelijk nader onderzoek en een gedeeltelijk saneringsplan

Nee

 

 

74

43 lid 1 en 2

Geven van een bevel tot nader onderzoek bij onderzoeksgevallen

Nee

 

 

75

43 lid 1 en 2

Geven van een bevel tot het treffen van tijdelijke beveiligingsmaatregelen bij een geval van ernstige verontreiniging

Nee

 

 

76

43 lid 3 t/m 5

Geven van een bevel tot nader onderzoek dan wel saneringsonderzoek c.q. sanering, waaronder begrepen het treffen van tijdelijke beveiligingsmaatregelen of het opstellen van een saneringsplan

Nee

 

 

77

46 lid 2 en 3

Overeenkomen voor welk bedrag de eigenaar of erfpachter bij moet dragen in de kosten van de sanering van het deel van de verontreiniging waarbij de veroorzaker onderscheidenlijk hij is betrokken

Nee

 

 

78

49 lid 1

Maatregelen nemen (bevel tot staken of gedogen) indien dat noodzakelijk is om nader onderzoek, saneringsonderzoek, sanering of de uitvoering van nazorgmaatregelen mogelijk te maken

Nee

 

 

79

49 lid 2

Maatregelen nemen (gedoogbevel), om het verrichten van oriënterend onderzoek mogelijk te maken, met betrekking tot degene op wiens grondgebied dat onderzoek moet geschieden

Nee

 

 

80

51

Met toepassing van artikel 3.22, eerste lid, van de Wet ruimtelijke ordening voor een bepaalde termijn van ten hoogste vijf jaar ontheffing verlenen van een bestemmingsplan, indien het met het oog op de voortgang van de bodemsanering noodzakelijk is voor die termijn grond of een ander materiaal op te slaan in afwijking van dat plan

Nee

 

 

81

55 lid 1 en 2

Een afschrift van een beschikking doen toekomen aan de openbare registers

Nee

 

 

82

55b lid 3

Instemmen in geval van eigendom- of erfpachtoverdracht van bedrijfsterreinen met de gestelde financiële zekerheid voor de saneringskosten door een opvolgend eigenaar of erfpachter

Nee

 

 

83

57

Aankopen van verontreinigde grond, de daarop staande woning of een recht met betrekking tot de grond of de woning van een onschuldig eigenaar niet zijnde de veroorzaker van de verontreiniging, indien deze in het vrije commerciële verkeer niet tegen een redelijke prijs verkoopbaar is

Nee

 

 

84

70

Een aanwijzing geven een vooronderzoek en een verkennend onderzoek uit te voeren op een bedrijfsterrein zoals bedoeld in artikel 4 van het Besluit verplicht bodemonderzoek bedrijfsterreinen

Nee

 

 

85

70

De verplichting opleggen het aanbrengen, aanwezig laten zijn, onderhouden, gebruiken en verwijderen van de voor het bodemonderzoek nodige middelen te gedogen zoals bedoeld in artikel 6 van het Besluit verplicht bodemonderzoek bedrijfsterreinen

Nee

 

 

86

75 lid 6

Besluiten nemen en handelingen verrichten die verband houden met het doen van afstand van het recht de ten laste van het Rijk komende kosten van bodemonderzoek -en sanering te verhalen, zoals bedoeld in het ‘Besluit, mandaat, volmacht en machtiging artikel 75 lid 7 Wet bodembescherming’

Nee

 

 

87

76j lid 4

Vaststellen van subsidie, bedoeld in de artikel 22 en 23 van het Besluit financiële bepalingen bodemsanering

Nee

 

 

88

95 lid 1

Bij besluit aanwijzen van toezichthouders zoals bedoeld in artikel 18.4 lid 3 Wet milieubeheer

X

 

 

89

95 lid 1

Opleggen van een last onder bestuursdwang ter handhaving van artikel 5:20, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht, voor zover het betreft de verplichting tot het verlenen van medewerking aan de krachtens artikel 18.4 Wet milieubeheer aangewezen ambtenaren

X

 

 

90

95 lid 1

Opleggen van een last onder bestuursdwang of een last onder dwangsom

X

 

 

91

95 lid 1

Invorderen van verbeurde dwangsom

X

 

 

92

95 lid 1

Beslissen op verzoek opheffen dwangsom conform artikel 5:34 Awb

X

 

 

93

95 lid 1

Beslissen op verzoek opheffen dwangsom waarbij het verzoek anders is dan in artikel 5:34 Awb wordt bedoeld

X

 

 

94

95 lid 2

Zorg dragen voor de bestuursrechtelijke handhaving Wet bodembescherming binnen inrichtingen

X

 

 

95

95 lid 3

Zorg dragen voor de bestuursrechtelijke handhaving van de zorgplicht uit artikel 13 Wbb

X

 

 

