Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Deelgemeente Amsterdam - Oost

Uitwerkingsbesluit parkeren Stadsdeel Zeeburg

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieDeelgemeente Amsterdam - Oost
Officiële naam regelingUitwerkingsbesluit parkeren Stadsdeel Zeeburg
CiteertitelUitwerkingsbesluit parkeren Stadsdeel Zeeburg 2009
Vastgesteld doorgedelegeerde functionaris
Onderwerp
Eigen onderwerpInfrastructuur, verkeer en vervoer

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Onbekend.

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-01-200901-01-2010nieuwe regeling

01-01-2009

Zeeburgjournaal

2009/7281
01-01-200801-01-2009nieuwe regeling

01-01-2008

-

-

Tekst van de regeling

Uitwerkingsbesluit Parkeren stadsdeel Zeeburg 2009

Artikel 1 Begripsbepalingen

1. In dit uitwerkingsbesluit wordt verstaan onder:

a. Verordening: de Parkeerverordening 2009;

b. stadsdeel: het stadsdeel Zeeburg;

c. dagelijks bestuur: het dagelijks bestuur van het stadsdeel Zeeburg;

2. De begrippen in dit uitwerkingsbesluit worden in dezelfde betekenis gebruikt als in de Parkeerverordening 2009.

Artikel 2 Vergunninggebieden

In het stadsdeel  bestaan de volgende vergunninggebieden:

a. vergunninggebied Zeeburg – 1 (Indische Buurt) waarvan de buitengrenzen worden gevormd door het midden van het Lozingskanaal, het midden van de Nieuwe Vaart, het midden van het Amsterdam-Rijnkanaal, de zuidelijke stadsdeelgrens en het spoorwegtalud.

b. vergunninggebied Zeeburg – 2 (Oostelijk Havengebied – noord) waarvan de buitengrenzen worden gevormd door het IJ, het midden van het Amsterdam-Rijnkanaal, het midden van de Entrepothaven, het spoorwegtalud, de westzijde van de Oostelijke Handelskade, de noordzijde van de Oostelijke Handelskade, (het verlengde van) de westzijde van complex MySide, het midden van de IJhaven. Het blok Fountainhead maakt geen deel uit van vergunningengebied Zeeburg – 2. Het gebouw Wilhelmina, huisnummers Veemkade 570 t/m 598 en Groenhoedenveem 2 t/m 30 maakt deel uit van vergunninggebied Zeeburg – 2.

c. vergunninggebied Zeeburg – 3 (Oostelijk Havengebied - zuid) waarvan de buitengrenzen worden gevormd door het midden van de Entrepothaven, het midden van het Amsterdam-Rijnkanaal, het midden van de bocht naar de Zeeburgersluis, het midden van het Lozingskanaal, het spoorwegtalud en een denkbeeldige lijn doorgetrokken vanaf het midden van de Entrepothaven naar het spoorwegtalud.

vergunninggebied Zeeburg – 6 (Haveneiland West plus) waarvan de buitengrenzen worden gevormd d. door de Bert Haanstrakade, het midden van de sluis in de Bert Haanstrakade, het midden van de Polygoongracht, het midden van het scheidingswater tussen Haveneiland West en Haveneiland Oost, de zuidzijde van het Kleine Rieteiland West, de zuidwestzijde van het Grote Rieteiland West en de Cas Oorthuyskade.

De blokken 3a, 4, 8, 9b, 10a, 10b, 10c, 15b, 16b, 18, 20a, 21a, 21b, 22c, 27b, 28a, 28b, 32, 33a, 34, 43b en alle blokken op het Kleine Rieteiland West maken geen deel uit van het vergunningengebied Zeeburg -  6.

e. vergunninggebied Zeeburg – 7 (Steigereiland) waarvan de buitengrenzen worden gevormd door de buitengrenzen van het Steigereiland.

