Organisatie | Helmond |
---|---|
Organisatietype | Gemeente |
Officiële naam regeling | Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond houdende regels omtrent subsidie Food Starter Helmond 2018-2020 |
Citeertitel | Nadere regels Subsidie Food Starter Helmond 2018-2020 |
Vastgesteld door | college van burgemeester en wethouders |
Onderwerp | financiën en economie |
Eigen onderwerp |
Geen
Datum inwerkingtreding | Terugwerkende kracht tot en met | Datum uitwerkingtreding | Betreft | Datum ondertekening Bron bekendmaking | Kenmerk voorstel |
---|---|---|---|---|---|
19-12-2018 | nieuwe regeling | 23-10-2018 |
Het college van burgemeester en wethouders van Helmond;
gelet op de bepalingen in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 1.5, tweede lid, van de Algemene Subsidieverordening Helmond 2009, alsmede artikel 22 van de Algemene Groepsvrijstellingsverordening;
vast te stellen de Nadere regels Subsidie Food Starter Helmond 2018-2020
HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN
In deze regeling wordt verstaan onder:
Food Starter Helmond: de fysieke shared facilities locatie / food business incubator; een broedplaats én proeftuin waar lokale foodproducten, food startups en kwaliteitscateraars hun bedrijf op een laagdrempelige manier kunnen laten groeien geheel volgens de strenge eisen die volgens de wet en regelgeving gelden. Locatie: Steenovenweg 4 te Helmond;
Membership: food startups die aan het begin staan van de (door)ontwikkeling van hun product en een positief advies hebben ontvangen op de Food Starter Quick Scan kunnen op basis van een membership gebruik maken van de shared facilities die binnen Food Starter Helmond worden aangeboden. Voor dit membership geldt een speciaal tarief (jaarlijkse indexering). Binnen dit membership kunnen ondernemers ook aanspraak maken op ondersteuningsmaatregelen, waaronder deze subsidieregeling.
Starter: een onderneming zoals bedoeld in artikel 22 van de AGVV, te weten een niet-beursgenoteerde kleine onderneming tot vijf jaar na registratie, die nog geen winst heeft uitgekeerd en niet uit een fusie is ontstaan. Voor in aanmerking komende ondernemingen die zich niet hoeven te laten registreren, kan de periode van vijf jaar om in aanmerking te komen, geacht worden aan te vangen op het tijdstip dat de Onderneming ofwel haar economische activiteiten aanvangt of belastingplichtig wordt voor haar economische activiteiten.
Artikel 1.2 Doelstelling en reikwijdte
Met deze regeling wordt beoogd om via incidentele subsidies de kansen van food processing bedrijven te verhogen en hen in staat te stellen om hun product (door) te ontwikkelen en te testen om zo tot een (nieuw) marktrijp product te komen. Het gaat hierbij niet alleen om volledig nieuwe producten bij nieuwe ondernemingen maar ook om nieuwe, innovatieve, product/marktcombinaties bij bestaande bedrijven.
Voor een incidentele subsidie op basis van deze regeling komen uitsluitend in aanmerking Ondernemers die een positief advies hebben ontvangen in het kader van de Food Starter Quick Scan, gebruik maken van het Membership als bedoeld in artikel 1.1. onder f van deze Nadere regels en als Starters kunnen worden aangemerkt, ofwel in aanmerking komen voor de-minimissteun.
Artikel 1.3 Verhouding tot ASV Helmond 2009
Van de ASV Helmond 2009 zijn de volgende onderdelen niet van toepassing:
Artikel 1.4 Algemene criteria voor subsidieverlening
Om in aanmerking te komen voor een incidentele subsidie Food Starter Helmond dient te worden voldaan aan de volgende criteria:
Het college verstrekt op basis van deze nadere regels een incidentele subsidie ter hoogte van maximaal € 1.500,- per Ondernemer. Deze incidentele subsidie kan afhankelijk van de vraagstukken die voorliggen 2 maal verhoogd worden tot een maximum van € 4.500,-- per Ondernemer. Een en ander met inachtneming van het bepaalde in artikel 1.6.