Organisatie | Amsterdam |
---|---|
Organisatietype | Gemeente |
Officiële naam regeling | Regeling beveiliging horecabedrijven |
Citeertitel | Regeling beveiliging horecabedrijven |
Vastgesteld door | college van burgemeester en wethouders |
Onderwerp | bestuur en recht |
Eigen onderwerp | Openbare orde en veiligheid |
Datum ondertekening inwerkingtredingsbesluit:
Bron bekendmaking inwerkingtredingsbesluit: Gemeenteblad 1998, afd. 3, nr. 116
Onbekend.
Geen
Datum inwerkingtreding | Terugwerkende kracht tot en met | Datum uitwerkingtreding | Betreft | Datum ondertekening Bron bekendmaking | Kenmerk voorstel |
---|---|---|---|---|---|
01-11-1998 | 01-01-2016 | nieuwe regeling | 01-09-1998 Gemeenteblad 1998, afd. 3, nr. 116 | - |
De volgende horecabedrijven zijn verplicht te beschikken over een beveiligingsplan en dit beveiligingsplan in te dienen bij de Burgemeester:
In het beveiligingsplan dient te worden aangegeven welke maatregelen de houder in de zin van art. 3.1, onder j, van de Algemene Plaatselijke Verordening heeft genomen, welke instructies hij voor het personeel of de voor of in de inrichting optredende beveiligingsbeambten heeft opgesteld en hoe hij op de naleving daarvan toeziet, teneinde te voorkomen dat in de inrichting:
Indien met het oog op de wijze van exploitatie, de ligging en de grootte van de inrichting, het karakter van de buurt of de aard van de bezoekers de Burgemeester het opnemen van een of meerdere veiligheidsmaatregelen in het veiligheidsplan, in aanvulling op de in art. 2 bedoelde maatregelen en instructies, gewenst acht, stelt hij daarvan de houder in kennis.
De houder is verplicht zich te houden aan het bepaalde in het beveiligingsplan. Hij dient de veiligheidsmaatregelen uit te voeren en toezicht te houden op de naleving van de veiligheidsinstructies door personeel en/of beveiligingsbeambten.
De houder is verplicht te controleren, of het personeel dat is belast met beveiligingstaken toestemming heeft van de chef van het politiekorps Amsterdam/ Amstelland tot het verrichten van beveiligingswerkzaamheden in de desbetreffende horecaonderneming en beschikt over een legitimatiebewijs, voorgeschreven op grond van de Wet op de particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus.