Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Waalwijk

Uitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Waalwijk 2015

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieWaalwijk
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingUitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Waalwijk 2015
CiteertitelUitvoeringsbesluit Afvalstoffenverordening gemeente Waalwijk 2015
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpmilieu
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

  1. Afvalstoffenverordening gemeente Waalwijk 2015, art. 2 lid 2
  2. Afvalstoffenverordening gemeente Waalwijk 2015, art. 3 lid 2
  3. Afvalstoffenverordening gemeente Waalwijk 2015, art. 4 lid 2
  4. Afvalstoffenverordening gemeente Waalwijk 2015, art. 5 lid 7
  5. Afvalstoffenverordening gemeente Waalwijk 2015, art. 10 lid 3
  6. Afvalstoffenverordening gemeente Waalwijk 2015, art. 11 lid 3
  7. Afvalstoffenverordening gemeente Waalwijk 2015, art. 12 lid 2
  8. Afvalstoffenverordening gemeente Waalwijk 2015, art. 13 lid 2
  9. Afvalstoffenverordening gemeente Waalwijk 2015, art. 14 lid 2
  10. Afvalstoffenverordening gemeente Waalwijk 2015, art. 15 lid 1
  11. Afvalstoffenverordening gemeente Waalwijk 2015, art. 16

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

30-12-201423-12-2017Nieuwe regeling.

16-12-2014

Weekblad Waalwijk, ma 29-12-2014

2015/30

Tekst van de regeling

Intitulé

UITVOERINGSBESLUIT AFVALSTOFFENVERORDENING GEMEENTE WAALWIJK 2015

Het college van Waalwijk;

 

gelet op het daaromtrent bepaalde in de Afvalstoffenverordening Gemeente Waalwijk 2015, verder te noemen ”verordening”;

overwegende, dat

 

-het in het belang van de doelmatige verwijdering van huishoudelijke- en andere categorieën van afvalstoffen wenselijk is regels te stellen ter uitvoering van de artikelen 2 lid 2, 3 lid 2, 4 lid 2, 5 lid 7, 10 lid 3, 11 lid 3, 12 lid 2, 13 lid 2, 14 lid 2, 15 lid 1, 16 van de verordening;

 

BESLUIT

onder intrekking van de aanwijzingsbesluiten van 21 september 2010, met nummer B010.0508, 29 maart 2011, met nummer A011.0033 en 26 juni 2012, met nummer A012.0045.

zijnde de Uitvoeringsbesluiten, behorende bij de Afvalstoffenverordening Gemeente Waalwijk 2010 van 26 oktober 2010, Gemeentebladnummer 210a, vast te stellen de volgende regels ter uitvoering van de verordening:

Artikel 2 lid 2 Aanwijzing inzameldienst

Naast de reinigingsdienst van de gemeente Waalwijk worden de volgende andere inzamelaars aangewezen belast met het afzonderlijk inzamelen van categorieën huishoudelijke afvalstoffen:

  • 1.

    Baanbrekers die belast is met de inzameling van textiel.

  • 2.

    Sita-Suez die belast is met de inzameling van verpakkingsglas.

  • 3.

    Voor de inzameling van oud papier worden de volgende verenigingen aangewezen:

Kerkvoogdij Herv. Gem. van Besoyen; Muziekvereniging Cornu Copiae; Basketbalvereniging Langstraat Shooters; R.K. basisschool Baardwijk; Kerkvoogdij Herv. Gem. van Baardwijk; Gilde St. Ambrosuis Baardwijk; Scouting Mgr. Bekkers groep; Atletiek Club van Waalwijk; Gereformeerde kerk van Waalwijk / meerdijk; C.V. De Toetskappers Kerkvoogdij Herv. Gem. van Waalwijk Centrum; Fanfare en Tamboerskorps Sirena; Muziekvereniging Marijke; Kerk haven aan de Haven, Voetbalvereniging "The White Boys"; Buurtvereniging Benedenkerk; Nederlandse Hervormde Gemeente Waspik.

