Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Helmond

Beleidsregel leerlingenvervoer Helmond 2011

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OrganisatieHelmond
OrganisatietypeGemeente
Officiële naam regelingBeleidsregel leerlingenvervoer Helmond 2011
CiteertitelBeleidsregel leerlingenvervoer Helmond 2011
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Verordening leerlingenvervoer Helmond 2011

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerkingtreding

Terugwerkende kracht tot en met

Datum uitwerkingtreding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-06-201118-05-2013Nieuwe regeling

31-05-2011

Gemeenteblad, 2011, 49

Collegebesluit, 2011, 1103673

Tekst van de regeling

Intitulé

BELEIDSREGEL LEERLINGENVERVOER HELMOND 2011

Burgemeester en wethouders van Helmond

 

besluiten:

vast te stellen de Beleidsregel Leerlingenvervoer Helmond 2011

Beschrijving onderwerp

In de Verordening leerlingenvervoer Helmond 2011 is het schoolvervoer van leerlingen geregeld. Ter uitvoering van deze verordening is het wenselijk dat beleidsregels worden vastgesteld.

Juridisch kader

Verordening leerlingenvervoer Helmond 2011 ( verder 'verordening' ).

Beleidscriteria

 

1. Uitgangspunten

Bij de uitvoering van de verordening hanteren we de volgende uitgangspunten.

De verantwoordelijkheid voor het naar school brengen en na schooltijd weer ophalen van kinderen is de primaire verantwoordelijkheid van de ouder(s) of verzorger(s). Het leerlingenvervoer is niet bedoeld om ouders te ontlasten van hun verantwoordelijkheid voor een goede schoolgang van hun kinderen.

Het leerlingenvervoer is bekostiging ofwel een tegemoetkoming in de kosten van het vervoer tussen huisadres en school. Doel van deze bekostiging is voorkomen dat de afstand tot de school en/of de eventuele handicap van een kind voor ouders of verzorgers een te grote drempel vormt om het kind naar school te laten gaan. De vorm van bekostiging van leerlingenvervoer sluit zoveel mogelijk aan op de individuele mogelijkheden en eventuele handicap van de leerling.

2. De aanvraag

  • -

    Na ontvangst van de aanvraag wordt gecontroleerd of de aanvraag volledig is ingevuld en of de  bijbehorende verklaringen (o.a. medische rapporten en/of verklaringen) bijgevoegd zijn.

  • -

    Bij ontbreken van gegevens wordt aanvrager in de gelegenheid gesteld de aanvraag de complementeren. Er wordt een hersteltermijn verleend (zie artikel 4:5 lid 1 sub c van de Algemene wet bestuursrecht, verder ‘Awb’). In de brief, waarbij de hersteltermijn wordt gegeven, wordt duidelijk vermeldt welke informatie vóór welke datum van belanghebbende wordt verwacht. Daarnaast wordt gewezen op de gevolgen die het niet op tijd inleveren van de gevraagde stukken heeft. Bovendien wordt aangegeven dat het aanleveren van gegevens door de aanvrager zelf, zorgt voor een snellere afhandeling van de aanvraag.

  • -

    De duur van de hersteltermijn wordt afgestemd op de aard en omvang van de nog te verstrekken gegevens en bescheiden. Gaat het om het invullen van een formulier of het overleggen van gegevens waarover de aanvrager gemakkelijk kan beschikken dan verlenen wij een hersteltermijn van 10 werkdagen.

  • -

    Wanneer geen medische gegevens worden overgelegd, wordt er van uitgegaan dat men redelijkerwijs niet de beschikking heeft over deze gegevens. In dat geval is het noodzakelijk dat de verklaring ondertekend is, waarin aan het extern adviesbureau toestemming verleend wordt gegevens op te vragen. Vervolgens wordt de aanvraag in behandeling genomen en wordt de aanvraag ter advisering voorgelegd.

  • -

    Bij het, zonder tijdige afmelding (24 uur vooraf) niet verschijnen op het spreekuur van het adviesbureau voor het medisch advies wordt de aanvraag niet verder in behandeling genomen. De behandeling van de aanvraag wordt hervat na contante betaling van € 45,-- bij de Stadswinkel.

