Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Amsterdam

Regeling beveiliging horecabedrijven

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieAmsterdam
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingRegeling beveiliging horecabedrijven
CiteertitelRegeling beveiliging horecabedrijven
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpbestuur en recht
Eigen onderwerpOpenbare orde en veiligheid

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Datum ondertekening inwerkingtredingsbesluit:

Bron bekendmaking inwerkingtredingsbesluit: Gemeenteblad 1998, afd. 3, nr. 116

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend.

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-11-199801-01-2016nieuwe regeling

01-09-1998

Gemeenteblad 1998, afd. 3, nr. 116

-

Tekst van de regeling

Intitulé

Regeling beveiliging horecabedrijven

 

 

Versie

Art. 1

De volgende horecabedrijven zijn verplicht te beschikken over een beveiligingsplan en dit beveiligingsplan in te dienen bij de Burgemeester:

  • a.

    horecabedrijven in horecaconcentratiegebieden zoals bedoeld in art. 3.13, derde lid, van de Algemene Plaatselijke Verordening;

  • b.

    horecabedrijven waarvan het reguliere sluitingstijdstip is vastgesteld op enig tijdstip na 01.00 uur;

  • c.

    afzonderlijke horecabedrijven indien de aanwezigheid van een beveili­gingsplan naar het oordeel van de Burgemeester wenselijk is.

Art. 2

In het beveiligingsplan dient te worden aangegeven welke maatregelen de houder in de zin van art. 3.1, onder j, van de Algemene Plaatselijke Verordening heeft genomen, welke instructies hij voor het personeel of de voor of in de inrichting optredende beveiligingsbeambten heeft opgesteld en hoe hij op de naleving daarvan toeziet, teneinde te voorkomen dat in de inrichting:

  • drugs worden verhandeld of aanwezig zijn;

  • wapens worden binnengebracht of aanwezig zijn;

  • wordt gediscrimineerd;

  • geweld wordt gebruikt;

  • geld of goederen van bezoekers worden gestolen;

  • excessief alcohol wordt geconsumeerd.

Art. 3

Indien met het oog op de wijze van exploitatie, de ligging en de grootte van de inrichting, het karakter van de buurt of de aard van de bezoekers de Burgemeester het opnemen van een of meerdere veiligheidsmaatregelen in het veiligheidsplan, in aanvulling op de in art. 2 bedoelde maatregelen en instructies, gewenst acht, stelt hij daarvan de houder in kennis.

Art. 4

De houder is verplicht zich te houden aan het bepaalde in het beveiligingsplan. Hij dient de veiligheidsmaatregelen uit te voeren en toezicht te houden op de naleving van de veiligheidsinstructies door personeel en/of beveiligingsbeambten.

Art. 5

De houder is verplicht te controleren, of het personeel dat is belast met beveiligingstaken toestemming heeft van de chef van het politiekorps Amsterdam/ Amstelland tot het verrichten van beveiligingswerkzaamheden in de desbetreffende horecaonderneming en beschikt over een legitimatiebewijs, voorgeschreven op grond van de Wet op de particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus.