Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Dirksland

Verordening Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee gemeente Dirksland 2011

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Dirksland
Officiële naam regelingVerordening Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee gemeente Dirksland 2011
CiteertitelVerordening Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee gemeente Dirksland 2011
Vastgesteld doorgemeenteraad
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

  1. Wet maatschappelijke ondersteuning, art. 11
  2. Wet maatschappelijke ondersteuning, art. 12

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

11-02-201101-01-201101-01-2015Nieuw

20-01-2011

Gemeenteblad 2011, 2

2011-I-13

Tekst van de regeling

De raad van de gemeente Dirksland;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 5 januari 2011;

gelet op de artikelen 11 en 12 van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo);

b e s l u i t :

vast te stellen de Verordening Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee gemeente Dirksland 2011.

Artikel 1 Begripsbepalingen

In deze verordening wordt verstaan onder;1. Wet: de Wet maatschappelijke ondersteuning;2. het college: het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dirksland;3. Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee: het orgaan, in het kader van cliënt- en burgerparticipatie zoals bedoeld in de Wet, ingesteld door de gemeenteraad gezamenlijk met de gemeenteraden van de gemeenten Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee;4. de overige begrippen die in deze Verordening worden gehanteerd, zijn ontleend aan de Wet of de Verordening Voorzieningen Maatschappelijke Ondersteuning gemeente Dirksland 2010, tenzij in de verordening uitdrukkelijk anders is bepaald. Inhoudelijk dient aan deze begrippen dezelfde betekenis en invulling te worden gegeven, als omschreven in artikel 1 van de Wet respectievelijk de Verordening Voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Dirksland 2010.

Artikel 2 Samenstelling

  • 1 De Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee bestaat uit ten hoogste dertien leden.

  • 2 De Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee is dusdanig van samenstelling dat in elk geval met betrokkenheid geadviseerd kan worden op alle negen prestatievelden van de wet. Tevens is in de samenstelling steeds rekening gehouden met een afvaardiging van tenminste twee personen namens alle kerken op Goeree-Overflakkee.

  • 3 De leden verrichten hun werkzaamheden in de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee zonder last, maar voeren waar wenselijk wel ruggespraak met de achterban.

Artikel 3 De voorzitter

  • 1 De Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee heeft een onafhankelijk voorzitter, welke door het college in gezamenlijkheid met de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee wordt benoemd, op voordracht van een speciaal in te stellen selectiecommissie.

  • 2 De selectiecommissie ten behoeve van de voordracht van een onafhankelijk voorzitter zal bestaan uit:a. drie leden van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee,b. één van de vier wethouders die deel uitmaken van de Portefeuillehouders Agenda Commissie Maatschappelijke Aangelegenheden (PAC MA),c. één ambtelijk medewerker van één van de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee.

  • 3 De voorzitter wordt benoemd voor een periode van vier jaar en kan ten hoogste één maal worden herbenoemd.

  • 4 Herbenoeming van de voorzitter vindt plaats op voordracht van een selectiecommissie zoals bedoeld in lid 1.

  • 5 De voorzitter bekleedt officieel niet het lidmaatschap van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee en heeft derhalve geen stemrecht.

Artikel 4 Benoeming en zittingsduur

  • 1 Het college verzoekt, in gezamenlijkheid met de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee, schriftelijk aan de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee, om een voordracht te doen voor kandidaten voor de volgende zittingsperiode van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee, in overeenstemming met het gestelde in artikel 2, lid 2.

  • 2 De voor te dragen kandidaten dienen in principe woonachtig te zijn op Goeree-Overflakkee. Wanneer hierdoor geen als geschikt aan te merken kandidaat voorgedragen kan worden, kan het college in gezamenlijkheid met de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee, naar aanleiding van een hiertoe ingediend gemotiveerd schriftelijk verzoek, incidenteel besluiten van dit principe af te wijken.

  • 3 Het lidmaatschap van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee is onverenigbaar met het lidmaatschap van de gemeenteraad dan wel het college van burgemeester en wethouders van één van de gemeenten op Goeree-Overflakkee.

  • 4 Naar aanleiding van de ontvangen voordrachten zoals bedoeld in lid 1, benoemt het college in gezamenlijkheid met de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee, de leden van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee voor een periode van vier jaar.

