Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Wijdemeren

Regeling flexibel belonen

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieWijdemeren
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingRegeling flexibel belonen
CiteertitelRegeling flexibel belonen
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpbestuur en recht
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

art. 12 t/m 16 bezoldigingsverordening

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Ja

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-01-201101-01-2020art.

01-01-2011

Onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

Regeling flexibel belonen

 

 

Flexibel belonen

Artikel 1 Begripsomschrijving

Deze regeling verstaat onder "ambtenaar" de ambtenaar in de zin van de arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Wijdemeren (CAR/UWO), dan wel de werknemer ingevolge artikel 2:5 van de arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Wijdemeren (CAR/UWO).

Artikel 2 Instrumenten flexibel belonen

Deze regeling verstaat onder “flexibel belonen” de instrumenten van flexibele beloning zoals bepaald in de bezoldigingsverordening artikelen 12 tot en met 16. In de ‘Toelichting Bezoldigingsverordening’ is een toelichting op de instrumenten van flexibele beloning opgenomen.

Artikel 3 Mandatering

Burgemeester en Wethouders mandateren de gemeentesecretaris om het toepassen van de instrumenten van flexibel belonen, in naam van Burgemeester en Wethouders te beslissen.

Artikel 4 In kennis stellen college

Periodiek worden de bij mandaat genomen besluiten genoemd in artikel 3 ter kennisgeving gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Artikel 5 Initiatief toekennen flexibel belonen

Het initiatief om een ambtenaar flexibel te belonen, gaat –na overleg met de gemeentesecretaris- uit van de leidinggevende. Aan het managementteam wordt tijdens (een besloten deel van) een managementteamvergadering door de leidinggevende voorgedragen de ambtenaar die in aanmerking komt voor flexibele beloning. De voordracht bestaat uit een motivatie, een overzicht van de beloningshistorie van de betrokken ambtenaar en de voorgenomen flexibele beloningsmaatregel. Het initiatief om een afdelingshoofd flexibel te belonen wordt genomen door de secretaris. Deze meldt dit aan het college.

Artikel 6 Toekennen arbeidsmarkttoelage

Indien een instrument van flexibel belonen wordt toegepast bij indiensttreding van een nieuwe medewerker (zoals een arbeidsmarkttoelage), beslist de gemeentesecretaris gehoord hebbende de leidinggevende van de nieuwe medewerker.

Artikel 7 Geen nadere regeling over hoogte flexibel belonen

Er zijn in deze tijdelijke regeling geen nadere regels opgenomen omtrent de toepassing en de hoogte van de instrumenten van flexibele beloning.

Artikel 8 In kennisstellen van beloningsmaatregel

Door of namens het college van burgemeester en wethouders, wordt aan de ambtenaar binnen vier weken gemotiveerd mondeling en schriftelijk mededeling gedaan van de flexibele beloningsmaatregel.

Artikel 9 Nadere aanwijzingen

De gemeentesecretaris is bevoegd namens burgemeester en wethouders nadere aanwijzingen te geven voor een goede uitvoering en een goede controle op de uitvoering van de regeling.

Artikel 10 Inwerkingtreding

Deze regeling welke kan worden aangehaald als ‘Tijdelijke regeling voor flexibel belonen’ treedt (met terugwerkende kracht) in werking met ingang van 1 januari 2003.