Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Alkmaar

Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alkmaar houdende regelgeving omtrent parkeren Aanwijzingsbesluit Parkeren 2017 – versie 2

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieAlkmaar
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingBesluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alkmaar houdende regelgeving omtrent parkeren Aanwijzingsbesluit Parkeren 2017 – versie 2
CiteertitelAanwijzingsbesluit Parkeren 2017 – versie 2
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpruimtelijke ordening, verkeer en vervoer
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Deze regeling is vervangen door het Aanwijzingsbesluit Parkeren 2018.

Deze regeling vervangt het Aanwijzingsbesluit Parkeren 2017.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

  1. art. 225 Gemeentewet
  2. art. 2 Parkeerverordening
  3. art. 8 Verordening parkeerbelastingen
Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

13-06-201701-02-2017nieuwe regeling

30-05-2017

Gemeenteblad 2017, 97173

.

Tekst van de regeling

Intitulé

Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alkmaar houdende regelgeving omtrent parkeren Aanwijzingsbesluit Parkeren 2017 – versie 2

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

 

Gelet op:

  • artikel 225 van de Gemeentewet

  • artikel 2 van de vigerende parkeerverordening

  • artikel 8 van de vigerende verordening parkeerbelastingen

 

Besluit:

Vast te stellen het Aanwijzingsbesluit Parkeren 2017 – versie 2

Artikel 1  

Aan te wijzen als plaatsen waarop slechts tegen betaling van belasting als bedoeld in artikel 2 van de vigerende verordening parkeerbelastingen mag worden geparkeerd in de volgende straten c.q. straatdelen en terreinen, voor zover voorzien van parkeerapparatuur of het (zonale) bord E9 uit Bijlage 2 van het RVV 1990, voorzien van (onderbord met) de tekst ‘dagkaarten toegestaan’

 

Gebied dat begrensd wordt door Jan van Scorelkade, Hoevervaart (tussen Jan van Scorelkade en Andoornstraat, Andoornstraat, Ranonkelstraat (tussen Andoornsstraat en Kruseman van Eltenweg), Kruseman van Eltenweg tussen Ranonkelstraat en Noord-Hollandskanaal (tussen Kruseman van Eltenweg en spoorbaan, spoorbaan tussen Noord-Hollandskanaal en Rekerdijk, Rekerdijk (tussen spoorbaan en Hoornsevaart, Hoornsevaart (tussen Frieseweg en Friesepoort), Friesepoort, De Friese Poort, Frieseweg tussen Friese poort en Lepelaarstraat), Ooievaarstraat (tussen Frieseweg en Burg. G. Bosstraat), Frieseweg (tussen Ooievaarstraat en Randersdijk), Randersdijk (tussen Frieseweg en Burg. G. Bosstraat), Burg G. Bosstraat (tussen Kievitstraat en Noord-Hollandskanaal) en Noord-Hollandskanaal (tussen Burg. G. Bosstraat en Baanpad), as van het Baanpad (tussen Noord-Hollandskanaal en Molen van Banning), Molen van Banning, Baansingel (tussen Molen van Banning en Spieghelstraat), as van de Spieghelstraat, Coornhertkade (tussen Rederijkerhof en Spieghelstraat), Rederijkershof, as van de Vondelstraat (tussen Rederijkershof en Cort van de Lindenkade), Cort van der Lindenkade, van Houtenkade (tussen Costerstraat en Julianalaan van Stolberglaan), Costerstraat, van Everdingenstraat, Kennemerstraatweg (tussen van Everdingenstraat en Julianalaan) as van de Kennemer-straatweg (tussen Julianalaan en Bernhardlaan), Bernhardlaanlaan (tussen Kennemer-straatweg en Wilhelminalaan), Wilhelminalaan (tussen Bernhardlaan en Metiusgracht), Metiusgracht,Akerslaan, denkbeeldige lijn tussen Akerslaan en Westerweg, Westerweg (tussen Houtweg en Steesloot), Steesloot (tussen Westerweg en Hoevervaart), Hoevervaart (tussen Steesloot en Bergerweg), Bergerweg (tussen Hoevervaart en Oude Hoeverweg), Oude Hoeverweg (tussen Bergerweg en Jan van Scorelkade), inclusief genoemde straten en straatdelen.

Artikel 2  

Aan te wijzen als plaatsen waarop in afwijking van het eerste artikel van dit besluit uitsluitend mag worden geparkeerd, indien de parkeerbelastingen als bedoeld in artikel 2 van de vigerende verordening parkeerbelastingen worden voldaan. Dit zijn de zogenaamde kort parkeerplaatsen.

