Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Rijnwoude

 Gewijzigde Mandaat- en Volmachtregeling Rijnwoude 2010

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Rijnwoude
Officiële naam regeling Gewijzigde Mandaat- en Volmachtregeling Rijnwoude 2010
Citeertitel“Mandaat- en volmachtregeling Rijnwoude 2010”
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerppersoneel en organisatie
Eigen onderwerpMandaat en volmacht

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

  1. Algemene wet bestuursrecht, art. 10:1 t/m 10:12
  2. Gemeentewet, art. 160
Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

09-12-201001-03-201021-07-2011Nieuwe Regeling

30-11-2010

Rijnwoude Koerier, 08-12-2010

Onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

  GEWIJZIGDE MANDAAT- EN VOLMACHTREGELING RIJNWOUDE 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Rijnwoude en de burgemeester van Rijnwoude, ieder voor zover het hun respectievelijk haar bevoegdheden betreft;

 

overwegende dat het wenselijk is vanuit efficiëntiedoeleinden om de bevoegdheden, zoals aangegeven op de bij deze regeling behorende en als zodanig gewaarmerkte bijlage, te mandateren aan de hierin genoemde functionarissen/personen dan wel de hierin genoemde personen hiertoe te machtigen met inachtneming van de navolgende bepalingen en voorwaarden:

 

gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Gemeentewet, het Organisatiebesluit, de Vervangingsregeling, het Burgerlijk Wetboek en de Budgethoudersregeling 2010;

 

Besluit(en): vast te stellen de navolgende Mandaat- en volmachtregeling:

GEWIJZIGDE MANDAAT- EN VOLMACHTREGELING RIJNWOUDE 2010

Het college van burgemeester en wethouders van Rijnwoude en de burgemeester van Rijnwoude,

ieder voor zover het hun respectievelijk haar bevoegdheden betreft;

overwegende dat het wenselijk is vanuit efficiëntiedoeleinden om de bevoegdheden, zoals aangegeven op

de bij deze regeling behorende en als zodanig gewaarmerkte bijlage, te mandateren aan de hierin

genoemde functionarissen/personen dan wel de hierin genoemde personen hiertoe te machtigen met

inachtneming van de navolgende bepalingen en voorwaarden:

gelet op de Algemene wet bestuursrecht, de Gemeentewet, het Organisatiebesluit, de Vervangingsregeling,

het Burgerlijk Wetboek en de Budgethoudersregeling 2010;

Besluit(en): vast te stellen de navolgende Mandaat- en volmachtregeling:

Artikel 1 Begripsbepalingen

In het kader van deze regeling wordt verstaan onder:

a: het college: het college van burgemeester en wethouders van Rijnwoude;

b: de burgemeester: de burgemeester van Rijnwoude;

c: de portefeuillehouder: de burgemeester of de wethouder van Rijnwoude, die een bevoegdheid in zijn of haar portefeuille heeft;

d: de secretaris: de directeur/secretaris van de gemeente Rijnwoude;

e: het afdelingshoofd: het hoofd van één van de afdelingen van de gemeente Rijnwoude;

f: mandaat: mandaat, zoals bedoeld in artikel 10.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

g: ondermandaat: ondermandaat door een gemandateerde, zoals bedoeld in artikel 10:9 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 4 van deze regeling;

h: gemandateerde: de burgemeester, dan wel de wethouder, dan wel directeur/secretaris, dan wel het afdelingshoofd, dan wel de functionaris, die een bevoegdheid gemandateerd heeft gekregen, alsook zijn/haar officiële plaatsvervanger(s) conform de Vervangingsregeling;

i: mandaatgever: het bestuursorgaan, dat het mandaat heeft verleend;

j: gevolmachtigde: de persoon, zoals bedoeld in artikel 10:12 van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 171 van de Gemeentewet en artikel 60 van Boek 3 van het Burgerlijk Wetboek.

Artikel 2 Mandaat-/volmachtbepaling

  • 1. De gemandateerde/gevolmachtigde is bevoegd om namens het college dan wel de burgemeester de beslissingen te nemen of de handelingen te verrichten, die zijn vermeld op de bij deze regeling behorende en als zodanig gewaarmerkte bijlage, met inachtneming van de bepalingen van deze regeling en de op de deze bijlage opgenomen beperkingen en/of voorwaarden.

  • 2. Als gemandateerde/gevolmachtigde treedt/treden als eerste(n) op degene(n), die onder nummer 1 of 1A en vet gedrukt op de op de onder lid 1 van dit artikel genoemde bijlage bij de desbetreffende bevoegdheid staat/staan vermeldt en bij diens afwezigheid zijn of haar officiële plaatsvervanger volgens de Vervangingsregeling. Pas als met toepassing van lid 3 van dit artikel de daar genoemde betreffende functionaris een bevoegdheid aan zich heeft getrokken, treedt deze in eerste instantie op als gemandateerde, tenzij bij de betreffende gemandateerde bevoegdheid anders is vermeld.

  • 3. De directeur/secretaris en het afdelingshoofd kunnen om hen moverende redenen aan de aan hen ondergeschikte gemandateerden voorwaarden stellen, aanwijzingen geven bij de uitoefening van de aan deze functionarissen gemandateerde bevoegdheden, dan wel de gemandateerde bevoegdheden aan zich trekken.

  • 4. Een krachtens mandaat genomen besluit of een krachtens volmacht verrichte handeling vermeldt namens welk bestuursorgaan het besluit is genomen of deze handeling is verricht.

  • 5. De bevoegdheid om op grond van deze regelingen beslissingen te nemen houdt in de bevoegdheid van de gemandateerde tot ondertekening namens de mandaatgever/volmachtgever.

  • 6. Krachtens deze regelingen genomen besluiten/uitgevoerde handelingen, die betrekking hebben op uitgaande stukken, worden als volgt ondertekend:“het college van burgemeester en wethouders” of indien van toepassing De burgemeester, namens deze(n),” gevolgd door de functieaanduiding van de gemandateerde/gevolmachtigde en zijn of haar handtekening (en naam).

  • 7. Van besluiten door een gemandateerde genomen dient minimaal één ondertekend of geparafeerd exemplaar beschikbaar te worden gesteld voor het archief.

  • 8. De gemandateerde is verplicht om een mandaatbesluit te voorzien van een voorblad, volgens het daarvoor vastgestelde model – sjabloon, indien:

    • -

      er sprake is van afwijking van het ter zake vastgestelde beleid of bestendigde bestuurspraktijk;

    • -

      indien er financiële gevolgen aan het besluit verbonden zijn;

  • 9. Het voorafgaande laat onverlet dat de mandaatgever/volmachtgever bevoegd blijft de betreffende bevoegdheid uit te oefenen.

Artikel 3 Begrenzing

Van deze regeling zijn de volgende bevoegdheden uitgezonderd:

  • a.

    de beslissing op bezwaarschriften, tenzij bij de betreffende bevoegdheid anders is vermeld;

  • b.

    het vaststellen, wijzigen of intrekken van beleidsregels;

  • c.

    het vaststellen, wijzigen of intrekken van algemeen verbindende voorschriften, welke aan het college zijn opgedragen;

  • d.

    de aanwijzing van de afdelingshoofden als budgethouder voor besluiten, overeenkomsten of handelingen boven een bedrag van € 100.000, - exclusief BTW per besluit, overeenkomst of handeling.

Artikel 4 Ondermandaat

  • 1. De gemandateerde mag de bevoegdheden, die hij/zij krachtens deze regeling kan uitoefenen, met inachtneming van deze regeling tussentijds opdragen aan een onder zijn/haar verantwoordelijkheid werkzame medewerker. Ook kan een afdelingshoofd de aan hem/haar gemandateerde bevoegdheden mandateren aan een ander afdelingshoofd, dat met dit ondermandaat dient in te stemmen. De ondermandaatgever blijft bevoegd de ondergemandateerde bevoegdheden uit te oefenen. Er vindt geen ondermandaat plaats van een niet leidinggevende medewerker aan een andere niet leidinggevende medewerker.

  • 2.Ondermandaat door een afdelingshoofd in de vorm van een deelbudgethouderschap aan een onder diens verantwoordelijkheid vallende medewerker is begrenst bij een bedrag van € 45.000,- exclusief BTW per besluit, handeling of overeenkomst.

  • 3. Bij het ondermandaatbesluit, dat schriftelijk dient te geschieden, wordt deze regeling en de Algemene wet bestuursrecht in acht genomen. Aan het ondermandaat kunnen nadere voorwaarden worden gesteld.

  • 4. Degene die het ondermandaat heeft gekregen is behalve aan de bepalingen van deze regeling en de Algemene wet bestuursrecht ook aan de nadere voorwaarden gebonden.

  • 5. Een ondermandaatbesluit wordt bekendgemaakt op de in de gemeente gebruikelijke wijze.

Artikel 5 Randvoorwaarden

  • 1. De gemandateerde/gevolmachtigde ziet erop toe dat bij de uitoefening van de bevoegdheden door of namens hem/haar naast de toepasselijke wettelijke regelingen, de geldende interne regelingen en het ter zake vastgestelde beleid of de ter zake bestendige bestuurspraktijk in acht wordt genomen.

  • 2. De gemandateerde/gevolmachtigde pleegt in ieder geval overleg met de verantwoordelijke portefeuille houder(s):

    • -

      indien wordt afgeweken van de ter zake bestendige bestuurspraktijk of het ter zake vastgestelde beleid;

    • -

      bij afdelingoverstijgende bevoegdheden;

    • -

      bij financiële gevolgen, waarin de begroting niet voorziet.

    Indien de portefeuillehouder dit wenst, wordt de beslissing geagendeerd voor het college of overgelaten aan de burgemeester.

  • 3. De gemandateerde/gevolmachtigde, die een gemandateerde bevoegdheid uitoefent, houdt een registratie bij van de in mandaat genomen beslissingen en doet hiervan aan het einde van ieder kalenderkwartaal op verzoek van het college of de burgemeester door tussenkomst van het afdelingshoofd of de directeur/secretaris verslag aan het College of aan de burgemeester, als deze de mandaatgever/ volmachtgever is.

Artikel 6 Slot- en overgangsbepaling

  • 1. In onvoorziene, spoedeisende gevallen, waarin onverwijld handelen geboden is, is de gemandateerde/gevolmachtigde verplicht te handelen in de geest van deze regeling.

  • 2. Alle op de datum van inwerkingtreding van deze mandaat- en volmachtregeling van kracht zijnde (onder-)mandaatbesluiten en machtigingen worden met ingang van deze datum ingetrokken. Niet ingetrokken worden: het mandaatbesluit ontheffingen exceptionele transporten aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de regelingen inzake vertegenwoordiging van het college of de gemeente in of buiten rechte, alsook de specifieke op uitvoering van projecten gerichte mandaatbesluiten of op basis van de “Budgethoudersregeling 2010” gebaseerde mandaatbesluiten.

  • 3. Zowel op de afdeling Concernzaken, alsook op de afzonderlijke afdelingen rust een inspanningsverplichting om deze Mandaat- en volmachtregeling tijdig te actualiseren. Deze Mandaat- en volmachtregeling wordt periodiek geactualiseerd.

  • 4. 4.Deze regeling kan worden aangehaald als “Mandaat- en volmachtregeling Rijnwoude 2010” en treedt in werking op de dag van de bekendmaking ervan en werkt terug tot en met 1 maart 2010. Op dezelfde dag wordt het “de Mandaat- en volmachtregeling Rijnwoude 2008” ingetrokken, maar de laatstgenoemde intrekking heeft geen nadelige gevolgen voor de geldigheid van de op dat moment reeds in mandaat genomen besluiten.

Ondertekening

Rijnwoude, 30 november 2010.

