Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Hendrik-Ido-Ambacht

Regeling Beeldbeschermbril Drechtsteden/Zuid-Holland Zuid

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieHendrik-Ido-Ambacht
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingRegeling Beeldbeschermbril Drechtsteden/Zuid-Holland Zuid
CiteertitelRegeling Beeldbeschermbril Drechtsteden/Zuid-Holland Zuid
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpbestuur en recht
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

06-11-201701-01-2020Onbekend

10-02-2015

Onbekend

Onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

Regeling Beeldbeschermbril Drechtsteden/Zuid-Holland Zuid

 

 

 

Besluit

Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht; gezien het voorstel van d.d. 2 februari 2015

besluit vast te stellen:

REGELING BEELDSCHERMBRIL DRECHTSTEDEN/ZUID-HOLLAND ZUID

Artikel 1 Begripsbepaling

Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

  • a.

    Medewerker: de ambtenaar als bedoeld in artikel 1:1, eerste lid, sub a van de CAR-UWO, alsmede hij die vanwege zijn functie meer dan 2 uur per dag gebruik maakt van een beeldscherm;

  • b.

    Beeldschermbril: een bril, bestaande uit mono-, bi- of multifocale glazen en een standaard montuur, die is aangepast aan het werken met een beeldscherm, bedoeld als oogcorrectiemiddel overeenkomstig artikel 5.11, lid 4, van het Arbobesluit;

  • c.

    Werkplek: beeldscherm, beeldschermapparatuur en meubilair waarvan de medewerker gebruik maakt, met inbegrip van de werkomgeving;

  • d.

    Oogonderzoek: een onderzoek dat betrekking heeft op de ogen en het gezichtsvermogen, mede in relatie tot het verrichten van arbeid aan een beeldscherm.

  • e.

    Werkgever: het college of bestuur van een van de bij het netwerk Drechtsteden/Zuid-Holland Zuid aangesloten organisaties of de leidinggevende, die gemandateerd is in het kader van deze regeling besluiten te nemen.

Artikel 2 Oogonderzoek

  • 1.

    De medewerker met klachten die het gevolg kunnen zijn van het verrichten van arbeid aan een beeldscherm wordt in de gelegenheid gesteld een oogonderzoek te ondergaan.

  • 2.

    Een oogonderzoek dient via Mozaïek (Contactformulier P&O) te worden aangevraagd.

  • 3.

    Het oogonderzoek, als bedoeld in het eerste lid, wordt uitgevoerd door of namens de arbodienst c.q. een deskundige ter zake.

  • 4.

    De kosten van het oogonderzoek komen voor rekening van de werkgever.

Artikel 3 Vergoeding

  • 1.

    Indien uit de resultaten van het oogonderzoek blijkt dat normale oogcorrectiemiddelen niet kunnen worden gebruikt en het verstrekken van een beeldschermbril noodzakelijk is voor het verrichten van arbeid aan een beeldscherm, komt de medewerker in aanmerking voor een vergoeding voor een speciale, met zijn arbeid verband houdende beeldschermbril.

  • 2.

    De medewerker kan zich daartoe richten tot Intersafe, die gebruik maakt van het Servicenetwerk van onder andere Pearle, Eye wish Groeneveld en Schoonenberg gehoorcomfort.

  • 3.

    De maximale vergoeding voor een beeldschermbril, als bedoeld in het eerste lid wordt verstrekt op basis van de actuele prijslijst Fits! Beeldschermbrillen van Intersafe Groeneveld, zoals genoemd onder “prijs complete bril”.

  • 4.

    Het staat de medewerker vrij om een beeldschermbril aan te schaffen voor een hoger bedrag dan de vergoeding, als bedoeld in het derde lid. De meerkosten komen volledig voor rekening van de medewerker en dienen direct tussen de medewerker en de leverancier te worden afgerekend.

  • 5.

    De medewerker is vrij om de beeldschermbril desgewenst te laten voorzien van extra’s zoals een kleurcoatieng, dunnere type kunststofglazen en accessoires. Deze kosten komen eveneens voor rekening van de medewerker en dienen direct tussen de medewerker en de leverancier te worden afgerekend.

  • 6.

    De kosten voor een beeldschermbril worden, op basis van een aan de werkgever gerichte factuur rechtstreeks aan de leverancier betaald. Eventuele meerkosten als bedoeld in de leden 4 en 5 maken geen onderdeel van de factuur uit.

Artikel 4 Frequentie aanspraak

  • 1.

    De medewerker kan eenmaal per drie kalenderjaren aanspraak maken op een beeldschermbril.

  • 2.

    Van de frequentie, als bedoeld in artikel 4, lid 1, kan worden afgeweken, indien uit de resultaten van het oogonderzoek, als bedoeld in artikel 2, blijkt dat aanschaf van een nieuwe beeldschermbril is vereist.

  • 3.

    De medewerker is verantwoordelijk voor het in goede staat houden van de beeldschermbril. Eventuele kosten ten gevolge van beschadiging of zoekraken van de beeldschermbril worden niet vergoed.

Artikel 5 Overige bepalingen

In gevallen waarin deze regeling niet of niet in redelijkheid voorziet kan de werkgever een nader uitvoeringsbesluit nemen.

Artikel 6 Slotbepaling

Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2015 en kan worden aangehaald als “Regeling Beeldschermbril Drechtsteden/Zuid-Holland Zuid”.

Vanaf de inwerkingtredingdatum van deze regeling vervallen de tot dan toe geldende regelingen beeldschermbril van onze gemeente.

Aldus besloten in de vergadering van d.d. 10 februari 2015

Het College van Burgemeester en Wethouders van Hendrik-Ido-Ambacht,

secretaris burgemeester

A.J.M. Martens J. Heijkoop