 

Straat/ Adres

Omschrijving

Aantal vakken

Jan van Scorelkade 60

waterzijde

3

Lindenlaan 67

zuidzijde

3

Mallegatsplein 8

waterzijde

3

Oosterwezenstraat 9

Zuidzijde

4

Spoorstraat 50

zuidzijde

5

Stationsweg 41a

Nabij fietsenstalling

4

Stationsweg 45a

Hoofdgebouw station

5

Varnebroek 32

Noordzijde

1

Vondelstraat 1

oostzijde

2

Wognumsebuurt

voetgangersuitgang station NS

2

 

Artikel 2a  

  • 1.

    Aan te wijzen als plaatsen waarop in afwijking van het eerste lid van dit besluit uitsluitend mag worden geparkeerd indien de parkeerbelastingen als bedoeld in artikel 2 van de vigerende verordening belastingen worden voldaan:

    Zijperstraat nummer 22 tot en met nummer 60 aan beide zijden van de straat.

  • 2.

    Bij de parkeerplaatsen genoemd in het eerste lid is de parkeerbelasting verschuldigd na het eerste uur parkeren.

Artikel 3 Vergunninggebieden

De plaatsen waar mag worden geparkeerd met een vergunning als bedoeld in artikel 2 lid 2 van de vigerende verordening parkeerbelasting alsmede artikel 2 van de vigerende parkeerverordening, zoals ook aangewezen op de bijgevoegde kaart vergunninghoudersparkeren:

  • 1.

    Gebied A: het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door: as van de Kennemer-straatweg (tussen Metiusgracht en Bernhardlaan), Bernhardlaanlaan (tussen Kennemerstraatweg en Wilhelminalaan), Wilhelminalaan (tussen Bernhardlaan en Metiusgracht), inclusief genoemde straten en straatdelen;

  • 2.

    Gebied B: het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door: Andoornstraat, Ranonkelstraat (tussen Kruseman van Eltenweg en Andoornstraat), Kruseman van Eltenweg en Hoevervaart (tussen Jan van Scorelkade en Andoornstraat), inclusief genoemde straten en straatdelen;

  • 3.

    Gebied C: het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door: het Noord-Hollandskanaal (tussen Tesselsebrug en Boompoortsbrug), de watersingels rondom de binnenstad, de Geestersingel (tussen Kanaalkade en Tesselsebrug), inclusief genoemde straten en straatdelen.

  • 4.

    Gebied D: het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door: Baansingel (tussen Vondel-straat en molen van Banning), Molen van Banning, as van het Baanpad, as van de Spieghel-straat, Coornhertkade (tussen Rederijkerhof en Spieghelstraat), Rederijkershof, as van de Vondelstraat (tussen Rederijkershof en Baansingel), inclusief genoemde straten en straatdelen.

  • 5.

    Gebied E: het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door: Nieuwlandersingel (tussen Kennemerstraatweg en Blekerssloot), Blekerssloot (tussen Nieuwlandersingel en Juliana van Stolberglaan), van Houtenkade(tussen Juliana van Stolberglaan en Costerstraat, Costerstraat, van Everdingenstraat, Kennemerstraatweg (tussen Juliana van Stolberglaan en Nieuwlandersingel), inclusief genoemde straten en straatdelen.

  • 6.

    Gebied F: het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door: Hoornsevaart (tussen Noord-Hollandskanaal en Oosterweezenstraat), De Friese Poort, Frieseweg (tussen Friese poort en Lepelaarstraat), Ooievaarstraat (tussen Frieseweg en Burg. G. Bosstraat), Frieseweg (tussen Ooievaarstraat en Randersdijk), Randersdijk (tussen Frieseweg en Burg. G. Bosstraat), Burg G. Bosstraat (tussen Kievitstraat en Noord-Hollandskanaal) en Noord-Hollandskanaal (tussen Burg. G. Bosstraat en Hoornsevaart), inclusief genoemde straten en straatdelen.

  • 7.

    Gebied L: Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door Nieuwlandersingel tussen Blekerssloot en Overdiepad), Baansingel (tussen Overdiepad en Vondelstraat), as van de Von-delstraat (tussen Baansingel en Cort van de Lindenkade), Cort van der Lindenkade, Blekerskade (tussen Cort van der Lindekade en Nieuwlandersingel) inclusief genoemde straten en straatdelen.

  • 8.

