Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Hollands Kroon

Nota Wet Markt en Overheid

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieHollands Kroon
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingNota Wet Markt en Overheid
CiteertitelNota Wet Markt en Overheid
Vastgesteld doorgemeenteraad
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Mededingingswet, artikel 25h lid 5

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

25-12-201401-07-2014Nieuwe regeling

18-12-2014

Gemeenteblad, 24 december 2014

Agendapunt 7

Tekst van de regeling

Intitulé

Nota Wet Markt en Overheid

De Raad van de gemeente Hollands Kroon;

gelezen het voorstel van het college van de gemeente Hollands Kroon d.d. 25 november 2014;

gelet op artikel 25 h lid 5 van de Mededingingswet;

Besluit:

vast te stellen Nota Wet Markt en Overheid inclusief de bijlage van relevante accommodaties

De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft op 18 december 2014 met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2014 de volgende economische activiteiten aangewezen als activiteiten in het algemeen belang als bedoeld in artikel 25h lid 5 Mededingingswet:

  • 1.

    activiteiten die vallen onder sportstimulering zoals het verhuren of exploiteren van gemeentelijke eigendommen voor sport of zwembaden;

  • 2.

    het verhuren en/of het exploiteren van gemeentelijke eigendommen voor maatschappelijke doeleinden, waaronder volkstuinen en kinderopvang

  • 3.

    anti-kraakverhuur;

  • 4.

    exploitatie en verhuur van havens;

  • 5.

    het verstrekken van garantstellingen;

  • 6.

    het aanbieden van gemeentelijke begraafplaatsen;

  • 7.

    De Belbus;

  • 8.

    het aanbieden van een pasfotoservice in het gemeentehuis.

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 18 december 2014.

Griffier Voorzitter

Bijlage 1. Uitgebreide motivering per besluit (Wet Markt en Overheid)

  • 1.

    Activiteiten die vallen onder sportstimulering zoals het verhuren of exploiteren van gemeentelijke eigendommen voor sport of zwembaden.

De gemeente verhuurt tegen lage prijzen sportaccommodaties, zwembaden of grond ten behoeve van sport en zwembaden. Daarnaast exploiteert de gemeente zelf sportaccommodaties, waaronder gymzalen.

 

  • ·

    Als de gemeente kostendekkende tarieven in rekening brengt, gaat dit ten koste van het aanbod van sportactiviteiten.

  • ·

    De gemeente waarborgt dat sporten toegankelijk blijft voor mensen met lage inkomens.

  • ·

    De gemeente waarborgt het handhaven van laagdrempeligheid van sporten door middel van het hanteren van een lage prijs. Er wordt dus geen integrale kostprijs gerekend in het belang van het stimuleren van deelname aan sportactiviteiten.

  • ·

    Sportactiviteiten bevorderen maatschappelijke participatie, een gezonde leefstijl en het bewerkstelligen van een positief vestigingsklimaat.

  • ·

    De markt pakt de verhuur van sportaccommodaties niet op, omdat sportverenigingen niet in staat zijn om kostendekkende huren te betalen. Er is sprake van marktfalen. Daarom worden de belangen van ondernemers niet onevenredig geschaad.

 

Hollands Kroon verricht regulier onderhoud bij sommige sportvelden. De gemeente besteedt deze taak uit en verkoopt deze diensten onder de prijs aan de sportverenigingen. Het streven is dat in 2015 de gemeente 75 procent van de kosten betaalt en de sportverenigingen 25 procent. Voor groot onderhoud geldt dat in 2015 het streven 50 procent om 50 procent is.

  • ·

    De reden dat de gemeente dit onderhoud onder de prijs (door)verkoopt, is dat sportverenigingen over het algemeen niet in staat zijn om de volle prijs te betalen. Dit is logisch, want als ze voldoende geld zouden hebben, zouden de sportverenigingen dit onderhoud wel direct bij een ondernemer afnemen.

  • ·

    De belangen van ondernemers worden niet onevenredig geschaad, omdat ondernemers gewoon de marktprijs betaald krijgen voor hun diensten.

     

     

    • 2.