 

het College van burgemeester en wethouders,

de secretaris, de burgemeester,

 

 

 

De burgemeester,

 

Bijlage bij de Gewijzigde Mandaat- en volmachtregeling Rijnwoude 2010 ALLE AFDELINGEN

Nr.Omschrijving bevoegdheid:Gebaseerd op:Wettelijk toegekend: Mandaat aan:overeengekomen beperkingen/voorwaarden:
1Behandeling klachten in de zin van hoofdstuk 9 Algemene wet bestuursrecht Hfdst 9 Awb College B&W1A)afdelingshoofden1B**) directeur/secretaris 2)plaatsvervangers- Klacht dient betrekking te hebben op een “gedraging” niet een bestuurder betreffend ** directeur/secretaris behandelt klachten    over afdelingshoofden
2Uitvoering Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp)Wbp + diverse AMvB’sCollege  B&W1)afdelingshoofden 2)plaatsvervangers 3) directeur/secretarisUitzondering: aanwijzing privacyfunctionaris voor  de gehele gemeente o.g.v. art. 62 – 64 Wbp
3Opvragen van nadere informatie t.b.v. verzoek/aanvraag  art. 4:5 Awb + diverse wettenCollege B&W/Burge- meester1) medewerkers 2) afdelingshoofden 3)plaatsvervangers   
4Brieven, die een zuiver informatief karakter hebben, incl. brieven over afdoeningstermijn, inspraak, aanvragen en genomen besluitenAwb/ WOB/ Inspraak- verordening + diverse wettenCollege B&W/Burge- meester  1) medewerkers 2) afdelingshoofden 3)plaatsvervangers  bij besluiten tot weigering: medewerkers niet bevoegd, maar de afdelingshoofden  
5Aanvragen vergunningen namens de gemeenteart. 160 Gemeentewet/ Awb/APV/ Bouwverordening/ WaboCollege  B&W1)afdelingshoofden 2)plaatsvervangers 3)directeur/secretaris 
6Vaststellen model-aanvraag- formulier/-meldingsformulierart 4:4 Awb + diverse wettenCollege B&W/Bur-gemeester1)afdelingshoofden 2)plaatsvervangers 3)directeur/secretaris 
7Aanwijzen toezichthouders  Art. 5:11 Awb+ Art. 5.10, lid  3 Wabo/Bor Diverse wettenCollege B&W/Bur- gemeester1) afdelingshoofden 2)plaatsvervangers 3) directeur/secretarisToezichthouder mag op grond van art 7.4 van de Bor geen vergunningverlener zijn
8  Indienen bezwaarschrift en  indienen verweerschrift en stukken bij voorlopige voorziening/bezwaarArtikelen 7.1/7.4/ 8:42/ 8:43/8.83  Awb   + diverse wettenCollege B&W/Burge- meester1) afdelingshoofden 2)plaatsvervangers 3)directeur/secretaris Met indienen bezwaarschrift namens gemeente dient portefeuillehouder akkoord te zijn
9Machtigen van personen om de gemeente te vertegenwoordigen bij (rechts) zittingen bij bezwaar,  Rechtbank, Raad van State, Gedeputeerde Staten, Centrale Raad van Beroep en College van beroep voor het bedrijfsleven (CBB)Art. 8:23/8:24 Awb Art. 36/39 Wet op de Raad van State/Art. 17 Beroeps wet/Art. 171 GemeentewetCollege B&W/ Burge-meester1) afdelingshoofden 2)plaatsvervangers 3) directeur/secretarisGaat om machtiging om bestuursorgaan te vertegenwoordigen bij zittingen n.a.v. een bezwaarschrift, een verzoek om voorlopige voorziening en/of een (hoger) beroep
10Besluiten over verlengen  (verdagen) beslistermijn en opschorten beslistermijn en mededeling nieuwe termijnArt. 4:13 en 4:15 Awb Art. 3.9 en 3.12,  lid 8 Wabo Diverse wetten College B&W/ Burge- meester1) afdelingshoofden 2)plaatsvervangers 3) directeur/secretarisReguliere beslistermijn Wabo is 8 weken met verdagingmogelijkheid met 6 weken

11Besluiten over aangaan/ sluiten van overeenkomsten namens de gemeente en het vestigen van zakelijke rechten op gemeente-eigendommen  Art. 160, lid 1 onder e Gemeentewet + diverse wetgevingCollege  B&W  1a) afdelingshoofden1b) directeur/secretaris* 2) plaatsvervangers   *deze is bevoegd bij tijdelijke inhuur afdelingshoofdenIndien er voor de overeenkomst  budget nodig is, geldt het bepaalde bij de budgethoudersregeling dat de overeenkomst schriftelijk (of per e-mail bij koop)  wordt aangegaan, m.u.v. bedragen < € 1000, - excl. BTW;  Met overeenkomsten tot verhuur/verkoop/ingebruikgeving dient portefeuillehouder akkoord te zijn; ingebruikgeving gemeentegrond/restgroen dient te voldoen aan door raad/college vastgestelde criteria; Aanbesteding conform (beleids)regels; Inhuur derden conform Leidraad
12Uitvoering budgethoudersregelingBudgethoudersregeling Rijnwoude+ diverse wettenCollege  B&W  1)afdelingshoofden 2)plaatsvervangers 3)directeur/secretaris 4) loco-secretaris-hiervoor dient budget te zijn op de begroting, -mandaat is beperkt tot en met € 100.000, - excl. BTW per actie/besluit voor budgethouders (afdelingshoofden); -ondermandaat in de vorm van deelbudgethouderschap  voor ondergeschikte medewerkers is begrenst bij een   bedrag van € 45.000, - excl. BTW -de actie/besluit moet schriftelijk (of per e-mail bij koop)  worden  aangegaan, m.u.v. bedragen < € 1000, - exclusief BTW
13  Ondertekening facturen behorende bij- of voortvloeiend uit genomen B&W- besluitenGemeentewetCollege B&W1) afdelingshoofden 2)plaatsvervangersUitsluitend en voorzover het de uitvoering van een vastgesteld collegebesluit betreft.
14Publiceren beleid en verordeningenArt. 139 e.v. Gemeentewet/ Art. 3:40 AwbCollege B&W1) afdelingshoofden 2)plaatsvervangersPublicaties lopen via de medewerkers Communicatie

Bijlage bij de Gewijzigde Mandaat- en volmachtregeling 2010 Afdeling: PUBLIEKSZAKEN (PUB)

Nr.Omschrijving bevoegdheid:Gebaseerd op:Wettelijk toegekend:Mandaat aan:overeengekomen beperkingen/voorwaarden:
 GEMEENTELIJKE BASIS ADMNISTRATIE (GBA)/BW    
 1In ontvangst nemen doorgifte wijziging woonplaats natuurlijk persoonArt 11, lid 2 boek 1 BWCollege B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
2Mededeling eventuele eerste opname in een GBAart. 78 WGBA art.2, lid 2d WbpCollege &W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
3Beslissen over verlenen van inzage in GBA + uittreksels aan een betrokkene + mededeling aan verzoeker inzake opname bepaalde gegevens op persoonslijstart. 79/80 WGBACollege B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
4Beslissing op een verzoek om correctie van persoonsgegevens in GBAart. 82 WGBACollege B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
5Beslissen over mededeling aan betrokkene inzake aan afnemers of derden verstrekte gegevens uit de GBAart. 103 WGBACollege B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger  
6Beslissen over afgifte uittreksels, verklaringen en inlichtingen uit het bevolkingsregister aan anderen dan de betrokkeneart.88 e.v. WGBA/ 243, lid 1 Boek 1 BW/ 16, lid 1 BSFCollege B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
 7Beslissen op verzoek geheimhouding van gegevensart. 102 WGBACollege B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger  
8(Beslissing over) Inschrijving en vergelijking persoonslijsten met geboorteakte e.d.art. 25/26 WGBACollege B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
9Beslissing over ambtshalve opneming  gegevens vertrekart. 48, lid 2 WGBACollege B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
 PASSEN/IDENTITEITSKAARTEN/RIJBEWIJZEN    
10Afgifte/verlenging/wijziging paspoortenPaspoortwetBurgemeester1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
11Afgifte Europese identiteitskaartPaspoortwet/ Paspoortuitvoerings regeling Nederland 2001Burgemeester1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
12Beslissen over afgifte en intrekking rijbewijzenWegenverkeers- wet/-reglementBurgemeester1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervangerBij intrekking rijbewijs dient portefeuillehouder vooraf akkoord te zijn

 

 KIESRECHT    
13Verstrekken inlichtingen uit het kiezersregisterArt. D4 KieswetCollege B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
14Inrichten stemlokalenArt. J4 KieswetCollege B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
15(beslissen over) afgifte kiezerspas en volmachtbewijsArt. K4 en L6 KieswetCollege B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
16Correspondentie inzake kiezersregistratieArt. D4 KieswetCollege B&W1) senior medewerkers IS 2) plaatsvervanger 3) afdelingshoofd  
17In ontvangst nemen verklaringen van ondersteuning en kandidatenlijstenArt. H4 KieswetBurgemeester1) senior medewerkers IS 2) plaatsvervanger 3) afdelingshoofd 
18In ontvangst nemen pv’s verzegelde pakketten, enveloppen, etc.Art. N11 KieswetBurgemeester1) senior medewerkers IS 2) plaatsvervanger 3) afdelingshoofd  
19Overbrenging pv’s (verzegelde pakketten, etc. naar voorzitter hoofdstembureauArt. N12 KieswetBurgemeester1) senior medewerkers IS 2) plaatsvervanger 3) afdelingshoofd 
20Beslissen over benoeming stembureauledenKieswet/ KiesbesluitCollege B&W1) senior medewerkers IS 2) plaatsvervanger 3) afdelingshoofd 
 LIJKBEZORGING    
21Beslissen over  vergunningen voor het plaatsen van grafmonumentenWet op de lijkbezorging/ Beheersverordening BegraafplaatsenCollege B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
22Beslissen over grafakten en overschrijvingsrechtenWet op de lijkbezorging/ Beheersverordening BegraafplaatsenCollege B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
23Beslissen over verloven tot ontleding van lijkenWet op de lijkbezorgingBurgemeester  1) senior medewerkers IS 2) plaatsvervanger 3) afdelingshoofdNa overleg met burgemeester
24Besluiten over afgifte laisser-passer van lijkenInternationale Regelingen/ Besluit op de lijkbezorgingCollege B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
25Besluiten tot ambtshalve begravenWet op de lijkbezorgingBurgemeester1) senior medewerkers IS 2) plaatsvervanger 3) afdelingshoofd 
26Besluiten over verloven tot uitstel van begravingen of crematiesWet op de lijkbezorgingBurgemeester  1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervangers 
      

 

Nr.Omschrijving bevoegdheid:Gebaseerd op:Wettelijk toegekend:Mandaat aan:overeengekomen beper kingen/voorwaarden:
 DIVERSEN    
27(Besluiten over) afgifte bewijzen van in leven zijn (“attestatie de vita”)Uitvoering PensioenwetgevingBurgemeester1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
28  Vaststellen + beslissen over wijzigen dagen inzameling afvalstoffenAfvalstoffenverordeningCollege B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
29Opnemen verklaringen terzake van nationaliteitsaangelegenhedenRijkswet op het NederlanderschapBurgemeester1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
30Bekendmaking verlening van het Nederlanderschap + bevestiging verlening van het Nederlanderschap door optieArt.17/ 60 b, lid 2 en 4 Besluit verkrijging en verlies NederlanderschapBurgemeester1) senior medewerkers IS 2) plaatsvervanger 3) afdelingshoofd 
31Advisering over geslachtsnaamwijziging en/of Naturalisatieverzoeken aan Minister van Justitie Burgerlijk Wetboek/ AMVB/ Rijkswet NederlanderschapBurgemeester1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger  
32Aanmelding Vreemdelingen (Aanmeldplicht)Art. 4.47/4.48 VBMinister V+I/ Korpschef regionale politie1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
33Besluiten over vaststelling/ontvangst aanvraag/afgifte Bescheiden rechtmatig verblijf + uitreiking verblijfsdocumentenArt. 8 VW/ art.1.4, lid 1 en 2 VB/ art. 3.9/3.10 VVMinister V+I/ Korpschef regionale politie1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger  
34Beslissing aanbrengen stickers “verblijfsaantekeningen algemeen/“verblijfsaantekeningen voor GemeenschapsonderdanenArt. 3.8 VV/ Bijlage 7 VVMinister V+I/ Korpschef regionale politie1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
35Beslissing inzake heffen leges uitvoering VreemdelingendienstenArt. 3.34/3.34A VVCollege B&W1) senior medewerkers IS 2) plaatsvervanger 3) afdelingshoofd 
 36Beschikken over- en gebruiken girorekeningGemeentewet/ Interne afsprakenCollege B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger  
37Beslissing inzake vaststelling (huis)nummering/omnummeringVerordening (straat)naam- geving en nummeringCollege B&W1) senior medewerkers 2) plaatsvervanger 3) afdelingshoofd 
38Uitvoering en beslissingen op grond van de Wet basisregistraties adressen en gebouwen (WBAG) en/of Besluit basisregistraties adressen en gebouwen (BBAG)Wet basisregistraties adressen en gebouwen en Besluit basisregistraties adressen en gebouwen College B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
39Beslissing inzake legaliseren handtekeningUitvoering diverse wetten/ Gemeentewet/ O. en W-/regeling legalisatie handtekeningenCollege B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
40Beslissing inzake benoeming buitengewoon ambtenaar burgerlijke standBurgerlijk Wetboek Besluit burgerlijke stand 1994College B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
41Beslissing inzake vergunning/toestemming vissen in gemeentelijke wateren met maximaal 2 hengels (amateurvisserij, toestemming is tegelijk geldig met landelijke visakte)  Visserijwet 1963/Reglement voor de binnenvisserij    College B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervangerHeeft alleen betrekking op gemeentelijke wateren, die niet zijn verhuurd of aan een beroepsvisser zijn vergund
42Beschikbaar stellen van donorformulieren aan burgersArt. 10, lid 1 Wet op de orgaandonatie  College B&W1) Medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 

 