Artikel 3 lid 2 Omschrijving van de categorieën huishoudelijke afvalstoffen

Omschrijving van categorieën huishoudelijke afvalstoffen als bedoeld in artikel 3, lid 2 van de afvalstoffenverordening:

  • 1.

    Onder groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) wordt verstaan dat deel van het huishoudelijk afval dat van organische oorsprong is. Het gaat met name om plantaardig-organisch afval, maar ook dierlijk-organisch afval valt eronder.

  • 2.

    Onder papier en karton wordt verstaan papier al dan niet gebruikt, bedrukt of onbedrukt, onverschillig van welke aard, zoals kranten, tijdschriften, verpakkingsmaterialen, karton, golfkarton, papierafval, snippers, stroken, snijdsels uit huishoudens.

  • 3.

    Onder verpakkingsglas wordt verstaan eenmalige glasverpakkingen en ander klein glaswerk.

  • 4.

    Onder textiel wordt verstaan alle kleding, alle textiel in huis (zoals dekbedden, lakens, dekens en keuken-, vaat-, hand- en theedoeken), grote lappen stof, gordijnen en vitrages en alle schoeisel.

  • 5.

    Onder klein chemisch afval wordt verstaan afvalstoffen die in kleine hoeveelheden vrijkomen en die bij de verwerking een gevaar vormen voor de bodem, het oppervlaktewater of de lucht, een en ander zoals uitgewerkt in de Europese afvalstoffenlijst.

  • 6.

    Onder witgoed en bruingoed worden afgedankte elektrische en elektronische apparaten verstaan. Hiermee worden in feite alle apparaten bedoeld waar een stekker aan zit of die op batterijen werkt en voor consumenten doeleinden zijn ontworpen.

  • 7.

    Onder asbest wordt verstaan asbesthoudend bouw- en sloopafval, asbesthoudende vloerbedekking, vloertegels en asbestplaten. Voor het inleveren hiervan is toestemming noodzakelijk op basis van een goedgekeurde sloopmelding.

  • 8.

    Onder grof tuinafval wordt verstaan snoeihout, takken en wortels die te groot en/of te zwaar zijn om in de minicontainer te worden aangeboden.

  • 9.

    Onder huishoudelijk restafval wordt verstaan alle brandbare huishoudelijke afvalstoffen, niet zijnde de afvalstoffen die onder de overige categorieën zoals hier vermeld behoren. Hiertoe behoren ook de afvalstoffen ten gevolge van een medische aandoening. Hierbij valt te denken aan afval dat vrijkomt bij nierdialyse of bij gebruik van een stoma.

  • 10.

    Onder grof huishoudelijk (rest)afval wordt verstaan huishoudelijke afvalstoffen die te

groot en/of te zwaar zijn om in de minicontainer of vuilniszak te worden aangeboden,

zoals meubilair, vloerbedekking en gebruiksvoorwerpen.

  • 11.

    Onder metalen wordt verstaan alle materialen die zijn vervaardigd van ferro of non-ferro metalen.

  • 12.

    Onder autobanden wordt verstaan banden zonder velg afkomstig van in huishoudens gebruikte personenwagens.

  • 13.

    Onder hout wordt verstaan A- en B-hout, zijnde (on)geverfd en (on)gelakt hout, plaatmateriaal ed. en C-hout, zijnde geïmpregneerd en anderzijds verduurzaamd of gewolmaniseerd hout.

  • 14.

    Onder vlakglas wordt verstaan vensterglas alsmede draadglas, maar exclusief autoruiten en spiegels.

  • 15.

    Onder puin wordt verstaan schone puin.

  • 16.

    Onder plastic verpakkingsafval wordt verstaan, verpakkingsafval van uitsluitend plastic dat leeg is en geen papier, karton, aluminium, folieresten en andere restafval bevat. Let wel: het betreft uitsluitend plastic verpakkingsafval. Dus geen andere plastic producten.

  • 17.

