Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
's-Gravenhage

Branchebesluit Den Haag Markten 2012

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Organisatie's-Gravenhage
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingBranchebesluit Den Haag Markten 2012
CiteertitelBranchebesluit Den Haag Markten 2012
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Dit besluit komt in de plaats van het Branchebesluit Markten Den Haag 2012 (RIS 250359).

De besluiten onder I. en II. treden in werking op de derde dag na bekendmaking als bedoeld onder IV. en werken terug tot 1 juli 2012, met uitzondering van het branchepatroon van de markt

de Herman Costerstraat dat in werking treedt

op 1 januari 2013. Het betreft een technische wijziging van de subbranches.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Artikel 3, eerste lid onder f. van de Marktverordening Den Haag 2013

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-01-201321-10-2017Wijzing

20-11-2012

Publicatie in het gemeenteblad van week 48 van 2012 en met ingang van 29 november 2012, inclusief toelichting en bijlagen, terug te vinden op de site www.denhaag.nl/bestuurlijkestukken, onder risnummer 254073

RIS 254073/ DSB/2012.726

Tekst van de regeling

Intitulé

BRANCHEBESLUIT MARKTEN DEN HAAG 2012

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

overwegende dat:

  • -

    het college bij besluit van 19 juni 2012 het Branchebesluit Markten Den Haag 2012 heeft vastgesteld;

  • -

    bij de concrete toepassing van het Besluit in de praktijk bleek dat er een aantal technische wijzigingen nodig zijn, met name in de lijsten van subbranches;

  • -

    ook een wijziging nodig is om te voorkomen dat houders voor dagplaatsen uit meerdere subbranches kunnen kiezen.

 

Gelet op artikel 3, eerste lid onder f. van de Marktverordening Den Haag 2013.

Besluit:

  • I.

    In te trekken het Branchebesluit Markten Den Haag 2012 en de daarbij gevoegde branchelijst branchepatronen en alle voorheen geldende branchebesluiten.

  • II.

    Vast te stellen het Branchebesluit Den Haag Markten 2012 en de daarbij gevoegde branchelijst en branchepatronen.

  • III.

    Dat de besluiten onder I. en II. in werking treden op de derde dag na bekendmaking als bedoeld onder IV. en terugwerken tot 1 juli 2012, met uitzondering van het branchepatroon van de markt aan

    de Herman Costerstraat, dat in werking treedt op 1 januari 2013.

  • IV.

    Dat dit besluit wordt gepubliceerd in het gemeenteblad van week 48 van 2012 en met ingang van 29 november 2012, inclusief toelichting en bijlagen, terug te vinden zal zijn op de site www.denhaag.nl/bestuurlijkestukken, onder risnummer 254073.

 

Den Haag, 20 november 2012

 

Het college van burgemeester en wethouders,

de secretaris, de burgemeester,

 

mw. A.W.H. Bertram J.J. van Aartsen

 

Artikel 1

Begripsbepalingen

In dit besluit wordt verstaan onder:

  • a.

    vlekkenplan: ruimtelijke invulling van hoofdbranches op de markt;

  • b.

    streefpercentage: maximaal aantal standplaatsen per hoofdbranche in procenten van het totaal aantal standplaatsen op de markt.

  • c.

    verordening: Marktverordening Den Haag 2013.

Artikel 2 Branchering

  • 1.

    Inschrijving in het marktregister geschiedt uitsluitend voor een soort of assortiment van waren of goederen uit de hoofdbranches en bijbehorende subbranches die zijn aangewezen in de branchelijst, zoals opgenomen in de bijlage I van dit besluit.

  • 2.

    Marktvergunningen worden uitsluitend verleend voor een soort of assortiment van waren of goederen verhandeld uit de hoofdbranches en bijbehorende subbranches die zijn aangewezen in het branchepatroon van de desbetreffende markt, zoals opgenomen in bijlage II van dit besluit.

  • 3.

    Het eerste en tweede lid gelden niet voor inschrijvingen en vergunningen als bedoeld in artikel 5, eerste lid onder c van de Marktverordening Den Haag 2013 (standwerken).

  • 4.

    Per markt en per hoofdbranche krijgen niet meer vaste standplaatshouders vergunning dan het in het branchepatroon van de betreffende markt voor die hoofd- en subbranche vastgestelde maximum.

  • 5.

    Indien onder één bepaalde subbranche meerdere vergunningen kunnen worden verleend, wordt de eerstvolgende vergunning zo mogelijk verleend aan de aanbieder van een ánder product dan waarvoor al een vergunning is verleend.

  • 6.

    Een vergunninghouder voor een vaste standplaats mag slechts in één hoofdbranche en in maximaal 2 subbranches actief zijn. Deze hoofd- en subbranche(s) worden vermeld op de vergunning. Vermenging van hoofdbranches is niet toegestaan met uitzondering van de combinatie van de subbranches zoals vermeld in bijlage II onder:

    • a.

      3.03 en 4.12;

    • b.

      3.14 en 4.15;

    • c.

      1.01 en 6.04, geldt niet voor de markt aan de Herman Costerstraat

  • 7.

    De ingeschrevene voor een dagplaats mag slechts in één hoofdbranche en één subbranche actief zijn. Deze hoofd- en subbranche worden vermeld op het bewijs van inschrijving in het Marktregister.

  • 8.

    In bijzondere omstandigheden kan het college van het bepaalde in dit artikel afwijken.

Artikel 3 Nieuwe branches ter bevordering diversiteit

Het college kan, indien strikte toepassing van het Branchebesluit en de branchelijst leidt tot belemmering van de diversiteit van de markt, nieuwe branches toelaten die de diversiteit van de markt bevorderen, indien en voor zover hiervoor fysieke ruimte beschikbaar is op de desbetreffende markt.

Artikel 4 Brancheoverschrijdende waren of goederen

1.Indien (een soort of assortiment van) waren of goederen kan worden

ondergebracht bij meer dan één van de in het branchepatroon vermelde subbranches, dan is uitsluitend de meest specifieke subbranche van toepassing.