      Het verhuren en / of het exploiteren van gemeentelijke eigendommen voor maatschappelijke doeleinden.

De gemeente verhuurt tegen lage prijzen ruimtes en grond ten behoeve van maatschappelijke organisaties of maatschappelijke doeleinden. Voorbeelden hiervan zijn jongerenverenigingen, ouderenverenigingen of muziekverenigingen zonder winstoogmerk.

  • ·

    Het algemeen belang is het stimuleren van de participatie van inwoners van de gemeente Hollands Kroon. Een zinvolle dagbesteding bieden en het in contact brengen van mensen met elkaar vallen hieronder.

  • ·

    Door het aanbieden van deze gemeentelijke eigendommen onder de kostprijs, wordt de beschikbaarheid en toegankelijkheid van maatschappelijke organisaties vergroot. Dit geldt ook voor de verhuur van grond ten behoeve van volkstuinen of verhuur ten behoeve van kinderopvang.

  • ·

    Maatschappelijke organisaties zullen in de regel niet in staat zijn om marktconforme prijzen te betalen. Daarom worden de belangen van ondernemers niet onevenredig geschaad.

Wel kijkt de gemeente naar mogelijkheden om de tarieven te verhogen naar meer reële huurprijzen. Tevens is het streven van de gemeente om in de toekomst zoveel mogelijk gemeentelijke eigendommen af te stoten.

 

 

  • 3.

    Anti-kraakverhuur

De gemeente verhuurt enkele eigendommen anti-kraak.

  • ·

    Het algemeen belang is het tegengaan van verloedering.

  • ·

    Een ander belang is het voorkomen dat een gebouw gekraakt wordt in de tijd dat het gebouw wacht op een nieuwe bestemming, zoals sloop of verkoop.

  • ·

    Het hoofddoel van de anti-kraakverhuur is niet het maken van winst.

  • ·

    De huurbescherming ontbreekt, wat op zichzelf een reden is om niet de integrale kostprijs te rekenen aan de huurder.

  • ·

    De schaal van anti-kraak verhuur in Hollands Kroon is erg klein, dus wordt de woningmarkt niet verstoord. De belangen van ondernemers worden dus niet onevenredig geschaad.

     

     

    • 4.

      Exploitatie en verhuur van havens

De gemeente exploiteert zelf twee havens (visserijhaven Den Oever en vluchthaven Oude Zeug). Hiervoor geldt dat de liggelden van haven Den Oever lager zijn dan de naastgelegen jachthaven Marina.

De gemeente Hollands Kroon vraagt namelijk voor passanten € 1,20 per nacht (per meter) en Marina vraagt € 1,75 per nacht (per meter).

De overige vier relatief kleine havens (Kolhorn, Middenmeer, De Rijd en De Haukes) worden verhuurd door de gemeente en door derden geëxploiteerd. Hiervoor geldt dat de huurprijzen onder de integrale kostprijs liggen.

  • ·

    Het algemeen belang is het laten bestaan van havens. Hierdoor wordt geprobeerd de visserij en de toeristische aantrekkingskracht van gemeente Hollands Kroon te bevorderen.

  • ·

    Daarnaast kunnen havens gezien worden als openbare voorzieningen en maken havens deel uit van de openbare infrastructuur. De haven Den Oever werkt tevens als vluchthaven voor de Waddenzee en er zijn geen faciliteiten zoals stroom, water, internet en kiosk / havenwinkel. Hiermee kan de lagere prijs worden verantwoord.

     

     

    • 5.

      Het verstrekken van garantstellingen

Het verstrekken van garantstellingen aan bijvoorbeeld woningbouwverenigingen en sportverenigingen is een economische activiteit. Bij woningbouwverenigingen is een waarborgfonds voor 100 procent achtervang. Bij sportverenigingen is dit voor 50 procent een waarborgfonds en voor 50 procent de gemeente.

  • ·

    Het algemeen belang van het verstrekken van garantstellingen is het verzekeren van het bestaan van woningbouwverenigingen en sportverenigingen.

     

     

    • 6.

      Het exploiteren van gemeentelijke begraafplaatsen

In gemeente Hollands Kroon zijn tien gemeentelijke begraafplaatsen. Het beheer van de begraafplaatsen in Anna Paulowna, Hippolytushoef en Wieringerwaard wordt verzorgd door derde. Onder beheer vallen bijvoorbeeld het delven, het openen en sluiten van graven, de dagelijks leiding van de begraafplaats en het verstrooien van as. Deze begraafplaatsen zijn wel eigendom van de gemeente.

 

De overige begraafplaatsen zijn in beheer en in eigendom van de gemeente. De gemeente voert de administratie en het onderhoud van de begraafplaatsen uit. Onder onderhoud valt bijvoorbeeld onderhoud van gebouwen, paden, afrasteringen en de algemene groenvoorziening onder. Er worden derden ingehuurd voor sommige van deze diensten.

 

Na samenvoeging van de vier gemeenten tot Hollands Kroon bleek dat er veel verschillen zaten in de tarieven. Om de tarieven gelijk te maken voor alle begraafplaatsen, zijn de leges van buurgemeenten geraadpleegd om tot een betaalbaar tarief te komen. Bij de tarieven wordt gestreefd naar kostendekkendheid, maar dit lukt niet overal.

  • ·

    De Wet op de lijkbezorging (artikel 33) gaat ervan uit dat er in de gemeente een begraafplaats is. In dat opzicht is een gemeentelijke begraafplaats dus een wettelijke taak.

  • ·

    Er zijn ook kerkelijke begraafplaatsen in gemeente Hollands Kroon. Deze kunnen echter niet de gemeentelijke begraafplaatsen vervangen, omdat de kerkelijke begraafplaatsen een toelatingsbeleid kunnen hanteren (alleen leden hebben toegang). De ruimte op de kerkelijke begraafplaatsen is beperkt.

  • ·

    Het algemeen belang is om deze lijkbezorging voor iedere inwoner van Hollands kroon betaalbaar te houden. Er is dus een rechtvaardiging in het algemeen belang om gemeentelijke begraafplaatsen te exploiteren.

  • ·

    Omdat op alle begraafplaatsen dezelfde tarieven worden gerekend en bij vaststelling van deze tarieven de leges van buurtgemeenten geraadpleegd zijn, worden de belangen van ondernemers niet onevenredig geschaad.

     

     

    • 7.

      De Belbus

Er rijdt in Hollands Kroon sinds 2012 een Belbus. Deze rijdt niet alleen in Hollands Kroon, maar bijvoorbeeld ook naar Schagen of Heerhugowaard.

  • ·

    Gemeente Hollands Kroon behoort qua oppervlakte tot één van de grootste gemeenten in Nederland, maar in veel van de kernen is het openbaar vervoer beperkt. In sommige kleine kernen of polders is soms helemaal geen openbaar vervoer en zijn de afstanden vaak te groot om te fietsen. De Belbus zorgt ervoor dat er toch vervoer mogelijk is, zonder dat er gebruik hoeft worden gemaakt van de auto.

  • ·

    De voorzieningen in kleine kernen staan onder druk, waardoor het denkbaar is dat er in de toekomst voorzieningen zullen verdwijnen. Het algemeen belang van de Belbus is dat inwoners van deze kleine kernen, waaronder rolstoelgebruikers, voorzieningen kunnen (blijven) bereiken en het verhogen van de leefbaarheid van de gemeente Hollands Kroon.

  • ·

    De uitvoering van de Belbus gebeurt door een vrijwilligersorganisatie, die door de gemeente gesubsidieerd wordt. Het doel van deze subsidie is niet het vervoeren van inwoners, maar het verhogen van de leefbaarheid van de gemeente Hollands kroon.

  • ·

    De Belbus zorgt ervoor dat de gemeente bespaart op het Wmo-vervoersbudget.

  • ·

    Via de ISD zijn mensen benaderd om als vrijwilliger chauffeur van de Belbus te worden. De chauffeurs kunnen op kosten van de Belbus hun taxi-pas halen, wat betekent dat zij als chauffeur in een gewone taxi mogen rijden. Ook doen mensen als chauffeur werkervaring op. Deze punten zorgen dat ISD-ers een grotere kans hebben op doorstroom naar de reguliere arbeidsmarkt.