    Onder drankenkartons wordt verstaan, verpakkingen voor verse producten, hoofdzakelijk zuivel en vruchtensappen. Ze zijn gemaakt uit een combinatie van 80% karton en 20% kunststof. Voor lang houdbare producten wordt dit aangevuld met een flinterdunne laag aluminium.

  • 18.

    Onder luiers en incontinentiemateriaal wordt verstaan, (baby)luiers, billendoekjes en incontinentiesystemen.

Artikel 4 lid 2 Aanwijzing inzamelmiddel of – voorziening

Als inzamelmiddel en/of inzamelvoorziening, als bedoeld in artikel 4, tweede lid van de verordening, wordt aangewezen:

  • 1.

    Voor de inzameling van huishoudelijk restafval en groente, fruit- en tuinafval is voor laagbouwwoningen en andere niet gestapelde woningen in principe een minicontainer aangewezen ten behoeve van huishoudelijk restafval en een minicontainer aangewezen ten behoeve van groente- fruit- en tuinafval. Met uitzondering van het buitengebied waar slechts enkel één minicontainer is aangewezen. Huishoudelijk restafval en gft-afval dienen te worden aangeboden via een en dezelfde minicontainer.

  • 2.

    Voor de inzameling van huishoudelijk restafval en groente, fruit- en tuinafval is voor hoogbouw- en stapelbouwwoningen in principe de dichtst bijgelegen (boven/ondergrondse) verzamelcontainer of groep verzamelcontainers aangewezen. Huishoudelijk restafval en gft-afval dienen te worden aangeboden via een en dezelfde verzamelcontainer.

  • 3.

    Voor de inzameling van huishoudelijk restafval en groente, fruit- en tuinafval is voor bepaalde woningen in het centrum van Waalwijk een grijze afvalzak aangewezen. Huishoudelijk restafval en gft-afval dienen te worden aangeboden via een en dezelfde afvalzak. Een overzicht van de adressen ligt ter inzage bij inzameldienst.

  • 4.

    Voor woningen die beschikken over een inpandige voorziening voor het ter inzameling aanbieden van huishoudelijk restafval en groente, fruit- en tuinafval geldt deze inpandige voorziening als inzamelvoorziening. Huishoudelijk restafval en gft-afval dienen te worden aangeboden via een en dezelfde verzamelcontainer.

  • 5.

    Voor de inzameling van klein chemisch afval (kca) is voor iedere gebruiker van een perceel een van gemeentewege verstrekte rode kca-box aangewezen.

  • 6.

    Voor de huis-aan-huis-inzameling van plastic verpakkingsafval is de speciale Plastic Heroes afvalzak aangewezen als inzamelmiddel. Deze speciale afvalzak is tegen betaling beschikbaar bij een aantal lokale supermarkten.

  • 7.

    Op basis van een doktersverklaring kan een inwoner kosteloos een extra restafval container aanvragen, waarin afval kan worden aangeboden ten gevolge van een medische aandoening.

  • 8.

    Voor de inzameling van glas, textiel, luiers zijn de boven- of ondergrondse verzamelcontainers in de wijk aangewezen.

  • 9.

    Voor alle categorieën van huishoudelijke afvalstromen wordt de milieustraat in Waalwijk aangewezen.

  • 10.

    Voor de duur en om reden van een gemeentelijk proefproject kan de wijze van inzameling tijdelijk worden gewijzigd, waarbij deze tijdelijke inzamelwijze wordt gecommuniceerd.

Artikel 5 lid 7 Frequentie van inzameling van overige huishoudelijke afvalstoffen

  • 1.

    Plastic verpakkingsafval wordt ten minste een maal per twee weken bij elk perceel ingezameld, waarbij gebruik wordt gemaakt van de clusterplaatsen.

  • 2.

    Oud papier en karton worden maximaal 12 keer per jaar ingezameld. In een aantal wijken wordt in de zomerperiode geen oud papier en karton ingezameld en is het jaarlijks aantal inzamelingen 11.

  • 3.

    Grof huishoudelijk restafval kan uitsluitend op afroep ter inzameling worden aangeboden.