2.Indien het kernassortiment tot één bepaalde subbranche behoort, doch één van de waren of goederen van het kernassortiment, althans een klein aantal daarvan, daarnaast ook bij een andere subbranche kan worden ondergebracht, dan worden die waren of goederen geacht tot dezelfde subbranche te behoren als de waren of goederen in het kernassortiment.

Artikel 5 Branchewijziging

  • 1.

    Indien de ingeschrevene voor een dagplaats voor een bepaalde hoofd- en subbranche een aanvraag voor verandering van die hoofd- en subbranche indient, geldt als datum van inschrijving in het marktregister de datum van ontvangst van die aanvraag.

  • 2.

    Indien de vergunninghouder van een vaste plaats voor een bepaalde hoofd- en subbranche, een aanvraag doet voor inschrijving op een andere hoofd- en subbranche, geldt als datum van inschrijving in het marktregister de datum van ontvangst van de aanvraag.

  • 3.

    Een aanvraag als bedoeld in het tweede lid wordt slechts toegewezen, als de aangevraagde vergunning past binnen de branchering en het vlekkenplan.

  • 4.

    Deze aanvraag als bedoeld in het eerste en tweede lid geschiedt middels door een door het college vastgesteld formulier.

Artikel 6 Herijking branchepatroon

Eenmaal per twee jaar toetst het college het branchepatroon op basis van inpasbaarheid en wenselijkheid en stelt het dat zonodig opnieuw vast. Hierbij heeft de Commerciële Branchecommissie van de Adviescommissie Haagse Markten een adviserende rol.

Artikel 7 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als “Branchebesluit Den Haag Markten 2012”.

Bijlage I: Branchelijst Den Haag markten 2012 'Lijst bestaande uit hoofd- en subbranches'

Bijlage II: Branchepatroon Den Haag markten 2012 'Lijst bestaande uit hoofd- en subbranches per markt onder vermelding van het maximaal aantal verleende vergunningen’.

Toelichting op het Branchebesluit Den Haag Markten 2012

Algemene toelichting

 

Op grond van artikel 3 onder f en g van de Marktverordening Den Haag 2013 is het mogelijk een lijst met branches vaststellen en een beperkt aantal kooplieden per branche toe te laten. Hierdoor wordt bereikt dat op de markt een zo groot mogelijke verscheidenheid aan branches aanwezig is en wordt voorkomen dat te veel kooplieden van één branche op de markt optreden. Hierdoor wordt de markt aantrekkelijker voor de consument.

Naast het vergroten van de aantrekkelijkheid van de markt spelen ook praktische overwegingen mee om een branchelijst vast te stellen. Overigens is het zo dat markthandelaren die producten verkopen in branches die nog niet op de markt voorkomen wel worden toegelaten, mits er fysieke ruimte beschikbaar is.

In de branchelijst, die samen met de belangenorganisatie CVAH en VETRA is opgesteld, behorend bij het Branchebesluit Den Haag Markten 2012 worden de verschillende hoofd- en subbranches aangegeven. De bijbehorende maximale aantallen standplaatsen aangegeven voor de Haagse Markt zijn naar aanleiding van het rapport “Branchering Haagse Markt”mei 2012 aangevuld, zie bijlage. Het Branchebesluit bevat een aantal uitvoeringsregels voor het omgaan met branchering op de markt.

Het Branchebesluit is opgesteld aan de hand van een model dat in diverse gemeenten wordt gehanteerd. Het is een algemeen verbindend voorschrift waartegen geen bezwaar- en beroepsmogelijkheid open staat in de zin van de Algemene wet bestuursrecht.

Artikelsgewijze toelichting

 

Artikel 2 Branchering

Dit artikel legt de basis voor de branchering en legt uit hoe de branchering in zijn werk gaat. Lid 4 betreft bijvoorbeeld de toewijzing binnen een subbranche zoals Olijven, tapas en specerijen, waarbij ernaar wordt gestreefd zowel Griekse als Spaanse specialiteiten te vergunnen te verlenen en niet twee Griekse specialiteiten te plaatsen.

Het achtste lid geeft het college de bevoegdheid om in bijzondere omstandigheden af te wijken van de voorgaande leden. Dit lid is opgenomen met het oog op de vergunningen die per 1 januari 2013 zijn omgezet. De eventuele overschrijding die door die omzetting ontstaat van de in het Brancheringsbesluit genoemde maxima wordt hiermee mogelijk gemaakt.

Artikel 3 Nieuwe branches

Dit artikel geeft aan dat nieuwe branches kunnen worden toegelaten op de markt en dus kunnen worden toegevoegd aan de branchelijst, als die bijdragen aan de diversiteit van het aanbod en mits er voldoende fysieke ruimte op de marktlocatie beschikbaar is.

Artikel 4 Brancheoverschrijdende artikelen

In dit artikel wordt gesproken over brancheoverschrijdende artikelen. Dit zijn artikelen die tot het kernassortiment van diverse hoofdbranches behoren bijvoorbeeld T-shirts; deze kunnen worden verkocht als dameskleding, herenkleding, kinderkleding en nachtmode.

Artikel 5 Branchewijziging

Als een standplaatshouder een assortimentswijziging wenst en als gevolg daarvan tot een andere branche zal gaan behoren, is het noodzakelijk dat hij dit schriftelijk aanvraagt. Op dat moment zal onderzocht worden of er mogelijkheden binnen het Branchebesluit en de branchelijst zijn om aan zijn verzoek te voldoen.

Artikel 6 Herijking

In verband met mogelijke toevoeging van nieuwe branches, wijzigingen in branches of in aantallen per branche zal een keer per twee jaar, na advies van de Commerciële Branchecommissie van de Adviescommissie Haagse Markten een actualisering en herijking van de branchelijst plaatsvinden en wordt deze zo nodig opnieuw vastgesteld.