  • ·

    De belangen van ondernemers worden niet onevenredig geschaad, omdat de Belbus besloten vervoer is (geen openbaar vervoer). Er is namelijk lidmaatschap nodig, voordat er gebruik kan worden gemaakt van de Belbus. Een reservering van 24 uur van tevoren is verplicht.

  • ·

    Voor taxidiensten is het daarnaast lastig om winstgevend te zijn, wanneer het gaat om het vervoer van en naar de kleine kernen gaat. Hier zullen namelijk weinig mensen willen in- of uitstappen. De Belbus probeert dit gat op te vullen.

     

     

    • 8.

      Het aanbieden van een pasfotoservice in het gemeentehuis

In het gemeentehuis in Anna Paulowna heeft een ondernemer een pasfotoautomaat geplaatst. Hiervoor wordt geen huur gevraagd.

  • ·

    Het algemeen belang is het verbeteren van de dienstverlening en het zorgen voor een snelle afwikkeling van zaken.

  • ·

    Het is mogelijk om pasfoto’s te laten maken in het winkelcentrum van Anna Paulowna. De openingstijden sluiten echter niet volledig aan met de openingstijden van de balie van burgerzaken.

  • ·

    Het gemeentehuis ligt niet vlak naast het winkelcentrum.

De eigenaar van de pasfotoautomaat in het gemeentehuis is tevens eigenaar van een pasfotoautomaat in het winkelcentrum. Hij concurreert hier als het ware met zichzelf. Daarom worden de belangen van ondernemers niet onevenredig geschaad.

Bijlage 2 Lijst van relevante accommodaties in gemeente Hollands Kroon (die de gemeente verhuurt, exploiteert of in beheer geeft etc.)

 

Naam

Soort

Straatnaam

Huisnr.

Postcode

Plaats

 

 

 

 

 

 

Onderdeel A

 

 

 

 

 

Sporthal Veerburg

Sporthal

Sportlaan

21

1761 ZA

Anna Paulowna

Sporthal Zuiderzeehal

Sporthal

Dokter Tamsmalaan

1

1771 AB

Wieringerwerf

Sporthal Niedorphal

Sporthal

Hartweg

35

1731 LT

Winkel

 

 

 

 

 

 

Verenigingsgebouw ijsbaan - Anna Paulowna

Sportaccommodatie

Dokter Olreelaan

1

1761 GJ

Anna Paulowna

Manege PSV Oude Veer

Sportaccommodatie

Binnenhaven

5 en 7

1761 JR

Anna Paulowna

Sportterrein, incl. gebouwen ZAP – Breezand

Sportaccommodatie

Ceresplein

1

1764 HD

Breezand

Sportterrein (VV Wiron, Jeu de Boulesvereniging)

Sportaccommodatie

Oosterkruisweg

6

1779 XR

Den Oever

VOF Sportvisserijbedrijf A.H.H. de Groot & Zn.

Sportaccommodatie

Oostkade

 

1779 GV

Den Oever

Judo vereniging Asahi San

Sportaccommodatie

Butterhoek

5

1777 GN

Hippolytushoef

Sport (Tonegido, Succes, Tennisclub Hippo, Stichting Sportcentrum Wieringen)

Sportaccommodatie

Belterlaan

 

1777 HM

Hippolytushoef

Sportterrein incl. gebouwen – VV Kaagvogels

Sportaccommodatie

Kaagstraat

1

1767 CM

Kolhorn

IJsbaanhokje

Sportaccommodatie

Landbouwstraat TO

1

1773 AA

Kreileroord

Kleedgebouw V.V. Flevo

Sportaccommodatie

 

 

 

Middenmeer

Voetbalvereniging Flevo

Sportaccommodatie

Industrieweg

1

1775 PV

Middenmeer

Tennisclub Middenmeer

Sportaccommodatie

Zuiderzeeweg

2

1775 PS

Middenmeer

IJsclub Middenmeer

Sportaccommodatie

Zuiderzeeweg

2 c

1775 PS

Middenmeer

Kleedgebouw C.V.V. Wieringermeer

Sportaccommodatie

Koningin Beatrixlaan

3

1774 BK

Slootdorp

Base-Softball Vereniging "The Seagulls"