3. Toekenning van de vergoeding

Voor zowel de (speciale) scholen voor basisonderwijs als scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs (Titel 2 en 3 verordening) komen ouders in aanmerking voor een vervoersvoorziening indien:

 

  • 1.

    de afstand van de woning naar de dichtstbijzijnde voor hem toegankelijke school meer dan twee kilometer maar minder dan zes kilometer bedraagt en er sprake is van:

      

  • a.

    ernstige medische omstandigheden bij het kind/ouder(s) of

  • b.

    een alleenstaande ouder met zorg voor meerdere kinderen

  • 2.

    de afstand van de woning naar de dichtstbijzijnde voor hem toegankelijke school meer dan zes kilometer bedraagt.

 

Daarnaast kan leerlingenvervoer worden toegekend indien er sprake is van een handicap (Titel 6, artikel 20 verordening).

4. Vaststellen afstand tot de school (artikel 11, 15 verordening)

Voor de beoordeling van aanvragen voor leerlingenvervoer moet de afstand worden bepaald van het huisadres van de leerling naar de school van de leerling. De afstand wordt bepaald met behulp van de routeplanner op  www.routenet.nl. Uitgangspunt is de voor de leerling voldoende begaanbare en veilige fietsroute.

5. Vaststellen van de medische omstandigheden bij een kind (artikel 11, eerste lid onder b. 1.a. en artikel  15, eerste lid onder a verordening)

Indien ouders/verzorgers op het aanvraagformulier aankruisen dat er sprake is van medische omstandigheden bij het kind en ter motivering  medische rapportages hebben bijgevoegd en/of het toestemmingsformulier hebben ondertekend, wordt altijd medisch advies ingewonnen.

6. Vaststellen van de medische omstandigheden van de ouder (artikel 11, eerste lid onder b. 1.a. en artikel 15, eerste lid onder a verordening)

Een twee-ouder gezin met meerdere kinderen waarvan bij een van de ouders sprake is van ernstige medische omstandigheden dat het vervoer van de kinderen in de praktijk op de schouders van de andere ouder terecht komt, wordt de situatie vergelijkbaar met een alleenstaande ouder met zorg voor meerdere kinderen. Om vast stellen of er sprake is van dergelijke medische omstandigheden wordt altijd medisch advies ingewonnen.  Hiervoor dient bij de aanvraag het toestemmingsformulier om informatie in te winnen getekend te zijn en/of dienen medische verklaringen/rapportages te zijn bijgevoegd.

7. Vaststellen of er sprake is van een eenouder gezin (artikel 11, eerste lid onder b. 1.b en artikel 15, eerste lid onder a.2 verordening)

Met alleenstaande, alleenwonende  ouder met zorg voor meerdere kinderen wordt bedoeld een alleenstaande ouder met de zorg voor meerdere kinderen jonger dan 12 jaar. De achterliggende gedachte is dat de ouder er met het naar school brengen van de kinderen er alleen voor staat. Bij samenwonende partners is het uitgangspunt dat een partner deze verantwoordelijkheid deelt. Controle vindt plaats via de GBA.

8. Co-ouderschap

Er is sprake van co-ouderschap als zowel de ene, als de andere ouder in een regelmatige afwisseling de zorg voor het kind of de kinderen hebben.Bij co-ouderschap kan er recht zijn op bekostiging van leerlingenvervoer voor de dagen dat de leerling bij de betreffende ouder verblijft. De beide ouders moeten afzonderlijk een aanvraag indienen voor de dag dat het kind tijdens weekdagen bij hen verblijft.

9. In welke vorm wordt leerlingenvervoer verstrekt

 

Er zijn drie vormen leerlingenvervoer:

  • -

    een fietsvergoeding (artikel 11, 15 verordening)

  • -

    een vergoeding op basis van de kosten van het openbaar vervoer (artikel 11, 15 verordening)

  • -

    aangepast vervoer (taxi) (artikel 13, 18 verordening)

Voor alle vormen van bekostiging geldt dat het college ouders/verzorgers op aanvraag kan toestaan om een of meer leerlingen zelf te vervoeren of te laten vervoeren (eigen vervoer; artikel 14 verordening).