  • 5 Indien meer dan de helft van het aantal leden tegelijkertijd benoemd is, kan worden afgeweken van de zittingsperiode van vier jaar. In dat geval zal door het college, in gezamenlijkheid met de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee, een rooster van aftreden worden vastgesteld naar aanleiding van een hiertoe opgestelde voordracht van het dagelijks bestuur van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee.

  • 6 Zittende leden kunnen, na hernieuwde voordracht hiertoe door de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee, hoogstens één maal worden herbenoemd.

Artikel 5 Beëindiging van het lidmaatschap

  • 1 Het lidmaatschap van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee eindigt in elk geval door:- het aflopen van de zittingsperiode;- overlijden;- het nemen van ontslag.

  • 2 Het college kan, in gezamenlijkheid met de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee, op aanbeveling van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee het lidmaatschap vervallen verklaren, indien het betreffend lid niet naar behoren functioneert of drie achtereenvolgende vergaderingen zonder geldige reden verzuimd heeft.

Artikel 6 Organisatie

  • 1 De Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee benoemt uit zijn midden een secretaris, een penningmeester en een algemeen adjunct.

  • 2 De Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee stelt een huishoudelijk reglement op, waarin tenminste de volgende zaken zijn vastgelegd:- de taken en bevoegdheden welke bij mandaat worden opgedragen aan de voorzitter, de secretaris en de penningmeester;- de wijze waarop door de voorzitter, de secretaris en de penningmeester jaarlijks verantwoording wordt afgelegd over de uitvoering van de taken en bevoegdheden welke hen bij mandaat zijn opgedragen;- de instelling van een kascontrolecommissie welke jaarlijks de werkzaamheden van de penningmeester aan een controle onderwerpt en hieromtrent verslag uitbrengt aan de voltallige Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee;- een in te stellen aantal leden dat minimaal voor vergaderingen en besluiten aanwezig moet zijn;- de wijze waarop besluitvorming inzake interne aangelegenheden tot stand komt;- de wijze waarop besluitvorming inzake het uitbrengen van adviezen zoals bedoeld in artikel 7, lid 1 sub a. tot stand komt;- het minimaal aantal jaarlijks te houden vergaderingen;- de openbaarheid dan wel beslotenheid van vergaderingen;- de wijze waarop het huishoudelijk reglement gewijzigd kan worden.

Artikel 7 Taken

  • 1 De Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee heeft tenminste de volgende taken.a. Het verstrekken van schriftelijke adviezen – gevraagd en ongevraagd – aan de colleges van burgemeester en wethouders en/of gemeenteraden van de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee gezamenlijk of aan één der vier gemeenten individueel, over de hoofdlijnen van het te voeren gemeentelijk beleid, als bedoeld in artikel 1, lid 1, onder g van de Wet of daaraan gerelateerde beleidsterreinen, bezien vanuit de positie van vragers naar maatschappelijke ondersteuning, alsmede over de uitvoering hiervan en de uitgaven welke ermee gemoeid zijn.b. Het op een actieve wijze verzamelen van zoveel mogelijk relevante informatie omtrent maatschappelijke ondersteuning en de vragers naar maatschappelijke ondersteuning, om de onder a. genoemde adviesrol zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.c. Het bevorderen van overleg en samenwerking tussen organisaties, instellingen, groeperingen en personen die in of door de gemeente te maken krijgen of willen krijgen met maatschappelijke ondersteuning.d. Het actief informeren van vragers naar maatschappelijke ondersteuning over de mogelijkheden tot het verkrijgen van maatschappelijke ondersteuning.e. Het verlenen van medewerking aan evaluaties en klanttevredenheidsonderzoeken in relatie tot beleid en uitvoering van de Wet.

  • 2 Ter uitvoering van de onder 1. genoemde taken stelt de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee per kalenderjaar een activiteitenplan en een bijbehorende begroting op, binnen de door het college, in gezamenlijkheid met de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee, vastgestelde financiële kaders, en dient dit plan voor 1 november van het jaar voorafgaand aan het betreffende kalenderjaar in bij de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee.

  • 3 Ter verantwoording van de wijze waarop invulling is gegeven aan de onder 1. genoemde taken stelt de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee per kalenderjaar een jaarverslag en een jaarrekening op, welke voor 1 mei van het jaar volgend op het betreffende kalenderjaar wordt aangeboden aan de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee. Bij de jaarrekening wordt tevens de bevindingen van de kascontrolecommissie overgelegd.