96

95 lid 4

Zorg dragen voor de bestuursrechtelijke handhaving van het bepaalde bij of krachtens paragraaf 3 van hoofdstuk IV en artikel 72 van de Wbb

X

 

 

Besluit bodemkwaliteit (Bbk)

97

2 jo. 32

Beoordelen melding toepassen bouwstoffen op of in de bodem

X

 

 

98

3 jo. 42

Beoordelen melding toepassen grond of baggerspecie op of in de bodem

X

 

 

99

4 lid 3

Zorg dragen voor de handhaving van de bij of krachtens Bbk gestelde verplichtingen, voor zover zij betrekking hebben op:

X

 

 

 

 

het toepassen van bouwstoffen op of in de bodem;

X

 

 

 

 

het toepassen van grond of baggerspecie op of in de bodem, als bedoeld in artikel 35 van het Bbk;

X

 

 

 

 

het verstrekken van een milieu hygiënische verklaring als bedoeld in artikel 28 derde lid van het Bbk;

X

 

 

 

 

het melden van een toepassing als bedoeld in de artikel 32 en 42 van het Bbk

X

 

 

101

5 en 9

Accepteren van een overig bewijsmiddel

X

 

 

102

11

Behandelen van meldingen ingevolge het Bbk

X

 

 

103

12 lid 2, 15

Stellen van nadere eisen als gevolg van het Bbk

X

 

 

104

21

Een aanvraag om een beschikking, die bij of krachtens wettelijke voorschriften, niet in behandeling nemen indien daarbij gegevens zijn gevoegd die afkomstig zijn van een persoon of instelling die voor het verkrijgen van deze gegevens in strijd heeft gehandeld met artikel 15, eerste of tweede lid

X

 

 

105

32 lid 7

In behandeling nemen van een melding van een voornemen IBC-bouwstoffen toe te passen

X

 

 

106

42 lid 7

In behandeling nemen van een melding van een voornemen grond of baggerspecie toe te passen

X

 

 

Besluit ruimtelijke ordening

107

1.2.1

Digitaal waarmerken van besluiten

Nee

 

 

108

1.2.1

Digitaal beschikbaar stellen van besluiten

Nee

 

 

Besluit geluidhinder

109

6.4 lid 2

Schriftelijke mededeling waarin een verlengde termijn wordt gesteld

Nee

 

 

110

6.4 lid 3

Schriftelijke mededeling aan eigenaren en bewoners dat geen geluidwerende voorzieningen worden aangebracht

Nee

 

 

111

6.6 lid 3

Schriftelijke mededeling waarin een verlengde termijn wordt gesteld

Nee

 

 

112

6.6 lid 4

Schriftelijke mededeling aan eigenaren dat geen geluidwerende voorzieningen worden aangebracht

Nee

 

 

113

6.8 lid 1

Doen van een aanbod voor geluidwerende voorzieningen

Nee

 

 

114

6.8 lid 4

Schriftelijke mededeling aan eigenaren dat geen geluidwerende voorzieningen worden aangebracht

Nee

 

 

115

6.9 lid 2

Schriftelijke mededeling waarin een verlengde termijn wordt gesteld

Nee

 

 

116

6.9 lid 3

Schriftelijke mededeling aan eigenaren dat geen geluidwerende voorzieningen worden aangebracht

Nee

 

 

117

6.10

Besluiten tot het aanbrengen van geluidwerende voorzieningen

Nee

 

 

Vuurwerkbesluit

121

1.2.4 lid 3

Bij de ontbrandingstoestemming vaststellen van een andere tijdsduur in plaats van de tijdsduur, genoemd in het tweede lid, onder c Vuurwerkbesluit

Nee

 

 

122

2.2.3

Stellen van maatwerkvoorschriften met betrekking tot een in bijlage 1, onder B, Vuurwerkbesluit opgenomen voorschrift, voor zover dat bij het voorschrift is aangegeven

X

 

 

123

3.2.2

Stellen van maatwerkvoorschriften met betrekking tot een in bijlage 2, onder B, Vuurwerkbesluit opgenomen voorschrift, voor zover dat bij het voorschrift is aangegeven

X

 

 

124

3B.1

Verlenen van een vergunning om consumentenvuurwerk, professioneel vuurwerk of pyrotechnische artikelen voor theatergebruik tot ontbranding te brengen, ten behoeve daarvan op te bouwen, te installeren, te bewerken, dan wel na ontbranding te verwijderen

X

 

 

Regeling vervoer over land van gevaarlijke stoffen

 

7.5.11 CV1 en 8.5 S14 ADR

het geven van bijzondere toestemming voor het laden of lossen van goederen op een voor het publiek toegankelijke plaats

Nee

 

 

Wet geluidhinder

125

67 lid 1

Vaststellen van een geluidreductieplan

Nee

 

 

126

110a

Besluiten op verzoeken tot het vaststellen van hogere grenswaarden

Nee

 

 

