Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Sint Maarten

MINISTERIËLE REGELING als bedoeld in artikel 3, zevende lid, van de Warenlandsverordening en ter uitvoering van artikel 21, tweede lid, van het Landsbesluit visserijproducten

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieSint Maarten
OrganisatietypeKoninkrijksdeel
Officiële naam regelingMINISTERIËLE REGELING als bedoeld in artikel 3, zevende lid, van de Warenlandsverordening en ter uitvoering van artikel 21, tweede lid, van het Landsbesluit visserijproducten
CiteertitelRegeling onderzoeksmethoden visserijproducten
Vastgesteld doorMinister van Volksgezondheid_x002C_ Sociale Ontwikkeling en Arbeid
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerpvolksgezondheid

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

De oorspronkelijke regeling is ondertekend op 24 september 1999, gepubliceerd in P.B. 1999, no. 174, en in werking getreden op 30 oktober 1999, met terugwerkende kracht tot en met 9 november 1998.

De bijlagen als bedoeld in artikel 2 en 5 zijn niet gepubliceerd.

Zie www.overheid.nl voor de historie van deze regeling vóór 10-10-10 via lokale regelingen en uitgebreid zoeken onder v.m. Nederlandse Antillen, met als zoekdatum 09-10-2010.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

  1. Landsbesluit visserijproducten, artikel 21
  2. Warenlandsverordening, artikel 3
Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010geconsolideerde tekst (GT)

15-03-2013

AB 2013, GT no. 270

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

MINISTERIËLE REGELING als bedoeld in artikel 3, zevende lid, van de Warenlandsverordening en ter uitvoering van artikel 21, tweede lid, van het Landsbesluit visserijproducten

 

 

§ 1 Onderzoek van conserveermiddelen

Artikel 1

Indien een visserijproduct zich in olie of een andere vloeistof bevindt, wordt voor het onderzoek van het product op conserveermiddelen het materiaal in bewerking genomen, dat verkregen is door het product grondig met de omgevende vloeistof te mengen.

Artikel 2

Bij de uitvoering van kwalitatief onderzoek, en kwantitatief onderzoek van het materiaal, bedoeld in artikel 1, worden de aanwijzingen gevolgd welke in Bijlage I, onderscheidenlijk Bijlage II van deze regeling zijn opgenomen.

§ 2 Onderzoek van minerale olie

Artikel 3

Ongeveer 0,5 cm³ van de door filtratie verkregen heldere olie van het visserijproduct wordt met 5 cm³ alcoholische kaliloog (ongeveer ½N) gedurende enige minuten gekookt. De daarbij verkregen alcoholische zeepoplossing moet, bij een geleidelijke verdunning met water, in elke verhouding helder blijven.

§ 3 Onderzoek van kleurstoffen

Artikel 4
  • 1.

    Een voldoende hoeveelheid van het product wordt op een waterbad verwarmd met ongeveer 50 cm³ van een oplosmiddel voor kleurstoffen. Na afkoeling wordt gefiltreerd. Het filtraat wordt, nadat daaraan 1 cm³ van een 10%-ige kaliumbisulfaatoplossing is toegevoegd, met enige ontvette witte wollen draden gekookt. Daarna worden de draden met warm water uitgewassen, en wordt nagegaan of zij gekleurd zijn.

  • 2.

    Als oplosmiddel, bedoeld in het eerste lid, komen vooral in aanmerking spiritus van 96%, van 70% en van 50%.

§ 4 Reagentia en titervloeistoffen

Artikel 5

Bij het onderzoek, in deze regeling bedoeld, wordt gebruik gemaakt van reagentia en titervloeistoffen, waarvan de namen of omschrijvingen voorkomen in lijst (1), onderscheidenlijk lijst (2), welke voorkomen in bijlage II van deze regeling.

§ 5 Slotbepalingen

Artikel 6

[regelt de inwerkingtreding]

Artikel 7

Deze regeling kan worden aangehaald als: Regeling onderzoeksmethoden visserijproducten.