Categorie 1: Gezonde mensen |
Omschrijving: In Ede zorgen we dat iedereen in staat is om bewuste keuzes te maken als het gaat om gezonde voeding in het dagelijks leven, om de gezondheid en het welzijn van Edenaren te bevorderen. |
Subsidiabele activiteiten | Een subsidie wordt slechts verstrekt als aan de volgende voorwaarden is voldaan: |
a. Het ontwikkelen en uitvoeren van initiatieven in Ede die bijdragen aan de bewustwording van, en aan gedragsverandering omtrent de relatie tussen voeding en gezondheid | - Het initiatief heeft aantoonbare toegevoegde waarde op reeds bestaande initiatieven. - Het initiatief draagt bij aan de uitvoering van lopend beleid van de gemeente Ede - Het initiatief legt verbinding met reeds aanwezige kennis, initiatieven en netwerken. - Het initiatief draagt bij aan versterking van de uitstraling van Ede als foodstad door het zichtbaar laten zien, delen van en communiceren over het initiatief. |
Categorie 2: Gezonde voedselomgeving |
Omschrijving: In Ede realiseren we een gezonde voedselomgeving om de keuze voor gezonde voeding zo makkelijk mogelijk te maken |
Subsidiabele activiteiten | Een subsidie wordt slechts verstrekt als aan de volgende voorwaarden is voldaan: |
a. Het ontwikkelen van activiteiten die bijdragen aan en/of het aanbieden van een doorlopende leerlijn voedseleducatie in het Primair Onderwijs of het Voortgezet Onderwijs. | - Het initiatief toont duidelijk aan hoe het bijdraagt aan het ontwikkelen/aanbieden van een doorlopende leerlijn voedseleducatie. - Het initiatief bevat een visie op de borging voor de lange termijn in het onderwijs. - Het initiatief heeft aantoonbaar toegevoegde waarde op reeds bestaande initiatieven. - Het initiatief werkt samen met andere partijen uit de Edese samenleving. - Het initiatief betrekt ouders bij de ontwikkeling en/of uitvoering. - Het initiatief maakt gebruik van reeds aanwezige kennis op het gebied van voedselonderwijs. - Het initiatief draagt bij aan versterking van de uitstraling van Ede als foodstad door het zichtbaar laten zien, delen van en communiceren over het initiatief. |
b. Het ontwikkelen en uitvoeren van activiteiten die gezonde voeding in de openbare ruimte zichtbaar maken door middel van eetbaar groen of stadslandbouw | - Het initiatief heeft aantoonbare toegevoegde waarde op reeds bestaande initiatieven. - Het initiatief legt verbinding met reeds aanwezige kennis, initiatieven en netwerken. - Het initiatief draagt bij aan versterking van de uitstraling van Ede als foodstad door het zichtbaar laten zien, delen van en communiceren over het initiatief. |
Categorie 3: duurzame voedselconsumptie |
Omschrijving: In Ede gaan we voedselverspilling tegen en zetten we de eiwittransitie in gang om onze milieu impact te verkleinen |
Subsidiabele activiteiten | Een subsidie wordt slechts verstrekt als aan de volgende voorwaarden is voldaan: |
a. Het ontwikkelen en uitvoeren van initiatieven in Ede die bijdragen aan de bewustwording van, en aan gedragsverandering omtrent voedselverspilling en eiwittransitie. | - Het initiatief heeft aantoonbare toegevoegde waarde op reeds bestaande initiatieven. - Het initiatief legt verbinding met reeds aanwezige kennis, initiatieven en netwerken. - Het initiatief draagt bij aan versterking van de uitstraling van Ede als foodstad door het zichtbaar laten zien, delen van en communiceren over het initiatief. |