Artikel 10 lid 3 Ter inzameling aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen via een inzamelmiddel voor de gebruiker van een perceel

Huishoudelijk restafval en groente-, fruit- en tuinafval:

  • 1.

    De deksels van de minicontainers moeten goed gesloten zijn. Tevens dienen de minicontainers op de clusterplaats/containerverzamelplaats aangeboden te worden.

  • 2.

    Het aanbieden van de minicontainers met handvat naar de rijweg gericht.

  • 3.

    Het aanbieden van minicontainers moet ordelijk geschieden door plaatsing daarvan, op een krachtens artikel 15 van de afvalstoffenverordening vastgestelde inzameldag voor 7.30 uur, op een daartoe aangewezen clusterplaats of, bij het ontbreken van een clusterplaats, op het voetpad zo dicht mogelijk bij de rijweg of, bij het ontbreken van een voetpad, aan de kant van de rijweg.

  • 4.

    Minicontainers mogen de avond voor de vastgestelde inzameldag worden aangeboden tussen 20:00 en 22:00 uur op de clusterplaats.

  • 5.

    De minicontainers dienen zo spoedig mogelijk na lediging door de inzameldienst, doch uiterlijk aan het einde van de vastgestelde inzameldag, uit het openbaar gebied verwijderd te worden.

  • 6.

    Het gezamenlijk gewicht van een minicontainer en de inhoud daarvan, mag niet meer bedragen dan 60 kilogram.

  • 7.

    Indien van gemeentewege voor een perceel een grijze minicontainer is verstrekt, mag huishoudelijk restafval uitsluitend in de grijze minicontainer ter inzameling worden aangeboden.

  • 8.

    Indien van gemeentewege voor een perceel een groene minicontainer is verstrekt, mag hiermee uitsluitend groente-, fruit- en tuinafval ter inzameling worden aangeboden.

  • 9.

    Inzamelmiddelen worden in bruikleen gegeven ten behoeve van de inzameling van de betreffende categorie van huishoudelijke afvalstoffen en dienen op het perceel opgeslagen te zijn, ook als gebruiker geen gebruik wenst te maken van het inzamelmiddel.

  • 10.

    De inzamelmiddelen behoren bij het perceel, ten behoeve waarvan deze inzamelmiddelen zijn verstrekt, en moeten bij verhuizing van de gebruiker van dat perceel in de originele staat op het perceel worden achtergelaten.

  • 11.

    Beschadiging of verdwijning van de inzamelmiddelen dient binnen een week te worden gemeld bij de inzameldienst.

  • 12.

    Bij beschadiging of verdwijning kan na twee weken vermissing een nieuw inzamelmiddel worden verkregen tenzij een en ander buiten schuld van de gebruiker is geschied.

  • 13.

    De gebruiker dient er voor te zorgen dat het inzamelmiddel regelmatig wordt gereinigd.

  • 14.

    Het is verboden de volgende voorwerpen c.q. stoffen in de minicontainers te deponeren:

    • ·

      brandende of gloeiende voorwerpen;

    • ·

      hete vloeibare stoffen agressieve, giftige of explosieve stoffen;

    • ·

      omvangrijke en / of zware voorwerpen die schade aan de inzamelauto en/of de medewerkers van de inzameldienst kunnen veroorzaken c.q. toebrengen.

Plastic verpakkingsafval

Het is verboden plastic verpakkingsafval anders aan te bieden dan in de door de inzamelaar voorgeschreven Plastic Heroes afvalzak. Het plastic verpakkingsafval dient op de inzameldag voor 7.30 uur op de dichtbij zijnde clusterplaats worden aangeboden, of bij het ontbreken van een clusterplaats, op het voetpad zo dicht mogelijk bij de rijweg of, bij het ontbreken van een voetpad, aan de kant van de rijweg. Bewoners in hoogbouw bieden plastic verpakkingsafval aan in de speciale afvalzak nabij de hoofdingang of naast de inwerpzuil van de ondergrondse container. Bij voorkeur niet op de afdekplaat, maar er naast.