De blokken 101, 103, 105a zijde Pedro Nunesstraat, 105b, 106a, 108, 109a, 109b zijde Pieter Holmstraat, 109c zijde Pieter Holmstraat, 109d zijde Pieter Holmstraat, 110 zijde Pieter Holmstraat , 111a, 111b, 111c, 111d, 111e, 112, 113a zijde Edward Masseystraat, 113b zijde Edward Masseystraat, 115, 118, 119a, 119b zijde Edward Wrightstraat, 127a, 127b zijde Edward Wrighstraat,  128 zijde Edward Wrightstraat,  in de Zuidbuurt maken geen deel uit van het vergunningengebied Zeeburg – 7. De uit te lichten blokken in de Noordbuurt en in de Waterbuurt West en Oost zullen later worden vastgesteld.

f. vergunninggebied Zeeburg – 8 (Haveneiland Oost plus) waarvan de buitengrenzen worden gevormd door de Bert Haanstrakade, de Wim Noordhoekkade, de oostzijde van het Haveneiland Oost, de zuidzijde van Rieteiland Oost, de westzijde van het Rieteiland Oost en het het midden van het scheidingswater tussen Haveneiland West en Haveneiland Oost, het midden van de Polygoongracht en het midden van de sluis in de Bert Haanstrakade.

De blokken 44a, 44b, 45b, 46b, 48a, 49a, 50, 51a, 54, 55, 57d, 64, 65a en 65b en alle blokken op het Rieteiland Oost maken geen deel uit van het vergunninggebied Zeeburg – 8.

g. vergunninggebied Zeeburg – 9 (Zeeburgereiland plus) waarvan de grenzen worden gevormd door de buitengrenzen van het Zeeburgereiland, in combinatie met de Zuider IJdijk, de Diemerzeedijk en de Buitenkerkerweg.

De blokken / adressen waarvoor geen vergunning worden verleend zullen later worden vastgesteld.

Artikel 3 Deelvergunninggebieden

Binnen de in artikel 2 genoemde vergunninggebieden bestaan de volgende deelvergunninggebieden:

a. binnen vergunninggebied 2

deelvergunninggebied Zeeburg – 2a, waarvan de buitengrenzen worden gevormd door: het IJ, het midden van het Amsterdam-Rijnkanaal, het midden van de Entrepothaven, het spoorwegtalud, de westzijde van de Oostelijke Handelskade, de noordzijde van de Oostelijke Handelskade, (het verlengde van) de westzijde van complex MySide, het midden van de IJhaven, met uitzondering van het blok Fountainhead.

deelvergunninggebied Zeeburg – 2b, bestaande uit het gebouw Wilhelmina, huisnummers Veemkade 570 t/m 598 en Groenhoedenveem 2 t/m 30.

b. binnen vergunninggebied 3

deelvergunninggebied Zeeburg – 3a, waarvan de buitengrenzen worden gevormd door het midden van de Entrepothaven, (het verlengde van) de van Lohuizenlaan, het midden van de Nieuwe Vaart, het midden van de Veelaan, het midden van de Cruquiusweg, het spoorwegtalud.

deelvergunninggebied Zeeburg – 3b, waarvan de buitengrenzen worden gevormd door (het verlengde van) het midden van de Cruquiusweg, het midden van de Veelaan, het midden van de Nieuwe Vaart, het midden van de Van Lohuizenlaan, het midden van het Lozingskanaal en het spoorwegtalud.

deelvergunninggebied Zeeburg – 3c, waarvan de buitengrenzen worden gevormd door het midden van de Entrepothaven, het midden van het Amsterdam-Rijnkanaal, het midden van de Nieuwe Vaart, het midden van het Lozingskanaal, (het verlengde van) de van Lohuizenlaan.

Artikel 4 Vergunningenplafond per (deel)vergunninggebied

Het vergunningenplafond voor bewonersvergunningen en bedrijfsvergunningen gezamenlijk bedraagt:

a. voor vergunninggebied Zeeburg – 1: 15300 vergunningen;

b. voor deelvergunninggebied Zeeburg – 2a: 2438 vergunningen;

c. voor deelvergunninggebied Zeeburg – 2b: 15 vergunningen;

d. voor deelvergunninggebied Zeeburg – 3a: 612 vergunningen;

e. voor deelvergunninggebied Zeeburg – 3b: 500 vergunningen;

f. voor deelvergunninggebied Zeeburg – 3c: 200 vergunningen;

g. voor vergunninggebied Zeeburg – 6: 1100 vergunningen;

h. voor vergunninggebied Zeeburg – 7: 1370 vergunningen;

i. voor vergunninggebied Zeeburg – 8: 650 vergunningen;

j. voor vergunninggebied Zeeburg – 9: wordt later vastgesteld.