 ONDERWIJS    
43Beslissing inzake verzoeken vervoer leerlingen van en naar schoolWPO/WVO en WEC en Verordening leerlingenvervoerCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
44Aanwijzen van verkeersbrigadiers t.b.v. scholenArt. 56 BABWBurgemeester1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
45Uitvoeren en controle op de leerplicht  Leerplichtwet/ LeerplichtbeschikkingCollege B&W1) aangewezen       leerplichtambtenaren 
 SPORTACCOMMODATIES    
46Beslissing over tijdelijke verhuur gemeentelijke (sport) accommodatiesart. 160 Gemeentewet  College B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
 HORECA    
  47Beslissing tot aanvragen inlichtingen uit registers justitiële documentatie en politieadministratie t.b.v. Drank- en Horecawet Wet justitiële en strafvordelijke gegevens/  Wet politieregisters/ Drank-en HorecawetBurgemeester 1) gemachtigde    medewerkers  2) afdelingshoofd  3)  plaatsvervanger 
  48Beslissing tot aanvragen inlichtingen uit registers Kamer van Koophandel (t.b.v. Drank- en Horecawet)Handelsregisterwet/ Drank-en HorecawetCollege &W 1)  medewerkers  2)  afdelingshoofd  3)  plaatsvervangerVoor aanvraag dient budget te zijn op de begroting
  49  Besluiten over vergunningen en ontheffingen o.g.v. Drank- en Horecawet +  AMvB’sDrank- en Horecawet+ diverse AMvB’sCollege B&W/ Burgemeester1)  afdelingshoofd  2)  plaatsvervangerna positieve adviezen van de betrokken instanties; bij negatieve verklaring gedrag van Justitie overleg burgemeester
 50Beslissing over ontheffingen sluitingsuur t.b.v. incidentele festiviteitenArt. 2:28 – 2:30 APVBurgemeester1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
 51Besluiten over  schriftelijke meldingen terras en terrasvergunningenArt. 2:10A, 2:10D APV/ Algemene regels horecaterrassen    Burgemeester1) afdelingshoofd  2) plaatsvervanger 
 VERKEER/GEHANDICAPTEN    
 52Aanwijzen verkeersregelaars t.b.v. evenementenart. 56 BABW  Burgemeester1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
 53Het nemen of weigeren tot het nemen van verkeersbesluitenArt. 18/149 WVW 1994/ BABW/RVVCollege B&W    1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger   
 54    Besluiten over ontheffingen op verkeersgebied  art. 149/150 Wegenverkeerswet/ art. 87 RVV/7.1-7.3  Voertuigregl. College B&W    1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger   
 55Besluiten op aanvraag GehandicaptenparkeerkaartWegenverkeerswet/ Art 49-55 BABWCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
 56Besluiten omtrent aanleg GehandicaptenparkeerplaatsWegenverkeerswet/ art. 12 BABW/art. 87 RVVCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerVoor de aanleg dient budget te zijn binnen de begroting
 57 Beslissingen over schriftelijke meldingen uitweg en over het stellen van nadere eisen, incl. het verbieden van een uitwegArt. 2:12 APVCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerMet verbieden uitweg dient portefeuillehouder akkoord te zijn
 58Verklaringen geen bezwaar wedstrijden verkeer in meer dan één gemeenteartikel 10 + 148/150 WegenverkeerswetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 

 

 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING    
59Afhandeling kennisgeving betoging  Artikel 2:3 APVBurgemeester1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
60Besluiten over evenementenvergunning/ Afhandeling evenementenmeldingArtikel 2:25 APV/ Regeling melding evenementen Burgemeester  1) afdelingshoofd  2) plaatsvervangerConform beleid
61Besluiten over collectevergunningen, incl. stellen van voorwaardenartikel 5:13 APVCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
62  Besluiten over inzamelingsacties kleding incl. stellen van voorwaardenartikel 5:13 APVCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerMaximaal 4 per jaar conform advies Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF)
 63Besluiten over standplaatsvergunningen, Incl. stellen van voorwaarden en opname/ doorhalen op wachtlijst  art. 5:18 APVCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerbesluiten binnen vastgesteld beleid
 64Besluiten over aanvragen uitstalvergunningen en andere voorwerpen op- of boven de wegart. 2:10A-2:10D APVCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
 65Besluiten over aanvragen ontheffing geluidshinder art. 4:6 APVCollege B&W1) afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
 66Besluiten over aanvragen voor tijdelijke reclame- en verwijsborden (driehoeksborden)art. 2:10A – 2:10D APVCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerConform het geldende en gepubliceerde beleid
 67  Besluiten over vergunning snuffelmarktart. 5:23 APVBurgemeester1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
 68  Besluiten over aanvragen kapvergunning + stellen voorwaardenart. 4:10 tot en met 4:12 APV College B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
 69Besluiten over aanvragen ontheffingen, vrijstellingen en vergunningen op basis van de APV, voor zover niet elders gemandateerdAPVBurgemeester/ College B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
 70Correspondentie over voornemen handhaven APV (handelen zonder-/ in strijd met vergunning/ ontheffing/ vrijstelling of in strijd met verbod in APV, voorzover niet elders gemandateerd APV/ 125 Gemeentewet/ Hoofdstuk 5 AwbBurgemeester/ College B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
 MARKTEN    
71A      71BUitvoering marktenverordening (vergunningen/ voornemen intrekking vergunning/intrekken vergunning al dan niet op verzoek/voornemen handhaven/plaatsen op de wachtlijst/doorhalen op de wachtlijst   Besluiten over afgifte dag standplaatsvergunningMarktenverordening       MarktenverordeningCollege B&W         College B&W  1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger       1) marktmeester 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervangerBij Intrekken van een markstandplaatsvergunning anders dan op verzoek van vergunninghouder dient portefeuillehouder vooraf akkoord te zijn
 KANSSPELEN    
72Besluiten over ontheffingen voor het houden van kansspelen (loterijen)/ speelgelegenheden Wet op de kansspelen/ art. 2:39 APVCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
73Besluiten over vergunningen o.g.v. Wet op de kansspelen/SpeelautomatenbesluitWet op de kansspelen/art. 2:40 APV/ Speelautomatenbesluit Burgemeester1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
  WINKELTIJDEN    
74 Besluiten over ontheffing op grond van de “TwaaldagenverordeningWinkeltijdenwet/ WinkeltijdenverordeningCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerCfm. Vastgesteld beleid
75 Besluiten over (individuele) ontheffingen   Winkeltijdenwet/winkeltijdenverordening Winkeltijdenwet/ WinkeltijdenverordeningCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerCfm. Vastgesteld beleid

 

 

 LUCHTVAART    
76a       76bVerklaring van geen bezwaar luchtvaartvertoningen/ luchtvaartwedstrijden     Verklaring van geen bezwaar gebruiken terrein binnen gemeente voor luchtvaart, b.v. oplaten/landen luchtballonnenart. 17 Luchtvaartwet/ art. 158 Regeling Toezicht Luchtvaart   art. 14 Luchtvaartwet/ art. 158A  Regeling Toezicht LuchtvaartBurgemeester       Burgemeester1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger     1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
 VUUR/VUURWERK    
77Verklaring van geen bezwaar vervoer en afsteken vuurwerk binnen gemeente of op terrein buurgemeente nabij gemeentegrens Rijnwoudeartikel 3.3.4, lid 5 VuurwerkbesluitBurgemeester1)  afdelingshoofd  2)  plaatsvervanger 
78besluiten over verkoopvergunning vuurwerkArtikel 2:72 APVCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerBesluiten conform vastgesteld beleid
79Besluiten over ontheffingen van het stookverbod in de open luchtArt. 10.63 Wet milieubeheer/ Art. 5:34 APVCollege B&W  1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerBesluiten conform vastgesteld beleid Streven is  2 ontheffingen op één document.
 DIEREN/VISSERIJ    
80    Besluiten over aanvraag vergunning voor het bedrijfsmatig houden- en fokken van honden en katten Art. 2, lid 1 Wet op de dierenbescherming/ Art. 2, lid 1 Honden- en kattenbesluitCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
81    Besluiten over vergunning/toestemming vissen in gemeentelijke wateren met meer dan 2 hengels + stellen voorwaarden (beroepsvisserij)  Artikelen  21, 22 en 23 Visserijwet 1963 /Reglement voor de binnenvisserij  College B&W      1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerGaat niet om de toestem- ming aan particuliere met maximaal 2 hengels (zie nr. 41)  
 PUBLIEKRECHTELIJKE BEPERKINGEN    
82  Het op verzoek verstrekken van afschriften of uittreksels uit het register en de registratieArt. 9 WkpbCollege B&W    1)  medewerkers     publieksbalies 2)  plaatsvervangers 
83Het vestrekken van een verklaring dat uit het register blijkt dat op het betreffende perceel geen publiekrechtelijke beperkingen rusten, de zgn. onbelast verklaring  Art. 9 WkpbCollege B&W  1)  medewerkers     publieksbalies 2)  plaatsvervangers 
84  Het verstrekken van een verklaring dat uit het register blijkt dat op het betreffende perceel een of meer publiekrechtelijke beperkingen berusten, de zgn. belastverklaringArt. 9 WkpbCollege B&W  1)  medewerkers     publieksbalies 2)  plaatsvervangers 
 TELECOMMUNICATIE    
85Besluiten over aanvraag instemming aanleg kabels t.b.v. de telecommunicatieArtikel 5.2 Telecommunicatiewet/ TelecommunicatieverordeningCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger   

 

 

Nr.Omschrijving bevoegdheid:Gebaseerd op:Wettelijk toegekend:Mandaat aan:Overeengekomen beperkingen/voorwaarden:
 RUIMTELIJKE ORDENING/BOUWEN    
86    Beslissingen, aanvragen, mededelingen op grond van het Bouwbesluit 2003Bouwbesluit 2003College B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
87  Beslissingen, aanvragen, mededelingen op grond van de Bouwverordening RijnwoudeBouwverordeningCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
88    Verstrekken aanvraagformulier Beslissing over veelvoud in te dienen gegevens Beslissing op verzoek om langs elektronische weg gegevens te verstrekken Beslissing over te verstrekken gegevensBesluit indieningsvereisten aanvraag bouwvergunning art. 2, lid 2 art. 2, lid 3 art. 3, en art. 4, llid 1College B&W1) senior beleids-medewerker      BWT2)  afdelingshoofd 3)  plaatsvervanger 
89    Informatie in bouwvergunning over nog te verstrekken gegevens Op later moment verstrekken gegevens onthefffing bodemonderzoeksplichtBesluit indieningsvereisten aanvraag bouwvergunning art. 4, lid 2 art. 4, lid 3 en 1.2.6 BijlageCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
90Verzoek om aanvullende gegevens omtrent aanvraag om bouwvergunning /aanvraag sloopvergunning / aanvraag aanlegvergunning Art. 4:5 Awb en Art. 47 Ww / hfdst. 8 Bouwverordening Rijnwoude Art. 3.3/3.16 Wro/3.5.1 BroCollege B&W1)  medewerkers 2)  afdelingshoofd 3)  plaatsvervanger 
91Overschrijving aanlegvergunning/ sloopvergunning/ (binnenplanse) ontheffingArt. 3.3 Wro/art 3.4.2 Bro/ Art. 3.6 Wro/art. 3.4.1 BroCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
92Beslissing buiten behandeling laten aanvraag om bouwvergunning / sloopvergunning /  aanlegvergunningArt. 4:5 Awb en Art. 47 Ww / hfdst. 8 Bouwverordening Rijnwoude Art. 3.3/3.16 Wro/3.5.1 BroCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
93Verzoek om aanvullende gegevens en beslissing tot buiten behandeling laten van aanvraag om ontheffing van het bestemmingsplanArt. 4:5 Awb en Art. 3.22/3.23 Wro College B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
94Beslissing omtrent aanvraag bouwvergunning (lichte, reguliere, gefaseerde en tijdelijke bouwvergunning)44, - 56B WwCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerBevoegdheid houdt ook beslissing over ontheffing in; zie onder nrs. 105-109.
95Verdaging beslissing omtrent aanvraag bouwvergunning46, lid 2 WwCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
96Voorleggen voor advies van aanvraag om bouwvergunning aan de welstandscommissie48 WwCollege &W1) medewerkers 2)  afdelingshoofd 3)  plaatsvervanger     
97A       97BAanhouden bouwaanvraag planologische reden bouwvergunning verlenen indien bouwplan niet in strijd is met het in procedure zijnde bestemmingsplan   Bouwvergunning verlenen indien bouwplan (niet) in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of herziening daarvan, indien toepassing kan worden gegeven aan artikel 45 van de Ww of artikel 3.22 of 3.23 van de Wro50, lid 1 Ww, en 50, lid 3 onder a Ww, en     50, lid 3 en lid 4 Ww      College B&W            1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger             
98Uitvoering coördinatie bouwvergunning en milieuvergunning52 WwCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
99Uitvoering coördinatie bouwvergunning en Wet bodembescherming52a WwCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 

  

