Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Maastricht

Branchebesluit Maastricht 2011

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieMaastricht
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingBranchebesluit Maastricht 2011
CiteertitelBranchebesluit Maastricht
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerp
Externe bijlageTarieventabel Branchepatroon Marktreglement

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Marktverordening Maastricht 2009, artikel 3

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

n.v.t.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

08-03-201420-01-2018tabel

18-02-2014

De Ster, 7 maart 2014

Onbekend
24-11-201208-03-2014Artikel 2; Artikel 7; bijlage

30-10-2012

Gemeenteblad 2012, C. no. 62

Onbekend
13-04-201124-11-2012Onbekend

15-03-2011

Gemeenteblad 2011, C. no. 22

Onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

Branchebesluit Maastricht 2011

 

 

Artikel 1. Begripsomschrijvingen.

De in artikel 1 van de Marktverordening Maastricht 2009 gegeven begripsomschrijvingen zijn tevens van toepassing op dit branchebesluit.

Artikel 2. Branchering.

  • 1.

    Op de markten mag uitsluitend een soort of assortiment van waren of goederen worden verhandeld uit de hoofdbranches en bijbehorende branches die zijn aangewezen in het branchepatroon van de betreffende markt, zoals opgenomen in de bijlage van dit besluit.

  • 2.

    Per markt en per branche krijgen niet meer standplaatshouders vergunning dan het in het branchepatroon van de betreffende markt voor die branche vastgestelde maximum.

  • 3.

    Met uitzondering van het bepaalde in artikel 3 mag een marktvergunninghouder slechts in één branche actief zijn. Deze branche wordt vermeld op de vergunning van de betreffende marktvergunninghouder. Vermenging van branches is niet toegestaan.

     

  • 4.

    Een vaste vergunninghouder mag een andere branche of een artikel uit een andere branche in zijn assortiment voeren dat nog niet wordt aangeboden op de betreffende markt. Hij mag daarvoor maximaal 25% van zijn standplaats gebruiken.

  • 5.

    Aan de meeloper met een artikel uit een branche waarvan het maximum aantal vergunninghouders is bereikt, maar dat niet door vaste vergunninghouders wordt aangeboden op het moment dat hij zich meldt, kan een dagvergunning worden verleend.

  • 6.

    Marktondernemers handelend in een branche aangewezen in een thema, kunnen alleen toewijzing voor een standplaats krijgen op een van de kramen gelegen in het betreffende themagebied. Als een standplaats binnen een thema niet kan worden opgevuld met een branche aangewezen in dit thema dan kan deze plaats op dat moment als een nietgethematiseerde plaats worden aangewezen.

  • 7.

    Bij erfopvolging dient de opvolger in dezelfde branche actief te zijn als waarin de ouder actief was.

Artikel 3. Brancheoverschrijdende waren of goederen.

  • 1.

    Indien (een soort of assortiment van) waren of goederen (kan) kunnen worden ondergebracht bij meer dan één van de in het branchepatroon vermelde branches, dan is uitsluitend de meest specifieke branche van toepassing.

  • 2.

    Indien het kernassortiment tot één bepaalde branche behoort, doch één van de waren of goederen van het kernassortiment, althans een klein aantal daarvan, daarnaast ook bij een andere branche kan worden ondergebracht, dan worden die waren of goederen geacht tot dezelfde branche te behoren als de waren of goederen in het kernassortiment.

Artikel 4. Branchewijziging.

Indien een vaste standplaatshouder een assortimentswijziging c.q. branchewijziging wenst dient hij dit schriftelijk aan te vragen.

Artikel 5. Herijking branchepatroon.

Geregeld zal het branchepatroon getoetst worden op basis van inpasbaarheid en wenselijkheid en zonodig opnieuw vastgesteld worden. Hierbij heeft de Marktcommissie Maastricht een adviserende rol.

Artikel 6. Inwerkingtreding en overgangsbepaling.

  • 1.

    Dit besluit treedt in werking met ingang van 13 april 2011.

  • 2.

    De inwerkingtreding van dit besluit heeft geen gevolg voor vergunninghouders van vaste standplaatsen wiens vergunning voor de inwerkingtreding van dit besluit producten c.q. branches vermeldt die ingevolge dit besluit en het bijbehorende branchepatroon branchevermenging opleveren. Een eventuele overschrijding van de in het branchepatroon gestelde maxima zal door natuurlijk verloop dienen te verdwijnen.

Artikel 7. Citeertitel.