 

Wanneer er recht bestaat op leerlingenvervoer wordt eerst getoetst of de leerling in staat is om met de fiets of bromfiets de school te bezoeken. Indien begeleiding noodzakelijk is, worden tevens de kosten van een begeleider vergoed. Indien een leerling jonger dan 9 jaar is wordt begeleiding altijd noodzakelijk geacht (artikel 12, 17).

Indien fietsvervoer niet mogelijk is dan wordt getoetst of de leerling in staat is met het openbaar vervoer de school te bezoeken. Indien begeleiding noodzakelijk is, worden tevens de kosten van een begeleider vergoed (artikel 12, 17).

Pas als deze voorzieningen niet mogelijk zijn wordt aangepast vervoer ingezet (artikel 13, 18).

 

Ook wanneer een leerling met gebruikmaking van openbaar vervoer naar school of terug, meer dan anderhalf uur onderweg is en de reistijd met aangepast vervoer tot 50% of minder van de reistijd per openbaar vervoer kan worden teruggebracht of als er geen openbaar vervoer aanwezig is komen ouders in aanmerking voor de vervoersvoorziening aangepast vervoer (artikel 13, 18, 26).

Om te bepalen of een leerling met openbaar vervoer anderhalf uur onderweg is bepalen wij op basis van www.9292ov.nl  (een planner voor een reis met openbaar vervoer: bus, trein); dit geschiedt meestal op grond van telefonische informatie.

 

Openbaar vervoer ontbreekt als het vervoer zo weinig frequent rijdt dat leerlingen daarvan geen gebruik kunnen maken voor het vervoer van woning naar school of vice versa.

 

Om te bepalen welke vorm van vervoer, gelet op de leerling, mogelijk is wordt altijd medisch advies gevraagd.  Aan de arts wordt gevraagd welke vorm van leerlingenvervoer voor de leerling passend is (artikel 18).

De rapportage indicatiestelling leerlingenvervoer wordt vormgegeven zoals in bijlage 1 is vastgelegd bijlage 1.

10. Berekening vergoedingen

 

Wettelijk is bepaald dat de gemeente ouders/verzorgers van leerlingen die een speciale school voor basisonderwijs of een basisschool op grond van richting bezoeken een drempelbij­drage in de vervoers­kosten in rekening kan brengen. Bedoeld is ouders verantwoordelijk te laten zijn voor een bepaald deel (de werkelijke kosten) van het vervoer; de zogenaamde drempel. Bij het drempelbedrag is de ouderlijke bijdrage gekoppeld aan de door de gemeente vastgestelde kilometergrens. De doelgroep voor het drempelbedrag zijn ouders die een gezamenlijk inkomen van meer dan € 23.400,-- hebben.

De in de verordening leerlingenvervoer genoemde bedragen, te weten de inkomensgrens, het drempelbedrag en de draagkrachtafhankelijke bijdrage zijn geïndexeerd. Jaarlijks worden deze bedragen door het VNG verstrekt. De inkomensgrens zoals bedoeld in artikel 23 van de verordening wordt jaarlijks  via de ledenbrief van de VNG geïndexeerd voor het schooljaar 2011-2012 € 23.400. De eigen bijdrage gebaseerd op een jeugdjaarkaart op basis van één ster (waarmee één zone kan worden gereisd) € 281 en voor een jeugdjaarkaart op basis van twee sterren (voor een centrumzone + één aangrenzende zone in alle richtingen) € 461,50.

 

Indien een leerling in aanmerking komt voor een fietsvergoeding, dan wordt de fietsvergoeding als volgt berekend:

  • -

    fietsvergoeding = 40 weken X 5 schooldagen X (2 X afstand_naar_school) X € 0,09.