 RUIMTELIJKE ORDENING/BOUWEN (VERVOLG)    
100Uitvoering coördinatie bouwvergunning en monumentenvergunningArt. 54 WwCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
101Verbinden voorwaarden aan de verlening van een bouwvergunningArt. 56 WwCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
102Intrekken bouwvergunning eerste fase   Hertoetsing bouwvergunning eerste faseArt. 56a, lid 6 Ww, en   Art. 56a, lid 8 WwCollege B&W    1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
103Uitvoering coördinatie bouwvergunning eerste en tweede faseArt. 56b WwCollege B&W1) afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
104Schriftelijke mededeling bouwvergunning van rechtswege aan omwonendenArt. 58 WwCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
105Intrekken bouwvergunning op verzoek van vergunninghouderArt. 59, lid 1, onder e WwCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
106Beslissen over- en feitelijk stilleggen bouwArt. 100 Ww, art. 11.1 Bouwverordening Rijnwoude, Art. 125 Gemeentewet/ art. 5..21 AwbCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger       
107Beslissen over binnenplanse wijzigingsbevoegdheid + toepassen afd. 3.4 AwbArt. 3.6, lid 1 onder a WroCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
108Beslissen over binnenplanse ontheffingsbevoegdheid + toepassing afd. 3.4 AwbArt. 3.6, lid 1 onder c WroCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
109Beslissen over tijdelijke ontheffingsbevoegdheid + toepassen afd. 3.4 AwbArt. 3.22 WroCollege B&W1) afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
110Beslissen over ontheffing van een beheersverordeningArt. 3.38 WroCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
111Beslissen over ontheffing van het bestemmingsplan voor ‘gevallen van beperkte omvang + toepassen afd. 3.4 Awb’Art. 3.23 Wro + art. 4.1.1 BroCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
112Beslissing inzake termijnstelling werk of werkzaamheidArt. 3.16 + 3.17 WroCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
113Besluit omtrent aanvraag aanlegvergunningArt. 3.16 + 3.18 WroCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
 COORDINATIE    
114Beslissingen en correspondentie over bevoegdheden o.g.v. de Verordening gemeentelijke coördinatiebepalingen Wro RijnwoudeVerordening gemeentelijke coördinatiebepalingen Wro RijnwoudeCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 

 

 HUISVESTING    
115Beslissing over aanvraag huisvestingsvergunningArt. 2-9 Huisvestingswet HuisvestingverordeningCollege B&W1) afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
116Beslissing tot afgifte van een huisvestingsvergunning na vruchteloze aanbieding of met toepassing hardheidsclausuleArt. 2-9 Huisvestingswet Art. 26+27/31 HuisvestingsverordeningCollege B&W1) afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerIn overleg met RMO
117Beslissing tot toekenning, het stellen van voorschriften, tot afwijzing van een starterslening, incl. het toepassen van de hardheidsclausule en het toesturen van een aanvraagformulierVerordening VROM startersregelingCollege B&W1) afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
118Beslissen over inschrijving / uitschrijving als woningzoekendeArt. 11-19 HuisvestingswetCollege B&W1)  Woningbouw-      corporaties/ stichting      woonmarkt Rijnstreek  
119Beslissing – en correspondentie over nog bestaande gemeente-garanties  Art. 160 GemeentewetCollege B&W1) afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
 VAARTUIGEN   Voor woonschepen geldt bestemmingsplan
120Beslissing over ontheffing van verbod tot het aanleggen met een vaartuig in de openbare waterenArt. 5:25-5:27 APVCollege B&W1) afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
 MONUMENTEN    
121Beslissen inzake monumentenvergunningArt. 11,12, 14 en 16 MonumentenwetCollege B&W1) afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerBij Rijksmonumenten is toep. afd. 3.4 Awb  verplicht
 ONTGRONDINGEN    
122In ontvangst nemen van Min. V&W van ter inzage gelegde stukken i.v.m. intrekken, wijzigen of verstrekken ontgrondingenvergunningArt. 5 Rijksreglement OntgrondingenCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
 BRANDVEILIGHEID    
123Beslissing omtrent aanvragen gebruiksvergunning inrichtingenArt 12 Brandweerwet/ Art. 1.1-2.2.2 Brandbeveiligings- VerordeningCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
124    Beslissing omtrent intrekking gebruiksvergunning inrichtingen Art 12 Brandweerwet/  Art. 1.1-2.2.2 Brandbeveiligings- VerordeningCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
125Verzoek om aanvullende gegevens omtrent aanvraag om gebruiksvergunning  Art. 4:5 Awb/ Besluit brandveilig gebruik bouwwerken BrandbeveiligingsverordeningCollege B&W1)  Afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
126Beslissing buiten behandeling laten aanvraag om gebruiksvergunningArt 4:5 Awb / Besluit brandveilig gebruik bouwwerken BrandbeveiligingsverordeningCollege B&W1)  Afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
127    Beslissen + correspondentie over aanvragen gebruiksvergunning gebouwen+ meldingenArt 4.1 – 4.15 Awb / Besluit brandveilig gebruik bouwwerkenCollege B&W1)  Afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
128Beslissen omtrent intrekken gebruiksvergunning gebouwen  Art. 4.8 Awb/ Besluit brandveilig gebruik bouwwerkenCollege B&W1)  Afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
 VOORNEMEN HANDHAVEN RUIMTELIJKE ORDENING/WABO    
129Correspondentie m.b.t. bouwen, slopen, aanleg of gebruik in afwijking van verleende omgevingsvergunning of in strijd met bestemmingsplan, voor zover dit betrekking heeft op een voorwaarschuwing last onder dwangsom/ last onder bestuursdwangArt. 2.1, 2.3, 2.3A en 2.22 + 5.14 – 5.23 Wabo/Bor art. 125 Gemeentewet/ Hoofdstuk 5 Awb/ Hoofdstuk 8 Bouwverordening  College B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
130-132Vervallen    
 VOORNEMEN HANDHAVING APV/WABO    
133Correspondentie over voornemenhandhaven APV (handelen zonder-/ in strijd met (omgevings) vergunning/ontheffing/ vrijstelling of in strijd met verbod in APVArt. 2.2, 2.3 en 2.22 Wabo/Bor APV Rijnwoude / Art. 125 Gemeentewet/ Hoofdstuk 5 AwbBurgemeester/ College B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
       VOORNEMEN HANDHAVING BRANDVEILIG GEBRUIK/WABO     
134Correspondentie m.b.t. gebruik zonder of in afwijking van verleende omgevingsvergunning, inclusief voorwaarschuwing last onder dwangsom/ bestuursdwang in strijd met Wabo/Bor inrichtingen, niet zijnde bouwwerkenWet veiligheidsregio’s + AMvB Art. 125 Gemeentewet/ Hfdst 5 Awb  College B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
 135  Correspondentie m.b.t. gebruik zonder of in afwijking van verleende omgevingsvergunning, inclusief voorwaarschuwing last onder dwangsom /bestuursdwang gebruik in strijd met de Wabo, Bor en/of het Besluit brandveilig gebruik bouwwerken/BorArt. 2.1, lid 1, onder d, 5.14-5.23 Wabo/Besluit brandveilig gebruik bouwwerken/art 2.2. en 7.4 Bor Art. 125 Gemeentewet/ Hfdst 5 AwbCollege B&W1) afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
    VOORBEREIDING BELEIDSTAKEN     
136Begraafplaatsen uitvoeringsbesluitenBeheersverordening begraafplaatsenCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
137Beheersverordening begraafplaatsenArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
138Beleidsregels stookverbodontheffingenAPV/art. 4:81 AwbCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
139DestructieverordeningArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
140TelecommunicatieverordeningArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
141Beleidsregels standplaatsenAPV/art. 4:81 AwbCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
142BouwverordeningArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
143Burgerlijke Stand ReglementArt. 1-4 Besluit burgerlijke stand/ Art. 16,16c boek 1 Burgerl. WetboekCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
144GBA-beheerreglementArt. 14 WGBACollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
145GBA-verordeningArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
146MarktenuitvoeringsregelsArt. 160, lid 1 onder h Gemeentewet/ Marktenverordening RijnwoudeCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
147MarktenverordeningArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
148Straatnaamgeving en nummering uitvoeringsbesluitenArt. 3 en 7 Straatnaamgeving en nummeringverordeningCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
149Straatnaamgeving en nummeringverordeningArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
150Beleidsregels stookverbodontheffingenAPV/art. 4:81 AwbCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
 Algemene Plaatselijke Verordening/Wabo     
151        Besluiten over een omgevingsvergunning voor een activiteit, zoals bedoeld in art. 2.2, eerste lid onder j of k, van de Wabo:voorwerpen op de weg, opslaan van roerende zakenArt. 2.2, eerste lid onder j en k Wabo en Art. 2:10A APVCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger   
152      Besluiten over een omgevingsvergunning voor het aanleggen, beschadigen, en veranderen van een wegArt.2.2, eerste lid onder d, van de Wabo en art. 2:11 APV  College B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger   
153    Besluiten over een omgevingsvergunning voor het vellen of het doen vellen vanhoutopstand (kappen)Art.2.2, eerste lid onder g, Wabo en Art. 4:11 APVCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger   
154    Het als eigenaar, beperkt zakelijk gerechtigde of gebruiker van een onroerende zaak toestaan of gedogen dat op of aan dieonroerende zaak handels- reclame wordt gemaakt of gevoerd in welke vorm dan ook, die zichtbaar is vanaf een voor het publiek toegankelijke plaats art.2.2, eerste lid onder i, Wabo, art. 2:10A APV en art 160 Gemeentewet  College B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger   
155Besluiten over een omgevingsvergunning voor het slopen van een bouwwerk en intrekking daarvanArt.2.2, eerste lid onder a, van de Wabo en Art. 8.1.6 en 8.1.7 BouwverordeningCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger   
156Besluiten over een sloopmelding van een bouwwerk en het stellen van voorschriften aan de meldingArt. 8.2.1 BouwverordeningCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger  
157    Verstrekken aanvraagformulier Beslissing over max. in viervoud in te dienen gegevens en beslissing over te verstrekken gegevensArt. 4.4, lid 2 Mor/art. 4.2, lid 2 Bor; MorCollege B&W1)  medewerkers    cluster Vergunningen2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
158    Informatie in omgevingsvergunning over nog te verstrekken gegevensArt. 2.2, tweede lid, 2.3, onderdeel 3, 2.4, 2.5 en 2.7 Mor/Art. 4.7 BorCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
159Publiceren aanvraag in een of meer dag-, nieuws- of huis-aan-huis bladen of op andere geschikte wijze, kennisgeving 3:12 Awb en ter inzage leggingArt. 3.8 en 3.12 WaboCollege B&W1) medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
160Verzoek om aanvullende gegevens omtrent aanvraag voor omgevingsvergunning Art. 4:5 Awb en art. 4.4 Bor/Mor + diverse wettenCollege B&W/ Burgemeester1)  medewerkers 2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
161Ontvangst melding overgang omgevings -vergunning en correspondentie daaroverArt. 2.25 Wabo/ art 4.8 BorCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
162Beslissing buiten behandeling laten aanvraag om omgevingsvergunning Art. 4:5 Awb  College B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
163Toezenden afschrift beschikking  Art. 6.13 BorCollege B&W1) afdelingshoofd  2) plaatsvervanger 
 