Sportaccommodatie

Koningin Beatrixlaan

5

1774 BK

Slootdorp

Tennisclub Sluis I

Sportaccommodatie

Schoolstraat

2 e

1774 AR

Slootdorp

Noord-Holland Windsurfing

Sportaccommodatie

Lutjestrand

 

 

Westerland

Sportterrein incl. gebouwen - Wieringerwaard

Sportaccommodatie

 

 

 

Wieringerwaard

Tennisclub Wieringerwaard

Sportaccommodatie

Kievitlaan

22

1766 KL

Wieringerwaard

Kleedgebouw en terrein Atletiekver. W’meer

Sportaccommodatie

 

 

 

 

Sportterrein incl. gebouwen – Wieringerwerf

Sportaccommodatie

 

 

 

Wieringerwerf

Sportterrein VDH hondentraingroep

Sportaccommodatie

Oosterterpweg

19a

1771 SJ

Wieringerwerf

Sportterrein (DWOW, Schietsportver., Scouting)

Sportaccommodatie

Prinses Irenestraat

19 a, b, c

1771 CD

Wieringerwerf

Tennisclub De Maaier

Sportaccommodatie

Terppad

1

1771 RZ

Wieringerwerf

Stichting Dancing Feet

Sportaccommodatie

Sternstraat

27

1771 AN

Wieringerwerf

 

 

 

 

 

 

Zwembad Den Krieck

Zwembad

Ceresplein

2

1764 HD

Breezand

Zwembad de Venne

Zwembad

Hortensialaan

2

1777 XE

Hippolytushoef

Zwembad de Rijd

Zwembad

Vijverweg

5

1733 AS

Nieuwe Niedorp

Zwembad Skarpet

Zwembad

Skarpetweg

7a

1734 JL

Oude Niedorp

Zwembad Wieringerwaard

Zwembad

Populierenlaan

29

1766 JD

Wieringerwaard

Zwembad de Terp

Zwembad

Badweg

1

1771 RV

Wieringerwerf

Zwembad de Wirg

Zwembad

Hartweg

33

1731 LT

Winkel

 

 

 

 

 

 

Mfa De Ontmoeting

Gymzaal

De Verwachting

1

1761 VE

Anna Paulowna

Gymzaal Atvitlo

Gymzaal

Elft

53

1777 AC

Hippolythushoef

Gymzaal Kolhorn

Gymzaal

Sportstraat

3

1767 CD

Kolhorn

MFC De Doorbraak

Gymzaal

Bollenstraat

66

1773 AK

Kreileroord

Gymzaal Lutjewinkel

Gymzaal

Weereweg

32

1732 LL

Lutjewinkel

Gymzaal Eme Kadijk

Gymzaal

Pienterpad

 

 

Middenmeer

Gymzaal Slootdorp

Gymzaal

Langeweg

89

1774 AK

Slootdorp

Gymzaal Wieringerwaard

Gymzaal

Noord Zijperweg

23

1766 HG

Wieringerwaard

Gymzaal 1 Terpweg

Gymzaal

Terpweg

 

 

Wieringerwerf

Gymzaal 2 Terpweg

Gymzaal

Terpweg

 

 

Wieringerwerf

 

 

 

 

 

 

Onderdeel B

 

 

 

 

 

MFC Triplo

Maatschappelijke accommodatie

Sportlaan

36

1761 ZB

Anna Paulowna

Schakel

Maatschappelijke accommodatie

Heerenweg

146

1768 BH

Barsingerhorn

Zandvaart 57a

Maatschappelijke accommodatie

Zandvaart

57a

1764 NL

Breezand

Wijdenes Spaansweg

Maatschappelijke accommodatie

Wijdenes Spaansweg

 

 

Breezand

LOZ gebouw

Maatschappelijke accommodatie

Rozenlaantje

8

1777 HR

Hippolytushoef

MFC Doorbraak

Maatschappelijke accommodatie

Bollenstraat

66

1773 AK

Kreileroord

WJN

Maatschappelijke accommodatie

 