  • 4 De Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee adviseert niet over klachten, bezwaarschriften en/of andere zaken die op individuele cliënten van één van de gemeenten op Goeree-Overflakkee betrekking hebben.

Artikel 8 Informatievoorziening en overleg

  • 1 Het college draagt, in gezamenlijkheid met de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee, zorg voor het tijdig en volledig aan de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee verstrekken van alle informatie, welke voor een goede taakvervulling noodzakelijk te achten is.

  • 2 De Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee nodigt tenminste één maal per half jaar de vier wethouders, welke deel uitmaken van de Portefeuillehouders Agenda Commissie Maatschappelijke Aangelegenheden, uit voor een overlegvergadering en stelt hen in de gelegenheid voor dit overleg onderwerpen op de agenda te laten plaatsen.

  • 3 Voorafgaand aan iedere vergadering van het de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee bespreekt het dagelijks bestuur de conceptagenda in een overleg met de vakwethouder en een ambtelijk deskundige van één van de vier gemeenten.

Artikel 9 Vergoedingen

  • 1 De Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee kan besluiten tot het instellen van presentiegeld voor het deelnemen aan de reguliere vergaderingen.

  • 2 De Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee kan besluiten om voor de voorzitter, de secretaris en de penningmeester een toe te kennen presentiegeld tot een hoger bedrag vast te stellen dan voor de overige leden.

  • 3 De besluiten als bedoeld in lid 1, en lid 2 van dit artikel dienen te worden opgenomen in het huishoudelijk reglement, zoals genoemd in artikel 6, lid 2.

Artikel 10 Faciliteiten

  • 1 Het college stelt, in gezamenlijkheid met de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee, jaarlijks een vastgesteld budget aan financiële middelen beschikbaar.

  • 2 Het budget mag jaarlijks, op grond van een ingediende begroting, vrijelijk door de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee worden ingezet voor inhoudelijke activiteiten, deskundigheidsbevordering en diverse organisatiekosten. Onkostenvergoedingen worden slechts op declaratiebasis verstrekt.

  • 3 Het college kan op verzoek van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee vergaderruimte beschikbaar stellen aan de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee.

Artikel 11 Onvoorziene omstandigheden

In situaties waarin deze verordening niet voorziet, neemt het college, in gezamenlijkheid met de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee, een bindend besluit. Alvorens een dergelijk besluit te nemen zal op overeenstemming gericht overleg plaatsvinden met de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee.

Artikel 12 Evaluatie

Deze verordening wordt in het vierde jaar van elke zittingsperiode geëvalueerd door de colleges van de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee en de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee. Indien de evaluatie daartoe aanleiding geeft, zal deze verordening worden aangepast.

Artikel 13 Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op 1 januari 2011.

Artikel 14 Citeertitel

Deze verordening wordt aangehaald als ‘Verordening Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee gemeente Dirksland 2011’.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Dirksland, gehouden op 20 januari 2011.

De griffier,                                                                                                                                                             De voorzitter,P.J. de Pagter.                                                                                                                                                    drs. S. Stoop. 

Toelichting 1

op de Verordening Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee gemeente Dirksland 2010

Artikel 1. BegripsbepalingenDit artikel definieert enige in de verordening gehanteerde begrippen, en verwijst voor het overige naar de begripsdefinities zoals die zijn geformuleerd in de Wet maatschappelijke ondersteuning zelf, of in de Verordening Voorzieningen Maatschappelijke Ondersteuning gemeente Dirksland.Dit artikel behoeft geen nadere toelichting.

Artikel 2. SamenstellingIn het eerste lid wordt de omvang bepaald van het maximum aantal leden dat in de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee zitting neemt. Gekozen is voor een maximum van dertien leden, zodat bij een volledige bezetting er in principe geen staking van stemmen kan plaatshebben.Het tweede lid ziet toe op diversiteit in de samenstelling van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee. Daar het in de praktijk vrijwel onmogelijk is om alle mogelijke doelgroepen van Wmo-beleid rechtstreeks vertegenwoordigd te laten zijn, is van deze aanvullende bepaling afgestapt. Daarvoor in de plaats is gekozen voor een omschrijving waarbij de deskundigheid en betrokkenheid gegarandeerd is op alle negen prestatievelden van de wet. Gezien de bijzondere positie van met name de protestantse kerken op Goeree-Overflakkee is het lidmaatschap van hun organisaties bij uitzondering specifiek benoemd.