164Beslissing over aanvraag omgevingsvergunning (reguliere, gefaseerde en tijdelijke omgevings- vergunning), incl. het stellen van voorschriften voor het bouwen van een bouwwerk en verlenen van afwijking volgens bestemmingsplan of van bestemmingsplan cfm. AMvBArt. 2.1 eerste lid, onder a, art. 2.10 , 2.12 en 2.22 Wabo/ art. 2.7, 5.1, 5.2, 5.16, 6.2, 6.5 en 6.6 Bor/ art. 2.4.2 bouw -verordeningCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerGaat ook om (binnenplanse)afwijkingsmogelijkheid of kruimelgevallenregelingop basis van artikel 2.12, lid 1 of 2 Wabo en Bijlage IIbij art. 2.3 en 2.7 Bor
165    Beslissing over aanvraag omgevingsvergunning (reguliere, gefaseerde en tijdelijke omgevingsver- gunning), incl. stellen van voorschriften voor het uitvoeren van een werk, geen gebouw zijnde of van werkzaamheden o.g.v. bestemmingsplan, beheers- verordening, exploitatieplan, voorbereidingsbesluit Art. 2.1 eerste lid, onder b, art. 2.11 +2.22 Wabo/ art. 5.17 BorCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
166      Beslissing over aanvraag omgevingsvergunning (reguliere, gefaseerde en tijdelijke omgevingsver-vergunning), incl. het stellen van voorschriften voor het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met een. bestemmingsplan, beheersverordening, exploitatie- plan, voorbereidingsbesluit of nadere regels krachtens art. 4.1, lid 3 of 4.3, lid 3 Wet ruimtelijke ordeningArt. 2.1 eerste lid, onder c, art. 2.12 en 2.22 Wabo/ art 2.7, 5.18, 6.5 , 6.6 en 6.12 BorCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerGaat ook om (binnenplanse) afwijkingss-mogelijkheid of kruimelgevallenregeling op basis van artikel 2.12, Lid 1 of 2 Wabo en Bijlage IIbij art. 2.3 en 2.7 Bor
167      Beslissing over aanvraag omgevingsvergunning (reguliere, gefaseerde en tijdelijke omgevingsver -gunning), incl. het stellen van voorschriften voor het In gebruik nemen of gebruiken van een bouw -werk met het oog op de brandveiligheidArt. 2.1 eerste lid, onder d, en art. 2.13 en 2.22 Wabo/art 2.2  BorCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
168    Beslissing over aanvraag omgevingsvergunning (reguliere, gefaseerde en tijdelijke omgevingsvergunning), incl. het stellen van voorschriften voor het oprichten, veranderen of in werking hebben van een inrichting (milieu)Art. 2.1 eerste lid, onder e, en art. 2.14 en 2.22 Wabo/art 5 4 - 5.15 BorCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerMandaat beperkt zich tot de ongevingsvergunning, waar bij ook sprake is van éénof meer activiteit(en), zoals bedoeld in artikel 2.1, lid 1, onder a t/m d van de Wabo
164Beslissing over aanvraag omgevingsvergunning (reguliere, gefaseerde en tijdelijke omgevings- vergunning), incl. het stellen van voorschriften voor het bouwen van een bouwwerk en verlenen van afwijking volgens bestemmingsplan of van bestemmingsplan cfm. AMvBArt. 2.1 eerste lid, onder a, art. 2.10 , 2.12 en 2.22 Wabo/ art. 2.7, 5.1, 5.2, 5.16, 6.2, 6.5 en 6.6 Bor/ art. 2.4.2 bouw -verordeningCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerGaat ook om (binnenplanse)afwijkingsmogelijkheid of kruimelgevallenregelingop basis van artikel 2.12, lid 1 of 2 Wabo en Bijlage IIbij art. 2.3 en 2.7 Bor
165    Beslissing over aanvraag omgevingsvergunning (reguliere, gefaseerde en tijdelijke omgevingsver- gunning), incl. stellen van voorschriften voor het uitvoeren van een werk, geen gebouw zijnde of van werkzaamheden o.g.v. bestemmingsplan, beheers- verordening, exploitatieplan, voorbereidingsbesluit Art. 2.1 eerste lid, onder b, art. 2.11 +2.22 Wabo/ art. 5.17 BorCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
166      Beslissing over aanvraag omgevingsvergunning (reguliere, gefaseerde en tijdelijke omgevingsver-vergunning), incl. het stellen van voorschriften voor het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met een. bestemmingsplan, beheersverordening, exploitatie- plan, voorbereidingsbesluit of nadere regels krachtens art. 4.1, lid 3 of 4.3, lid 3 Wet ruimtelijke ordeningArt. 2.1 eerste lid, onder c, art. 2.12 en 2.22 Wabo/ art 2.7, 5.18, 6.5 , 6.6 en 6.12 BorCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerGaat ook om (binnenplanse) afwijkingss-mogelijkheid of kruimelgevallenregeling op basis van artikel 2.12, Lid 1 of 2 Wabo en Bijlage IIbij art. 2.3 en 2.7 Bor
167      Beslissing over aanvraag omgevingsvergunning (reguliere, gefaseerde en tijdelijke omgevingsver -gunning), incl. het stellen van voorschriften voor het In gebruik nemen of gebruiken van een bouw -werk met het oog op de brandveiligheidArt. 2.1 eerste lid, onder d, en art. 2.13 en 2.22 Wabo/art 2.2  BorCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
168      Beslissing over aanvraag omgevingsvergunning (reguliere, gefaseerde en tijdelijke omgevingsvergunning), incl. het stellen van voorschriften voor het oprichten, veranderen of in werking hebben van een inrichting (milieu)Art. 2.1 eerste lid, onder e, en art. 2.14 en 2.22 Wabo/art 5 4 - 5.15 BorCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerMandaat beperkt zich tot de ongevingsvergunning, waar bij ook sprake is van éénof meer activiteit(en), zoals bedoeld in artikel 2.1, lid 1, onder a t/m d van de Wabo
169    Beslissing over aanvraag omgevingsvergunning (reguliere en gefaseerde omgevingsvergunning), incl. het stellen van voorschriften voor het slopen, verplaatsen, wijzigen of (laten) gebruiken van een beschermd monumentArt. 2.1 eerste lid, onder f, en art. 2.15, 2.22 en 3.14 Wabo/art 2.13 en 6.4 BorCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerBij kerkelijk monument is overleg met eigenaar voorafgaande aan beslissing nodig
170Beslissing over aanvraag omgevingsvergunning (reguliere en gefaseerde omgevingsvergunning), incl. het stellen van voorschriften voor het slopen van een bouwwerk in gevallen waarin dat in een bestemmingsplan, beheers verorde- dening of voorbereidingsbesluit is bepaaldArt. 2.1 eerste lid, onder g, en art. 2.16 en 2.22 Wabo/art 6.13 BorCollege B&W1) afdelingshoofd  2) plaatsvervanger 
171      Beslissing over het bepalen dat toepassing artikel 3.1 of afdeling 3.4 van de Awb geheel of gedeeltelijk achterwege blijftArt. 3.10 WaboCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerKan alleen bij een ongewone omstandig- heid als uitvoering op korte termijn nodig is
172    Beslissing over wijziging en gehele of gedeeltelijke intrekking van de omgevingsvergunning of daarbij gestelde voorschriftenArt. 2.31-2.33A, 3.15 en 5.19 WaboCollege B&W1) afdelingshoofd  2) plaatsvervanger 
173  Beslissingen en handelingen m.b.t. coördinatie omgevingsvergunning met beschikkingen krachtens art. 6.2 Waterwet Art. 3.16 - 3.23 WaboCollege B&W1) afdelingshoofd  2) plaatsvervanger 
174    Beslissing over het verhaal van het bedrag bij stellen financiële zekerheid en het invorderen van het bedrag bij dwangbevelArt. 4.1 WaboCollege B&W1) afdelingshoofd  2) plaatsvervanger 
175Beslissing over aanhouden aanvraag omgevingsvergunning en doorbreking daarvanArt. 3.3, 3.5, 3.6 en 2.1, eerste lid onder a of b WaboCollege B&W1) afdelingshoofd  2) plaatsvervangerGaat zowel om bestemmingsplan, voorbereidingsbesluit, als exploitatieplan
176  Beslissing over aanhouden aanvraag omgevingsvergunning (sloopactiviteiten)Art. 3.4 en 2.1, eerste lid onder g of h WaboCollege B&W1) afdelingshoofd  2) plaatsvervanger 

Bijlage bij de Gewijzigde Mandaat- en volmachtregeling 2010 Afdeling: OPENBARE WERKEN EN VEILIGHEID (OWV)

Nr.Omschrijving bevoegdheid  Gebaseerd opWettelijk toegekend:Mandaat aan:Overeengekomen beperkingen/voorwaarden
 VERKEER EN VERVOER    
1Nemen van tijdelijke VerkeersmaatregelenArt. 34-37 BABWCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
  Beslissen over vaststellen + wijzigen gladheidsbestrijdingsplan  art. 15/16 Wegenwet art. 160, lid 1 onder a Gemeentewet Burgerlijk WetboekCollege B&W1)  afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
 2A            2BBeslissing over wegslepen           Feitelijk wegslepen van voertuigen/ opmaken proces-verbaal  Wegenverkeerswet/ Wegsleepverordening/art. 125 Gemeentewet/ hfdst. 5 Awb     Wegenverkeerswet/Wegsleep -verordening/Art. 5:29 Awb/art 5. Besluit wegslepen van voert. College B&W           College B&W    1a*) korpschef politieregio       “Hollands-Midden”; 1b*) afdelingshoofd 1c*) inspecteur openbare          ruimte   Medewerkers Autoberging en Garagebedrijf Van Oostenfunctionarissen zijn gelijktijdig naast elkaar bevoegd            
 3Overleg met provincie i.k.v. provinciaal verkeers- en vevoersplanArt. 6, lid 1 Planwet verkeer en vervoerCollege B&W1)  afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
 OPENBARE WERKEN    
 4Besluiten tot verbeteren of aanleggen van een watergang voor de afvoer of aanvoer van water door verandering in de staat van onroerende zaken, bermen en paden of strokenArt. 12, lid 1 Waterstaatswet 1900 College B&W1)  afdelingshoofd 2) plaatsvervangerOp de voorbereiding van het besluit is afdeling 3.4 van de Awb van toepassing
 5Onderhoud van binnen de gemeente liggende wegen t.l.v. gemeente brengen Art. 20, lid 1 Wegenwet College B&W1)  afdelingshoofd 2) plaatsvervangerBudgethoudersregeling is  van toepassing
 6Besluiten over aanvragen vergunning aanleggen, beschadigen en veranderen wegen (b.v. aanleg buizen)Wegenwet/ artikel 2.10A APV RijnwoudeCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger   
7Besluiten op aanvraag voor aansluiting op gemeenterioolAPV Rijnwoude College B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
8Informatieverstrekking ondergrondse netwerkenArt. 7 Wet informatie- uitwisseling ondergrondse netwerken (WION)College B&W1) cartograaf 2)  medewerkers Beheer en Openbare ruimte 
9Uitvoering Wkpb en Bkpb  Wkpb en BkpbCollege B&W1) cartograaf 2)  medewerkers Beheer en Openbare ruimteVoor info aan publiek: zie ook onder Publiekszaken
 MILIEU    
10Informatie inzake de bodemkwaliteit   College B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
11 Betrokken worden bij totstandkoming beslissing op aanvraag vergunning onttrekking van- en/of infiltratie in het grondwater Artikel 20, lid 2 GrondwaterwetCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
 GEMEENTELIJKE ACCOMMODATIES    
12 Vervanging en aanvulling van materialen in gemeentelijke (sport) accommodaties binnen de daarvoor opgenomen begrotingspost Meerjarenonderhoudsplan- en vervangingsplanCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerBudgethoudersregeling is van toepassing
 VOORBEREIDING BELEIDSTAKEN    
13  AfvalstoffenverordeningArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
 14Wegsleepverordening  Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
 15  Beleidsregels vuurwerkverkooppuntenAPV/art. 4:81 AwbCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
 16  Nulbeleid coffeeshopsArt. 4:81 Awb/GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft  bevoegdheid burgemeester

Bijlage bij de Gewijzigde Mandaat- en volmachtregeling 2010 Afdeling: RUIMTELIJKE- EN MAATSCHAPPELIJKE ORDENING (RMO)

Nr.Omschrijving bevoegdheid:Gebaseerd op:Wettelijk toegekend:Mandaat aan:overeengekomenbeperkingen / voorwaarden:
 RUIMTELIJKE ORDENING (RO)    
1Plegen van overleg bij- en de voorbereiding van een structuurvisie, een bestemmingsplan, een beheersverordening, een projectbesluit of een voorbereidingsbesluit+ toezendingArt. 3.8 Wro Art. 3.1.1 BroCollege B&W1) beleidsadviseurs RO2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
2Beschikbaar stellen, bekendmaking, ter inzage leggen, melding aan landelijke voorziening en digitale ondertekening van structuurvisies,  bestemmingsplannen, beheersverordeningen, projectbesluiten en (tijdelijke) ontheffingenArt. 1.2.1 Bro  College B&W1) beleidsadviseurs RO2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 
3Beslissen over binnenplanse wijzigings –bevoegdheid + toepassen afd. 3.4 AwbArt. 3.6, lid 1 onder a WroCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
 PLANSCHADE    
4Beslissing over benoemen planschade- beoordelingscommissie bij planschadeverzoek, incl. de daarbij behorende administratieve takenArt. 1, 4A en 5 van de Procedureregeling planschadevergoeding   Art. 1 t/m 7 Procedureverordening voor advisering tegemoetkoming in planschade in RijnwoudeCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
 MONUMENTEN    
5Uitbrengen advies aan Min. OCW inzake aanwijzing beschermd monumentArt. 3 MonumentenwetCollege B&W1) afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger  
6In ontvangst nemen mededeling beschikking op subsidieaanvraag van monument binnen gemeenteArt. 16 Besluit rijkssubsidiering instandhouding monumentenCollege B&W1) afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
7Beslissen over schadevergoeding bij weigering monumentenvergunning of als gevolg van voorwaarden bij monumentenvergunningArt. 22 MonumentenwetCollege B&W1) afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
8Afgeven bewijs dat de commissie van aanhoring van de bezwaren van belanghebbenden zitting gehouden heeft in de gemeente Art. 23 OnteigeningswetBurgemeester1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
9Uitvoering geven aan uniforme openbare voorbereidingsprocedure 3:11 –3.13 Awb77 Onteigeningswet 3:11 – 3:13 AwbCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
10Bewijs afgeven t.b.v. Rechtbank, waarin wordt verklaard dat door de raad bij het nemen van het onteigeningsbesluit de art. 80 en/of 84 zijn nageleefd Art. 89A OnteigeningswetBurgemeester1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
   ONTGRONDINGEN    
11    Bevoegd gezag mededelen of beoogde ontgronding in overeenstemming is met geldend bestemmingsplan, dan wel of de bereidheid bestaat om planologische medewerking hieraan te verlenenArt. 10, lid 3 OntgrondingenwetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
 LANDINRICHTING    
12  Overleg voeren met landinrichtingscommissie inzake voorontwerp landinrichtingsplan Art. 37+76 LandinrichtingswetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
 HUISVESTING    
13Uitvoeren van een bijzonder onderzoek naar de staat van volkshuisvesting/woningtelling Art. 63 Woningwet  College B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
 14Opleggen verplichting tot verslaglegging aan toegelaten instellingen en andere eigenaren van in gemeenten gelegen woningenArt. 79 HuisvestingswetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
 15Vaststellen plan tot geleidelijke ontruiming van onbewoonbare woningen of woonwagensArt. 29 WoningwetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
 SUBSIDIES    
16Beslissen over definitieve subsidies en voorschotten in het kader van de uitvoering van het WelzijnsprogrammaAlgemene Subsidieverordening Rijnwoude en WelzijnsprogrammaCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
17  Beslissen over éénmalige subsidies Art. 4:21-4:80 Awb/  Algemene Subsidie-  verordening Rijnwoude                College B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerMandaat is beperkt tot een bedrag van €  1250, - per subsidie-ontvanger en er dient bij toekenning budget voor  te zijn op de begroting
18    Beslissen over subsidies in het kader van de Bijdrageregeling werkende en stilstaande industrie- en poldermolensBijdrageregeling werkende en stilstaande industrie- en poldermolensCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
 ONDERWIJS    
19  Vaststellen gymnastiekrooster scholenWPO/WVO en Verordening onderwijshuisvestings-voorzieningenCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
 INBURGERING    
20  Uitvoering Wet Inburgering Nieuwkomers (WIN)WINCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerGaat om educatieve component van de WIN, voor uitvoering dient budget te zijn op de begroting  
 VOORBEREIDING BELEIDSTAKEN    
21Algemene verkoopvoorwaarden grondArt. 160, lid 1 onder e, GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
22Beleidsnotitie bouwstenen alcoholpreventie  jongerenArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
23Beleidsnota prostitutie RijnwoudeArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
24Beleidsnota recreatieArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
25Beleidsregels WinkeltijdenWinkeltijdenverordening/art. 4:81 AwbCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
26Bijdrageregeling industrie-en poldermolens  Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
27ExploitatieverordeningArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
28GehandicaptenparkeerplaatsenbeleidBABW/art. 4:81 AwbCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
29HuisvestingsverordeningArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
30KinderopvangverordeningArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
31KomplannennotitieArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
32LandgoederenbeleidArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
33LeerlingenvervoerverordeningArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
34MonumentencommissieverordeningArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
35MonumentenverordeningArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
36Nota Handhaving BuitengebiedArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
37OnderwijshuisvestingsvoorzieningverordeningArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
38Overlegverordening lokaal onderwijsbeleidArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
40ParkeernotaArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
41Planschadeverordening (nieuwe Wro)Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
42Procedureregeling PlanschadeArt. 49 WRO (oud)  College B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerRegeling behoeft niet meer te worden aangepast
43Recreatienota RijnwoudeArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
44Structuurvisie Rijnwoude 2020Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
45Subsidieverordening godsdienst-  en levens- beschouwelijk onderwijsArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
46Subsidieverordening Rijnwoude 2008Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
47Uniforme beleidsregels erfbebouwingArt. 4:81 AwbCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
48VROM Startersregeling  Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
49Winkeltijdenverordening  Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
50WelstandsnotaArt. 4:81 Awb/ Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
 RUIMTELIJKE ORDENING/BOUWEN    
1ABeslissen over vrijstelling van het bestemmingsplan voor door Gedeputeerde Staten aangegeven gevallen t.b.v. een bouwaanvraag + toepassen afd 3.4 AwbArt. 19, lid 2 ,o 19a WRO en art.  9.1.10 jo. 9.5.1* Invoeringswet Wet ruimtelijke ordeningCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerGaat om bouwaanvragen, die voor 1 juli 2008 zijn ontvangen
2ABeslissen op bouwaanvragen, voor zover deze samenhangen met de onder 1A van deze tabel gemandateerde bevoegdhedenWoningwet, Bouwbesluit 2003 en Bouwverordening RijnwoudeCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervangerGaat om bouwaanvragen, die voor 1 juli 2008 zijn ontvangen
3A    Plegen van overleg bij- en de voorbereiding van een bestemmingsplan+ toezending of plegen van overleg bij een besluit ex art. 19, lid 1 of 2 WROArt 10 BRO/Art. 19, lid 1 en 2 WROCollege B&W1) beleidsadviseurs RO2) afdelingshoofd 3) plaatsvervanger 

