Organisatie | Amsterdam |
---|---|
Organisatietype | Gemeente |
Officiële naam regeling | Nadere regels veiligheidsplan horecabedrijven |
Citeertitel | Nadere regels veiligheidsplan horecabedrijven |
Vastgesteld door | college van burgemeester en wethouders |
Onderwerp | bestuur en recht |
Eigen onderwerp | Openbare orde en veiligheid |
Datum ondertekening inwerkingtredingsbesluit:
Bron bekendmaking inwerkingtredingsbesluit: Gemeenteblad 30-12-2015, nr. 130235
Onbekend.
Geen
Datum inwerkingtreding | Terugwerkende kracht tot en met | Datum uitwerkingtreding | Betreft | Datum ondertekening Bron bekendmaking | Kenmerk voorstel |
---|---|---|---|---|---|
01-01-2016 | nieuwe regeling | 01-12-2015 Gemeenteblad 30-12-2015, nr. 130235 | Gemeenteblad 2015, afd. 3B, nr. 256 |
In het veiligheidsplan licht de exploitant als bedoeld in art. 3.1 lid 1 onder c van de Algemene Plaatselijke Verordening 2008, toe op welke wijze hij en zijn leidinggevende(n) zorgdragen voor een goede gang van zaken in het horecabedrijf en in de directe omgeving daarvan zoals bedoeld in artikel 3.16 lid 3 van de Algemene Plaatselijke Verordening 2008. Hierbij wordt onder andere ingegaan op de getroffen maatregelen om te voorkomen dat:
De vergunninghouder is verplicht te controleren, of het personeel dat is belast met beveiligingstaken toestemming heeft van de eenheidsleiding van de politie Amsterdam tot het verrichten van beveiligingswerkzaamheden in de desbetreffende horecaonderneming en beschikt over een legitimatiebewijs, voorgeschreven op grond van de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus..
Het gaat hier bijvoorbeeld om horecabedrijven waarin bedrijfsmatig publiektoegankelijke dansgelegenheid geboden wordt zoals dancefeesten. Feesten gepaard gaande met een verhoogde kans op middelengebruik en daarmee samenhangende (gezondheid)risico's, geweld en/of overlast. Ook kan het hier gaan om publiektoegankelijke inrichtingen die na een openbare orde sluiting van de Burgemeester heropend worden.
Het veiligheidsplan moet overeen komen met de bedrijfsvoering van een horecabedrijf en dient actueel te zijn. Daarom wordt bij elke verlenging van de exploitatievergunning gevraagd om het veiligheidsplan te actualiseren. Indien voor de verlenging van de exploitatievergunning grote wijzigingen worden doorgevoerd in de bedrijfsvoering die een direct invloed hebben op de onderwerpen die staan beschreven in het veiligheidsplan, kan het zijn dat tussentijds het veiligheidsplan moet worden geactualiseerd.
Zo kan bijvoorbeeld het veranderen van het muziekgenre bij het geven van feesten een dusdanige invloed hebben op de bedrijfsvoering en de te treffen veiligheidsmaatregelen, dat aanpassing van het veiligheidsplan noodzakelijk is.
Met een relevant belang wordt hier onder andere bedoelt het woon- en leefklimaat, de openbare orde en veiligheid. Bij het bepalen welke maatregelen instructies verplicht worden gesteld, wordt onder andere gekeken naar de wijze van exploitatie, de ligging en de grootte van de inrichting, het karakter van de buurt of de aard van de bezoekers.