Wet vervoer gevaarlijke stoffen

127

22 en 28

Besluiten inzake het verlenen van ontheffing van de vastgestelde route voor het vervoer van gevaarlijke stoffen ten behoeve van het laden en lossen over wegen en vaarwegen

Nee

 

 

Besluit risico’s zware ongevallen 2015

128

10 lid 10

Beoordelen veiligheidsrapporten als bedoeld in Brzo 2015

 

X

 

Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob)

129

30

Vaststellen van het Algemeen vragenformulier

Nee

 

 

Wet openbaarheid van bestuur (Wob)

130

3

Besluiten omtrent verzoeken op grond van de Wet openbaarheid bestuur

 

X

Voor zover milieuaangelegenheden

131

6

Besluiten tot het verdagen van de beslistermijn op een verzoek

 

X

Voor zover milieuaangelegenheden

Woningwet

132

92 lid 1

Zorg dragen voor handhaving op grond van de Wet ruimtelijke ordening

Nee

 

 

Bouwbesluit 2012

133

1.20

Afhandelen van gebruiksmeldingen

Nee

 

 

134

1.21

Opleggen van nadere voorwaarden aan het gebruik indien deze noodzakelijk zijn voor het voorkomen, beperken en bestrijden van brand, brandgevaar en ongevallen bij brand

Nee

 

 

135

1.22

Wijzigen van nadere voorwaarden bedoeld in artikel 1.21 eerste lid Bouwbesluit 2012

Nee

 

 

136

1.26 lid 5

Toestemming geven om af te wijken van de termijn ingevolge artikel 1.26 lid 4 Bouwbesluit 2012

Nee

 

 

137

1.28

Afhandelen van sloopmeldingen

 

X

Asbestdeel gemandateerd

138

1.29

Opleggen van nadere voorwaarden aan een sloopmelding

 

X

Asbestdeel gemandateerd

139

1.30

Wijzigen van nadere voorwaarden aan een sloopmelding

 

X

Asbestdeel gemandateerd

140

8.3 lid 3

Verlenen van ontheffing van artikel 8.3 eerste en tweede lid (werktijden en blootstellingsduur) Bouwbesluit 2012

Nee

 

 

141

8.4 lid 2

Verlenen van ontheffing van de trillingsterkte, bedoeld in artikel 8.4 eerste lid Bouwbesluit 2012

Nee

 

 

Wet basisregistraties adressen en gebouwen (Wet BAG)

142

7

Vaststellen definitieve geometrie inclusief het opmaken van een schriftelijke verklaring ter vastlegging van wijzigingen

Nee

 

 

143

10 lid 1, onder b

Houden van toezicht, opmaken van processenverbaal van constatering

Nee

 

 

144

10 lid 1

Opstellen van ‘ambtelijke verklaringen’ en het toetsen van (overige) brondocumenten aan de vereisten voor inschrijving ingevolge artikel 11 van de Wet BAG

Nee

 

 

145

10 lid 2

Inschrijven van de in of op grond van artikel 10 eerste lid van de Wet BAG aangewezen brondocumenten in het adressenregister dan wel het gebouwenregister

Nee

 

 

146

14a en 15

Op basis van de brondocumenten opnemen van gegevens in de adressenregistratie en de gebouwenregistratie overeenkomstig de voorschriften uit de artikel 14A en 15 van de Wet BAG

Nee

 

 

147

31

Onderhouden dan wel doen onderhouden van het berichtenverkeer met de Landelijke Voorziening basisregistraties adressen en gebouwen zoals bedoeld in artikel 31 van de Wet BAG

Nee

 

 

148

32 lid 1, onder a

Op verzoek aan eenieder verlenen van inzage in het adressenregister, het gebouwenregister, de adressenregistratie en de gebouwenregistratie, alsmede het aan eenieder verstrekken van de in de adressenregistratie respectievelijk de gebouwenregistratie opgenomen gegevens

Nee

 

 

149

37

Ontvangen, doorgeleiden en afhandelen van meldingen zoals bedoeld in artikel 37 en verzoeken zoals bedoeld in artikel 38 van de Wet BAG, inclusief de verwerking daarvan zoals bedoeld in de artikel 31, 39, 40 en 41 van de Wet BAG

Nee

 

 

Wet ruimtelijke ordening

150

7.1

Zorg dragen voor handhaving op grond van de Wet ruimtelijke ordening

Nee

 

 

Huisvestingswet 2014

151

15 lid 1

Beslissen op vergunningsaanvraag voor tijdelijke verhuur

Nee

 

 

152

15 lid 6

Beslissen op een verzoek om verlenging van de vergunning

Nee

 

 

153

15 lid 15

Intrekken van verleende vergunning

Nee

 

 

154

21 sub a, b, c

Beslissen op verzoek tot onttrekking, samenvoeging, splitsing en omzetting van woonruimte

Nee

 

 

155

25 lid 4

Eenmalig verlengen van de beslistermijn met maximaal 6 weken

Nee

 