 

Bij een fietsvergoeding voor de leerling èn diens begeleider wordt fietsvergoeding zo berekend:

  • -

    fietsvergoeding = 40 weken X 5 schooldagen X (6 X afstand_naar_school) X € 0,09

 

De fietsvergoeding kan lager zijn dan het door de ouders of verzorgers verschuldigde drempelbedrag. Om fietsen te stimuleren wordt daarom in het geval van drempelbedragen het uit te keren bedragen bepaald zoals aangegeven in tabel 1.  

 

Tabel 1: Bepaling fietsvergoeding bij drempelbedragen (artikel 23 verordening)

 

 

berekende fietsvergoeding is lager dan het drempelbedrag

berekende fietsvergoeding is hoger dan het drempelbedrag, maar lager dan tweemaal het drempelbedrag

berekende fietsvergoeding is hoger dan tweemaal het drempelbedrag

 

drempelbedrag gebaseerd op 1 zone OV

uitkeren: berekende fietsvergoeding

uitkeren:een vergoeding even hoog als het drempelbedrag

 

uitkeren: fietsvergoeding minus drempelbedrag

drempelbedrag gebaseerd op 2 zones OV

uitkeren: berekende fietsvergoeding

uitkeren:een vergoeding even hoog als het drempelbedrag

uitkeren: fietsvergoeding minus drempelbedrag

 

Op basis van de hiervoor aangegeven regels worden in het schooljaar 2011–2012 voor de fietsvergoeding de bedragen vergoed zoals aangegeven in bijlage 2. De vergoeding wordt uitbetaald in tien maandelijkse termijnen.

 

Vergoeding eigen vervoer per auto (artikel 19)

Voor de afstand van huis naar school gaat het college uit van de afstand zoals deze is bepaald met www.routenet.nl.  De hoogte van de kilometer-vergoeding wordt afgeleid van de Reisregeling binnenland (Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken van 1 april 1993, Stcrt. 1993, 56, laatstelijk gewijzigd bij regeling van 2 december 2009, Stcrt. 2009, 19060, in werking getreden op 1 januari 2010). In verband met halen en brengen wordt er van uitgegaan dat op een schooldag vier keer gereden wordt tussen huis en school.

 

De vergoeding voor het eigen vervoer per auto wordt als volgt berekend:

  • -

    aantal autokilometers = 40 weken X 5 schooldagen X (4 X afstand_naar_school)

 

Op basis van de hiervoor aangegeven regel worden voor  eigen vervoer de bedragen vergoed zoals aangegeven in bijlage 2. De vergoeding wordt uitbetaald in tien maandelijkse termijnen.

 De vergoeding eigen vervoer wordt verminderd met een van de financiële draagkracht van de ouders afhankelijk bedrag, zoals geregeld in art. 24 van de verordening. De uitbetaling van de uiteindelijke vergoeding geschiedt in tien maandelijkse termijnen.

11. Terugvorderingsbeleid (artikel 6, vierde lid verordening)

Het college hanteert het uitgangspunt dat de ten onrechte ontvangen tegemoetkomingen voor leerlingenvervoer van de ouder kan worden teruggevorderd tenzij:

er sprake is van dringende redenen om van terugvordering af te zien;

het terug te vorderen bedrag minder dan € 250,-- per schooljaar bedraagt.

  • Ad 1.

    Er kan slechts sprake zijn van dringende redenen bij zeer bijzondere individuele omstandigheden.

  • Ad 2.

    Hier gaat het alleen om de vordering die verband houdt met ten onrechte ontvangen tegemoetkoming leerlingenvervoer. Er kan geen cumulatie plaatsvinden met vorderingen uit andere hoofde.

12. Beleid hardheidsclausule (artikel 29 verordening)

Het college kan in bijzondere gevallen, het vervoer voor onderwijs aangaande, ten gunste van ouders afwijken van de bepalingen van de verordening.

 

De hardheidsclausule wordt niet toegepast als er alleen sprake is van de omstandigheid dat ouders/verzorgers wegens werkzaamheden of andere bezigheden de leerling niet naar school kunnen brengen. De hardheidsclausule kan worden toegepast voor situaties die niet in de verordening geregeld zijn en die tot kennelijk onbillijke gevolgen zouden leiden. Alsdan kan er met een beroep op deze bepaling alsnog bekostiging van leerlingenvervoer worden verstrekt. Ter voorkoming van – ongewenste – precedentenwerking dient de toepassing van de hardheidsclausule te worden onderbouwd met argumenten die betrekking hebben op de specifieke, concrete situatie van ouders van een leerling, m.a.w. het gaat om echt uitzonderlijke situaties.