Oud papier en karton

Oud papier en karton dient gebundeld op de dag van inzameling voor 8:30 uur op de dichtbij zijnde clusterplaats worden aangeboden, of bij het ontbreken van een clusterplaats, op het voetpad zo dicht mogelijk bij de rijweg of, bij het ontbreken van een voetpad, aan de kant van de rijweg. Bewoners in hoogbouw bieden oud papier gebundeld aan nabij de hoofdingang of naast de inwerpzuil van de ondergrondse container. Bij voorkeur niet op de afdekplaat, maar er naast. Het gebundeld papier mag niet meer wegen dan 10 kg.

Artikel 11 lid 3 Vaststellen regels over de wijze waarop huishoudelijke afvalstoffen via een inzamelvoorziening ten behoeve van een groep percelen moeten worden aangeboden

  • 1.

    In de verzamelcontainer mag uitsluitend huishoudelijk restafval en groente- fruit- en tuinafval in een en dezelfde verzamelcontainer ter inzameling worden aangeboden.

  • 2.

    Het huishoudelijk restafval en het groente-, fruit- en tuinafval dient in een goed gesloten zak in de verzamelcontainer te worden gedeponeerd.

  • 3.

    De verzamelcontainer dient na gebruik goed te worden gesloten.

  • 4.

    Het is verboden afvalstoffen naast de verzamelcontainer te plaatsen.

  • 5.

    Gebruikers van percelen waarvoor een ondergrondse verzamelcontainer voor restafval is aangewezen, hebben uitsluitend toegang tot de ondergrondse verzamelcontainer middels een toegangspas.

  • 6.

    Huishoudelijk restafval en groente- fruit- en tuinafval dient in een en dezelfde ondergrondse verzamelcontainer ter inzameling te worden aangeboden.

  • 7.

    De toegangspas wordt in bruikleen verstrekt.

  • 8.

    De gebruiker is verantwoordelijk voor de in bruikleen ontvangen toegangspas.

  • 9.

    De toegangspas behoort bij het perceel ten behoeve waaraan deze is verstrekt, en moet bij verhuizing van de gebruiker van dat perceel in de originele staat op het perceel worden achtergelaten.

  • 10.

    Voor het beschadigen of het verdwijnen van de toegangspas is de gebruiker aansprakelijk.

  • 11.

    Beschadiging of verdwijning van de toegangspas dient binnen twee weken te worden gemeld bij de inzameldienst.

  • 12.

    Bij verdwijning kan tegen betaling een nieuwe toegangspas worden verkregen.

Artikel 12 lid 2 Vaststellen regels ter inzameling aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen via inzamelvoorzieningen op wijkniveau

  • 1.

    In daartoe van gemeentewege geplaatste glasbakken mag alleen glazen verpakkingsmateriaal worden achtergelaten. Naast de container mag geen afval worden geplaatst.

  • 2.

    Het is verboden glas op andere plaatsen achter te laten dan in daartoe van gemeentewege geplaatste glasbakken.

  • 3.

    In daartoe van gemeentewege geplaatste containers voor textiel mag alleen dergelijk materiaal worden achtergelaten. Naast de container mag geen afval worden geplaatst.

  • 4.

    Het is verboden textiel op andere plaatsen achter te laten dan in de daartoe van gemeentewege geplaatste containers.

Artikel 13 lid 2 Vaststellen regels over de wijze waarop huishoudelijke afvalstoffen bij een afvalbrengpunt/milieustraat kunnen worden aangeboden

  • 1.

    De huishoudelijke afvalstoffen dienen zoveel mogelijk op categorie gescheiden te worden aangeboden.

  • 2.

    Alle aanwijzingen van de daar dienstdoende medewerkers dienen stipt te worden opgevolgd.

  • 3.

    De diverse categorieën huishoudelijke afvalstoffen moeten in de daarvoor bestemde afvalcontainers of daarvoor bestemde plaatsen op de brengdepots worden achtergelaten. Op de milieustraat in Sprang-Capelle kan uitsluitend grof tuinafval, oud papier en karton en verpakkingsglas worden aangeboden.