Inwerkingtreding en overgangsbepaling

De inwerkingtreding van dit besluit heeft geen gevolgen voor de bestaande verdeling van de standplaatsen. Mocht er een overschrijding zijn van de in de branchelijst vastgestelde maximale aantallen standplaatsen per branche dan zullen deze overschrijdingen via natuurlijk verloop dienen te verdwijnen. De branchering voor de markt aan de Herman Costerstraat zal pas in werking treden op 1 januari 2013.

BIJLAG

BRANCHELIJST DEN HAAG MARKTEN 2012 'LIJST BESTAANDE UIT HOOFD- EN SUBBRANCHES

 

Branchelijst Hoofd- en diverse Subbranches voor alle markten in Den Haag,

Uitvoeringsbesluit horende bij Marktverordening Den Haag 2013, krachtens artikel 3 onder f.

 

 

 

Alle markten in Den Haag

 

 

 

Nr:

Subbranche:

Toelichting:

1. ZEEBANKET

1.01

Verse vis, haring en zuurwaren

Niet gebakken, gerookt of gestoomd. Haring in alle vormen

1.02

Mosselen

 

 

2. PROEVEN EN GENIETEN

2.01

Brood en banket

Zowel voorverpakt als vers.

2.02

Chocolade, drop en snoep

 

2.03

Olijven, tapas en kruiden

 

2.04

Kaas, zuivel, eieren

Incl. buitenlandse kazen.

2.05

Vlees en gevogelte

Incl. eieren bij gevogelte en kruiden tbv het kruiden van vlees en gevogelte.

2.06

Noten en verduurzaamde zuidvruchten

Alle bewerkte en voor snackgebruik bedoelde soorten, bewerkt en onbewerkte, incl. zoutjes. Bakproducten, honing, gembersoorten en baklava.

2.07

Reformartikelen

Incl. koffie en theesoorten.

2.08

Diepvriesvoedingsartikelen en conserven

Verduurzaamde verpakte etenswaren in blik of pot en diepgevroren.

2.09

Rijsttafelartikelen

Inclusief overige buitenlandse en exotische producten en ook beperkt branchegerelateerde buitenlandse AGF max. 15% van het totaal assortiment

2.10

Biologische en fairtrade artikelen

Alleen met keurmerk.

2.11

Aardappelen, groenten, fruit, peulvruchten, champignons en paddenstoelen

Niet be- of verwerkt. Geen noten en pinda’s.

2.12

Tabak en toebehoren

Incl. kranten en dagbladen.

 

 

 

3. MENS EN MODE

3.01

Heren bovenkleding

 

3.02

Dames bovenkleding

 

3.03

Baby, kleuter en kinderkleding tot maat 176

Mag in combinatie met 4.13 als 1 plaats uitgegeven worden.

3.04

Lingerie, ondergoed en nachtmode

Volwassenen en kinderen. Incl. T-shirts en badkleding.

3.05

Stoffen

Alle stoffen die per meter of coupon verkocht worden, voor zowel t.b.v. vervaardigen kleding als interieurbekleding

3.06

Beenmode

Kousen, sokken, panty’s, nylon kousen, kniekousen, kousenvoetjes (volwassenen en kinderen)

3.07

Drogisterij, parfumerie en make-up

Geen erotische producten.

3.08

Oosterse gewaden en hoofddoekjes

 

3.09

Wol, garens en fournituren

 

3.10

Tassen, koffers, portefeuilles en portemonnees, en overige lederwaren

Van alle soorten materiaal. Met uitzondering van schoeisel,

incl. riemen en lederen veters.

3.11

Schoeisel

Incl. pantoffels, klompen, laarzen, schoenen, inlegzooltjes, veters en schoenpoets. Geen beenmode.

3.12

Juwelier, optiek en horloges

Inclusief edelmetalen en vergulde artikelen. Met uitzondering van zonnebrillen.

3.13

Modeaccessoires

Incl. zonnebrillen en petten, geen kleding(stukken), Geen edelmetalen en vergulde artikelen wel bijouterieën

3.14

Gebruikte kleding en schoenen

Niet nieuw alleen gebruikt.

 

 

 

4. WONEN EN LEVEN

4.01

Elektronica, beeld en geluiddragers

Inclusief huishoudelijke apparaten en telefoonaccessoires.

4.02

Huishoudelijke gebruiksvoorwerpen

Alleen huishoudelijk gebruik niet t.b.v. decoratie en ook geen apparaten.

4.03

Speelgoed

 

4.04

Lectuur, posters, boeken, wenskaarten en kantoorartikelen

 Incl. feestartikelen

4.05

Hobbymaterialen

 Incl. feestartikelen

4.06

Woninginrichting en decoratie

Decoratie/ siermaterialen voor in de huishouding geen gebruiksvoorwerpen als onder 4.02. Waaronder meubelen, verlichting, behang, verf, porselein, glas,interieuraankleding/ stoffen en aardewerk.

4.07

Diervoer en dierbenodigdheden

Incl. riemen voor dieren, kettingen, toiletartikelen voor dieren.

4.08

Sport en campingartikelen

Alles waarmee sport is uit te oefenen behalve kleding, niet zijnde badkleding.. Incl. tuinmeubelen.

4.09

Fairtrade

Alleen met keurmerk geen food.

4.10

Bed- en badlinnen

Inclusief kussens en dekbedden.

4.11

Antiek en curiosa

 

4.12

Baby-, kinder- en kleuterbenodigdheden

 

4.13

Oude boeken, prenten, postzegels en oude munten.

 

4.14

Gereedschappen en motertechnische- en rijwielonderdelen

Motorolie, poetsmiddelen, rijwielen en onderdelen, onderdelen huishoudelijke apparaten.

4.15

Gebruikte artikelen

Geen kleding of schoenen, niet nieuw.

 

 

 

5. GROEI EN BLOEI

5.01

Snijbloemen, bloemstukken

 Incl. bloemisterijartikelen, geen glas en aardewerk.

5.02

Kamer-, tuinplanten, zaden, bloembollen, (kerst)bomen en heesters

Incl. perkplanten en moestuinplanten.