 

156

26 lid 1

Intrekken van verleende vergunning

Nee

 

 

 

Artikel 2 Feitelijke handelingen

 

Voorts worden alle feitelijke handelingen voor zover deze noodzakelijk zijn voor de voorbereiding, bekendmaking en uitvoering van een (al dan niet met opt-out) gemandateerde besluitbevoegdheid als genoemd in artikel 1 van deze bijlage gemandateerd, met uitzondering van de feitelijke handelingen in onderstaand overzicht waarachter een ‘X’ in de kolom ‘uitgezonderd’ is gezet. Deze aangekruiste handelingen blijven voorbehouden aan het bestuursorgaan. Staat er niets ingevuld dan heeft ODRA het mandaat.

 

Nr.

Artikel

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Uitgezonderd

1

2.26 en 2.27

Aanvragen van adviezen en verklaringen van geen bedenkingen

 

Wet milieubeheer (Wm)

2

8.40a lid 3

Verlengen beslistermijn (gelijkwaardige voorziening) eenmalig met ten hoogste 6 weken

 

3

8.41 lid 4

Kennisgeving melding in huis-aan-huisblad

X

4

8:41a lid 3

Bekendmaken besluit niet behandelen aanvraag aan aanvrager

 

5

8.41a lid 5

Doorzendplicht melding juiste bestuursorgaan

 

6

12.13

Verstrekken van gegevens over externe veiligheid (12.12 Wm)

 

7

12.23 lid 2

Verdagen beslistermijn afgeven verklaring niet voldoen E-PRTR, schriftelijke mededeling aan drijver inrichting

 

8

12.24 lid 1

Verstrekken E-PRTR verslagen aan minister I&M

 

9

17.2

Verrichten van meldingen via de website ILT inzake 1. Ongewone voorvallen waarvoor ILT wettelijk adviseur is en 2. Significante ongewone voorvallen

 

10

18.2 lid 1, onder b

Verzamelen van gegevens die met het oog op de uitoefening van bestuursrechtelijke handhaving van belang zijn te verzamelen en te registreren

 

11

18.2 lid 1, onder c

Behandelen van klachten die betrekking hebben op de naleving van het met betrekking tot de inrichting bij of krachtens de betrokken wetten bepaalde

 

Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit)

12

1.9

Kennisgeving maatwerkvoorschriften in huis-aan-huisblad

X

13

1.10

In ontvangst nemen melding/beoordelen melding

Ontvangst gemeente en oordelen ODRA

14

1.10 lid 4

Doorzendplicht ontvangen meldingen aan bevoegd bestuursorgaan

 

15

1.10a lid 1

In ontvangst nemen melding lozen ten gevolge van agrarische activiteiten buiten inrichtingen

 

16

1.15

Vragen om gegevens over stoffen en preparaten en producten nodig voor stellen maatwerk

 

17

1.17 lid 4

Besluiten tot overleggen rapport van geuronderzoek

 

18

2.7a

Besluiten dat geuronderzoek moet worden overgelegd

 

19

2.11

In ontvangst nemen rapport bodemkwaliteit

 

20

2.11 lid 7

In ontvangst nemen mededeling aanvang en afronding werkzaamheden bodembedreigende activiteiten

 

21

2.24

In ontvangst nemen rapport als bedoeld in artikel 2.11 lid 3 van het Activiteitenbesluit

 

22

2.25

In ontvangst nemen schriftelijke bewijsstukken vloeibare brandstof/afgewerkte olie

 

23

2.26

In ontvangst nemen schriftelijk bewijsstuk financiële zekerheid tankstation voor wegverkeer

 

Wet bodembescherming (Wbb)

24

27 lid 4

Gedeputeerde Staten stellen zo spoedig mogelijk burgemeester en wethouders van de gemeente waar zich de verontreiniging of de aantasting voordoet, op de hoogte van de meldingen

X

25

28 lid 1

Indienen van een melding voor een sanering waarvoor de gemeente zelf initiatiefnemer is

X

26

28 lid 7

Gedeputeerde Staten stellen, indien het niet hun voornemen betreft, burgemeester en wethouders van de betrokken gemeente op de hoogte van een ingevolge artikel 28 eerste lid Wbb gedane melding van een voornemen de bodem te saneren. Tegelijkertijd doen zij daarvan kennisgeving in één of meer dag-, nieuws-, of huis-aan-huisbladen dan wel langs elektronische weg

X

27

30 lid 1

Indien ten gevolge van een ongewoon voorval een geval van ernstige verontreiniging ontstaat of de bodem ernstig is of dreigt te worden aangetast, nemen Gedeputeerde Staten onverwijld de naar hun oordeel noodzakelijke maatregelen ten einde de oorzaak van de verontreiniging of aantasting weg te nemen en de verontreiniging of de aantasting en de directe gevolgen daarvan te beperken en zoveel mogelijk ongedaan te maken