Bijlage bij de Gewijzigde Mandaat- en volmachtregelijk 2010 Afdeling: CONCERN ZAKEN (CZ)

Nr.Omschrijving bevoegdheid:Gebaseerd op:Wettelijk toegekend:Mandaat aan:overeengekomen beperkingen/voorwaarden:
BJZBEZWAARSCHRIFTEN     
1Stellen termijn voor motivering bezwaren c.q. voor een gebrek aan de bezwaren, zoals bedoeld in artikel 6:5 en 6:6 van de AwbAwb/Verordening commissie bezwaarschriftenCollege B&W/ Burgemeester verordening: Vz bezwaarcie1) secretarisbezwaarschriftencommissie 2) plv.-secretarissen    bezwaarschriftencommissieMandaat geldt niet bij bezwaarschriften o.g.v. rechtspositieregelingen en heffingen/belastingen
2Uitnodigen voor een hoorzitting van belanghebbende(n) c.q. het verlenen van uitstel voor een hoorzittingAwb/Verordening commissie BezwaarschriftenCollege B&W/ Burgemeester verordening: Vz bezwaarcie1) secretaris    bezwaarschriftencommissie 2) plv.-secretarissen     bezwaarschriftencommissieMandaat geldt niet bij bezwaarschriften o.g.v. rechtspositieregelingen en heffingen/belastingen
3  Het ter inzage leggen van de stukken, die betrekking hebben op het bezwaarschrift, alsook de verzending hiervan aan belanghebbendenAwb/Verordening commissie bezwaarschriftenCollege B&W/ Burgemeester verordening: Vz bezwaarcie1) secretaris    bezwaarschriftencommissie 2) plv.-secretarissen     bezwaarschriftencommissieMandaat geldt niet bij bezwaarschriften o.g.v. rechtspositieregelingen en heffingen/belastingen
   4Besluiten over verdagen beslissing op bezwaarschrift Artikelen 7:10 + 10:3, lid 3 AwbCollege B&W/ Burgemeester1) secretaris    bezwaarschriftencommissie 2) plv.-secretarissen     bezwaarschriftencommissieMandaat geldt niet bij bezwaarschriften o.g.v. rechtspositieregelingen en heffingen/belastingen
DIVBRIEVEN/ARCHIEFBESCHEIDEN    
5  OntvangstbevestigingenAwb/art.  3.1 Wabo/ diverse bijzondere wetgevingCollege B&W1) medewerkers 2) afdelingshoofd 3)  plaatsvervanger 4)  overige afdelingshoofden 
6Vervolgbericht inzake te volgen procedure m.b.t.  de afdoening van een ingekomen briefAwb/diverse bijzondere wetgevingCollege B&W1) afdelingshoofden 2) plaatsvervangers 
7Vernietigen van archiefbescheiden en opmaken verklaring hiervanArchiefwet/ ArchiefbesluitCollege B&W1) afdelingshoofd     2) plaatsvervanger 
8Overbrengen van archiefbescheiden naar de archiefbewaarplaats en opmaken verklaring hiervanArchiefwet/ ArchiefbesluitCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
9Vervreemden van archiefbescheiden en opmaken verklaring hiervanArchiefwet/ ArchiefbesluitCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
10Vervangen van archiefbescheiden door reproducties en opmaken verklaring hiervanArchiefwet/ ArchiefbesluitCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
11Het in ontvangst nemen van dagvaardingen, exploten, aanmaningen en aangetekende StukkenBurgerlijk Wetboek/ Awb/Postwet  College B&W1) medewerkers 2) afdelingshoofd 3)  plaatsvervanger   
11AHet openen van stukken, gericht aan de raad en het collegeArt. 74, lid 1 GemeentewetBurgemeester1) medewerkers 2) afdelingshoofd 3)  plaatsvervanger 
HRMAANSTELLING/BENOEMING    
12Beslissen over openstellen vacature binnen vastgestelde formatieWerving- en selectieproc.College B&W1a)   afdelingshoofden1b**)directeur/secretaris 2)  plaatsvervangers  ** bij vacature  afdelingshoofden
13Beslissen over advertentie-opdrachtWerving- en selectieproc.College B&W1a)  afdelingshoofden1b**) directeur/secretaris2)  plaatsvervangersNa  overleg met directeur/ secretaris ** bij vacature afdelingshoofden
14Beslissen over oproepen van kandidaten en afwijzen van niet-keuze kandidatenWerving- en selectieproc.College B&W1a) afdelingshoofden1b**) directeur/secretaris 2) plaatsvervangersNa overleg in selectiecommissie   ** bij vacature afdelingshoofden
15Beslissen over benoeming personeel m.u.v. afdelingshoofdenCAR/UWOCollege B&W1) afdelingshoofden 2) plaatsvervangers 3)  directeur/secretarisBinnen vastgestelde formatie en budget op de begroting
16Toepassen arbeidsduur en werktijden voor niet-leidinggevendenCAR/UWOCollege B&W1) afdelingshoofden 2) plaatsvervangers*Toepassen regeling
17Toepassen arbeidsduur en werktijden leidinggevendenCAR/UWOCollege B&W1) directeur/secretaris 2) plaatsvervanger *Toepassen regeling
18Afwijzen open sollicitatiesGemeentewetCollege B&W1) HRM – adviseur 2) plaatsvervanger  
 ONTSLAG    
19Beslissen over aanvraag vrijwillig ontslag niet-leidinggevendenart. 8:1, 8:2, 8:3 – 8:10 en 8:11 CAR/UWOCollege B&W1) afdelingshoofden 2) plaatsvervangers*Toepassen regeling
20Beslissen over aanvraag vrijwillig ontslag (staf) afdelingshoofdenart. 8:1, 8:2, 8:3 – 8:10 en 8:11 CAR/UWOCollege B&W1) directeur/secretaris 2) plaatsvervanger *Toepassen regeling
21Beslissen over toepassing andere ontslaggronden uit hoofdstuk 8,  m.u.v. disciplinair ontslagCAR/UWOCollege B&W1) directeur/secretaris 2) plaatsvervanger Niet vrijwillig dan met financiële gevolgen
22Beslissen over afgifte getuigschriftBeleid analoog toegepast aan Burgerlijk WetboekCollege B&W1a)afdelingshoofden1b**) directeur/secretaris 2)  plaatsvervangers  ** bij  afdelingshoofden bevoegd
23Beslissen over Inschakelen OutplacementbureauSociaal StatuutCollege B&W1) directeur/secretaris 2) plaatsvervanger Binnen personeelsbudget
24Beslissen over inschakelen reïntegratiebedrijfWet PoortwachterCollege B&W1) directeur/secretaris 2) plaatsvervanger Binnen personeelsbudget
HRMINDIVIDUELE BELONING    
25Beslissen over bevordering naar functionele schaalCAR/UWOCollege B&W1a) afdelingshoofden1b**) directeur/secretaris 2) plaatsvervangers    ** bij  afdelingshoofden bevoegd
26Beslissen over toekennen prestatie-uitloopRegeling prestatie-uitloopCollege B&W1a) afdelingshoofden1b**) directeur/secretaris 2) plaatsvervangers   * *bij  afdelingshoofden bevoegd
27Beslissen over extra periodiek binnen de functionele schaalCAR/UWOCollege B&W 1a) afdelingshoofden 1b**)directeur/secretaris 2) plaatsvervangersNa een langdurig zeer goed functioneren en voorafgegaan door een zeer goede beoordeling ** bij  afdelingshoofden bevoegd
28Beslissen over persoonlijke toelageArt. 3:7:8 CAR/UWOCollege B&W1) directeur/secretaris 2) plaatsvervanger  
29Beslissen over waarnemingstoelageArt. 3:1:2 CAR/UWOCollege B&W1a) afdelingshoofden1b**) directeur/secretaris 2) plaatsvervangers*Toepassen regeling   ** bij  afdelingshoofden bevoegd
30Beslissen over gratificatie binnen afdelingsbudgetBezoldigingsregelingCollege B&W1a)  afdelingshoofden1b**) directeur/ secretaris 2) plaatsvervangers ** bij afdelingshoofden bevoegdMet inachtneming van de vastgesteldeProcedure bij uitreiken gratificaties
31Beslissen over gratificatie centraal budgetBezoldigingsregelingCollege B&W1) directeur/secretaris 2) plaatsvervanger Met inachtneming van de vastgestelde Procedure bij uitreiken gratificaties
32Beslissen inzake overwerkvergoedingArt. 3:2 CAR/UWOCollege B&W1a) afdelingshoofden1b**directeur/ secretaris 2) plaatsvervangers *Toepassen regeling ** bij afdelingshoofden bevoegd  
33Beslissen over toelage onregelmatige dienstArt. 3:3 CAR/UWOCollege B&W1) afdelingshoofden2) plaatsvervangers *Voor functie aangewezen door College van B&W
34Beslissen over arbeidsmarkttoelageBezoldigingsverordeningCollege B&W1) afdelingshoofden 2) plaatsvervangers 
35Uitvoering regeling cafetariamodel RijnwoudeCAR/UWO/cafetariaregeling College B&W1a) afdelingshoofden**1b**) directeur/secretaris 2) plaatsvervangersToepassen regeling senior medewerker P. en O. afwijking regeling secretaris ** bij (ver)koop verlofdagen en  afdelingshoofden directeur/  secretaris bevoegd
36Beslissen over toekennen reis- en verhuiskosten (woon/werkverkeer)CAR/UWO locale reiskostenregelingCollege B&W1) afdelingshoofd CZ 2) plaatsvervanger  Verhuisplicht wordt door College van B&W bepaald
37Beslissen over declaraties kosten dienstreizenCAR/UWO  locale regeling DienstvervoerCollege B&W1a) afdelingshoofden1b)**directeur/secretaris 2) plaatsvervangers*Toepassen regeling   ** bij afdelingshoofden bevoegd  
38Beslissen over tegemoetkoming ziektekostenCAR/UWOCollege B&W1a)  afdelingshoofd CZ1b**) directeur/secretaris 2) plaatsvervangers   ** bij afdelingshoofd CZ bevoegd
39Beslissen over toekennen overige vergoedingenCAR/UWO/ GemeentewetCollege B&W1a) afdelingshoofd CZ1b**)  directeur/secretaris 2) plaatsvervangers  ** bij afdelingshoofd CZ bevoegd
HRMFUNCTIEWAARDERING    
40Voordragen functie voor beschrijving en waarderingFunctiewaarderingsregelingCollege B&W1a) afdelingshoofden1b**) directeur/secretaris 2)  plaatsvervangers** bij  afdelingshoofden bevoegd
41Beslissing tot beschrijven + waardering functieFunctiewaarderingsregelingCollege B&W1a) afdelingshoofden1b**) directeur/secretaris 2) plaatsvervangers** bij  afdelingshoofden bevoegd
42Vaststellen functiebeschrijvingFunctiewaarderingsregelingCollege B&W1) directeur/secretaris 2) plaatsvervanger   
 OPLEIDEN    
43Beslissen over toekennen studiefaciliteitenCAR/UWOCollege B&W1a)  afdelingshoofden1b**) directeur/secretaris 2) plaatsvervangers* Toepassen regeling ** bij afdelingshoofden bevoegdafdelingshoofd is verantwoor-lelijk voor efficiënte toekenning
44Beslissen over toestemming deelname aan studiebijeenkomsten, congressen e.d.CAR/UWOCollege B&W1a)  afdelingshoofden1b**) directeur/secretaris 2) plaatsvervangers * Toepassen regeling ** bij  afdelingshoofden bevoegd
 VERLOF    
45Beslissen inzake toepassen buitengewoon verlofCAR/UWO art. 6.4.1/6.4.2 (vakbond) art. 6:4:2a (zorgverlof) Art. 6:5a (adoptieverlof)College B&W1a) afdelingshoofden1b**) directeur/secretaris 2) plaatsvervangers*Toepassing regeling ** bij afdelingshoofden bevoegd
46Beslissen inzake toepassen ouderschapsverlofart. 6.5 CAR/UWOCollege B&W1a)  afdelingshoofden1b**) directeur/secretaris 2) plaatsvervangers *Toepassing regeling ** bij  afdelingshoofden bevoegd
47Beslissen inzake toepassing seniorenmaatregelen Hoofdstuk 5 CAR/UWOCollege B&W1a) afdelingshoofden1b**) directeur/secretaris 2) plaatsvervangers *Toepassing regeling ** bij  afdelingshoofden bevoegd
48Beslissen over overschrijven van restantverlof naar volgend jaarart. 6.2.6 CAR/UWOCollege B&W1a) afdelingshoofden1b**) directeur/secretaris 2)  plaatsvervangers *Begin nieuw kalenderjaar komt totaaloverzicht in DT ** bij  afdelingshoofden bevoegd
49Beslissen over verkoop leeftijdsverlofdagenart. 4a:1 + 6:2:1, lid 3 CAR/UWOCollege B&W1) directeur/secretaris 2) plaatsvervangersVoor de verkoop dient budget te zijn op de begroting
HRMOVERIGE BEVOEGDHEDEN    
50Beslissen over verlening voorschotten op salarisCAR/UWO BezoldigingsregelingCollege B&WSenior medewerker HRM.In overleg met (staf)bureauhoofd
51Brieven/rondschrijven, die een zuiver informatief karakter hebben op het gebied van P&OGemeentewetCollege B&W1a) Senior medewerker HRM.1b**)  Medewerkers HRM 2)  afdelingshoofd  1b** alleen met concrete toestemming senior medewerker HRM
52Beslissen inzake het geven van opdracht tot controle bij ziekteCAR/UWOCollege B&W1a) afdelingshoofden1b**) directeur/secretaris 2) plaatsvervangers ** bij controle afdelingshoofden  
53Beslissen over disciplinaire maatregelart. 16:1:2, lid 1 sub a CAR/UWO (schriftelijke berisping)College B&W1) afdelingshoofden 2) plaatsvervangers3) directeur/secretaris * Toepassen regeling In overleg met portefeuillehouder Personeelszaken
54Bepaling wijze viering overheidsjubeleum/ Gemeentejubeleum en afscheid + attentiesCAR/UWO/ Regeling attenties bijzondere aangelegenhedenCollege B&W1) afdelingshoofden*2) plaatsvervangers *voor afdelingshoofden is  directeur/secretaris bevoegd
55Toepassen rechtspositieregeling vrijwilligers brandweer, inclusief benoeming en ontslagHoofdstuk 19 CAR/UWOCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger Na overleg met brandweercommandant
56Vaststellen beoordeling m.u.v. leidinggevendenCAR/UWO/ BeooordelingsregelingCollege B&W1) afdelingshoofden2) plaatsvervangers  
57Vaststellen beoordeling leidinggevendenCAR/UWO/ BeooordelingsregelingCollege B&W1) directeur/secretaris* 2) plaatsvervanger *Beoordeling secretaris/directeur: College B&W  bevoegd
58Beslissing over verlengen motiveringstermijn bezwaar op verzoek klagerart. 6:5 + 6:6 Algemene wet bestuursrechtCollege B&W1a) afdelingshoofd1b**) directeur/secretaris 2) plaatsvervangers  ** bij afdelingshoofden bevoegd  
59Beslissing over toestemming nevenwerkzaamhedenart. 15:1:6/15:1:8 CAR/UWOCollege B&W1a) afdelingshoofden1b**) directeur/secretaris 2) plaatsvervangers  ** bij afdelingshoofden bevoegd  
60Beslissing over het geven van een bevel tot ontruiming gemeentelijke gebouwen bij calamiteitenArbeidsomstandighedenwet (1998)Directeur/ secretarisHoofd bedrijfshulpverlening(BHV) 