    Gebied O: Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door spoorbaan (Noorderkade en Rekerdijk), Rekerdijk (tussen spoorbaan en Hoornsevaart), Hoornsevaart (tussen Frieseweg en Noord-Hollandskanaal), Noord Hollandskanaal (tussen Hoornsevaart en spoorbaan), inclusief genoemde straten en straatdelen.

  • 9.

    Gebied P: Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door spoorbaan (Noorderkade en Rekerdijk) Rekerdijk (tussen spoorbaan en Koedijkerstraat), Koedijkerstraat, Noorderstraat, Noord-Hollandskanaal tussen Tesselsebrug en spoorbaan, inclusief genoemde straten en straatdelen.

  • 10.

    Gebied R: Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door Bergerweg (tussen Hoevervaart en spoorbaan, spoorbaan (tussen Bergerweg en Steesloot), Steesloot (tussen spoorbaan en Hoevervaart), Hoevervaart (tussen Steesloot en Bergerweg), inclusief genoemde straten en straatdelen.

  • 11.

    Gebied S: Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door spoorbaan (tussen Bergerweg en Helderseweg), Helderseweg (tussen spoorbaan en Geestersingel), Geestersingel (tussen Helderseweg en Geesterweg), Geesterweg, Scharlo, Bergerweg (tussen Stationsweg en spoorbaan, inclusief genoemde straten en straatdelen.

  • 12.

    Gebied U: Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door Jan van Scorelkade, Hoevervaart (tussen Jan van Scorelkade en Bergerweg), Bergerweg (tussen Hoevervaart en Oude Hoeverweg, Oude Hoeverweg (tussen Bergerweg en Jan van Scorelkade), inclusief genoemde straten en straatdelen.

  • 13.

    Gebied W: Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door Steesloot (tussen Westerweg en Cabeljaustraat) Cabeljaustraat (tussen Steesloot en Geestersingel), Geestersingel (tussen Cabeljaustraat en Koornlaan), Kennemersingel, Wilhelminalaan (tussen Kennemersingel en Metiusgracht), Metiusgracht, Akerslaan, denkbeeldige lijn tussen Akerslaan en Westerweg, Westerweg (tussen Houtweg en Steesloot), inclusief genoemde straten en straatdelen.

  • 14.

    Gebied Z: Het gebied waarvan de grenzen worden gevormd door Bergerweg (tussen spoorbaan en Stationsweg), Scharlo, Geesterweg, Geestersingel (tussen Geesterweg en Cabeljaustraat), Cabeljaustraat (tussen Geestersingel en Steesloot), Steesloot (tussen Cabeljaustraat en spoorbaan), inclusief genoemde straten en straatdelen.

Artikel 4 Tijden van parkeerregulering

  • 1.

    De tijden dat betaald parkeren van toepassing is, als bedoeld in artikel 2 onderdeel 1 van de vigerende verordening parkeerbelastingen, zijn als volgt:

    • a.

      Gebied C en S maandag t/m zaterdag 09.00 uur tot 21.00 uur

    • b.

      Gebied C en S zondag 12.00 uur tot 17.00 uur

    • c.

      Overige gebieden maandag t/m zaterdag 09.00 uur tot 20.00 uur

    • d.

      Overige gebieden zondag 12.00 uur tot 17.00 uur

  • 2.

    De tijden dat betaald parkeren van kracht is zijn in ieder geval vermeld op de parkeerautomaat in de betreffende straat.

  • 3.

    Het parkeren op parkeerplaatsen, welke bij of krachtens de vigerende Parkeerverordening zijn aangewezen als parkeerplaatsen waar uitsluitend met parkeervergunningen mag worden geparkeerd, is slechts toegestaan met vergunning gedurende maandag tot en met zondag van 00.00 uur tot 24.00 uur.

  • 4.

    In afwijking van het 3e lid van dit artikel gelden de op het onderbord vermelde tijden, indien deze is aangebracht onder het (zonaal) bord E9 Bijlage I van het RVV 1990.

  • 5.

    Op Nieuwjaarsdag en Eerste Kerstdag geldt geen betaald parkeren.

Artikel 5 Inwerkingtreding en citeertitel

  • 1.

    Dit besluit treedt in werking op de dag na de bekendmaking;

  • 2.

    Het Aanwijzingsbesluit Parkeren 2017 wordt met ingang van de in lid 1 genoemde datum ingetrokken;

  • 3.

    De besluiten onder lid 1 en 2 worden bekend gemaakt in het Gemeenteblad;

  • 4.

    Dit besluit kan worden aangehaald als “Aanwijzingsbesluit Parkeren 2017 – versie 2”.

Alkmaar,

Het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar,

De burgemeester,

De secretaris