Artikel 3. De voorzitterDe Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee kent een onafhankelijk voorzitter. De onafhankelijkheid wordt onderstreept door de bepaling in lid 5 dat de voorzitter officieel niet het lidmaatschap van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee bekleedt en derhalve geen stemrecht heeft. De reden voor de keuze is gelegen in het feit dat van de voorzitter meer wordt verwacht dan het leiden van de vergaderingen en het mede vormgeven van het dagelijks bestuur. Naast deze gebruikelijke taken wordt aan de voorzitter een makelaarsrol toebedacht tussen de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee en de gemeenten. Om deze intermediaire positie goed in te kunnen vullen, is een onafhankelijke positie noodzakelijk. Voor het selecteren en benoemen van een voorzitter is dan ook een aparte procedure ingericht, waarbij de gemeenten zowel bestuurlijk als ambtelijk inbreng hebben. Daarnaast zal de voorzitter geen rechtstreekse binding hebben met één van de doelgroepen van het Wmo-beleid, en evenmin binding met één der gemeentebesturen. 

Artikel 4. Benoeming en zittingsduurBenoeming van de leden van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee vindt plaats door de colleges van de vier gemeenten, op voordracht van de zittende Wmo-adviesraad (voor de eerste zittingsperiode vindt de voordracht plaats door de informeel opererende Wmo-adviesraad in oprichting). De wijze van voordracht wordt geregeld in lid 1, de benoeming wordt geregeld in lid 4. In lid 2, wordt bepaald dat de te benoemen leden bij voorkeur woonachtig zijn in het werkingsgebied van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee. Omdat naast deskundigheid in belangenbehartiging ook betrokkenheid bij de lokale en regionale situatie van groot belang geacht wordt, is gekozen dit als voorwaarde te stellen. Als in enkele gevallen niet aan deze voorwaarde voldaan kan worden, kunnen de colleges in overweging nemen alsnog leden van buiten het eiland toe te laten.Lid 3, bepaalt dat het lidmaatschap van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee, evenals het voorzitterschap onverenigbaar is met het bekleden van een functie in het gemeentebestuur van één van de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee.Het vijfde lid biedt de mogelijkheid tot het istellen van een rooster van aftreden. Hiermee kan worden voorkomen dat alle leden of een groot deel van de leden van de Wmo-adviesraad tegelijkertijd aftreedt en niet meer herkiesbaar is. In een dergelijk geval zou een volledige of bijna volledige vernieuwing van de samenstelling kunnen leiden tot het wegvallen van teveel aan kennis en ervaring, hetgeen als onwenselijk is aan te merken.Het zesde lid bepaalt dat leden na hun benoeming ten hoogste eenmaal herbenoemd kunnen worden. Hiermee wordt een zekere doorstroming in de bezetting van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee bewerkstelligd, met als oogmerk het met enige regelmaat inbrengen van nieuwe inzichten. Dezelfde bepaling is overigens opgenomen in artikel 3, met betrekking tot het voorzitterschap.

Artikel 5. Beëindiging van het lidmaatschapDe situaties waarin het lidmaatschap van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee, al dan niet tussentijds, in elk geval vervalt, zijn vastgelegd in het eerste lid.Om er voor te zorgen dat het lidmaatschap niet als een te vrijblijvende opdracht wordt beschouwd, is bepaald dat de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee zelf de beëindiging van het lidmaatschap van een lid of plaatsvervanger kan aanvragen bij de colleges van de vier gemeenten, wanneer de betreffende persoon niet naar behoren functioneert of drie achtereenvolgende vergaderingen zonder geldige reden verzuimd heeft deze te bezoeken. Op deze wijze heeft de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee zelf een instrument in handen om van alle leden een minimale inspanningsverplichting af te dwingen.

Artikel 6. OrganisatieGezien de omvang van het takenpakket en het belang dat aan een goed functioneren van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee wordt gehecht, is het van belang dat er een dagelijks bestuur wordt benoemd. Dit wordt geregeld in het eerste lid. Vervolgens wordt in lid 2, de opdracht gegeven om in een huishoudelijk reglement tenminste een aantal zaken vast te leggen, zodat er transparantie ontstaat in de werkwijze van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee. Deze zaken omvatten in elk geval de verdeling van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden, de wijze van besluitvorming en enige andere organisatorische bepalingen.

Artikel 7. TakenTot de taken van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee worden in elk geval gerekend de advisering aan gemeenten, zowel gevraagd als ongevraagd, informatieverzameling over alles wat met de Wmo verband houdt, het bevorderen van overleg en samenwerking, het verstrekken van informatie aan de doelgroepen van de Wmo en het meewerken aan gemeentelijke evaluaties en klanttevredenheidsonderzoeken. Naar eigen inzicht kan de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee ook andere taken op zich nemen, mits deze in verband staan met de doelstellingen van de Wmo.De wijze waarop de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee zijn taken denkt te gaan uitvoeren dient jaarlijks te worden vastgelegd in een beleids- of activiteitenplan met bijbehorende begroting. Deze begroting dient te passen in binnen de financiële kaders die door de vier gemeenten zijn aangebracht, tenzij bepaalde activiteiten met financiële middelen van derden zullen worden uitgevoerd. Het plan en de begroting dienen voorafgaand aan het betreffende jaar aan de vier gemeenten ter instemming te worden aangeboden, en na afloop van het kalenderjaar ook te worden verantwoord aan de vier gemeenten. Het vierde lid, van dit artikel bepaalt expliciet dat de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee zich niet zal bezighouden met klachten, bezwaarschriften en/of andere vormen van behartiging van individuele belangen van cliënten van één van de vier gemeenten.

Artikel 8. Informatievoorziening en overlegOm een goed functioneren van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee te bewerkstellingen en een harmonieuze samenwerking met de vier gemeenten tot stand te brengen, is het van groot belang dat de vier gemeenten actief, tijdig en volledig alle informatie verstrekken die redelijkerwijs noodzakelijk te achten is. Daarnaast dient tenminste één maal per half jaar een overlegvergadering plaats te vinden tussen de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee en de vier gemeenten, om zodoende in een rechtstreeks contact de lopende zaken met elkaar te bespreken.Ter voorbereiding op de advisering door de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee voert het dagelijks bestuur voorafgaand aan elke vergadering een agendaoverleg met de wethouder en ambtelijk deskundige van de coördinerende gemeente, in dit geval Dirksland. Tijdens dit agendaoverleg wordt de conceptagenda van de vergadering besproken. Dit overleg wordt tevens benut voor wederzijds actieve uitwisseling van informatie.

Artikel 9. VergoedingenHet wordt aan de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee zelf overgelaten of er voor het deelnemen aan de vergaderingen een presentiegeld beschikbaar gesteld wordt (lid 1). De colleges van de vier gemeenten willen hieromtrent geen dwingend standpunt innemen, vanuit de gedachte dat de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee zelf, door middel van het activiteitenplan en de begroting, de besteding van het beschikbare budget mag regisseren. Daarom wordt in dit artikel volstaan met het expliciet benoemen van de mogelijkheid voor de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee om een presentiegeld in te stellen. Aangezien de leden van het dagelijks bestuur naar verwachting meer werk zullen hebben aan hun lidmaatschap wordt ook de mogelijkheid gecreëerd om voor hen een hoger presentiegeld vast te stellen dan voor de overige leden (lid 2). Voor het presentiegeld wordt geen apart budget beschikbaar gesteld. De uitgaven komen dus ten laste van de reguliere begroting van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee. De hoogte van het te verstrekken presentiegeld, en de frequentie van het aantal vergaderingen waarvoor presentiegeld verkregen kan worden, hebben daarmee dus rechtstreeks invloed op het voor activiteiten beschikbare budget.

Artikel 10. FaciliteitenDe faciliteiten die jaarlijks door de vier gemeenten aan de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee beschikbaar worden gesteld zijn tweeledig van aard. In eerste instantie wordt op verzoek van de Wmo-adviesraad Goeree-Overflakkee vergaderruimte beschikbaar gesteld in de gemeentehuizen. Daarnaast wordt jaarlijks een vastgesteld budget beschikbaar gesteld, waarbij elke gemeente 25% van het totaalbedrag voor zijn rekening neemt.

Artikel 11. Onvoorziene omstandighedenDit artikel behoeft geen nadere toelichting.

Artikel 12. EvaluatieDit artikel behoeft geen nadere toelichting.

Artikel 13. InwerkingtredingDit artikel behoeft geen nadere toelichting.

Artikel 14. CiteertitelDit artikel behoeft geen nadere toelichting.