 

 

Nieuwe Niedorp

Anbo PSZ

Maatschappelijke accommodatie

Pastoor Braakstraat

1

1774 BA

Slootdorp

Santekraam

Maatschappelijke accommodatie

Kwartellaan

2

1766 JS

Wieringerwaard

Dukdalf

Maatschappelijke accommodatie

Schipperskade

1

1771 CX

Wieringerwerf

Cultuurschuur

Maatschappelijke accommodatie

Spade

47

1771 DA

Wieringerwerf

 

 

 

 

 

 

Atrium van de MFA de Ontmoeting t.b.v. thuiszorg

Maatschappelijke doeleinden

De Verwachting

1

1761 VM

Anna Paulowna

Ruimte/kantoor t.b.v. Noorderkwartier NV

Maatschappelijke doeleinden

Randweg

4

1761 LR

Anna Paulowna

Stichting Waterrecreatie Wieringen

Maatschappelijke doeleinden

Oostkade

2

1779 GV

Den Oever

Stichting IJsbaantje

Maatschappelijke doeleinden

Amsteldiepstraat

 

 

Den Oever

Stichting Sportcomplex Den Oever

Maatschappelijke doeleinden

Havenweg

 

 

Den Oever

Stichting Weg Van de Vikingen

Maatschappelijke doeleinden

Havenweg

 

 

Den Oever

Stalling ANBO-bus bij gem. werkplaats

Maatschappelijke doeleinden

De Wieken

1

1777 HT

Hippolytushoef

Buurtvereniging Noordervenne

Maatschappelijke doeleinden

Burgemeester C.J. Schellingerlaan

 

Hippolytushoef

Buurtvereniging Noordervenne

Maatschappelijke doeleinden

Irisstraat

 

 

Hippolytushoef

Speeltuinver. Helderse Buurt

Maatschappelijke doeleinden

Heldersestraat

12

1777 BD

Hippolytushoef

VDH Kringgroep Wieringermeer eo

Maatschappelijke doeleinden

Korenstraat

 

 

Kreileroord

Omroep Vereniging Wieringermeer

Maatschappelijke doeleinden

Havenkade

2 b

1775 BA

Middenmeer

Postduivenver. De Snelvliegers Wier

Maatschappelijke doeleinden

Koningin Beatrixlaan

7

1775 BK

Slootdorp

St.Watersportcamping Lutjestrand

Maatschappelijke doeleinden

Lutjeweg

3

1778 CB

Westerland

Grond t.b.v. tuin naast Zorgcentrum Molenweide

Maatschappelijke doeleinden

Patrijzenlaan

31

1766 JT

Wieringerwaard

 

 

 

 

 

 

Volkstuindersvereniging Anna Paulowna

Volktuin

Molenvaart

142c

1761 AN

Anna Paulowna

Volkstuinen

Volktuin

Vlieterstraat

 

 

Den Oever

Volkstuinver. Wieringen

Volktuin

Kremersweg

 

 

Hippolytushoef

Tuinbouwvereniging Kreileroord

Volktuin

Korenstraat?

 

 

Kreileroord

Volkstuinvereniging "Middenmeer"

Volktuin

Mossel

 

 

Middenmeer

Volkstuinvereniging Niedorp/Winkel

Volktuin

Dorpsstraat

209

1733 AJ

Nieuwe Niedorp

Volkstuinvereniging Niedorp/Winkel

Volktuin

Zwagermansstraat/Kostverlorenweg

Nieuwe Niedorp

Vereniging voor Volkstuinders S'dor

Volktuin

Nieuwesluizerweg

2v

1774 PD

Slootdorp

Volkstuinenvereniging 't Veld

Volktuin

Koggeweg

6

1735 GH

t Veld

Amateurtuindersver. De Watertoren

Volktuin

Populierenlaan

0

1766 JD

Wieringerwaard

Vereniging van Volkstuinders W'werf

Volktuin

Oom Keesweg

 

 

Wieringerwerf

Volkstuinvereniging Niedorp/Winkel

Volktuin

Bosstraat

105

1731 SC

Winkel

 