 

 

 

6. SNACKEN

6.01

Consumptie-ijs

 

6.02

Buitenlandse snacks

Meerdere aanbieders van duidelijk verschillende artikelen kunnen plaats innemen.

6.03

Patates frites en gefrituurde snacks

Met uitzondering van buitenlandse snacks, incl. belegde broodjes.

6.04

Gebakken vis, haring en zuurwaren

Uitsluitend gebakken, gerookte, gestoomde en bewerkte vis en haring in alle vormen. Incl. belegde broodjes.

6.05

Oud Hollands gebak

Oliebollen, (stroop)wafels, poffertjes.

6.06

Vers geperste sappen, bewerkte groente en fruit

 

BIJLAGE II

BRANCHEPATROON DEN HAAG MARKTEN 2012'LIJST BESTAANDE UIT HOOFD- EN SUBBRANCHES PER MARKT ONDER VERMELDING VAN HET MAXIMAAL AANTAL VERLEENDE VERGUNNINGEN

 

Branchepatroon Hoofd- en diverse Subbranches voor alle markten in Den Haag,

Uitvoeringsbesluit horende bij Marktverordening Den Haag 2013, krachtens artikel 3 onder g.

 

 

 

Markt als bedoeld in artikel 1:2 eerste lid onder a

(Algemene Warenmarkt Herman Costerstraat, Den Haag)

 

 

 

1.

ZEEBANKET: streefpercentage 5 %

Maximaal aantal vergunningen

1.01

Verse vis, haring en zuurwaren

 8

1.02

Mosselen

 2

 

2.

PROEVEN EN GENIETEN: streefpercentage 35 %

Maximaal aantal vergunningen

2.01

Brood en banket

 7

2.02

Chocolade, drop en snoep

 3

2.03

Olijven, tapas en kruiden

 5

2.04

Kaas, zuivel, eieren

 11

2.05

Vlees en gevogelte

 11

2.06

Noten en verduurzaamde zuidvruchten

 3

2.07

Reformartikelen

 5

2.08

Diepvriesvoedingsartikelen en conserven

 3

2.09

Rijsttafelartikelen

 3

2.10

Biologische en fairtrade artikelen

 4

2.11

Aardappelen, groenten, fruit, peulvruchten, champignons en paddenstoelen

 38

2.12

Tabak en toebehoren

 2

 

 

 

3.

MENS EN MODE: streefpercentage 30 %

Maximaal aantal vergunningen

3.01

Heren bovenkleding

 7

3.02

Dames bovenkleding

 17

3.03

Baby, kleuter en kinderkleding tot maat 176

 5

3.04

Lingerie, ondergoed en nachtmode

 5

3.05

Stoffen

 7

3.06

Beenmode

 4

3.07

Drogisterij, parfumerie en make-up

 7

3.08

Oosterse gewaden en hoofddoekjes

 3

3.09

Wol, garens en fournituren

 2

3.10

Tassen, koffers, portefeuilles en portemonnees, en overige lederwaren

 5

3.11

Schoeisel

 7

3.12

Juwelier, optiek en horloges

 3

3.13

Modeaccessoires

 8

3.14

Gebruikte kleding en schoenen

 2

4.

WONEN EN LEVEN: streefpercentage 20 %

Maximaal aantal vergunningen

4.01

Elektronica, beeld en geluiddragers

 5

4.02

Huishoudelijke gebruiksvoorwerpen

 4

4.03

Speelgoed

 2

4.04

Lectuur, posters, boeken, wenskaarten en kantoorartikelen

 3

4.05

Hobbymaterialen

 5

4.06

Woninginrichting en decoratie

 3

4.07

Diervoer en dierbenodigdheden

 3

4.08

Sport en campingartikelen

 3

4.09

Fairtrade

 2

4.10

Bed- en badlinnen

 4

4.11

Antiek en curiosa

 5

4.12

Baby-, kinder- en kleuterbenodigdheden

 5

4.13

Oude boeken, prenten, postzegels en oude munten.

 2

4.14

Gereedschappen en motertechnische- en rijwielonderdelen

 4

4.15

Gebruikte artikelen

 3

 

 

 

5.

GROEI EN BLOEI: streefpercentage 3 %

Maximaal aantal vergunningen

5.01

Snijbloemen, bloemstukken

 6

5.02

Kamer-, tuinplanten, zaden, bloembollen, (kerst)bomen en heesters

 2

 

 

 

6.

SNACKEN: streefpercentage 7 %

Maximaal aantal vergunningen

6.01

Consumptie-ijs

 2

6.02

Buitenlandse snacks

 5

6.03

Patates frites en gefrituurde snacks

 4

6.04

Gebakken vis, haring en zuurwaren

 3

6.05

Oud Hollands gebak

 3

6.06

Vers geperste sappen, bewerkte groente en fruit

 3

Branchepatroon Hoofd- en diverse Subbranches voor alle markten in Den Haag,

Uitvoeringsbesluit horende bij Marktverordening Den Haag 2013, krachtens artikel 3 onder g.

 

 

 

Markt als bedoeld in artikel 1:2 eerste lid onder b

(Algemene Warenmarkt Leyweg, Den Haag)

 

 

 

1.

ZEEBANKET:

Maximaal aantal vergunningen

1.01

Verse vis, haring en zuurwaren

 2

1.02

Mosselen

 1

 

2.

PROEVEN EN GENIETEN:

Maximaal aantal vergunningen

2.01

Brood en banket

 2

2.02

Chocolade, drop en snoep

 2

2.03

Olijven, tapas en kruiden

 2

2.04

Kaas, zuivel, eieren

 2

2.05

Vlees en gevogelte

 2

2.06

Noten en verduurzaamde zuidvruchten

 1

2.7

Reformartikelen

 1

2.08

Diepvriesvoedingsartikelen en conserven

 1

2.09

Rijsttafelartikelen

 1

2.10

Biologische en fairtrade artikelen

 1

2.11

Aardappelen, groenten, fruit, peulvruchten, champignons en paddenstoelen

 5

2.12

Tabak en toebehoren

 1

 

 

 

3.