X

28

30 lid 2

Met betrekking tot degene die een handeling verricht, die naar het oordeel van Gedeputeerde Staten de oorzaak of mede de oorzaak is van de verontreiniging of aantasting, kunnen de in het eerste lid bedoelde maatregelen inhouden:

  • a.

    een bevel die handeling te staken;

  • b.

    een bevel die handeling te staken indien niet voldaan wordt aan door Gedeputeerde Staten te stellen eisen

X

29

32 lid 1

Vragen om advies aan de inspecteur inzake een ongewoon voorval ex artikel 30 Wbb

X

30

32 lid 2

Geven van aanwijzingen over de wijze waarop betrokkenen de verontreiniging, aantasting door een ongewoon voorval of de gevolgen daarvan te beperken en zoveel mogelijk ongedaan moeten maken

X

31

34

Een ingevolge artikel 30 of 31 Wbb genomen beschikking wordt onverwijld aan de betrokkene bekendgemaakt alsmede medegedeeld aan de burgemeester van de gemeente waar de verontreiniging, de aantasting of de directe gevolgen daarvan zich voordoen en de provinciale milieucommissie, bedoeld in artikel 2.41 van de Wet milieubeheer

X

32

37 lid 1,

jo. 29 lid 1

Vaststellen bij een geval van ernstige bodemverontreiniging of spoedige sanering noodzakelijk is

X

33

37 lid 2

Bepalen van het uiterste tijdstip van saneren van een geval van ernstige bodemverontreiniging waarbij spoedige sanering noodzakelijk is

X

34

37 lid 3

Aangeven welke tijdelijke beveiligingsmaatregelen moeten worden getroffen voorafgaand aan de sanering

X

35

37 lid 4

Aangeven welke beheersmaatregelen moeten worden genomen, de wijze van verslaglegging over de uitvoering hiervan alsmede het aangeven van beperkingen in het gebruik van de bodem

X

36

37 lid 5

Aangeven welke wijziging van het gebruik van de bodem dient te worden gemeld

X

37

37 lid 6

Naar aanleiding van een verslag, melding of wijziging van omstandigheden de risico’s, het uiterste tijdstip van saneren of van het indienen van het saneringsplan anders vaststellen

X

38

38 lid 3

Op verzoek van degene die de bodem saneert bepalen dat een sanering in fasen wordt uitgevoerd

X

39

38 lid 4

Aanwijzingen geven omtrent verdere uitvoering van de sanering die een wijziging inhouden van onderdelen van het saneringsplan waarmee reeds is ingestemd

X

40

39 lid 4

In ontvangst nemen van de melding van wijzigingen van het saneringsplan

X

41

39 lid 4

Kennisgeven van de melding van wijzigingen van het saneringsplan in één of meer dag-, nieuws- of huis-aan-huisbladen

X

42

39 lid 5

Aanwijzingen geven omtrent de verdere uitvoering van de sanering na een wijziging van het saneringsplan

X

43

39b lid 1

In ontvangst nemen van de melding omtrent de aanvang en beëindiging van de saneringswerkzaamheden zoals bedoeld in artikel 8 lid 3 respectievelijk artikel 11 lid 1 van het besluit uniforme saneringen

X

44

39b lid 3

In ontvangst nemen van de melding van een sanering op grond van het Besluit uniforme saneringen (melding BUS-SP)

X

45

39b lid 3

Kennisgeven van de melding BUS-SP ex artikel 39b lid 1 jo. artikel 28 Wbb in één of meer dag-, nieuws- of huis-aan-huisbladen

X

46

39b lid 5

Beoordelen of een melding BUS-SP al dan niet in overeenstemming is met het Besluit en de Regeling uniforme saneringen

X

47

39c lid 1

In ontvangst nemen van het saneringsverslag burgemeester en wethouders

X

48

39c lid 2

Kennisgeven van de instemming met het saneringsverslag in één of meer dag-, nieuws- of huis-aan-huisbladen

X

49

39d lid 1

In ontvangst nemen van het nazorgplan

X

50

39d lid 3

Kennisgeven van de beschikking op het nazorgplan in één of meer dag-, nieuws- of huis-aan-huisbladen

X

51

39d lid 4

Aangeven welke wijziging van het gebruik van de bodem dient te worden gemeld in geval nazorgmaatregelen worden getroffen

X

52

39d lid 4

In ontvangst nemen van een melding van wijzigingen in het gebruik van de bodem in geval nazorgmaatregelen worden getroffen

X

53

39d lid 4

Bepalen dat naar aanleiding van een wijziging van het gebruik van de bodem een aanvullende sanering moet plaatsvinden

X

54

41

Opgave van binnen het grondgebied bekende onderzoeksgevallen aan Gedeputeerde Staten

X

55

41

Degene op wiens grondgebied zich onderzoeksgevallen en gevallen van ernstige bodemverontreiniging voordoen hiervan op de hoogte stellen

