Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Vught

Regeling Budgetsubsidie 2017-2021

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieVught
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingRegeling Budgetsubsidie 2017-2021
CiteertitelRegeling Budgetsubsidie 2017-2021
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerpsubsidie

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Vught/CVDR409530/CVDR409530_1.html

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-01-201926-09-2020Wijziging art. 4

18-12-2018

gmb-2018-279947

01-01-201801-01-2019Artt. 4 en 6

19-12-2017

GVOP, gemeenteblad

Nieuwe versie
23-03-201701-01-201701-01-2018Onbekend

21-02-2017

GVOP, gemeenteblad

Nieuwe regeling

Tekst van de regeling

Intitulé

Regeling Budgetsubsidie 2017-2021

 

 

Artikel 1 Doel van de subsidie

Stimuleren van activiteiten die een bijdrage leveren aan een positieve ontwikkeling van Vught en haar inwoners op het gebied van het sociaal domein: welzijn, cultuur, sport, jeugd en maatschappelijke participatie.

Artikel 2 Wie kan deze subsidie aanvragen?

Organisaties die zich ten doel stellen zonder winstbejag, activiteiten te bieden ten behoeve van Vught en haar inwoners, passend binnen het gemeentelijk beleid op het gebied van het sociaal domein.

Artikel 3 Woordenlijst

  • 1.

    Organisatie: een rechtspersoon zonder winstoogmerk zoals een stichting of vereniging

  • 2.

    College:College van burgemeester en wethouders van Vught.

  • 3.

    Gemeenteraad:Gemeenteraad van Vught

  • 4.

    Budgetsubsidie: Subsidie op basis van een werkopdracht op basis van een goedgekeurde offerte, die voor een tijdvak van één of meerdere jaren wordt verleend.

Artikel 4 Voor welke activiteiten kan uw organisatie een budgetsubsidie aanvragen?

  • a.

    Welzijnswerk:

    Activiteiten die bijdragen aan het bevorderen van de deelname van alle inwoners van Vught aan de samenleving, aan het behouden en versterken van de sociale samenhang en aan het bevorderen van de zelfstandigheid.

  • b.

    Hulpverlening

    Het verlenen van psychosociale hulpverlening en cliëntondersteuning als basisvoorziening. Het wordt uitgevoerd door professionele hulpverleners, met als doel het behouden/versterken van de eigen zelfstandigheid en de deelname aan de samenleving.

  • c.

    Peuteropvang

    Het bieden van een veilige leer- en leefomgeving aan twee- tot vierjarige kinderen, waarin spelen, ontwikkelen en ontmoeten centraal staan. Tevens moet het herkennen van ontwikkelingsproblemen en het voorkomen van leerachterstand (Voor- en Vroegschoolse Educatie, VVE) en het bieden van VVE aan kinderen die tot de doelgroep van VVE behoren, onderdeel uitmaken van dit aanbod.

  • d.

    Bibliotheekwerk

  • Het als hoofdtaak uitlenen van boeken met als doel leesbevordering en het bestrijden van laaggeletterdheid. Daarnaast wordt (digitale)informatie ontsloten en wordt een plek voor ontmoeting geboden met een gevarieerd aanbod van kunstzinnige, educatieve, informatieve en leesbevorderende activiteiten.

  • e.

    Sociaal cultureel werk

    Het uitbreiden van kennis en vaardigheden van inwoners uit Vught, om te komen tot versterking van de eigen persoonlijkheid en ter bevordering van de zelfstandigheid. De activiteiten dragen bij aan de participatie in de samenleving en de versterking van de sociale samenhang. De nadruk ligt op groepen kwetsbaren: zij die moeilijk mee kunnen doen hetzij om financiële redenen hetzij omdat ze extra kwetsbaar zijn. De activiteiten worden aangeboden in Vught.

  • f.

    Mantelzorgondersteuning

    Onder mantelzorgondersteuning wordt verstaan: het ondersteunen van mantelzorgers zodat deze de noodzakelijke hulp en zorg kunnen blijven bieden aan de hulpvrager, en waarbij de mantelzorgers de balans kunnen houden tussen belasting en draagkracht.

  • g.

    Sportstimulering

    Onder sportstimulering wordt verstaan: activiteiten die bijdragen aan het bevorderen van de sportdeelname van alle inwoners van Vught. Deze zijn gericht op de verbinding tussen sport en: onderwijs, Wmo/zorg en armoede. Hierbij ligt het accent op jeugd en mensen met een beperking. De activiteiten worden uitgevoerd door HBO-combinatiefunctionarissen.

  • h.

    Cultuurstimulering

    Onder cultuurstimulering wordt verstaan: het ondersteunen van het kunst- en cultuuronderwijs in de gemeente Vught, alsmede uitvoering geven aan de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit. De werkzaamheden zijn gericht op het verbinden van cultuur en onderwijs, welke bijdraagt de kunst- en cultuureducatie van alle scholieren in de gemeente Vught. De activiteiten worden uitgevoerd door combinatiefunctionarissen.

  • i.

