Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Wijdemeren

Regeling voor functioneringsgesprekken

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieWijdemeren
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingRegeling voor functioneringsgesprekken
CiteertitelRegeling voor functioneringsgesprekken
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpbestuur en recht
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

artikel 15:1:15 CAR/UWO

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Ja

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-01-201101-01-2016art.

01-01-2011

Onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

Regeling voor functioneringsgesprekken

 

 

Functioneringsgesprekken

Artikel 1 Begripsomschrijving

In deze regeling wordt verstaan onder:

  • a

    medewerker: de ambtenaar in de zin van de arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Wijdemeren (CAR/UWO), dan wel de werknemer ingevolge artikel 2:5 van de arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Wijdemeren (CAR/UWO).

  • b

    afdelingshoofd: de hiërarchisch leidinggevende van de medewerker, conform de beschrijving in het functieboek (2e echelon).

  • c

    hoofd wijkbeheer: de hiërarchisch leidinggevende van de medewerker in het wijkbeheer van de afdeling Openbare Werken (3e echelon).

  • d

    senior medewerker: de senior medewerker die functioneel leiding geeft aan medewerkers binnen een taakveld, conform de beschrijving in het functieboek (in deze regeling: met uitzondering van de senior medewerker in de buitendienst Openbare Werken).

  • e

    functie: de functie zoals beschreven in het functieboek.

  • f

    functioneringsgesprek: een tweezijdig en open gesprek tussen een medewerker en diens senior medewerker, hoofd wijkbeheer of afdelings-hoofd, gericht op de toekomst, waarbij op basis van gelijkwaardig-heid het functioneren van zowel de medewerker als de senior medewerker, hoofd wijkbeheer of afdelings-hoofd aan de orde wordt gesteld, met als doel het functioneren te verbeteren. Aan een functioneringsgesprek zijn geen belonings-maatregelen gekoppeld.

Artikel 2 Frequentie

Ten minste eenmaal per jaar wordt met elke medewerker een functioneringsgesprek gehouden over de wijze waarop hij functioneert in zijn functie. Het functioneringsgesprek vindt niet later plaats dan uiterlijk drie maanden* voorafgaande aan een beoordelingsgesprek.

Op verzoek van de senior medewerker / hoofd wijkbeheer / afdelingshoofd of medewerker kan vaker een functioneringsgesprek worden gehouden dan eenmaal per jaar.

Als een functioneringsgesprek, zoals bedoeld in artikel 2 lid 1, wordt geweigerd, dient hiervan schriftelijk melding te worden gemaakt bij het afdelingshoofd en de gemeentesecretaris. De gemeentesecretaris is bevoegd om maatregelen te nemen. Het college van burgemeester en wethouders wordt periodiek in kennis gesteld van de genomen maatregelen.

Artikel 3 Voorbereiding

Ten minste twee weken voorafgaande aan het gesprek wordt de medewerker van de datum en het tijdstip van het functioneringsgesprek in kennis gesteld.

Artikel 4 Actoren

Het functioneringsgesprek van de medewerker vindt in principe plaats met de senior medewerker van het taakveld of het hoofd wijkbeheer (buitendienst OW).

Indien een functioneringsgesprek tussen medewerker en senior medewerker / hoofd wijkbeheer, naar oordeel van de afdelingshoofd, niet mogelijk of niet wenselijk is, dan vindt het functioneringsgesprek plaats met het afdelingshoofd.

Het functioneringsgesprek van de senior medewerker en het hoofd wijkbeheer vindt plaats met het afdelingshoofd.

Het functioneringsgesprek van het afdelingshoofd vindt plaats met de gemeentesecretaris.

Artikel 5 Extra aanwezigheid

Op verzoek van de senior medewerker/hoofd wijkbeheer of de medewerker zal het afdelingshoofd bij het functioneringsgesprek aanwezig zijn. In het verslag wordt hiervan melding gemaakt.

Op verzoek van de medewerker, senior medewerker/hoofd wijkbeheer of het afdelingshoofd kan een medewerker P&O als toehoorder bij het functioneringsgesprek aanwezig zijn. In het verslag wordt hiervan melding gemaakt.

Artikel 6 Verslag

Van het functioneringsgesprek wordt een (schriftelijk) verslag opgesteld. In dit verslag is in ieder geval opgenomen: de datum van het gesprek, wie het gesprek hebben gevoerd (naam en functie), wie het verslag heeft opgesteld, een korte samenvatting van de inhoud van het gesprek en een overzicht van gemaakte afspraken. Voor de verslaglegging van het functioneringsgesprek is een formulier beschikbaar. Dit formulier is vastgesteld door het college.

De schriftelijke verslaglegging vindt plaats binnen 14 dagen na de datum van het functioneringsgesprek.

Het is wenselijk dat er overeenstemming is over de inhoud van het verslag van het functioneringsgesprek, maar dit is niet noodzakelijk. Indien geen overeenstemming wordt bereikt, dan worden de afwijkende meningen in het verslag opgenomen.

De medewerker, senior medewerker/hoofd wijkbeheer en afdelingshoofd tekenen het verslag voor gezien. Het verslag van een functioneringsgesprek tussen het hoofd wijkbeheer en medewerker in de buitendienst Openbare Werken behoeft niet voor gezien te worden getekend door het afdelingshoofd OW.

Artikel 7 Vertrouwelijkheid

Het functioneringsgesprek (inhoud) en de gespreksverslag dragen een vertrouwelijk karakter. Alleen de betrokkenen zoals bedoeld in artikel 6 lid 4 zijn bekend met de inhoud van het functioneringsgesprek en het verslag.

Artikel 8 Verslag in dossier

Het originele exemplaar van het verslag van het functioneringsgesprek is voor de medewerker. De senior medewerker/hoofd wijkbeheer en het afdelingshoofd ontvangen een kopie van het verslag.

Op verzoek van de medewerker, hoofd wijkbeheer of afdelingshoofd kan een kopie van het verslag in het personeelsdossier van de medewerker worden opgenomen. Een verslag van een functioneringsgesprek heeft geen formele juridische of rechtspositionele status. Het verslag wordt maximaal één jaar in het personeelsdossier bewaard.

Artikel 9 Nadere aanwijzingen

De gemeentesecretaris is bevoegd namens burgemeester en wethouders nadere aanwijzingen te geven voor een goede uitvoering en een goede controle op de uitvoering van de regeling.

Artikel 10 Inwerkingtreding

De regeling treedt in werking met ingang van 18 mei 2004.

Artikel 11 Grondslag in de CAR/UWO

De grondslag voor deze regeling ligt in artikel 15:1:15 van de UWO.

Formulier verslag functioneringsgesprek

U vindt het Formulier verslag functioneringsgesprek in de map formulieren.


*

In de “tijdelijke regeling beoordelen, bevorderen en belonen” (versie 01-01-2004) staat in artikel 7 het volgende: een functioneringsgesprek dient eveneens minimaal eenmaal per jaar plaats te vinden, circa 6 maanden voorafgaande aan een beoordelingsgesprek. Deze termijn is gewijzigd in 3 maanden.