Organisatie | Oud-Beijerland |
---|---|
Organisatietype | Gemeente |
Officiële naam regeling | Horeca, sluitingstijden (artikel 2.3.1.4. APV) beleidsregel |
Citeertitel | Horeca, sluitingstijden (artikel 2.3.1.4. APV) beleidsregel |
Vastgesteld door | gemeenteraad |
Onderwerp | bestuur en recht |
Eigen onderwerp |
Geen.
Algemeen plaatselijke verordening
Geen.
Datum inwerkingtreding | Terugwerkende kracht tot en met | Datum uitwerkingtreding | Betreft | Datum ondertekening Bron bekendmaking | Kenmerk voorstel |
---|---|---|---|---|---|
21-12-2007 | 01-01-2021 | nvt | 10-12-2007 de Schakel, 20-12-2007 | 009512 |
Alvorens de burgemeester overgaat tot verlening van een vrijstelling dient door de exploitant het Convenant vrijstelling sluitingstijd te zijn getekend.
Alvorens de burgemeester overgaat tot verlening van een vrijstelling dient een veiligheidplan ter beoordeling te zijn overlegd aan en goedgekeurd door de politie.
De in lid 2 genoemde voorschriften van artikel 2.3.1.4 APV hebben in ieder geval betrekking op:
- Minimaal 1 gecertificeerde portier van 23.00 uur tot een half uur na sluitingstijd voor toezicht in en in de directe omgeving van het horecabedrijf; - De portier neemt verplicht deel aan tweemaandelijks portiersoverleg;- De portier werkt samen met de particuliere beveiliging en politie wat betreft aanpak raddraaiers en overige overlastsituaties; - De ondernemer neemt verplicht deel aan het 6-wekelijse horecaoverleg met de gemeente en politie; - Na 02.00 uur geen nieuwe bezoekers meer toegelaten; - De ondernemer voert een strikte cooling down periode in, d.w.z. een half uur voor sluitingstijd rustige muziek en halvering volume; - Ondernemers rapporteren wekelijks achteraf per uitgaansavond hoe laat zij gesloten zijn, en hoeveel bezoekers er op het tijdstip van sluiten nog aanwezig waren in het bedrijf;- Ondernemers sturen horecaverboden aan personen die voor overlast zorgen, binnen of in de directe omgeving van het horecabedrijf. Gemeente en politie worden hierover in dezelfde week geïnformeerd.
De volgende voorschriften worden verbonden aan het convenant voor de shoarmazaken:
- De ondernemers schenken na 02.00 uur geen alcoholische dranken meer;- Ondernemer neemt verplicht deel aan het 6-wekelijse horecaoverleg met de gemeente en politie; - Ondernemers rapporteren wekelijks achteraf aan de gemeente hoe laat zij gesloten zijn, en hoeveel bezoekers er op het tijdstip van sluiten nog aanwezig waren in het bedrijf;- Ondernemers sturen horecaverboden aan personen die voor overlast zorgen, binnen of in de directe omgeving van het horecabedrijf. Gemeente en politie worden hierover in dezelfde week geïnformeerd.