 

FINFINANCIEN/BELASTINGEN    
61Beslissen over gehele of gedeeltelijke oninbaarverklaring van schulden aan de gemeente, niet voortvloeiende uit  gemeentelijke belastingen/heffingenArt. 160, lid 1, onder e Gemeentewet/ Burgerlijk WetboekCollege B&W1) senior beleids-    medewerkers CZ,   cluster Financiën 
62zetten van een eerste en tweede handtekening bij betalingen door de bank (elektronisch bankieren)Art. 160 Gemeentewet/ Art. 171 GemeentewetBurgemeesterAmbtenaren, die bevoegd zijn tot het zetten van een handtekening bij de BNG 
63Afgifte verklaring informatie voor derden (Iv3) in het kader van de begroting, de jaarrekening en de kwartaalinformatieArt. 71-74 Besluit Begroting en Verantwoording (BBV)College B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
64     aansprakelijkheidstelling derden voor schade  aan gemeente-eigendommenart. 160 GemeentewetCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
 65Informatie verstrekken aan de Minister (s) en door deze(n) aangewezen ambtenarenArt. 27, lid 1 en 3 Besluit financiële verhoudingen 2001College B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger   
 66Geheel of gedeeltelijk oninbaar verklaren van gemeentelijke belastingen/heffingenVerordeningen/ art. 255, lid 5 GemeentewetCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
 67Gehele of gedeeltelijke kwijtschelding gemeentelijke belastingen/heffingenArt. 66 Algemene wet inzake rijks- belastingen/art. 231 GemeentewetCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
 68Correspondentie over- , het vaststellen, opleggen van de betaling van-, vaststellen van de rente bij- de aanmaning-, en de invordering bij dwangbevel van een bestuursrechtelijke geldschuldArt. 4:85 – 4:124 van de Algemene wet bestuursrechtCollege B&W/ burgemeester1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
 69Beslissingen- en correspondentie over gemeentegarantie  Art. 160 GemeentewetCollege B&W1) afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
BJZHANDHAVING/WABO     
70Correspondentie m.b.t. bouwen, slopen, gebruik of aanleg van werken zonder- of in afwijking van verleende omgevingsvergunning, inclusief voor -waarschuwing last onder dwangsom/ bestuursdwang en besluit last onder bestuursdwang/ dwangsom m.b.t. voornoemde activiteitenArt. 2.1, 2.3, 2.3A, 2.12, 5.14--5.23 Wabo/ Bor art. 125 Gemeentewet/ Hoofdstuk 5 Awb/ Hoofdstuk 8 Bouwverordening Geldend bestemmingsplanCollege B&W1) afdelingshoofd 2) plaatsvervanger 
71Correspondentie m.b.t. bestaande bouwwerken m.b.t. het niet voldoen aan de eisen, inclusief voorwaarschuwing en besluit last onder dwangsom/ bestuursdwang tot het treffen van voorzieningenArt. 2, 14-18 Ww, Bouwbesluit, BouwverordeningCollege B&W1) afdelingshoofd  2) plaatsvervanger 
72      Invorderen dwangsommen + invorderen kosten toepassen last onder bestuursdwang bij dwangbevel bij illegale bouw/bouwen in afwijking van- of zonder omgevingsvergunning/gebruik zonder- of gebruik in afwijking van omgevingsvergunning of i.s.m. APVArt. 2, 14-18, Ww/ Bouwbesluit / Bouwverordening/ Art. 4:85 - 5:39 Awb/  College B&W1) afdelingshoofd  2) plaatsvervanger 
73- 76Vervallen    
77Correspondentie m.b.t. gebruik zonder of in afwijking van verleende omgevingsvergunning, inclusief voorwaarschu -wing en last onder dwangsom/ bestuursdwang in strijd met Wabo/Bor inrichtingen, niet zijnde bouwwerkenWet veiligheidsregio’s + AMvB Wabo/Bor Art. 125 Gemeentewet/ Hfdst 5 AwbCollege B&W1) afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
78  Correspondentie m.b.t. gebruik zonder of in afwijking van verleende omgevingsvergunning, inclusief voor -waarschuwing en last onder dwangsom en/of bestuurs - dwang gebruik in strijd met de Wabo, Bor  en/of het Besluit brandveilig gebruik bouwwerken/BorArt. 2.1, lid 1, onder d Besluit brandveilig gebruik Bouwwerken/Bor Art. 125 Gemeentewet/ Hfdst 5 AwbCollege B&W1) afdelingshoofd 2)  plaatsvervanger 
 APV/WABO    
79Correspondentie over voornemen handhavenAPV (handelen zonder-/ in strijd met (omgevings) vergunning/ ontheffing/ vrijstelling of in strijd met verbod in APV, + besluit last onder dwangsom/besluit last onder dwangsom m.b.t. deze activiteitenArt. 2.2, 2.3 en 2.22 Wabo/Bor APV Rijnwoude / Art. 125 Gemeentewet/ Hoofdstuk 5 AwbBurgemeester/ College B&W1) afdelingshoofd  2) plaatsvervanger 
 HORECA    
80Correspondentie over voornemen handhaven Drank- en horecawet/Inrichtingenbesluithoreca (handelen zonder-/ in strijd met vergunning/ ontheffing/ vrijstelling of in strijd met verbod in Drank- en horecawet + besluit last onder dwangsom/besluit last onder bestuursdwang o.g.v. de Drank- en horecawet/ InrichtingenbesluitDrank- en horecawet/Inrichtingenbesluit/ Art. 125 Gemeentewet/ Hoofdstuk 5 AwbBurgemeester/ College B&W1) afdelingshoofd  2) plaatsvervanger 
BJZVOORBEREIDING BELEIDSTAKEN    
81Afvalstoffenheffingsverordening 2010Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
82Algemene Plaatselijke VerordeningArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
83Bezwaarschriftencommissieverordening  Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
84Brandweerrechtenheffingsverordening 2010Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
85Hondenbelastingverordening 2010Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
86Integriteitscode College B&WArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
87Legesverordening 2010Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
88Liggeldenheffingsverordening 2010Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
89Lijkbezorgingsheffingsverordening 2010Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
90Mandaat- en volmachtregeling 2010  Art. 10:1 - 10:12 AwbCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
91Marktgeldenheffingsverordening 2010Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
92Onroerendzaakbelastingverordening 2010Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
93Precarioverordening 2010Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
94ReferendumverordeningArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
95Reglement van Orde collegeArt. 52 GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
96RioolaansluitrechtheffingsverordeningArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
97Rioolrechtenheffingsverordening 2010Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
98Vergoedingenverordening externe leden commissies Bezwaarschriften/rekenkamer/burgerlid WelstandArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
99Archiefverordening 2004Art. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
FINVOORBEREIDING BELEIDSTAKEN    
100Baatbelastingverordening Burg. SmitwegArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
101Beleidsregels aanwijzing belastingplichtige in een keuzesituatieArt. 4:81 AwbCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
102Beleidsregels ambtshalve vermindering gemeentelijke heffingenArt. 4:81 AwbCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
103Beleidsregels kwijtschelding gemeentelijke belastingenArt. 4:81 AwbCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
104Beleidsregels toekennen ambtshalve vermindering vastgestelde waarde Wet WOZArt. 4:81 AwbCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
105Beleidsregels toekennen kostenvergoeding in de bezwaarfase bij belastingenArt. 4:81 AwbCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
106Beleidsregels toekennen vermindering bij invordering rioolrechtArt. 4:81 AwbCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
107BudgethoudersregelingArt. 17 Financiële verordening ex artikel 212 gemeente RijnwoudeCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft B&W bevoegdheid
108Controleverordening 213 GemeentewetArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
FINVOORBEREIDING BELEIDSTAKEN (vervolg)    
109Doelmatigheids/doeltreffenheidsverordening 213A GemeentewetArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
110Financiële verordening 212 GemeentewetArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
111TreasurystatuutArt. 160, lid 1, onder b GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
HRMVOORBEREIDING BELEIDSTAKEN    
1121% regeling IZA  Art. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
113  Bezoldigingsregeling gemeente Rijnwoude 2005Art. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
114  CAR/UWOArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
115  Integriteitscode ambtenarenArt. 160, lid 1 onder c Gemeentewet/ Art. 125quater AmbtenarenwetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
116OrganisatiebesluitArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
117  Privacyregeling personeelsinformatieArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
118  Privacyregeling telefoon, fax, e-mail en internetArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
119Rechtspositieregeling buitengewoon ambtenaar burgerlijke standArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
120Regeling attenties en recepties gemeente Rijnwoude 2005Art. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
121  Regeling beoordelingsgesprekkenArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
122  Regeling betaald ouderschapsverlofArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
123  Regeling cafetariamodelArt. 160, lid 1 onder c Gemeentewet/ Hfdst. 4A CARCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
124Regeling flexibele werktijden gemeente Rijnwoude 2005Art. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
125Regeling functiewaardering gemeente Rijnwoude 2005Art. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
126  Regeling functioneringsgesprekkenArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
127Regeling gebruik FPU-Gemeenten gemeente RijnwoudeArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
128  Regeling inhuur derdenArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
129  Regeling invulling avondsopenstellingArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
130Regeling klachtenbehandeling ongewenst gedrag op het werk gemeente Rijnwoude 2005Art. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
131  Regeling klokkenluiders Rijnwoude 2005Art. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
132  Regeling opleiding en ontwikkelingArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
HRMVOORBEREIDING BELEIDSTAKEN (vervolg)    
133  Regeling prestatie-uitloopArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
134  Regeling reis- en verblijfkosten gemeente Rijnwoude 2005Art. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
135Regeling reiskosten woon- werkverkeer Rijnwoude 2005Art. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
136  Regeling rijwielvergoeding gemeente Rijnwoude 2005Art. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
137  Regeling telefoonkostenvergoedingArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
138Regeling verstrekking persoonlijke beschermings- middelen en werkkleding gemeente Rijnwoude 2005Art. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
139Regeling werving en selectieArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
140  Regeling woonplicht en verhuiskostenvergoedingArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
141  Regeling ziekteverzuimbegeleidingArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
142  Sociaal Statuut bij organisatieveranderingenArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
143Vakantie- en leeftijdsverlofregeling gemeente Rijnwoude 2005Art. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
144Vergoedingsregeling stagiaires en vakantiekrachten Gemeente Rijnwoude 2005Art. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid
145Verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieledenArt. 44, 95-99 en 147 GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft raadsbevoegdheid
146  ZomerwerktijdenregelingArt. 160, lid 1 onder c GemeentewetCollege B&W1)  afdelingshoofd 2)  plaatsvervangerVaststelling regeling blijft collegebevoegdheid

