Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Groningen

Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen houdende regels omtrent Atv-uren Regeling Atv 2010

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieGroningen
OrganisatietypeProvincie
Officiële naam regelingBesluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen houdende regels omtrent Atv-uren Regeling Atv 2010
CiteertitelRegeling Atv 2010
Vastgesteld doorgedeputeerde staten
Onderwerpbestuur en recht
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Het historisch overzicht van de regeling is niet compleet.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

24-02-201801-01-2018nieuwe regeling

13-02-2018

prb-2018-1493

K300

Tekst van de regeling

Intitulé

Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen houdende regels omtrent Atv-uren Regeling Atv 2010

Artikel 1 opbouw

  • 1.

    Gedeputeerde staten bepalen voor iedere ambtenaar het aantal atv-uren, dat hij volgens rooster kan opbouwen. Voor de fulltime aanstelling is het aantal atv-uren op jaarbasis maximaal 204 uur.

  • 2.

    De collectieve roostervrije dagen, die op grond van artikel 4.3 CAP 2018 worden aangewezen, worden in mindering gebracht op de atv-uren, die op grond van het eerste lid zijn bepaald.

  • 3.

    De atv-uren worden apart geregistreerd in het verlofsysteem naast opbouw van algemeen verlof op grond van artikel 5.1 CAP 2018.

Artikel 2 opnemen atv-verlof

Indien de ambtenaar atv-uren opneemt, neemt hij zoveel uren op als hij volgens rooster arbeid zou hebben verricht.

Artikel 3 zwangerschap-en bevallingverlof en ouderschapsverlof

  • 1.

    De ambtenaar die zwangerschaps-en bevallingsverlof geniet, bouwt over de gehele verlofperiode geen atv-uren op.

  • 2.

    De ambtenaar die ouderschapsverlof heeft, bouwt geen atv-uren op over de ouderschapsverlofuren.

Artikel 4 ziekte

  • 1.

    Het aantal atv-uren van de ambtenaar, die langer dan zes weken ongeschikt is tot het verrichten van arbeid wegens ziekte, wordt vanaf dat moment verminderd in evenredigheid met de verdere duur van zijn ongeschiktheid.

  • 2.

    Wanneer de ambtenaar geen opbouw van atv-uren meer heeft, worden de in die periode verplichte collectieve roostervrije dagen op grond van artikel 4.3 CAP 2018 niet in mindering gebracht op de atv-uren zoals die op grond van artikel 1, eerste lid, zijn vastgesteld.

  • 3.

    Indien een ambtenaar zijn werk gedeeltelijk hervat, blijft het eerste lid vanaf het moment van werkhervatting buiten beschouwing.

  • 4.

    Ziekte op een ingeroosterde compensatiedag leidt niet tot compensatie van die ziektedag.

Artikel 5 niet opgenomen atv-uren

De atv-uren die aan het eind van het kalenderjaar niet zijn opgenomen, komen te vervallen.

Artikel 6 overwerk en onregelmatige dienst

  • 1.

    Wanneer in opdracht van de leidinggevende, tijdens ingeroosterde atv-uren moet worden gewerkt, vindt compensatie van die uren op een ander tijdstip plaats.

  • 2.

    Over atv-uren wordt geen toelage onregelmatige dienst uitbetaald.

Artikel 7 overgangsrecht

De op 31 december 2009 niet opgenomen atv-uren en de hierover gemaakte afspraken vervallen niet.

Artikel 8  

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling Atv 2010.

ARTIKEL II  

Dit besluit treedt in werking, na bekendmaking in het provinciaal blad waarin dit besluit is geplaatst, met ingang van 1 januari 2010.

Toelichting:  

Algemeen:

Het verschil tussen de feitelijke werktijd en de formele werktijd noemen we atv-uren. Standaard is de formele werktijd 36 uur per week en de feitelijke werktijd is 40 uur per week. Per week worden 4 atv-uren opgebouwd. Op jaarbasis heeft degene die fulltime werkt 204 atv-uren.

Deeltijders hebben naar rato atv-uren.

 

Aantal uren:

De atv-uren worden voor het hele jaar (of bij een aanstelling na 1 januari naar rato) in het verlofsysteem opgenomen naast het reguliere verlof. Bij een fulltime aanstelling worden per kalenderjaar 204 uren geregistreerd. Op deze uren worden de uren van collectieve roostervrije dagen op grond van artikel D.3 in mindering gebracht.

Wanneer de ambtenaar met de leidinggevende heeft afgesproken dat hij bijvoorbeeld 4 dagen 9 uren zal werken dan bouwt de ambtenaar geen atv-uren op. Zijn feitelijke werktijd is dan gelijk aan de formele werktijd. Bij een dergelijke afspraak worden geen atv-uren in het verlofsysteem opgenomen. De collectieve roostervrije dagen worden in mindering gebracht op het verlof.

Bij opname van atv-uren geeft de ambtenaar dat aan in zijn verzoek aan de leidinggevende. Bij zwangerschaps- en bevallingsverlof worden de atv-uren over deze periode in mindering gebracht op het saldo aan atv-uren. Bij ouderschapsverlof vindt alleen opbouw van atv-uren plaatst over de gewerkte uren. Dat geldt ook voor levensloopverlof.

 

Bij ziekte:

Bij ziekte op ingeroosterde atv-uren is geen sprake van compensatie van die uren. Bij ziekte langer dan 6 weken worden de atv-uren voor de rest van de ziekteperiode gekort. Zijn er tijdens de ziekteperiode collectieve roostervrije dagen dan worden de atv-uren van deze dagen niet gekort. Bij gedeeltelijk herstel vindt geen korting plaats van atv-uren.

 

Vervallen van atv-uren:

Wanneer aan het eind van het jaar atv-uren niet zijn opgenomen, vervalt het restant. Alleen in situaties waarin het roostertechnisch niet mogelijk is de uren aan het eind van het kalenderjaar op te maken, kan met de leidinggevende worden afgesproken dat de uren zo spoedig mogelijk in het nieuwe kalenderjaar worden opgemaakt.

Aan gemaakte afspraken over atv-uren wordt met de invoering van deze nieuwe regeling per 1-1-2010 niet getornd. Dergelijke afspraken moet schriftelijk met de leidinggevende zijn overeengekomen.

 

Werken op atv-dag:

Moet de ambtenaar werken op een atv-dag dan is dat geen overwerk maar wordt die dag gezien als een normale werkdag. De uren worden gecompenseerd op een ander tijdstip.