Overgangsregeling inzake meerjarenbeschikkingen

Vanaf het schooljaar 2009/2010 zijn ten vermindering van de administratieve lasten van ouders/verzorgers ten aanzien van veel leerlingen - leerlingen die een school voor speciaal (voortgezet) onderwijs bezoeken - meerjarenbeschikkingen afgegeven die van kracht blijven tot er zich wijzigingen in de omstandigheden voordoen. Wij gaan hier als volgt mee om.

Indien er sprake is van een nieuwe school is dit van invloed op de verstrekte bekostiging: de aanspraak vervalt, de meerjarenbeschikking wordt ingetrokken. Een nieuwe aanvraag wordt opnieuw beoordeeld aan de hand van de criteria in deze beleidsregel.

Als door verhuizing de afstand van de woning naar school minder dan 2 kilometer geworden is dan vervalt het recht op leerlingenvervoer; de meerjarenbeschikking wordt ingetrokken. Blijft de afstand tussen de 2 en 6 kilometer dan is de wijziging is niet van invloed  op de verstrekte bekostiging: de meerjarenbeschikking loopt door. Bij een verhuizing van een woonplaats van meer dan 6 kilometer naar een woonplaats tussen de 2 en 6 kilometer: de wijziging is van invloed op de verstrekte bekostiging, de aanspraak op vergoeding vervalt, de meerjarenbeschikking wordt ingetrokken. Een nieuwe aanvraag wordt opnieuw beoordeeld aan de hand van de criteria in deze beleidsregel.

Beleid klachten in verband met agressief gedrag van leerlingen tijdens het aangepaste vervoer

Bij klachten over agressief gedrag van leerlingen tijdens het aangepast vervoer volgen we de hieronder geformuleerde stappen:

  • 1.

    Na melding van de klacht bij de gemeente start de medewerker team Jeugd/Stadswinkel een onderzoek. In het kader van dat onderzoek spreekt een medewerker met de vervoerder, de chauffeur, de ouders/verzorgers en/of de school. Indien na het onderzoek blijkt dat sprake is van verwijtbaar gedrag van de leerling volgt een waarschuwingsbrief aan leerling en ouders/verzorgers.

  • 2.

    Bij een volgende klacht wordt stap 1 herhaald en volgt een 2e waarschuwingsbrief. In deze fase wordt gezorgd voor een extra zitplaats in de taxi om begeleiding van de leerling door de ouders mogelijk te maken. Hiervan wordt in de waarschuwingsbrief melding gemaakt. Als er een begeleider meegaat anders dan de ouder/verzorger en hier kosten aan zijn verbonden, zijn de kosten voor de ouder/verzorger.

  • 3.

    Bij een volgende klacht organiseert de gemeente een gesprek met ouders/verzorgers en/of school en/of vervoerder. Indien ouders/verzorgers hieraan niet willen meewerken, ofwel er gegronde redenen zijn om de leerling tijdelijk van vervoer uit te sluiten kan een uitsluiting van het vervoer per direct volgen, voor een periode van één volle schoolweek. Er volgt een 3e brief aan leerling/ouders/verzorgers met de sanctie van uitsluiting van het vervoer.

  • 4.

    Bij een volgende klacht volgt met een 4e brief totale uitsluiting van het vervoer tot het einde van het schooljaar. Indien de uitsluiting daardoor minder is dan 3 maanden (exclusief vakanties), loopt de uitsluiting door tot in het nieuwe schooljaar. De beschikking tot bekostiging van het vervoer wordt ingetrokken. Indien ouders na schorsing opnieuw gebruik willen maken van het leerlingenvervoer dan moet een nieuwe aanvraag worden ingediend.

  • 5.

    Van de hiervoor genoemde stappen wordt in gevallen van excessief gedrag afgeweken.

