Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Menterwolde

Beleidsregels subsidie sport gemeente Menterwolde

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Menterwolde
Officiële naam regelingBeleidsregels subsidie sport gemeente Menterwolde
Citeertitelbeleidsregels sport gemeente Menterwolde
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Algemene subsidieverordening Welzijn gemeente Menterwolde

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-02-2011nieuwe beleidsregels

10-02-2009

Tussenklappen, 9 februari 2011

beleidsregels subsidie sport

Tekst van de regeling

Het college van de gemeente Menterwolde;

gelet op titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

gelet op de ”Algemene subsidieverordening Welzijn gemeente Menterwolde”;

overwegende dat het noodzakelijk is om nadere regels vast te stellen ten behoeve van de beoordeling van de subsidieaanvragen op het gebied van sport;

medeoverwegende dat het van belang is dat er zoveel mogelijk verschillende takken van sport aanwezig zijn binnen de gemeente. 

B E S L U I T :

vast te stellen:

BELEIDSREGELS SUBSIDIE SPORT GEMEENTE MENTERWOLDE

Deze beleidsregels hebben betrekking op de ”Algemene subsidieverordening Welzijn gemeente Menterwolde”. Voor zover er hier geen nadere regels betreffende de subsidies zijn opgenomen, is de Algemene Subsidieverordening Welzijn gemeente Menterwolde van toepassing. 

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Artikel 1

a. de verordening : Algemene subsidieverordening Welzijn gemeente Menterwoldeb. sportvereniging : een instelling, gevestigd in de gemeente Menterwolde die zich in amateurverband bezighoudt met de sport en die is aangesloten bij een erkende sportbond, die op haar beurt is aangesloten bij het NOC*NSF.Recreatieve sportverenigingen, niet aangesloten bij een erkende sportbond, die niet voldoen aan artikel 1, lid a van de verordening, en binnen de sportvereniging een wedstrijdgroep oprichten, aangesloten bij een erkende sportbond en voldoet aan het gestelde in het vorige artikel, kunnen alleen voor subsidie in aanmerking komen voor de betreffende wedstrijdgroep c.q. leden.b. instelling : elke organisatie of groepering van personen die zonder winstoogmerk werkzaam is in aanwijsbaar belang van de sport in de gemeente Menterwolde;c. jeugdsubsidie : stimulering van sportdeelname van jeugd tot 18 jaar;d. accommodatiesubsidie: subsidie ter gebruik van niet-gemeentelijke sportaccommodaties;Overige begripsomschrijvingen staan vermeld in de ”Algemene subsidieverordening Welzijn gemeente Menterwolde”. 

Hoofdstuk 2 Jeugdsubsidie

Artikel 2

Om voor jeugdsubsidie in aanmerking te komen moet voor 1 juni van het jaar waarop de aanvraag betrekking heeft, schriftelijk bij burgemeester en wethouders een aanvraag worden ingediend waarbij de volgende bescheiden dienen te worden ingediend:a. een lijst van jeugdleden die de leeftijd van 18 jaar op 1 januari van het jaar waarvoor subsidie wordt aangevraagd, nog niet hebben bereikt;b. een opgave van de bestuurssamenstelling;c. de exploitatierekening over het afgelopen (verenigings)jaar en de balans op de laatste dag van het jaar;d. de exploitatiebegroting voor het jaar, waarvoor subsidie wordt aangevraagd, vergezeld van een beknopte en duidelijke toelichting, met onder meer vermelding van de activiteiten. 

Artikel 3
  • 1 De grondslag van de vast te stellen jeugdsubsidie bedraagt het aantal leden van de verenigingen die de leeftijd van 18 jaar op 1 januari van het jaar waarvoor de subsidie wordt aangevraagd nog niet hebben bereikt.

  • 2 De subsidie wordt berekend door de grondslag te vermenigvuldigen met een bedrag van € 11,90 per jaar.

Hoofdstuk 3 Accommodatiesubsidie

Artikel 4
  • 1 Om voor accommodatiesubsidie voor het gebruik van de niet gemeentelijke sportaccommodatie bij Van der Valk, burg. Omtaweg 2-4 te Zuidbroek in aanmerking te komen, moet binnen een maand na afloop van het betreffende kwartaal waarop de aanvraag betrekking heeft, schriftelijk bij burgemeester en wethouders een aanvraag worden ingediend onder overlegging van een begroting.

  • 2 Recht op accommodatiesubsidie hebben de verenigingen Z.C.M.’86., de Pinguin, S.V.O., Drop Shot ’74 en Zuvoc.

  • 3 Voor andere gemeentelijke verenigingen geldt dat men alleen voor accommodatiesubsidie in aanmerking kan komen indien er geen gemeentelijke accommodatie beschikbaar is.

Artikel 5 Nieuw Artikel
  • 1 De accommodatiesubsidie voor sportzalen bedraagt maximaal het verschil tussen het te betalen huurbedrag en de huur van een vergelijkbare gedeelte van de gemeentelijke sportzaal.

  • 2 De accommodatiesubsidie voor zwembaden bedraagt maximaal het verschil tussen het te betalen huurbedrag en het door het college van burgemeester en wethouders jaarlijks te bepalen normbedrag.

Hoofdstuk 4 Onroerende zaakbelasting

Artikel 6

Het gebruikersdeel onroerende zaakbelastingen (OZB) dat wordt geheven over gemeentelijke sporthallen, sportterreinen, tenniscomplexen en zwembaden, voorzover deze zaken voor het publiek toegankelijk zijn, en voorzover de gemeente van die zaken het genot krachtens eigendom, bezit of beperkt recht heeft, wordt via subsidie verrekend. Het bedrag ter grootte van de aanslag OZB wordt gelijktijdig met de jeugdsubsidie uitbetaald.

Hoofdstuk 5 Jubilea/kampioenschappen

Artikel 7

Het college van burgemeester en wethouders kan op verzoek een bijdrage verstrekken wegens jubilea van een sportvereniging of instelling.a. Voor iedere lustrumviering een bedrag van € 50,- beschikbaar stellen, m.u.v. van 25-jaarvieringen;b. Overige jubilea:· 25 jarig bestaan: € 75,00· 50 jarig bestaan: € 75,00· 75 jarig bestaan: € 100,00· 100 jarig bestaan: € 125,00· 125 jarig bestaan: € 125,00· 150 jarig bestaan: € 125,00 c. Kampioenschappen:Het college van burgemeester en wethouders kan een bijdrage verstrekken voor deelname aan kampioenschappen van sportverenigingen of instellingen.1 Bij kampioenschappen van standaardteams van sportverenigingen wordt een bedrag van € 75,- beschikbaar gesteld of een cadeau ter waarde van maximaal € 75,- ;2. Voor een door een Menterwolmer behaald Nederlands kampioenschap wordt een bedrag beschikbaar gesteld ter waarde van € 75,- of een cadeau ter waarde van maximaal € 75,-. Tevens wordt/worden deze persoon/personen of teams door het college van B&W uitgenodigd voor een informele bijeenkomst. 

Artikel 8

Deze beleidsregels treden in werking met ingang van de dag na publicatie.

Artikel 9

Deze beleidsregels worden aangehaald als “Beleidsregels subsidie sport gemeente Menterwolde”.

Ondertekening

Burgemeester en wethouders van Menterwolde,

 

E.A. van Zuijlen K. Nieland,burgemeester secretaris