MENS EN MODE:

Maximaal aantal vergunningen

3.01

Heren bovenkleding

 1

3.02

Dames bovenkleding

 2

3.03

Baby, kleuter en kinderkleding tot maat 176

 1

3.04

Lingerie, ondergoed en nachtmode

 1

3.05

Stoffen

 1

3.06

Beenmode

 2

3.07

Drogisterij, parfumerie en make-up

 1

3.08

Oosterse gewaden en hoofddoekjes

 1

3.09

Wol, garens en fournituren

 1

3.10

Tassen, koffers, portefeuilles en portemonnees, en overige lederwaren

 1

3.11

Schoeisel

 1

3.12

Juwelier, optiek en horloges

 1

3.13

Modeaccessoires

 1

3.14

Gebruikte kleding en schoenen

 1

4.

WONEN EN LEVEN:

Maximaal aantal vergunningen

4.01

Elektronica, beeld en geluiddragers

 1

4.02

Huishoudelijke gebruiksvoorwerpen

 1

4.03

Speelgoed

 1

4.04

Lectuur, posters, boeken, wenskaarten en kantoorartikelen

 1

4.05

Hobbymaterialen

 1

4.06

Woninginrichting en decoratie

 2

4.07

Diervoer en dierbenodigdheden

 1

4.08

Sport en campingartikelen

 1

4.09

Fairtrade

 1

4.10

Bed- en badlinnen

 1

4.11

Antiek en curiosa

 1

4.12

Baby-, kinder- en kleuterbenodigdheden

 1

4.13

Oude boeken, prenten, postzegels en oude munten.

 1

4.14

Gereedschappen en motortechnische- en rijwielonderdelen

 1

4.15

Gebruikte artikelen

 1

 

 

 

5.

GROEI EN BLOEI:

Maximaal aantal vergunningen

5.01

Snijbloemen, bloemstukken

 1

5.02

Kamer-, tuinplanten, zaden, bloembollen, (kerst)bomen en heesters

 1

 

 

 

6.

SNACKEN:

Maximaal aantal vergunningen

6.01

Consumptie-ijs

 0 (**)

6.02

Buitenlandse snacks

 2

6.03

Patates frites en gefrituurde snacks

 1

6.04

Gebakken vis, haring en zuurwaren

 1

6.05

Oud Hollands gebak

 1

6.06

Vers geperste sappen, bewerkte groente en fruit

 1

(**) In verband met de straathandel consumptie-ijs voor de V&D wordt deze branche niet ingevuld.

Branchepatroon Hoofd- en diverse Subbranches voor alle markten in Den Haag,

Uitvoeringsbesluit horende bij Marktverordening Den Haag 2013, krachtens artikel 3 onder g.

 

 

 

Markt als bedoeld in artikel 1:2 eerste lid onder c

(Algemene Warenmarkt Stevinstraat, Den Haag)

 

 

 

1.

ZEEBANKET:

Maximaal aantal vergunningen

1.01

Verse vis, haring en zuurwaren

 1

1.02

Mosselen

 1

 

2.

PROEVEN EN GENIETEN:

Maximaal aantal vergunningen

2.01

Brood en banket

 2

2.02

Chocolade, drop en snoep

 1

2.03

Olijven, tapas en kruiden

 2

2.04

Kaas, zuivel, eieren

 2

2.05

Vlees en gevogelte

 2

2.06

Noten en verduurzaamde zuidvruchten

 1

2.07

Reformartikelen

 1

2.08

Diepvriesvoedingsartikelen en conserven

 1

2.09

Rijsttafelartikelen

 1

2.10

Biologische en fairtrade artikelen

 1

2.11

Aardappelen, groenten, fruit, peulvruchten, champignons en paddenstoelen

 3

2.12

Tabak en toebehoren

 1

 

 

 

3.

MENS EN MODE:

Maximaal aantal vergunningen

3.01

Heren bovenkleding

 1

3.02

Dames bovenkleding

 2

3.03

Baby, kleuter en kinderkleding tot maat 176

 1

3.04

Lingerie, ondergoed en nachtmode

 1

3.05

Stoffen

 1

3.06

Beenmode

 1

3.07

Drogisterij, parfumerie en make-up

 1

3.08

Oosterse gewaden en hoofddoekjes

 1

3.09

Wol, garens en fournituren

 2

3.10

Tassen, koffers, portefeuilles en portemonnees, en overige lederwaren

 1

3.11

Schoeisel

 1

3.12

Juwelier, optiek en horloges

 1

3.13

Modeaccessoires

 1

3.14

Gebruikte kleding en schoenen

 1

4.

WONEN EN LEVEN:

Maximaal aantal vergunningen

4.01

Elektronica, beeld en geluiddragers

 1

4.02

Huishoudelijke gebruiksvoorwerpen

 1

4.03

Speelgoed

 1

4.04

Lectuur, posters, boeken, wenskaarten en kantoorartikelen

 1

4.05

Hobbymaterialen

 1

4.06

Woninginrichting en decoratie

 1

4.07

Diervoer en dierbenodigdheden

 1

4.08

Sport en campingartikelen

 1

4.09

Fairtrade

 1

4.10

Bed- en badlinnen

 1

4.11

Antiek en curiosa

 1

4.12

Baby-, kinder- en kleuterbenodigdheden

 1

4.13

Oude boeken, prenten, postzegels en oude munten.

 1

4.14

Gereedschappen en motortechnische- en rijwielonderdelen

 1

4.15

Gebruikte artikelen

 1

 

 

 

5.

GROEI EN BLOEI:

Maximaal aantal vergunningen

5.01

Snijbloemen, bloemstukken

 1

5.02

Kamer-, tuinplanten, zaden, bloembollen, (kerst)bomen en heesters

 1

 

 

 

6.