Attributiebesluit heffingsambtenaren gemeentelijke belastingen;

 

       Het College van burgemeester en wethouders,

 

Gelet op artikel 231, lid 1 en lid 2, onder b, c en d en artikel 246a van de Gemeentewet, de Algemene wet inzake rijksbelastingen (AWR), de Invorderingswet, de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Regeling/Uitwerkingsovereenkomst (CAR/UWO) en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo);  

                                                                        B E S L U I T :

 

I. de volgende ambtenaren aan te wijzen voor de in de onderstaande tabel genoemde functies/bevoegdheden1:

Nr.Wettelijke basis Soort bevoegdheid Belastingsoorten en belasting-/heffingsverordeningen: Aangewezen ambtenaar
  1artikel 231, lid 2 onder b Gemeentewet/ CAR/UWO/Wabo Heffingsambtenaar gemeentelijke belastingen (belastinginspecteur2) )Baatbelasting, Leges,Liggelden, Lijkbezorgingsrechten, Marktgelden, Precariorechten, Rioolaansluitingsrechten1) afdelingshoofd Concernzaken 2) plv. volgens Vervangingsregeling Rijnwoude
  2      artikel 231, lid 2 onder c Gemeentewet/ CAR/UWO/Wabo Heffingsambtenaar gemeentelijke belastingen (ontvanger2)Baatbelasting, Leges,Liggelden, Lijkbezorgingsrechten, Marktgelden, Precariorechten, Rioolaansluitingsrechten1a)* afdelingshoofd Concernzaken1b)* afdelingshoofden 2) plv volgens Vervangingsregeling Rijnwoude   * tegelijkertijd bevoegd
  3          artikel 231, lid 2 onder d Gemeentewet/ CAR/UWO/Wabo Heffingsambtenaar gemeentelijke belastingen (ambtenaren Rijksbelastingdienst2)Baatbelasting, Leges, Liggelden, Lijkbezorgingsrechten, Marktgelden**, Precariorechten, Rioolaansluitingsrechten1a)* afdelingshoofd Concernzaken1b)* afdelingshoofden1c)* marktmeester ** 2) plv. volgens Vervangingsregeling Rijnwoude *tegelijkertijd bevoegd ** marktmeester mag contant marktgelden innen
   4    artikel 246a Gemeentewet/ CAR/UWO/Wabo artikelen 47,49 en 50 AWR artikelen 58/60 Invorderingswetambtenaren tegenover wie verplichtingen gelden in de art.47,48,49,50,51 en 53 a AWR Baatbelasting, Leges, Liggelden, Lijkbezorgingsrechten, Marktgelden, Precariorechten, Rioolaansluitingsrechten1)  afdelingshoofden; 2) plaatsvervangers volgens     Vervangingsregeling Rijnwoude

Vervangingsregeling Rijnwoude

Het college van burgemeester en wethouders van Rijnwoude,

 

Gelet op het Organisatiebesluit, de Budgethoudersregeling 2010, de Mandaat- en Volmachtregeling Rijnwoude 2010 en het Attributiebesluit heffingsambtenaren gemeentelijke belastingen;

 

Overwegende dat het vanuit het oogpunt van duidelijkheid en rechtszekerheid wenselijk is voor de eerste laag functionarissen binnen de ambtelijke organisatie van Rijnwoude en voor de Mandaat- en volmachtregeling Rijnwoude, de Budgethoudersregeling en het Attributiebesluit heffingsambtenaren gemeentelijke belastingen plaatsvervangers aan te wijzen;

 

Artikel 1            Vervanging.

Vervanging van de hieronder genoemde functionarissen vindt plaats door de voor hen aangewezen vervangers en wel volgens de in onderstaande tabel opgenomen numerieke volgorde.

 

Functionaris:Aangewezen vervanger:
Gemeentesecretaris:Door het college van B&W aangewezen 1e loco-secretaris, 2e loco-secretaris, 3e loco-secretaris, 4e loco-secretaris en5e loco-secretaris
Hoofd Ruimtelijke- en Maat- schappelijke Ontwikkeling (RMO):1e vervanger hoofd CZ, 2e vervanger hoofd Projecten
Hoofd Concernzaken (CZ):1e vervanger hoofd RMO, 2e vervanger hoofd Projecten
Hoofd Publiekszaken (PUB):1e vervanger hoofd OWV, 2e vervanger hoofd CZ
Hoofd Openbare Werken en Veiligheid (OWV):1e vervanger hoofd PUB, 2e vervanger hoofd CZ
Hoofd Projecten (P):1e vervanger hoofd RMO, 2e vervanger hoofd CZ

 

Artikel 2      Inwerkingtreding.

Deze vervangingsregeling treedt in werking op de dag van de bekendmaking ervan en werkt terug tot en met 1 maart 2010.

 

Hazerswoude-Rijndijk, 2 maart 2010.

 

Het college van burgemeester en wethouders,                           

De loco-secretaris,                          De burgemeester,

 

F. Ebben                                         A. Latenstein van Voorst - Woldringh

 

De burgemeester,

A. Latenstein van Voorst - Woldringh

Toelichting "Gewijzigde Mandaat- en volmachtregeling Rijnwoude 2010"

Ad artikel 1: Begripsbepalingen: er is zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en het Organisatiebesluit van Rijnwoude.

Ad artikel 2: Mandaatbepaling:

lid 1: de Bijlage bij deze regeling, die onderdeel hiervan uitmaakt, is voor alle zekerheid en duidelijkheid gestempeld als behorende bij het collegebesluit van de in het stempel vermelde datum.

Lid 2: uitgangspunt is dat degene, die dicht bij de uitvoering zit, als eerste onder 1) of 1a) is aangewezen als gemandateerde. Pas daarna komen diens 1e en 2e plaatsvervanger volgens de Vervangingsregeling Rijnwoude in beeld.

Lid 3: dit artikel waarborgt dat recht wordt gedaan aan de organisatiestructuur, zoals deze is vastgelegd in het Organisatiebesluit, alsook dat de risico’s kunnen worden beperkt. De genoemde ambtenaren kunnen een bevoegdheid onder meer aan zich trekken: in de beginperiode van aanstelling van de gemandateerde, bij verschil van inzicht tussen de leidinggevende en de aan hem/haar ondergeschikte gemandateerde en bij disfunctioneren van de gemandateerde. Overleg vooraf met de directeur/secretaris/het betreffende afdelingshoofd blijft altijd mogelijk en kan soms verstandig zijn. Ook kan op verzoek van een gemandateerde medewerker/medewerkster diens afdelingshoofd in bijzondere gevallen een (bepaalde) bevoegdheid weer aan zich trekken.

Lid 4: dit lid is gelijk aan artikel 10:10 van de Awb.

Lid 5:Uit de wet vloeit voort dat een beslissingsmandaat automatisch de bevoegdheid inhoudt om namens het bestuursorgaan te tekenen. De ondertekening door de gemandateerde treedt hierbij in de plaats van de ondertekening namens het College van burgemeester en wethouders dan wel de burgemeester op basis van de Gemeentewet. Van dit mandaat kan onderscheiden worden het in artikel 10:11 van de Awb geregelde ondertekeningsmandaat. In dat geval dient het besluit door het bestuursorgaan zelf te worden genomen, doch vindt alleen de ondertekening door een ambtenaar plaats. Het artikellid is voor alle duidelijkheid opgenomen.

Lid 6/7: de gebruikte formulering wordt voorgestaan door de VNG, de Bestuursacademie Randstad en “Leeuwendaal adviesbureau”. Uit de rechtspraak komt naar voren dat ondertekening/parafering van besluiten essentieel is voor de bewijskracht/echtheid hiervan: Hoge Raad (HR) 25-6-1943, N.J. 1943, 518, Gerechtshof Den Haag 9-11-1950, A.B. 1952, 471 en HR 19-9-1988, “Gemeentestem” No. 6880. Bij het ontbreken hiervan zijn de (voorwaarden van) in mandaat genomen besluiten, moeilijk te bewijzen. Daarnaast zijn besluiten die alleen gestempeld worden fraudegevoelig.

Lid 8: een voorblad bij het mandaatbesluit volgens de vastgestelde sjabloon is een waarborg voor een goede archivering en biedt de ruimte om (achtergrond)informatie op te nemen, die niet in hetmandaatbesluit zelf is opgenomen. Bij afwijking van het ter zake gevoerde beleid of bij financiële gevolgen is hier dus aanleiding toe.

Lid 9: dit lid is gelijk aan artikel 10:7 van de Awb.

Ad artikel 3: Begrenzing: deze begrenzingen vloeien voort uit de wet, dan wel vinden hun oorsprong in de politieke gevoeligheid.

Ad artikel 4: Ondermandaat:

lid 1: de Awb kent in artikel 10:9 de mogelijkheid van ondermandaat. Ondermandaat is echter alleen toegestaan indien wordt voldaan aan de bij dit artikel gestelde voorwaarden en begrenzingen.

Leden 2, 3, 4 en 5: bepalingen dienen ter beperking van financiële-/juridische- en politieke risico’s, alsmede ter waarborging van de inzichtelijkheid.

Ad artikel 5: Randvoorwaarden:

lid 1: zie ad artikel 4, onder 2, 3, 4 en 5.

Leden 2 en 3: bepalingen voorzien in mogelijkheid informatievoorziening aan respectievelijk de verantwoordelijke bestuurder (s) en het college. Lid 2 geeft tevens aan wanneer het oorspronkelijk bevoegde bestuursorgaan een gemandateerde bevoegdheid op grond van artikel 10:7 van de Awb zelf uitoefent.

Ad artikel 6: Slotbepaling:

Lid 1 is een vangnetbepaling voor onvoorziene zaken.

Lid 2: de bepaling schept duidelijkheid en (rechts)zekerheid.

Lid 3: zie ad artikel 4, onder 2, 3, 4 en 5.