Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Sint Maarten

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, ter uitvoering van artikel 12, derde lid, van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieSint Maarten
OrganisatietypeKoninkrijksdeel
Officiële naam regelingLANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, ter uitvoering van artikel 12, derde lid, van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering
CiteertitelOnbekend
Vastgesteld doorregering
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerpsociale zekerheid

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

De oorspronkelijke regeling is ondertekend op 26 juli 1960, gepubliceerd in P.B. 1960, no. 135, en in werking getreden op 4 augustus 1960.

Zie www.overheid.nl voor de historie van deze regeling vóór 10-10-10 via lokale regelingen en uitgebreid zoeken onder v.m. Nederlandse Antillen, met als zoekdatum 09-10-2010.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering, artikel 12

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-10-2010geconsolideerde tekst (GT)

19-04-2013

AB 2013, GT no. 521

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSBESLUIT, HOUDENDE ALGEMENE MAATREGELEN, ter uitvoering van artikel 12, derde lid, van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering

 

 

Artikel 1
  • 1.

    Indien een ouderdomspensioen ten onrechte of tot een te hoog bedrag is toegekend, dan wel ten onrechte of tot een te hoog bedrag is verhoogd als gevolg van het verstrekken van onjuiste inlichtingen door degene, aan wie het pensioen is toegekend, dan wel door het orgaan waaraan ingevolge artikel 14 van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering ouderdomspensioen wordt uitbetaald, is het Uitvoeringsorgaan Sociale en Ziektekosten Verzekeringen bevoegd de intrekking of de herziening van het ouderdomspensioen te doen ingaan op de dag, met ingang waarvan het is toegekend onderscheidenlijk is verhoogd.

  • 2.

    Indien intrekking of herziening van een ouderdomspensioen ten onrechte achterwege is gebleven als gevolg van het niet nakomen van de verplichting, bedoeld in artikel 34 van de Landsverordening Algemene Ouderdomsverzekering, is het Uitvoeringsorgaan Sociale en Ziektekosten Verzekeringen bevoegd de intrekking of de herziening van het ouderdomspensioen te doen ingaan op de eerste dag van de maand, volgende op die, waarin de verandering van feiten of omstandigheden als bedoeld in het genoemde artikel 34 zich heeft voorgedaan.

  • 3.

    Het eerste en tweede lid zijn van overeenkomstige toepassing op degene met wie degene aan wie het ouderdomspensioen is toegekend en recht op toeslag als bedoeld in artikel 7a, eerste lid, heeft, is gehuwd.

Artikel 2
  • 1.

    Indien het Uitvoeringsorgaan Sociale en Ziektekosten Verzekeringen na de toekenning van een ouderdomspensioen beslist dat de gepensioneerde schuldig nalatig is geweest premie te betalen, is zij bevoegd, mits deze beslissing redelijkerwijze niet vóór de toekenning genomen had kunnen worden, het ouderdomspensioen met terugwerkende kracht in te trekken of te herzien.

  • 2.

    Het eerste lid is van overeenkomstige toepassing op degene met wie degene aan wie het ouderdomspensioen is toegekend en recht op toeslag als bedoeld in artikel 7a, eerste lid, heeft, is gehuwd.

Artikel 3
  • 1.

    Indien het Uitvoeringsorgaan Sociale en Ziektekosten Verzekeringen van oordeel is of vermoedt, dat tot intrekking of vermindering van een ouderdomspensioen of toeslag dient te worden overgegaan, is zij bevoegd de uitbetaling van het ouderdomspensioen of toeslag of van een gedeelte daarvan, indien het de eerste uitbetaling betreft, op te schorten of, indien het latere uitbetalingen betreft, te schorsen.

  • 2.

    Na opschorting van de uitbetaling van het ouderdomspensioen of toeslag of van een gedeelte daarvan kan het ouderdomspensioen of toeslag met terugwerkende kracht worden ingetrokken of herzien.

  • 3.

    Na schorsing van de uitbetaling van het ouderdomspensioen of toeslag of van een gedeelte daarvan kan het ouderdomspensioen met terugwerkende kracht tot en met de eerste dag van de maand, volgende op die, waarin de schorsing plaatsvond, worden ingetrokken of herzien.

Artikel 4

[regelt de inwerkingtreding]