X

56

42

Bepalen dat met sanering van gevallen van ernstige verontreiniging, gelegen binnen een zelfde of aangrenzend grondgebied waartussen met het oog op de aanpak van de verontreiniging voldoende samenhang bestaat, tezelfdertijd wordt begonnen

X

57

45 lid 1

Mededelen aan de melder ex artikel 28 Wbb van de overweging tot een bevel op grond van artikel 43 Wbb over te gaan

X

58

45 lid 2

Gelegenheid bieden aan de Inspecteur tot het geven van advies inzake het overgaan tot het opleggen van een bevel op grond van artikel 43 Wbb

X

59

45 lid 3

Gelegenheid geven aan de betrokkenen om binnen een in overleg te stellen termijn nader onderzoek of saneringsonderzoek te verrichten, de bodem te saneren, tijdelijke beveiligingsmaatregelen te treffen, een saneringsplan op te stellen of eerder bij beschikking aangegeven maatregelen in het belang van de bescherming van de bodem te treffen

X

60

45 lid 4

Aanwijzingen geven met betrekking tot de wijze waarop betrokkenen de onderzoeken etc. zoals in artikel 45 lid 3 Wbb genoemd uitvoert

X

61

45 lid 5

Een ander bevoegd gezag betrekken bij een overleg ex artikel 45 lid 3 Wbb indien zij eveneens bevel willen geven aan betrokkene

X

62

45 lid 6

Voorafgaand aan het geven van een bevel op grond van artikel 43 Wbb overleg voeren met degene op wiens grondgebied het onderzoeksgeval of geval van ernstige bodemverontreiniging zich voordoet, indien deze niet degene is aan wie het bevel zal worden gegeven

X

63

47

Mededeling doen van een beschikking krachtens artikel 43 Wbb aan burgemeester en wethouders van de betrokken gemeente en de inspecteur, en in een geval als bedoeld in artikel 45 zesde lid Wbb bovendien aan degene op wiens grondgebied dat onderzoeksgeval of geval van ernstige verontreiniging zich voordoet

X

64

47 lid 1

Mededelen aan de Inspecteur van een beschikking krachtens het bevelsinstrumentarium in artikel 43 Wbb

X

65

47 lid 2

Mededelen van een beschikking/bevel aan degene op wiens grondgebied dat onderzoeksgeval of geval van ernstige verontreiniging zich voordoet indien hij niet degene is tot wie het bevel zich richt

X

66

48

Verrichten van oriënterend, nader en/of saneringsonderzoek en de sanering van de binnen het grondgebied van mandaatgever gelegen gevallen van ernstige bodemverontreiniging in de landbodem, voor zover daarin niet wordt voorzien op de wijze zoals bedoeld in de artikel 13, 27, 28, 43 tot en met 47 en 72 Wbb

X

67

50 lid 1

De minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer verzoeken om eigendom of gebruik onroerende zaken dan wel beperkte rechten te vorderen

X

68

50 lid 2

Trachten bij minnelijke schikking eigendom of gebruik van onroerende zaken dan wel toestemming voor het gebruik van beperkte rechten te verkrijgen

X

69

50 lid 2

Bij het verzoek aan de minister tot vordering van onroerende zaken verslag doen van het met de betrokken rechthebbende gevoerde overleg

X

70

74

Vergoeden van schade ten gevolge van het geven van een bevel of ten gevolge van het achterwege laten van een bevel door de vrijwillige medewerking van degene tot wie het bevel had kunnen worden gericht

X

71

76j lid 4

In ontvangst nemen van de aanmelding voor een aanvraag tot subsidieverlening, bedoeld in artikel 12 van het Besluit financiële bepalingen bodemsanering

X

72

76j lid 4

Verlenen van subsidie, bedoeld in de artikel 9, 10 en 14 van het Besluit financiële bepalingen bodemsanering

X

73

76j lid 4

Eenmalig verlenen van een voorschot op de subsidiabele saneringskosten, bedoeld in artikel 24 van het Besluit financiële bepalingen bodemsanering

X

74

76j lid 4

Programmeren en financieren van een sanering uit de bodemsaneringsmiddelen indien een bedrijf ondanks subsidie mogelijk failliet gaat als gevolg van de verplichting tot sanering, bedoeld in de artikel 40 en 40a van het Besluit financiële bepalingen bodemsanering

X

75

87a lid 2

Jaarlijks voor de tweede dinsdag in januari gegevens over de voortgang van de uitvoering van de bodemsaneringsoperatie aan de minister van VROM sturen

X

76

87b

Jaarlijks voor 1 mei een verslag over de uitvoering van de Wet bodembescherming aan de minister van VROM sturen

X

77

92b

Inwinnen van inlichtingen en gegevens nodig voor de uitvoering van de Wet bodembescherming bij de Rijksbelastingdienst