Inwerkingtreding

Deze beleidsregel treedt in werking op de dag van bekendmaking.

Besloten in de vergadering van 31 mei 2011.

 

Burgemeester en wethouders van Helmond

De burgemeester,                                            De secretaris,

Drs. A.A.M. Jacobs                                           Dhr. A.A.M. Marneffe RA

 

Bekend gemaakt op:

9 juni 2011

De gemeentesecretaris, Dhr. A.A.M. Marneffe RA

Bijlage 1 Rapportage indicatiestelling Leerlingenvervoer

 

<ACT_AANVRAGER> <ACT_AANV_TAV>

<ACT_AANV_PERS> <ACT_AANV_ADRES> <ACT_AANV_PC>  <ACT_AANV_WPL>

 

 

 

ons kenmerk:         <ACT_ID>                            behandeld door:            <AGENDA_USER>       datum:

                                                                                                                                                         10-6-2011

uw kenmerk: <ACT_REFERENTIE>                    uw brief van:     <ACT_AANVRAAG_REGDD>    doorkiesnr:                                                                                                                                                     0880031150

onderwerp:   Adviesaanvraag

 

Rapportage Indicatiestelling Leerlingenvervoer

 

A.    Vraagstelling

De door de GGD Brabant-Zuidoost uit te voeren opdracht heeft betrekking op leerlingenvervoer

 

Naam:                  

Adres:                  

Woonplaats:                                                    

Geboortedatum:    

BSN:                    

 

B.    Onderzoeksactiviteiten

De aanvraag is ingekomen d.d.

Cliënt is verschenen op het spreekuur d.d.

Cliënt is thuis bezocht d.d.

Een dossierstudie is gedaan d.d.

Er heeft gericht lichamelijk onderzoek plaatsgevonden

Er vond (telefonisch) overleg plaats met de behandelend arts d.d.

Er vond telefonisch overleg plaats met

Er vond intercollegiaal overleg plaats binnen de GGD

Betrokkene heeft zelf medische stukken aangeleverd:

-      informatie van huisarts / medisch specialist / Jeugdzorg / psycholoog / psychiater

Er werd schriftelijk informatie opgevraagd d.d.

Informatie werd ontvangen d.d.

Er is geen informatie bij derden opgevraagd:

(Reden van termijnoverschrijding:             )

 

C.    Onderzoeksgegevens

Het ziektebeeld heeft betrekking op een   aandoening / verstandelijke handicap.

 

Beperkingen

De door de cliënt ondervonden beperkingen hebben betrekking op:

 

Fysieke beperkingenZitten

-      geen bijzonderheden

-      kan niet zitten

-      heeft geen normale zithouding

-      heeft een beperkte heupfunctie rechts en/of links

-      heeft een beperkte kniefunctie rechts en/of links

 

Staan

-      geen bijzonderheden

-      kan beperkt staan

-      kan niet staan

-      kan max. …  minuten aaneengesloten staan

-      kan staan met steun

 

Lopen

-      kan in huis  lopen

-      kan buiten  lopen

-      de maximale loopafstand bedraagt    meter

-      kan niet zonder begeleiding lopen

-      gebruikt geen hulpmiddelen bij het lopen

-      maakt gebruik van

 

Zintuiglijke beperkingenHoren en zien

-      geen bijzonderheden

-      links / rechts slechthorend/doof

-      links / rechts slechtziend/blind

 

Communicatieve beperkingen

-      heeft beperkingen op gebied van de communicatie m.b.t. spreken / lezen / schrijven

 

Psychosociale beperkingen

-      heeft een cognitieve beperking waardoor

-      is angstig in een groep / prikkelrijke omgeving

-      is onrustig / agressief

-      er zijn geheugenproblemen

-      er is sprake van een verstandelijke handicap

-      kan zich niet veilig door het verkeer begeven

 

Speciale aandachtspunten

-      geen bijzonderheden

-      er is een incontinentie probleem

-      er is een evenwichtsprobleem

 

D.    Prognose beperkingen

De verwachting is dat:

-      de beperkingen zullen afnemen.