SNACKEN:

Maximaal aantal vergunningen

6.01

Consumptie-ijs

 1

6.02

Buitenlandse snacks

 3

6.03

Patates frites en gefrituurde snacks

 1

6.04

Gebakken vis, haring en zuurwaren

 1

6.05

Oud Hollands gebak

 1

6.06

Vers geperste sappen, bewerkte groente en fruit

 1

Branchepatroon Hoofd- en diverse Subbranches voor alle markten in Den Haag,

Uitvoeringsbesluit horende bij Marktverordening Den Haag 2013, krachtens artikel 3 onder g.

 

 

 

Markt als bedoeld in artikel 1:2 eerste lid onder d

(Algemene Warenmarkt Loosduinse Hoofdplein, Den Haag)

 

 

 

1.

ZEEBANKET:

Maximaal aantal vergunningen

1.01

Verse vis, haring en zuurwaren

 2

1.02

Mosselen

 1

 

2.

PROEVEN EN GENIETEN:

Maximaal aantal vergunningen

2.01

Brood en banket

 1

2.02

Chocolade, drop en snoep

 2

2.03

Olijven, tapas en kruiden

 2

2.04

Kaas, zuivel, eieren

 2

2.05

Vlees en gevogelte

 2

2.06

Noten en verduurzaamde zuidvruchten

 1

2.07

Reformartikelen

 1

2.08

Diepvriesvoedingsartikelen en conserven

 1

2.09

Rijsttafelartikelen

 1

2.10

Biologische en fairtrade artikelen

 1

2.11

Aardappelen, groenten, fruit, peulvruchten, champignons en paddenstoelen

 4

2.12

Tabak en toebehoren

 1

 

 

 

3.

MENS EN MODE:

Maximaal aantal vergunningen

3.01

Heren bovenkleding

 1

3.02

Dames bovenkleding

 2

3.03

Baby, kleuter en kinderkleding tot maat 176

 1

3.04

Lingerie, ondergoed en nachtmode

 1

3.05

Stoffen

 1

3.06

Beenmode

 1

3.07

Drogisterij, parfumerie en make-up

 1

3.08

Oosterse gewaden en hoofddoekjes

 1

3.09

Wol, garens en fournituren

 1

3.10

Tassen, koffers, portefeuilles en portemonnees, en overige lederwaren

 1

3.11

Schoeisel

 1

3.12

Juwelier, optiek en horloges

 1

3.13

Modeaccessoires

 1

3.14

Gebruikte kleding en schoenen

 1

4.

WONEN EN LEVEN:

Maximaal aantal vergunningen

4.01

Elektronica, beeld en geluiddragers

 1

4.02

Huishoudelijke gebruiksvoorwerpen

 1

4.03

Speelgoed

 1

4.04

Lectuur, posters, boeken, wenskaarten en kantoorartikelen

 1

4.05

Hobbymaterialen

 1

4.06

Woninginrichting en decoratie

 1

4.07

Diervoer en dierbenodigdheden

 1

4.08

Sport en campingartikelen

 1

4.09

Fairtrade

 1

4.10

Bed- en badlinnen

 1

4.11

Antiek en curiosa

 1

4.12

Baby-, kinder- en kleuterbenodigdheden

 1

4.13

Oude boeken, prenten, postzegels en oude munten.

 1

4.14

Gereedschappen en motortechnische- en rijwielonderdelen

 1

4.15

Gebruikte artikelen

 1

 

 

 

5.

GROEI EN BLOEI:

Maximaal aantal vergunningen

5.01

Snijbloemen, bloemstukken

 1

5.02

Kamer-, tuinplanten, zaden, bloembollen, (kerst)bomen en heesters

 1

 

 

 

6.

SNACKEN:

Maximaal aantal vergunningen

6.01

Consumptie-ijs

 1

6.02

Buitenlandse snacks

 2

6.03

Patates frites en gefrituurde snacks

 1

6.04

Gebakken vis, haring en zuurwaren

 1

6.05

Oud Hollands gebak

 1

6.06

Vers geperste sappen, bewerkte groente en fruit

 1

Branchepatroon Hoofd- en diverse Subbranches voor alle markten in Den Haag,

Uitvoeringsbesluit horende bij Marktverordening Den Haag 2013, krachtens artikel 3 onder g.

 

 

 

Markt als bedoeld in artikel 1:2 eerste lid onder e

(Algemene Warenmarkt Ypenburg, Den Haag)

 

 

 

1.

ZEEBANKET:

Maximaal aantal vergunningen

1.01

Verse vis, haring en zuurwaren

 1

1.02

Mosselen

 1

 

2.

PROEVEN EN GENIETEN:

Maximaal aantal vergunningen

2.01

Brood en banket

 1

2.02

Chocolade, drop en snoep

 1

2.03

Olijven, tapas en kruiden

 1

2.04

Kaas, zuivel, eieren

 1

2.05

Vlees en gevogelte

 1

2.06

Noten en verduurzaamde zuidvruchten

 1

2.07

Reformartikelen

 1

2.08

Diepvriesvoedingsartikelen en conserven

 1

2.09

Rijsttafelartikelen

 1

2.10

Biologische en fairtrade artikelen

 1

2.11

Aardappelen, groenten, fruit, peulvruchten, champignons en paddenstoelen

 1

2.12

Tabak en toebehoren

 1

 

 

 

3.

MENS EN MODE:

Maximaal aantal vergunningen

3.01

Heren bovenkleding

 1

3.02

Dames bovenkleding

 1

3.03

Baby, kleuter en kinderkleding tot maat 176

 1

3.04

Lingerie, ondergoed en nachtmode

 1

3.05

Stoffen

 1

3.06

Beenmode

 1

3.07

Drogisterij, parfumerie en make-up

 1

3.08

Oosterse gewaden en hoofddoekjes

 1

3.09

Wol, garens en fournituren

 1

3.10

Tassen, koffers, portefeuilles en portemonnees, en overige lederwaren

 1

3.11

Schoeisel

 1

3.12

Juwelier, optiek en horloges

 1

3.13

Modeaccessoires

 1

3.14

Gebruikte kleding en schoenen

 1

4.