  • 4.

    Het vervoeren en storten van afvalstoffen dient op zodanige wijze plaats te vinden dat geen verontreiniging van de toegangswegen, het afvalbrengpunt of de omgeving daarvan ontstaat.

  • 5.

    In het bijzonder dienen asbest of asbesthoudende producten, voordat deze het perceel verlaten, te zijn verpakt door middel van een degelijke doorzichtig plastic verpakking, om op het afvalbrengpunt te kunnen worden aangeboden. Aanbieden kan alleen als een goedgekeurde sloopmelding is bijgesloten.

  • 6.

    Als asbest of asbesthoudende producten worden aangeboden bij het afvalbrengpunt dan dient dit bij aankomst gemeld te worden.

  • 7.

    Nadat de afvalstoffen zijn gestort dient de aanbieder met zijn voertuig het afvalbrengpunt direct te verlaten, al dan wel niet eerst betalend.

  • 8.

    Het is een ieder op het afvalbrengpunt verboden afvalstoffen te sorteren of mee te nemen voor eigen gebruik of (verkoop aan) derden.

  • 9.

    Andere personen dan aanbieders/vervoerders mogen zich zonder toestemming van de medewerkers niet op het afvalbrengpunt ophouden.

  • 10.

    lndien het gedrag van de aanbieder van afvalstoffen op het afvalbrengpunt in strijd is met het bepaalde in dit besluit, kan hem voor de rest van de dag en maximaal voor de tijd van een week de toegang worden ontzegd door de medewerkers. Langere ontzegging vindt plaats in overleg met de medewerkers en politie.

  • 11.

    Het is verboden op het afvalbrengpunt afvalstoffen aan te bieden die ten gevolge van hun aard, afmetingen of hoeveelheden, moeilijkheden kunnen veroorzaken bij transport of verwerking, alsmede stoffen die ingevolge enig wettelijk voorschrift afzonderlijk moeten worden verzameld. Hieronder worden in elk geval begrepen: zuiveringsslib, hete as, autowrakken en gedeelten daarvan, bedrijfsafval, specifiek ziekenhuisafval, mest, slachtafval en andere onder de regelgeving van de Destructiewet vallende afvalstoffen, stoffen die overmatige stank verspreiden of ongedierte bevatten, stoffen die gevaar opleveren voor en door zelfontbranding, ontploffing, besmetting en straling.

  • 12.

    Ter controle van het hiervoor bepaalde kan de medewerker in geval van ernstige verdenkingen of bij wijze van steekproef te allen tijde de aanbieder gelasten de afvalstoffen te storten op het laadbordes. Bij het doorzoeken van de afvalstoffen dient een vertegenwoordiger van de aanbieder aanwezig te blijven.

  • 13.

    Niet toegelaten afvalstoffen moeten door de medewerkers, al dan niet reeds gestort, worden geweigerd en moeten worden teruggenomen door de ontdoener. Eventuele (verwijderings-)kosten zijn voor rekening van de ontdoener.

  • 14.

    Het is verboden zich buiten de vastgestelde openingstijden op het afvalbrengpunt te bevinden.

  • 15.

    Uitsluitend inwoners van de gemeente Waalwijk worden op het afvalbrengpunt toegelaten voor het achterlaten van huishoudelijke afvalstoffen.

  • 16.

    Het achterlaten van huishoudelijk restafval, hout en puin mag slechts plaatsvinden na weging en betaling van het eventueel verschuldigd reinigingsrecht.

  • 17.

    De tarieven die gelden op het afvalbrengpunt worden jaarlijks in de “Verordening reinigingsheffingen/afvalstoffenheffing" vastgesteld.

Artikel 14 lid 2 Aanwijzing categorieën huishoudelijke afvalstoffen die zonder inzamelmiddel ter inzameling kunnen worden aangeboden

  • ·

    grof huishoudelijk afval;

  • ·

    oud papier en karton;

    • 1.

      Het overdragen of aanbieden van deze afvalstoffen moet ordelijk en op aanwijzingen van de inzamelaar geschieden.