-      de situatie stationair blijft.

-      de beperkingen zullen toenemen.

Momenteel is nog geen uitspraak mogelijk.

 

E.    Probleemanalyse

Gebruik openbaar vervoer

-      geen bijzonderheden

 

Betrokkene kan

-      lopend de gemiddelde bus/treinhalte niet bereiken.

-      niet in en uit bus/trein stappen.

-      niet enige tijd wachten op bus/trein.

-      zich niet staande houden bij wegrijden en remmen.

-      alleen onder begeleiding met bus/trein.

-      het gebruik van het openbaar vervoer is afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Betrokkene

-      kan beperkt gebruik maken van de fiets.

-      kan gebruik maken van de fiets.

-      kan gebruik maken van snor- of bromfiets.

-      maakt gebruik van een scootmobiel/elektrische rolstoel.

-      het gebruik is afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Vervoersmogelijkheden

 

Betrokkene

-      kan op de fiets naar school (zelfstandig)

-      kan op de fiets naar school (met begeleiding)

-      kan reizen met openbaar vervoer (zelfstandig)

-      kan reizen met openbaar vervoer (met begeleiding)

-      kan reizen met aangepast (taxi) vervoer

-      moet individueel vervoerd worden

 

F.    Conclusie

Gezien de functionele beperkingen en mogelijkheden van de cliënt is er ® een indicatie voor een leerlingenvervoer.

 

De meest adequate oplossing is

-      fiets met of zonder begeleiding

-      openbaar vervoer met of zonder begeleiding

-      vervoer per (aangepaste) taxi

-      individueel taxi-vervoer

 

Een medische herbeoordeling

-      over  is zinvol (op uw verzoek).

-      is niet zinvol.

-      is periodiek (3-5 jaar) zinvol (op uw verzoek).

 

Toelichting van het advies

Eventuele sociale omstandigheden:

 

Reactie van de cliënt

De beperkingen en de conclusies zijn met de cliënt besproken. Betrokkene kan zich verenigen met het geformuleerde advies. De cliënt heeft toestemming gegeven de opdrachtgever van dit advies in kennis te stellen.

 

AGZ-arts

 

Indien u nog vragen heeft over dit advies kunt u contact opnemen met de afdeling Sociaal Medische Advisering, telefoon: 08800 31150.

Bijlage 2 Vergoedingen

Vergoeding fiets, zelfstandig voor 2011-2012

 

afstand (km)

geen drempelbedrag

bij drempelbedrag gebaseerd op 1 ster OV

bij drempelbedrag gebaseerd op 2 ster OV

t/m 1,0 km

36

36

36

1,1 t/m 2,0

72

72

72

2,1 t/m 3,0

108

108

108

3,1 t/m 4,0

144

144

144

4,1 t/m 5,0

180

180

180

5,1 t/m 6,0

216

216

216

6,1 t/m 7,0

252

252

252

7,1 t/m 8,0

288

281

288

8,1 tot 9,0

324

281

324

Vergoeding fiets met begeleiding voor 2011-2012

 

afstand, tot: (km)

geen drempelbedrag

bij drempelbedrag gebaseerd op 1 ster OV

bij drempelbedrag gebaseerd op 2 ster OV

t/m 1,0 km

108

108

108

1,1 t/m 2,0

216

216

216

2,1 t/m 3,0

324

281

324

3,1 t/m 4,0

432

281

432

4,1 t/m 5,0

540

281

461,50

5,1 t/m 6,0

648

367

461,50

6,1 t/m 7,0

756

475

461,50

7,1 t/m 8,0

864

583

461,50

8,1 tot 9,0

972

691

510,50

Vergoeding eigen vervoer voor 2011-2012

Voor dit berekende autokilometers voor het schooljaar wordt de vergoeding voor het eigen vervoer als volgt berekend:

€ 0,24 per km voor de eerste 5.000 km,

€ 0,18 per km voor de autokilometers van 5.001 tot 10.000 km,

€ 0,14 per km voor de autokilometers van 10.001 tot 20.000 km,€ 0,12 per km voor de autokilometers van 20.001 en verder.