WONEN EN LEVEN:

Maximaal aantal vergunningen

4.01

Elektronica, beeld en geluiddragers

 1

4.02

Huishoudelijke gebruiksvoorwerpen

 1

4.03

Speelgoed

 1

4.04

Lectuur, posters, boeken, wenskaarten en kantoorartikelen

 1

4.05

Hobbymaterialen

 1

4.06

Woninginrichting en decoratie

 1

4.07

Diervoer en dierbenodigdheden

 1

4.08

Sport en campingartikelen

 1

4.09

Fairtrade

 1

4.10

Bed- en badlinnen

 1

4.11

Antiek en curiosa

 1

4.12

Baby-, kinder- en kleuterbenodigdheden

 1

4.13

Oude boeken, prenten, postzegels en oude munten.

 1

4.14

Gereedschappen en motortechnische- en rijwielonderdelen

 1

4.15

Gebruikte artikelen

 1

 

 

 

5.

GROEI EN BLOEI:

Maximaal aantal vergunningen

5.01

Snijbloemen, bloemstukken

1

5.02

Kamer-, tuinplanten, zaden, bloembollen, (kerst)bomen en heesters

1

 

 

 

6.

SNACKEN:

Maximaal aantal vergunningen

6.01

Consumptie-ijs

 1

6.02

Buitenlandse snacks

 1

6.03

Patates frites en gefrituurde snacks

 1

6.04

Gebakken vis, haring en zuurwaren

 1

6.05

Oud Hollands gebak

 1

6.06

Vers geperste sappen, bewerkte groente en fruit

 1

Branchepatroon Hoofd- en diverse Subbranches voor alle markten in Den Haag,

Uitvoeringsbesluit horende bij Marktverordening Den Haag 2013, krachtens artikel 3 onder g.

 

 

 

Markt als bedoeld in artikel 1:2 tweede lid

(Boerenmarkt Hofplaats, Den Haag *)

 

 

 

1.

ZEEBANKET: streefpercentage 10%

Maximaal aantal vergunningen

1.01

Verse vis, haring en zuurwaren

 1

1.02

Mosselen

 1

 

2.

PROEVEN EN GENIETEN: streefpercentage 70%

Maximaal aantal vergunningen

2.01

Brood en banket

 2

2.02

Chocolade, drop en snoep

 1

2.03

Olijven, tapas en kruiden

 1

2.04

Kaas, zuivel, eieren

 2

2.05

Vlees en gevogelte

 2

2.06

Noten en verduurzaamde zuidvruchten

 1

2.07

Reformartikelen

 1

2.09

Rijsttafelartikelen

 1

2.11

Aardappelen, groenten, fruit, peulvruchten, champignons en paddenstoelen

 2

 

 

 

6.

SNACKEN: streefpercentage 20 %

Maximaal aantal vergunningen

6.01

Consumptie-ijs

 1

6.02

Buitenlandse snacks

 1

6.03

Patates frites en gefrituurde snacks

 1

6.04

Gebakken vis, haring en zuurwaren

 1

6.05

Oud Hollands gebak

 1

6.06

Vers geperste sappen, bewerkte groente en fruit

 1

* Voor alle producten is een EKO-keurmerk verplicht.

Branchepatroon Hoofd- en diverse Subbranches voor alle markten in Den Haag,

Uitvoeringsbesluit horende bij Marktverordening Den Haag 2013, krachtens artikel 3 onder g.

 

 

 

Markt als bedoeld in artikel 1:2 derde lid

(Antiek- en boekenmarkt aan het Lange Voorhout, Den Haag)

 

 

 

4.

WONEN EN LEVEN: streefpercentage 90 %

Maximaal aantal vergunningen

4.06

Woninginrichting en decoratie

5

4.11

Antiek en curiosa

 45

4.13

Oude boeken, prenten, postzegels en oude munten

 25

 

 

 

6.

SNACKEN: streefpercentage 10 %

Maximaal aantal vergunningen

6.01

Consumptie-ijs

 1

6.02

Buitenlandse snacks

 1

6.03

Patates frites en gefrituurde snacks

 1

6.04

Gebakken vis, haring en zuurwaren

 1

6.05

Oud Hollands gebak

 1

6.06

Vers geperste sappen, bewerkte groente en fruit

 1

Branchepatroon Hoofd- en diverse Subbranches voor alle markten in Den Haag,

Uitvoeringsbesluit horende bij Marktverordening Den Haag 2013, krachtens artikel 3 onder g.

 

 

 

Markt als bedoeld in artikel 1:2 vierde lid

(Antiek- en boekenmarkt op het Plein, Den Haag)

 

 

 

4.

WONEN EN LEVEN:

Maximaal aantal vergunningen

4.11

Antiek en curiosa

 5

4.13

Oude boeken, prenten, postzegels en oude munten

 20

Overzicht wijzigingen Branchebesluit Den Haag Markten 2012 ten opzichte van Branchebesluit Markten Den Haag 2012

  • A.

    In artikel 2, zesde lid, wordt verwijderd: “bij de inschrijving en”.

  • B.

    Aan artikel 2, zesde lid wordt na “b. 3.14 en 4.15” toegevoegd: c. 1.01 en 6.04, met uitzondering van de markt aan de Herman Costerstraat.

  • C.

    Aan artikel 2 wordt toegevoegd lid 7: De ingeschrevene voor een dagplaats mag slechts in één hoofdbranche en één subbranche actief zijn. Deze hoofd- en subbranche worden vermeld op het bewijs van inschrijving in het Marktregister.

  • D.

    Het zevende lid van artikel 2 wordt vernummerd tot achtste lid. Artikel 7 vervalt en artikel 8 wordt vernummerd tot artikel 7

  • E.

    Bijlage 1, nr 3.05 komt te luiden: Stoffen. Alle stoffen die per meter of coupon verkocht worden voor zowel vervaardigen kleding als interieurbekleding.