X

78

95 lid 1

Afschrift sturen van een beschikking tot oplegging van een last onder bestuursdwang of oplegging van een last onder dwangsom terzake van overtreding van artikel 13 Wbb naar de bestuursorganen die eveneens bevoegd zijn tot bestuursrechtelijke handhaving

Ja

79

95 lid 1

Versturen van een afschrift van de beschikking tot oplegging van een last onder bestuursdwang, tot oplegging van een last onder dwangsom of tot intrekking van zodanige beschikkingen dan wel van de beschikking tot intrekking van een vergunning of ontheffing aan de andere adviseurs zoals bedoeld in artikel 18.15 onder b van de Wet milieubeheer

X

80

95 lid 1

Indien het verzoek, bedoeld in artikel 18.14 Wet milieubeheer, wordt ingewilligd, bij de bekendmaking van de beschikking aan de verzoeker een afschrift van de beschikking tot oplegging van een last onder bestuursdwang, oplegging van een last onder dwangsom voegen

X

Besluit uniforme saneringen

81

6, 10 en 13

Indienen van meldingen aan Gedeputeerde Staten

X

Wet geluidhinder (Wgh)

82

42 lid 1

Instellen van een akoestisch onderzoek bij het voorbereiden van de vaststelling of wijziging van een zone

X

83

77

Instellen van een akoestisch onderzoek

X

84

90 lid 1

Onverwijld vastgesteld programma van maatregelen voorleggen aan de minister

X

85

110b lid 1

Overleg voeren met aangrenzende gemeente indien vaststellen hogere waarde gevolgen heeft voor een woning of ander geluidsgevoelig gebouw of terrein buiten de grenzen van de eigen gemeente is gelegen

X

86

110b lid 2

Overleg voeren met aangrenzende provincie indien vaststellen hogere waarde gevolgen heeft voor een woning of ander geluidsgevoelig gebouw of terrein buiten de grenzen van de eigen provincie is gelegen

X

87

110c lid 1

Toepassen van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bij het vaststellen van een hogere waarde. Het ontwerpbesluit dient dan gelijktijdig ter inzage te worden gelegd als het ontwerpbestemmingsplan

X

88

110i lid 1 en 2

Zo spoedig mogelijk inschrijven van het vaststellen van een hogere waarde in de openbare registers

X

89

111b lid 1

Treffen van maatregelen met betrekking tot de geluidwering van de gevels na het vaststellen van de hogere waarde

X

90

111b lid 2

Treffen van maatregelen met betrekking tot de geluidwering van de gevels na het vaststellen van de hogere waarde

X

91

111b lid 3

Treffen van maatregelen met betrekking tot de geluidwering van de gevels na het vaststellen van de hogere waarde

X

92

112

Treffen van maatregelen met betrekking tot de geluidwering van de gevels na het vaststellen van de hogere waarde

X

93

163

Zorgen voor voldoende informatie over de geluidsruimte binnen de zone

X

Vuurwerkbesluit

94

2.2.4 lid 1

Verzenden van een afschrift van de melding aan de regionale brandweer

 

95

2.2.5

Verzenden van een afschrift van de melding aan de minister

 

Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval

96

4 lid 3

Doen van een schriftelijke kennisgeving, in een huis-aan-huisblad van de betreffende gemeente, van de melding gebruik mobiele puinbreker

X

Bouwbesluit 2012

97

1.28

Het afhandelen van een sloopmelding. Toezenden of uitreiken van een bewijs van ontvangst met daarin de ontvangstdatum, aan de melder

X, geldt voor sloop met alleen asbest

98

1.33 lid 1 en 2

In ontvangst nemen van mededeling aanvang en beëindiging sloopwerkzaamheden

X, geldt voor sloop met alleen asbest

99

1.33 lid 3

Verzoeken om verstrekken eindbeoordeling zoals bedoeld in artikel 9 eerste en tweede lid Asbestverwijderingsbesluit 2005

X, geldt voor sloop met alleen asbest

100

1.33 lid 4

Verzoeken om een overzicht van bij de sloop vrijgekomen afvalstoffen en de afvoerbestemming

X, geldt voor sloop met alleen asbest

101

5 lid 1

De toepasser van schone grond op of in de bodem verzoeken om gegevens m.b.t. de samenstelling van die grond

X

102

5 lid 2

Verzoek om de gegevens als bedoeld in artikel 5 lid 1 Bouwbesluit 2012 te verkrijgen door een partijkeuring, verricht door een daartoe gecertificeerde keuringsinstantie

X

103

9 lid 9

De toepasser van een categorie I-bouwstof, niet zijnde grond, verzoeken om gegevens m.b.t. de samenstelling en immissie van die stof, dan wel een kwaliteitsverklaring

X

104

9 lid 11

Verzoeken om en in ontvangst nemen van gegevens van de uitloogproef

X

105

9a lid 21

Verzoeken om en in ontvangst nemen van gegevens als bedoeld in artikel 9a lid 1 Bouwbesluit 2012

X

106

11 lid 1 en

3 t/m 7

In ontvangst nemen van de melding en de bijbehorende gegevens

X

107

11 lid 10

In ontvangst nemen van gegevens ex artikel 11 lid 10 Bouwbesluit 2012

X

108

12 lid 2

Stellen van nadere eisen t.a.v. de minimum hoeveelheid waarin de in artikel 12 lid 1 Bouwbesluit 2012 bedoelde grond in een werk moet worden gebruikt

X

109

14 lid 1,

sub c

Verzoeken om de gegevens betreffende de gemiddelde hoogste grondwaterstand

X

110

15

Nadere eisen stellen t.a.v. het aanbrengen, het onderhoud en de controle van een isolerende afdichting als bedoeld in artikel 14 lid 1, sub d en e, Bouwbesluit 2012

X

111

16 lid 1

In ontvangst nemen van een verzoek tot het opleggen van de in artikel 71 lid 1 Wet bodembescherming genoemde verplichting

X

112

16 lid 3

Opleggen van de in artikel 71 lid 1 Wet bodembescherming genoemde verplichting

X

Bouwbesluit 2012

113

21

In ontvangst nemen van gegevens conform artikel 21 lid 4, 5 en 6 Bouwbesluit 2012

X

 

Bijlage 3 Lijst van overige bevoegdheden - lokale verordeningen (bijgewerkt tot 22 november 2017)

 

Artikel 1 Besluitbevoegdheden

 

In onderstaand overzicht is met een ‘X’ in de kolom ‘mandaat’ aangegeven welke besluitbevoegdheden1 gemeente Rheden als vastgelegd in lokale verordeningen heeft gemandateerd aan de directeur van de Omgevingsdienst regio Arnhem.

1 Hieronder valt ook een ‘pseudobesluitbevoegdheid’, zie de toelichting bij het Algemeen mandaatbesluit. Hoewel het hier geen besluitbevoegdheid als bedoeld in artikel 1:3 lid 1 Awb betreft, is ervoor gekozen omwille van de opt-out clause deze bevoegdheid te mandateren als ware het een besluitbevoegdheid.

 

Indien de betreffende bevoegdheid niet wordt gemandateerd voor zover deze de bevoegdheid omvat om besluiten als bedoeld in artikel 1:3 van de Algemene wet bestuursrecht te nemen, dan is louter een ‘X’ geplaatst in de kolom ‘opt-out’.

 

In de kolom ‘begrenzing’ is vermeld tot welke omvang de (al dan niet met opt-out) gemandateerde bevoegdheid is begrenst.

 

Nr.

Artikel

(Naam lokale verordening)

Mandaat

Opt-out

Begrenzing

1

 

Algemeen Plaatselijke Verordening gemeente Rheden

 

X

Voor wat betreft Winkeltijdenwet

2

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

11

 

 

 

 

 

12

 

 

 

 

 

13

 

 

 

 

 

14

 

 

 

 

 

15

 

 

 

 

 

16

 

 

 

 

 

17

 

 

 

 

 

18

 

 

 

 

 

19

 

 

 

 

 

20

 

 

 

 

 

21

 

 

 

 

 

22

 

 

 

 

 

23

 

 

 

 

 

24

 

 

 

 

 

25

 

 

 

 

 

26

 

 

 

 

 

27

 

 

 

 

 

28

 

 

 

 

 

29

 

 

 

 

 

30

 

 

 

 

 

31

 

 

 

 

 

32

 

 

 

 

 

 

Artikel 2 Feitelijke handelingen

 

Voorts worden alle feitelijke handelingen voor zover deze noodzakelijk zijn voor de voorbereiding, bekendmaking en uitvoering van een (al dan niet met opt-out) gemandateerde besluitbevoegdheid als genoemd in artikel 1 van deze bijlage gemandateerd, met uitzondering van de feitelijke handelingen in onderstaand overzicht waarachter een ‘X’ in de kolom ‘uitgezonderd’ is gezet. Deze aangekruiste handelingen blijven voorbehouden aan het bestuursorgaan.

 

Nr.

Artikel

(Naam lokale verordening)

Uitgezonderd

1

 

 

 

2

 

 

 

3

 

 

 

4

 

 

 

5

 

 

 

6

 

 

 

7

 

 

 

8

 

 

 

9

 

 

 

10

 

 

 

11

 

 

 

12

 

 

 

13

 

 

 

14

 

 

 

15

 

 

 

16

 

 

 

17

 

 

 

18

 

 

 

19

 

 

 

20

 

 

 

21

 

 

 

22

 

 

 

23

 

 

 

24

 

 

 

25

 

 

 

26

 

 

 

27

 

 

 

28

 

 

 

29

 

 

 

30

 

 

 

31

 

 

 

32