Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Deelgemeente Amsterdam - Oost

Verordening onderzoeken doelmatigheid en doeltreffendheid van Stadsdeel Oost

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieDeelgemeente Amsterdam - Oost
Officiële naam regelingVerordening onderzoeken doelmatigheid en doeltreffendheid van Stadsdeel Oost
CiteertitelVerordening onderzoeken doelmatigheid en doeltreffendheid van Stadsdeel Oost
Vastgesteld doordeelraad
Onderwerp
Eigen onderwerpFinanciën

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Datum ondertekening inwerkingtredingsbesluit:

Bron bekendmaking inwerkingtredingsbesluit: -

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Gemeentewet, artikel 213a

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

05-05-201014-12-2015nieuwe regeling

03-05-2010

Amsterdams Stadsblad, Bekendmakingen Stadsdeel Oost, 2010, 18

-

Tekst van de regeling

Verordening

Artikel 1 Definities

In deze verordening wordt verstaan onder:

a. doelmatigheid: de mate waarin de gewenste prestaties en beoogde maatschappelijke effecten worden gerealiseerd met een zo beperkt mogelijke inzet van middelen;

b. doeltreffendheid: de mate waarin de gewenste prestaties en beoogde maatschappelijke effecten van het beleid daadwerkelijk worden behaald.

Artikel 2 Onderzoeksfrequentie

1. Het Dagelijks Bestuur onderzoekt jaarlijks de doelmatigheid en doeltreffendheid van resultaatgebieden en bedrijfsvoeringaspecten van het stadsdeel. Iedere resultaatgebied en bedrijfsvoeringsaspect wordt minimaal eens in de acht jaar in zijn geheel aan een dergelijke toets onderworpen.

2. Het Dagelijks Bestuur toetst jaarlijks de doeltreffendheid van onderdelen van programma’s en paragrafen. Ieder programma en iedere paragraaf van de stadsdeelbegroting wordt minimaal eens in de acht jaar in zijn geheel aan een dergelijke toets onderworpen.

Artikel 3 Onderzoeksprogramma

1. Het Dagelijks Bestuur noemt in de paragraaf bedrijfsvoering van de programmabegroting welke interne onderzoeken naar de doelmatigheid en de doeltreffendheid van de resultaatgebieden en bedrijfsvoeringaspecten, in het volgende jaar plaatsvinden.

2. Het Dagelijks Bestuur stelt daarna het onderzoeksprogramma vast en zend deze ter informatie aan de stadsdeelraad. In het onderzoeksprogramma staat per intern onderzoek globaal aangegeven:

a. het object van onderzoek;

b. de reikwijdte van het onderzoek;

c. de onderzoeksmethode;

d. doorlooptijd van het onderzoek;

e. de wijze van uitvoering.

3. In het onderzoeksprogramma wordt aangegeven wat de begrote kosten zijn en welke budgetten in de begroting zijn opgenomen voor de uitvoering van de onderzoeken.

Artikel 4 Voortgang onderzoeken

Het Dagelijks Bestuur rapporteert in de bedrijfsvoeringparagraaf van de begroting en jaarstukken over de voortgang van de onderzoeken naar de doelmatigheid en doeltreffendheid en de uitputting van bijbehorende budgetten.

Artikel 5 Rapportage en gevolgtrekking

1. De uitkomsten van een onderzoek worden vastgelegd in een rapportage. Elke rapportage bevat tenminste een analyse van de onderzoeksresultaten en indien nodig aanbevelingen voor verbeteringen.

2. Op basis van de resultaten van ieder onderzoek geeft het Dagelijks Bestuur gemotiveerd aan, welke aanbevelingen het wel of niet overneemt. Het Dagelijks Bestuur neemt op basis van deze aanbevelingen organisatorische maatregelen. De rapportage, de aanbevelingen en de getroffen maatregelen worden ter kennisgeving aan de stadsdeelraad geboden.

Artikel 6 Inwerkingtreding en intrekking verordeningen

Deze verordening treedt in werking met ingang van de dag van de bekendmaking. Op dat moment vervallen de “Verordening onderzoeken doelmatigheid en doeltreffendheid van het stadsdeel Zeeburg”, vastgesteld op 28 oktober 2003, registratienummer 2003/15096 en “Verordening onderzoeken doelmatigheid en doeltreffendheid van stadsdeel Oost-Watergraafsmeer”, geldig vanaf 27 mei 2003.

Artikel 7 Citeertitel

Deze verordening kan worden aangehaald als: ‘Verordening onderzoeken doelmatigheid en doeltreffendheid van Stadsdeel Oost’.

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 3 mei 2010.

(...), griffier   (...), raadsvoorzitter