  • F.

    Bijlage 1, nr. 3.08 komt te luiden: Oosterse gewaden en hoofddoekjes.

  • G.

    Bijlage 1, nr. 3.12 komt te luiden: Juwelier, optiek en horloges. Inclusief edelmetalen en vergulde artikelen. Met uitzondering van zonnebrillen.

  • H.

    Bijlage I, nr. 3.14 komt te luiden: Gebruikte kleding en schoenen. Niet nieuw, alleen gebruikt.

  • I.

    Bijlage 1, nr. 4.01 komt te luiden: Elektronica, beeld en geluiddragers. Inclusief huishoudelijke apparaten

  • J.

    Bijlage 1, nr. 4.06 komt te luiden: Woninginrichting en decoratie. Decoratie /siermaterialen voor in de huishouding. Geen gebruiksvoorwerpen als onder 4.02. Waaronder meubelen, verlichting, behang, verf, porcelein, interieuraankleding en aardewerk.

  • K.

    Bijlage 1, nr. 4.08 komt te luiden: Alles waarmee sport is uit te oefenen behalve kleding, niet zijnde badkleding. Incl. Tuinmeubelen

  • L.

    Bijlage 1, nr. 4.11 komt te luiden: Antiek en Curiosa.

  • M.

    Bijlage 1, nr. 4.12 komt te luiden: Baby-, kinder- en kleuterbenodigdheden.

  • N.

    Bijlage 1, nr. 4.13 komt te luiden: Oude boeken, prenten, postzegels en oude munten.

  • O.

    Bijlage 1, nr. 4.15 komt te luiden: Gebruikte artikelen. Geen kleding of schoenen, niet nieuw.

  • P.

    Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Herman Costerstraat, nr. 3.05 komt te luiden: Stoffen

  • Q.

    Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Herman Costerstraat, nr. 3.12 komt te luiden: Juwelier, optiek en horloges.

  • R.

    Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Herman Costerstraat, nr. 3.14 komt te luiden: Gebruikte kleding en schoenen.

  • S.

    Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Herman Costerstraat, nr. 4.11 komt te luiden: Antiek en curiosa

  • T.

    Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Herman Costerstraat, nr. 4.13 komt te luiden: Oude boeken, prenten, postzegels en oude munten

  • U.

    Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Leyweg, nr. 2.11 komt te luiden: Aardappelen, groenten, fruit, peulvruchten, champignons en paddenstoelen. Maximaal aantal vergunningen : 5

  • V.

    Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Leyweg, nr. 3.01 komt te luiden: Herenbovenkleding. Maximaal aantal vergunningen : 1

  • W.

    Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Leyweg, nr. 3.05 komt te luiden: Stoffen

  • X.

    Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Leyweg, nr. 3.12 komt te luiden: Juwelier, optiek en horloges.

  • Y.

    Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Leyweg, nr. 3.14 komt te luiden: Gebruikte kleding en schoenen.

  • Z.

    Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Leyweg, nr. 4.06 komt te luiden: Woninginrichting en decoratie. Maximaal aantal vergunningen 1

     

AA. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Leyweg, nr. 4.11 komt te luiden: Antiek en curiosa

 

BB. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Leyweg, nr. 4.13 komt te luiden: Oude boeken, prenten, postzegels en oude munten

 

CC. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Stevinstraat, nr. 2.03 komt te luiden: Olijven, tapas en kruiden, Maximaal aantal vergunningen 2

 

DD. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Stevingstraat, nr. 2.03 komt te luiden: Aardappelen, groente, fruit, peulvruchten, champignons en paddenstoelen, Maximaal aantal vergunningen 3

 

EE. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Stevinstraat, nr. 3.05 komt te luiden: Stoffen

 

FF. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Stevinstraat, nr. 3.12 komt te luiden: Juwelier, optiek en horloges.

 

GG. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Stevinstraat, nr. 3.14 komt te luiden: Gebruikte kleding en schoenen.

 

HH. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Stevinstraat, nr. 4.11 komt te luiden: Antiek en curiosa

 

II. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Stevinstraat, nr. 4.13 komt te luiden: Oude boeken, prenten, postzegels en oude munten

 

JJ. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Loosduinse Hoofdplein, nr. 3.05 komt te luiden: Stoffen

 

KK. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Loosduinse Hoofdplein, nr. 3.12 komt te luiden: Juwelier, optiek en horloges.

 

LL. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Loosduinse Hoofdplein, nr. 3.14 komt te luiden: Gebruikte kleding en schoenen.

 

MM. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Loosduinse Hoofdplein, nr. 4.11 komt te luiden: Antiek en curiosa

 

NN. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Loosduinse Hoofdplein, nr. 4.13 komt te luiden: Oude boeken, prenten, postzegels en oude munten

 

OO. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Ypenburg, nr. 3.05 komt te luiden: Stoffen

 

PP. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Ypenburg, nr. 3.12 komt te luiden: Juwelier, optiek en horloges.

 

QQ. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Ypenburg, nr. 3.14 komt te luiden: Gebruikte kleding en schoenen.

 

RR. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Ypenburg, nr. 4.11 komt te luiden: Antiek en curiosa

 

SS. Bijlage II, Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Algemene Warenmarkt Ypenburg, nr. 4.13 komt te luiden: Oude boeken, prenten, postzegels en oude munten

 

TT. Bijlage II. Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Antieke en boekenmarkt aan het Lange Voorhout, nr. 4.11 komt te luiden: Antiek en curiosa, maximaal aantal vergunningen 45

 

UU. Bijlage II. Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Antieke en boekenmarkt aan het Lange Voorhout, nr. 4.13 komt te luiden: Oude boeken, prenten, postzegels en oude munten. Maximaal aantal vergunningen 25

 

VV. Bijlage II. Branchepatroon Hoofd en diverse Subbranches Antiek- en boekenmarkt op het Plein, nr. 4.13 komt te luiden: Oude boeken, prenten, postzegels en oude munten. Maximaal aantal vergunningen