    • 2.

      De afvalstoffen moeten zodanig op de weg worden geplaatst dat deze het voetgangersverkeer en overige verkeer niet hinderen of in de doorgang belemmeren en geen gevaar of schade kunnen opleveren.

    • 3.

      Het grof huishoudelijk restafval mag bij het ter inzameling overdragen of aanbieden geen grotere afmeting hebben dan 50 x 50 x150 cm.

    • 4.

      Kleinere stukken grof huishoudelijk afval dienen zoveel mogelijk in een of meer samengedrukte en of samengebonden bundels te worden overgedragen of aangeboden.

    • 5.

      Stukken of bundels grof huishoudelijk afval mogen niet zwaarder zijn dan 25 kg per stuk en geen grotere inhoud hebben dan 0,5 m3.

    • 6.

      De in het vierde lid van dit artikel genoemde maten en het in het zesde lid van dit artikel genoemde gewicht gelden niet voor grof huishoudelijk afval, zijnde meubilair.

    • 7.

      Oud papier en karton dient zoveel mogelijk in een of meer samengedrukte en/of samengebonden bundels of dozen te worden overgedragen of aangeboden. De bundels mogen niet zwaarder zijn dan 10 kg. per stuk. Het gebruik van mini-containers is niet toegestaan.

    • 8.

      Plastic verpakkingsafval dient in de Plastic Heroes afvalzak te worden aangeboden en mag niet zwaarder zijn dan 2 kg.

Artikel 15 lid 1 Vaststellen dagen en tijden waarop huishoudelijke afvalstoffen ter inzameling kunnen worden aangeboden

·huishoudelijk restafval, groente-, fruit- en tuinafval en plastic verpakkingsafval :

De dagen en tijden waarop groente-, fruit- en tuinafval, plastic verpakkingsafval en huishoudelijk restafval kan worden aangeboden, worden bekend gemaakt in de afvalkalender en op de digitale gemeentelijke afvalwijzer en zijn ter inzage bij de inzameldienst.

·Afvalbrengpunten/milieustraat:

Huishoudelijke afvalstoffen mogen op de afvalbrengpunt uitsluitend tijdens de openingstijden worden aangeboden. De openingstijden worden jaarlijks bekend gemaakt via de afvalkalender.

·Verzamelcontainers voor glas en textiel:

Het is verboden om afvalstoffen in de verzamelcontainers te deponeren tussen 21.00 uur en 07.00 uur.

  • ·

    Grof huishoudelijk restafval:

    • 1.

      De inzameling van deze categorie afvalstoffen vindt plaats op afroep bij het perceel.

    • 2.

      Deze afvalstoffen mogen alleen ter inzameling worden aangeboden na telefonische afspraak met de inzameldienst.

    • 3.

      Aanbieding van deze afvalstoffen is uitsluitend toegestaan op de dag van inzameling zoals overeengekomen bij de afspraak als bedoeld in het tweede lid.

    • 4.

      De houder van de afvalstoffen moet er zorg voor dragen dat de afvalstoffen op de overeengekomen inzameldag voor 07.30 uur worden aangeboden.

  • ·

    Oud papier en karton:

De dagen en tijden waarop oud papier en karton ter inzameling kan worden aangeboden worden jaarlijks aan de gebruikers van de betrokken percelen bekendgemaakt. Deze bekendmaking ligt voor een ieder ter inzage bij de inzameldienst.

Artikel 16 Vaststellen regels over het in bijzondere gevallen ter inzameling aanbieden van huishoudelijke afvalstoffen

Bij wegwerkzaamheden worden de ter plaatse betrokken gebruikers van percelen door de inzameldienst nader geïnformeerd over eventuele wijzigingen van de afvalinzameling.

 

Deze regeling wordt aangehaald als: Uitvoeringsbesluit afvalstoffenverordening gemeente Waalwijk 2015. Dit uitvoeringsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die van de bekendmaking.

Waalwijk, december 2014

 

Het college van Waalwijk.

De secretaris, De burgemeester,