    Wijkverpleegkundige

    Onder de S1 wijkverpleegkundige wordt verstaan: activiteiten die bijdragen aan het versterken en onderhouden van het netwerk met huisartsen, praktijkondersteuners, ziekenhuizen en andere partijen in de eerstelijnszorg. De wijkverpleegkundigen bieden het team Wegwijs+ expertise op het terrein van de eerstelijnszorg. Daarnaast biedt de S1 wijkverpleegkundige vanuit Wegwijs+ voor inwoners die dat nodig hebben de mogelijkheid van het maken van directie combinaties in ondersteuning op het gebied van de Wmo en de Zorgverzekeringswet.

  • j.

    WijkGGD'r

    De WijkGGD’er heeft de functie van een verbindingsofficier en opereert op het snijvlak van de domeinen zorg en openbare orde & veiligheid. Samen met de wijkagenten en overige partners signaleren de WijkGGD’ers in een vroegtijdig stadium verwarde of overspannen personen met een zorgbehoefte. Daarnaast hebben de WijkGGD’ers een preventieve en vroegsignalerende functie. De WijkGGD’ers werken in nauwe samenwerking met Wegwijs+ en het zorg-, gezondheids- en veiligheidsnetwerk in Vught.

Artikel 5 Hoeveel subsidie kunt u aanvragen?

De subsidie bestaat maximaal uit een in de begroting opgenomen bedrag voor gesubsidieerde activiteiten genoemd onder artikel 4.

Artikel 6 Hoe verloopt de subsidieprocedure?

  • 1.

    De aanvraag voor een boekjaar moet u vóór 1 juli voorafgaand aan dat boekjaar indienen bij het college. In deze aanvraag licht u toe voor welke activiteit genoemd onder artikel 4 u subsidie aanvraagt.

  • 2.

    Het college geeft u voor 1 september de kaders aan voor het aanbod dat u dient te leveren.

  • 3.

    Op basis daarvan stelt u een offerte op die u vóór 1 november indient. Hierin geeft u aan welk aanbod u levert en het subsidiebedrag dat u hiervoor aanvraagt.

  • 4.

    Deze offerte leidt tot een werkopdracht van ons college aan uw organisatie.

  • 5.

    In de beschikking die het college u verstrekt staat in ieder geval vermeld: a. het subsidiebedrag b. de wijze van uitbetaling c. de verwachte prestaties voor het subsidiejaar. d. de wijze van voortgangsrapportage en de omvang van het bestuurlijk overleg.

  • 6.

    Het college kan een meerjarensubsidie toekennen, doch niet langer dan voor de duur van dit subsidieprogramma en onder voorbehoud van goedkeuring van de gemeentebegroting.

  • 7.

    Voor de onder artikel 4 genoemde activiteit hulpverlening, cliëntondersteuning en S1 Wijkverpleegkundige gelden afwijkende stappen in de subsidieprocedures. Deze moeten aansluiten bij de inhoud van de Samenwerkingsovereenkomst Wegwijs+ waarvan de hulpverlening, cliëntondersteuning en S1 Wijkverpleegkundige onderdeel zijn.

Artikel 7 Hoe laat u zien wat er met de subsidie is gebeurd?

  • 1.

    Vóór 1 mei van het jaar volgend op het jaar waarop de subsidie is verstrekt, moet u de volgende stukken indien bij het college: - de jaarrekening - het jaarverslag met een verantwoording van de prestaties die u op basis van de werkopdracht en hieraan gekoppelde subsidie moest leveren

  • 2.

    Het college kan ontheffing verlenen van deze termijn.

  • 3.

    Het college kan bepalen dat hieraan nog een accountantsverklaring moet worden toegevoegd.

  • 4.

    Door middel van de voortgangsrapportages en de bestuurlijk overleg geeft u inzage in de tussentijdse voortgang van realisatie van de werkopdracht.

Artikel 8 Hoe stellen we de subsidie vast?

  • 1.

    Het college stelt de subsidie vast binnen zes maanden na indiening van de verantwoording.

  • 2.

    Het college kan deze termijn verlengen.

Artikel 9 Aan welke voorwaarden moet u als subsidieontvanger voldoen?

  • 1.

    U moet ons informeren over ontwikkelingen die ertoe (kunnen) leiden dat u de activiteiten niet kunt realiseren.

  • 2.

    U moet ons direct informeren over het geheel of gedeeltelijk beëindigen van uw activiteiten.

  • 3.

    U moet ons direct informeren over: a. wijziging van het huishoudelijk reglement of van de statuten. b. besluiten en/of procedures die (kunnen) leiden tot beëindiging van de activiteiten dan wel ontbinding van de rechtspersoon.

  • 4.

    Uw financiële administratie moet zodanig zijn ingericht dat de exploitatieresultaten en de vermogenspositie op eenvoudige wijze duidelijk worden en waaruit direct blijkt of uw subsidie is ingezet voor de realisatie van de activiteiten genoemd in de werkopdracht.

  • 5.

    Wij kunnen u bindende voorschriften opleggen voor de inrichting van uw begroting, de financiële administratie en jaarrekening.

Artikel 10 Inwerkingtreding

Deze regeling treedt in werking op 1 januari 2017 en vervalt op 1 januari 2021.

 

Vught, 21 februari 2017