Organisatie | Sint Maarten |
---|---|
Organisatietype | Koninkrijksdeel |
Officiële naam regeling | MINISTERIËLE REGELING als bedoeld in artikel 3, zevende lid, van de Warenlandsverordening en ter uitvoering van artikel 14, eerste lid, juncto artikel 11, derde lid, van het Landsbesluit visserijproducten (Regeling vissersvaartuigen) |
Citeertitel | Regeling vissersvaartuigen |
Vastgesteld door | Minister van Volksgezondheid_x002C_ Sociale Ontwikkeling en Arbeid |
Onderwerp | maatschappelijke zorg en welzijn |
Eigen onderwerp | volksgezondheid |
De oorspronkelijke regeling is ondertekend op 24 september 1999, gepubliceerd in P.B. 1999, no. 168, en in werking getreden op 30 oktober 1999, met terugwerkende kracht tot en met 9 november 1998.
Zie www.overheid.nl voor de historie van deze regeling vóór 10-10-10 via lokale regelingen en uitgebreid zoeken onder v.m. Nederlan.dse Antillen, met als zoekdatum 09-10-2010
Datum inwerkingtreding | Terugwerkende kracht tot en met | Datum uitwerkingtreding | Betreft | Datum ondertekening Bron bekendmaking | Kenmerk voorstel |
---|---|---|---|---|---|
10-10-2010 | geconsolideerde tekst (GT) | 15-03-2013 AB 2013, GT no. 277 | onbekend |
In deze regeling wordt verstaan onder:
Vissersvaartuigen aan boord waarvan visserijproducten worden ingevroren, dienen te beschikken over:
Vissersvaartuigen aan boord waarvan visserijproducten worden afgekoeld met schoon zeewater, afgekoeld met ijs of mechanisch gekoeld, dienen te beschikken over tanks die:
De constructie van de ruimten, tanks, containers of recipiënten moeten voldoen aan de eisen:
De ruimten, tanks, containers of recipiënten, bedoeld in artikel 5, zijn op zodanige wijze geconstrueerd en ingedeeld, dat iedere besmetting, waaronder ook met bilgewater, brandstof of olie, van de visserijproducten wordt voorkomen.
Van de installatie, bedoeld in artikel 3, onderdeel d, en in artikel 4, onderdeel a, bevindt de opening voor het oppompen van zeewater zich op een zodanige plaats, dat de kwaliteit van het opgepompte water niet te lijden heeft onder het in zee storten van afval, afvalwater en koelwater van de motoren.
Visserijproducten worden tijdens de opslag aan boord van vissersvaartuigen als volgt op temperatuur gehouden:
indien producten niet onmiddellijk na de vangst worden verdeeld, verzonden, bewerkt of verwerkt, of anderszins behandeld, worden zij zo spoedig mogelijk onder ijs opgeslagen. Het ijs wordt zo vaak als nodig is vervangen; het gebruikte ijs, met of zonder zout, is bereid met drinkwater of schoon zeewater en wordt onder hygiënische omstandigheden opgeslagen in speciaal daarvoor bestemde containers; deze containers worden goed schoon gehouden en goed onderhouden;
De werkplaatsen of andere ruimten waar de visserijproducten worden bewerkt, verwerkt, ingevroren of diepgevroren dienen voorzien te zijn van:
In de werkplaatsen en visruimten, bedoeld in artikel 12, zijn de op de vloer bevestigde apparaten en andere constructies voorzien van loosgaten voor water die zo groot zijn, dat zij niet door afval verstopt kunnen raken en dat het water gemakkelijk daardoor kan wegvloeien.
De voorzieningen, bedoeld in artikel 12, onderdelen f en g, en alle installaties bij het bewerken, verwerken of opslag worden gebruikt, zijn vervaardigd uit materiaal dat tegen corrosie door zeewater bestand is. Zij zijn gemakkelijk te reinigen en te ontsmetten en verkeren in goede staat van onderhoud.
§ 3 Hygiënische eisen voor de behandeling en de opslag van visserijproducten aan boord
Na het lossen van de ruimten, tanks, containers of recipiënten dienen deze en de water aanvoer- en afvoerinstallatie volledig te worden geledigd en grondig gewassen met drinkwater of schoon zeewater. De ruimten, tanks, containers of recipiënten en de installatie mogen uitsluitend met schoon zeewater worden gevuld.
Eigenaren van vissersvaartuigen of vertegenwoordigers daarvan, waaronder de kapitein of schipper worden begrepen, nemen de nodige voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat personen die mogelijk besmettingsgevaar opleveren voor de visserijproducten in contact komen met de producten, totdat vastgesteld is dat de betrokken personen geen besmettingsgevaar opleveren.
Op de behandeling en opslag van visserijproducten aan boord van vissersvaartuigen zijn voorts de volgende voorschriften van overeenkomstige toepassing:
inzake de hygiënische eisen met betrekking tot het ontkoppen, strippen en fileren: de artikelen 3 en 4 van de Regeling hygiënevoorschriften fabricageproces voor visserijproducten, met dien verstande dat ten deze onder filets en moten mede dienen te worden begrepen levers en kuiten bestemd voor menselijke consumptie;