Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Limburg

Wijzigingsbesluit hoofdstuk C CAP

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieLimburg
OrganisatietypeProvincie
Officiële naam regelingWijzigingsbesluit hoofdstuk C CAP
CiteertitelWijzigingsbesluit hoofdstuk C CAP
Vastgesteld doorgedeputeerde staten
Onderwerpbestuur en recht
Eigen onderwerpbestuurlijke organisatie, personeelsbeleid

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Provinciewet

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-01-2016Hoofdstuk C CAP

01-12-2015

Provinciaal Blad, 2016, 436

Onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

Wijzigingsbesluit hoofdstuk C CAP

Wijzigingsbesluit hoofdstuk C CAP Gedeputeerde Staten van Limburg maken ter voldoening aan het bepaalde in de (wettelijke grondslag(en) invullen) bekend dat zij in hun vergadering van 1 december 2015 hebben vastgesteld: Wijzigingen CAP in verband met toevoegen nieuw artikel C.8A in verband met het regelen van de arbeidsvoorwaarden voor medewerkers met een arbeidsbeperking

Artikel I

A. Na artikel C.8 wordt artikel C.8A ingevoegd dat als volgt komt te luiden: Artikel C.8A Salaris bij aanstelling op grond van de banenafspraak

  • 1.

    In afwijking van artikel C. 5, eerste en tweede lid, geldt salarisschaal A in bijlage 2 van deze regeling voor de ambtenaar die een aanstelling krijgt omdat hij onder de Participatiewet valt en door beperkingen niet zelfstandig het wettelijk minimumloon kan verdienen of omdat hij een indicatie heeft op basis van de Wet Sociale Werkvoorziening.

  • 2.

    Voor de in het eerste lid bedoelde ambtenaar geldt dat het schaalbedrag vermenigvuldigd met de loonwaarde maximaal het wettelijk minimumloon mag zijn.

  • 3.

    In afwijking van artikel C.6, eerste lid, geldt voor de ambtenaar die een aanstelling krijgt omdat hij WAJONG-er is met arbeidsvermogen en voor wie een loonwaarde van minder dan 100% is vastgesteld, dat hij recht heeft op het door zijn loonwaarde bepaalde percentage van het salaris.

  • 4.

    Op het in het derde lid door loonwaarde bepaalde salaris is artikel C.6, tweede lid niet van toepassing als betrokkene in aanmerking komt voor loondispensatie.

  • 5.

    Voor de in dit artikel bedoelde ambtenaar geldt niet de minimum vakantie-uitkering per maand genoemd in bijlage 2 van deze regeling; deze ambtenaar heeft wel recht op 8% vakantietoeslag als onderdeel van zijn IKB op grond van artikel C.17.

B. Na artikel C.8A wordt een toelichting ingevoegd die komt te luiden als volgt: Toelichting C.8A Salaris bij aanstelling op grond van de banenafspraak Omdat de medewerker bedoeld in lid 1 niet zelfstandig het minimumloon kan verdienen, is lid 2 opgenomen. Een voorbeeld ter toelichting: een medewerker heeft een loonwaarde van 85%. Als zijn schaalbedrag hoger zou worden dan 118% (118*0,85=100) zou hij zelfstandig meer dan het minimumloon kunnen verdienen. Deze bepaling is alleen van belang voor medewerkers met een loonwaarde van 83% of meer (alleen dan is het maximum schaalbedrag maal de loonwaarde hoger dan het WML). Alle overige bepalingen in de CAP en haar uitvoeringsregelingen waarop in dit artikel geen uitzondering wordt gemaakt, zijn van toepassing.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2016.

Aldus besloten in de vergadering van Gedeputeerde Staten, gehouden op 1 december 2015 Gedeputeerde Staten voornoemd

de voorzitter, dhr. drs. Th.J.F.M. Bovens

secretaris dhr. mr. A.C.J.M. de Kroon