Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Menterwolde

Beleidsregels subsidie cultuur gemeente Menterwolde

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Menterwolde
Officiële naam regelingBeleidsregels subsidie cultuur gemeente Menterwolde
CiteertitelBeleidsregels subsidie cultuur gemeente Menterwolde
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Algemene subsidieverordening welzijn gemeente Menterwolde

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

10-02-2011nieuwe beleidsregels

10-02-2009

Tussenklappen, 9 februari 2011

beleidsregels subsidie cultuur

Tekst van de regeling

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde;

gelet op titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

gelet op de Algemene subsidieverordening gemeente Menterwolde;

overwegende dat het noodzakelijk is om nadere regels vast te stellen ten behoeve van de beoordeling van de subsidieaanvragen op het gebied van cultuur

B E S L U I T :

vast te stellen:

Beleidsregels subsidie cultuur gemeente Menterwolde

Deze beleidsregels hebben betrekking op de Algemene subsidieverordening Welzijn gemeente Menterwolde, Hoofdstuk 2. Voor zover er hier geen nadere regels betreffende de subsidiëring zijn opgenomen, is de algemene subsidieverordening Welzijn van toepassing.

 

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Artikel 1

a. de verordening : Algemene subsidieverordening Welzijn gemeente Menterwoldeb. exploitatiesubsidie : subsidie die tot doel heeft bij te dragen in de exploitatielasten van een culturele organisatie of een onderdeel van haar activiteiten;c. organisatie voor amateuristische kunstbeoefening : een instelling, gevestigd in de gemeente Menterwolde die zich in amateurverband bezighoudt met amateuristische kunstbeoefening;d. overige begripsomschrijvingen : staan vermeld in de verordening. 

Hoofdstuk 2 Subsidiegerechtigden

Artikel 2

Deze regels hebben betrekking op subsidieaanvragen van:a. E.H.B.O.-verenigingenb. Muziekkorpsen c. Organisatie voor amateuristische kunstbeoefening 

Artikel 3

De in artikel 2 genoemde aanvragen dienen in aanvulling op het geregelde in artikel 2.1 van de verordening vergezeld te gaan, tenzij anders wordt bepaald, van:a. een ledenlijst van 31 december van het jaar voorafgaande aan dat, waarop de aanvraag betrekking heeft;b. een opgave van de bestuurssamenstelling;c. de exploitatierekening over het afgelopen (verenigings)jaar en de balans op de laatste dag van het jaar;d. de exploitatiebegroting voor het jaar, waarvoor subsidie wordt aangevraagd, vergezeld van een beknopte en duidelijke toelichting, met onder meer vermelding van de activiteiten.Alle documenten moeten voor 1 juni worden ingeleverd. 

Hoofdstuk 3 Hoogte van de subsidie

Artikel 4

De subsidie voor Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO-verenigingen) wordt als volgt vastgesteld:a. een bijdrage per actief lid van € 2,25 per jaar. Dit betreffen leden die jaarlijks hun diploma verlengen;b. een basisbedrag ad € 41,00 1 t/m 50 leden;een basisbedrag ad € 61,25 51 t/m 100 leden;een basisbedrag ad € 81,65 101 leden en meer. 

Artikel 5

De subsidie voor Muziekkorpsen wordt als volgt berekend:a. een subsidie per lid meewerkend aan een muziekafdeling ad € 16,20;b. een subsidie per muziekafdeling, drumband e.d., ad € 281,25;c. een subsidie voor majorettekorpsen ad € 101,10;d. bijdrage in de huisvestingskosten; maximaal € 646,85;e. naar het oordeel van het college te accepteren kostenposten per "muziekinstelling" te beoordelen. 

Artikel 6

De subsidie voor de organisatie van amateuristische kunstbeoefening bedraagt jaarlijks:a. een bijdrage per actief lid van € 2,25 per jaar. Dit betreffen de toneel- en zangverenigingen;b. een basisbedrag ad € 41,00 1 t/m 50 leden;een basisbedrag ad € 61,25 51 t/m 100 leden;een basisbedrag ad € 81,65 101 leden en meer;c. voor een openbaar optreden binnen de gemeente ontvangt de vereniging € 41,00 met een maximum van twee optredens per jaar.Voorwaarde voor optredens is dat dit openbaar moet zijn en niet plaatsvindt in aansluiting op of tijdens politieke of religieuze bijeenkomsten. 

Hoofdstuk 4 Slotbepalingen

Artikel 7

Deze beleidsregels treden in werking met ingang van de dag na publicatie.

Artikel 8

Deze beleidsregels worden aangehaald als “Beleidsregels subsidie cultuur gemeente Menterwolde”.

Ondertekening

De voorzitter, De secretaris,

 

E.A. van Zuijlen K. Nieland