Organisatie | Sint Maarten |
---|---|
Organisatietype | Koninkrijksdeel |
Officiële naam regeling | MINISTERIËLE REGELING als bedoeld in artikel 3, zevende lid, van de Warenlandsverordening en ter uitvoering van artikel 7, eerste lid, onderdeel a, en vierde lid, van het Landsbesluit visserijproducten |
Citeertitel | Regeling algemene hygiënevoorschriften inrichtingen voor visproductie |
Vastgesteld door | Minister van Volksgezondheid_x002C_ Sociale Ontwikkeling en Arbeid |
Onderwerp | maatschappelijke zorg en welzijn |
Eigen onderwerp | volksgezondheid |
De oorspronkelijke regeling is ondertekend op 24 september 1999, gepubliceerd in P.B. 1996, no. 159, en in werking getreden op 30 oktober 1999, met terugwerkende kracht tot en met 9 november 1998.
Zie www.overheid.nl voor de historie van deze regeling vóór 10-10-10 via lokale regelingen en uitgebreid zoeken onder v.m. Nederlandse Antillen, met als zoekdatum 09-10-2010.
Datum inwerkingtreding | Terugwerkende kracht tot en met | Datum uitwerkingtreding | Betreft | Datum ondertekening Bron bekendmaking | Kenmerk voorstel |
---|---|---|---|---|---|
10-10-2010 | geconsolideerde tekst (GT) | 15-03-2013 AB 2013, GT no. 256 | onbekend |
In deze regeling wordt verstaan onder:
§ 2 Algemene hygiënevoorschriften met betrekking tot ruimten en materieel
Vloeren, wanden, plafonds en scheidswanden, materieel en werktuigen die bij de be- en verwerking van visserijproducten worden gebruikt, worden goed schoon gehouden en goed onderhouden, zodat zij geen oorzaak kunnen zijn van besmetting van de producten.
In afwijking van het bepaalde in het eerste lid mag, uitsluitend voor het opwekken van stoom, voor de bestrijding van brand of voor het koelen van machines niet-drinkbaar water worden gebruikt, mits de daartoe aangebrachte leidingen zo zijn geconstrueerd, dat het onmogelijk is dit water voor andere doeleinden te gebruiken dan de genoemde, en zij geen gevaar opleveren van besmetting van de visserijproducten.
§ 3 Algemene hygiënevoorschriften ten aanzien van het personeel
De werkgever neemt de nodige maatregelen om te voorkomen dat personen die een bron van besmetting zouden kunnen zijn bij de bewerking en verwerking en het hanteren van visserijproducten worden betrokken, totdat is aangetoond dat de betrokkenen dat werk kunnen verrichten zonder gevaar voor besmetting.
Bij de aanwerving van nieuw personeel of bij een wijziging van de tewerkstelling van personeel dat reeds in dienst is, verschaffen personen die betrokken zullen worden bij de bewerking en verwerking en het hanteren van visserijproducten door middel van een doktersattest aan de werkgever het bewijs dat niets hun tewerkstelling in de weg staat.