 

 

 

 

 

BSO de Driesprong en kinderdagverblijf "Onslieff"

Kinderopvang

Nieuweweg

17

1761 EC

Anna Paulowna

Kinderdagverblijf en BSO in MFA De Ontmoeting

Kinderopvang

De Verwachting

3

1761 VM

Anna Paulowna

Peuterspeelzaal Pippeloentje in MFA De Ontmoeting

Kinderopvang

De Verwachting

6

1761 VM

Anna Paulowna

Kinderdagopvang "Jouwlieff"

Kinderopvang

Ceresplein

3

1764 HD

Breezand

Marske-school t.b.v. kinderdagverblijf

Kinderopvang

Irisstraat

2a

1777 XP

Hippolytushoef

Peuterspeelzaal Het Hummelhonk in MFC De Doorbraak

Kinderopvang

Bollenstraat

66

1773 PK

Kreileroord

Kinderdagverblijf De Pimpernel

Kinderopvang

Westerhof

12

1733 VJ

Nieuwe Niedorp

Peuterspeelzaal Het Weerhuisje

Kinderopvang

Ds. Finkesieperstraat

20

1774 AE

Slootdorp

Peuterspeelzaal Klein Duimpje

Kinderopvang

Schipperskade

1

1771 CX

Wieringerwerf

 

 

 

 

 

 

Onderdeel C

 

 

 

 

 

Woning

Woning

Smidsweg

9

1761 BG

Anna Paulowna

Woning

Woning

Smidsweg

11

1761 BG

Anna Paulowna

Woning

Woning

Spoorsingel

5

1761 EA

Anna Paulowna

Woning

Woning

Poldermanstraat

8

1764 HC

Breezand

Woning

Woning

Poldermanstraat

16

1764 HC

Breezand

Woning

Woning

Prins Bernhardweg

10

1774 BG

Slootdorp

 

 

 

 

 

 

Standplaats met berging

Woning

Weth. Berbeelaan

16 a

1761 GN

Anna Paulowna

Standplaats met berging

Woning

Weth. Berbeelaan

16 b

1761 GN

Anna Paulowna

 

 

 

 

 

 

Onderdeel D

 

 

 

 

 

Oude gemeentehuis Wieringen

Anti-kraak

Elft

15

1777 AC

Hippolytushoef

De Tweewegen (school)

Anti-kraak

Noord Zijperweg

24

1766 HG

Wieringerwaard

De Zwerm (school)

Anti-kraak

Bosstraat

91

1731 SC

Winkel

 

 

 

 

 

 

Onderdeel E

 

 

 

 

 

Den Oever

Haven

 

 

 

 

Kolhorn

Haven

Westfriesedijk

86

1767 CT

Kolhorn

Middenmeer

Haven

 

 

 

Middenmeer

De Rijd

Haven

Vijverweg

16

1733 AS

Nieuwe Niedorp

De Haukes

Haven

Nieuwe haven

4

1778 LA

Westerland

Oude Zeug

Haven

Kluisgat

1

1771 MV

Wieringerwerf

 

 

 

 

 

 

Onderdeel F

 

 

 

 

 

Middenweg

Begraafplaats

Middenweg

17

1761 LD

Anna Paulowna

Heerenweg

Begraafplaats

Heerenweg

1b

1768 BC

Barsingerhorn

Noordburenweg

Begraafplaats

Noordburenweg

15a

1777 NB

Hippolytushoef

Stroeërweg

Begraafplaats

Stroeërweg

39

1777 NE

Hippolytushoef

Waardpolderhoofdweg

Begraafplaats

Waardpolderhoofdweg

42

1767 EJ

Kolhorn

Kerkhoflaan

Begraafplaats

Kerkhoflaan

1

1775 CB

Middenmeer

Dorpsstraat

Begraafplaats

Dorpsstraat

179

1733 AH

Nieuwe Niedorp

Dorpsstraat

Begraafplaats

Dorpsstraat

33

1734 JJ

Oude Niedorp

Iepenlaan

Begraafplaats

 

 

 

Wieringerwaard

Dorpsstraat

Begraafplaats

 

 

 

Winkel