Artikel 5 Milieuparkeervergunningenplafond per (deel)vergunninggebied

De tekst van dit artikel wordt ingevoegd na vaststelling van het stedelijke uitwerkingsbesluit inzake de milieuparkeervergunning.

Artikel 6 Meeverhuisregeling

1. Het vergunningenplafond wordt bij een aanvraag om een bewonersvergunning van een bewoner die op grond van artikel 34 lid 4 van de Parkeerverordening 2009 recht heeft op een parkeervergunning met één verhoogd.

2. Na verlening van een bewonersvergunning als bedoeld in lid 1 van dit artikel wordt het vergunningenplafond terstond met één verlaagd tot het oorspronkelijke niveau, zoals genoemd in artikel 4.

3. De leden 1 en 2 van dit artikel zijn niet van toepassing op een vergunninggebied, waar het vergunningenplafond krachtens artikel 4 op 0 (nul) is vastgesteld.

4. De eerste drie leden van dit artikel zijn van overeenkomstige toepassing bij een aanvraag voor een bedrijfsvergunning.

Artikel 7 (Blok)tijden betaald parkeren

Binnen het stadsdeel wordt parkeerbelasting geheven gedurende de volgende (blok)tijden:

a. in de vergunninggebieden Zeeburg – 1 en Zeeburg – 3, van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot  21.00 uur;

b. in vergunninggebied Zeeburg – 2, van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 24.00 uur;

c. in de vergunninggebieden Zeeburg – 6, Zeeburg – 7 en Zeeburg – 8  van maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 19.00 uur.

Artikel 8 Overloopgebieden

Binnen het stadsdeel is geen vergunninggebied als overloopgebied aangewezen.

Artikel 9 Aantal te verlenen bewonersvergunningen

1. Het aantal te verlenen bewonersvergunningen bedraagt per zelfstandige woning maximaal:

a. in de vergunninggebieden Zeeburg – 1, Zeeburg – 2, Zeeburg – 6, Zeeburg – 7, Zeeburg – 8 en in deelvergunninggebied Zeeburg – 3a: één bewonersvergunning;

b. in de deelvergunninggebieden Zeeburg – 3b en Zeeburg – 3c: twee bewonersvergunningen.

2. De tekst van dit lid wordt ingevoegd na vaststelling van het stedelijke uitwerkingsbesluit inzake de milieuparkeervergunning.

3. De tekst van dit lid wordt ingevoegd na vaststelling van het stedelijke uitwerkingsbesluit inzake de milieuparkeervergunning.

4. In afwijking van het eerste lid onder a kan, zolang het vergunningenplafond van het betreffende vergunninggebied niet is bereikt, op verzoek een tweede bewonersvergunning worden verleend aan degene aan wie door zijn werkgever een bedrijfsvoertuig, vallende onder de grijs kentekenregeling, ter beschikking is gesteld, uitsluitend voor de uitoefening van zijn beroep, ten behoeve van dat voertuig.

5. In afwijking van het eerste lid onder b wordt in deelvergunninggebieden Zeeburg – 3b en Zeeburg – 3c geen tweede bewonersvergunning indien het vergunningplafond in dat gebied is bereikt.

6. Het aantal te verlenen bewonersvergunningen per zelfstandige woning, wordt verminderd met het aantal op hetzelfde adres verleende bedrijfsvergunningen.

Artikel 10 Aantal te verlenen bedrijfsvergunningen

1. Het aantal te verlenen bedrijfsvergunningen bedraagt per bedrijf maximaal:

a. in de vergunninggebieden Zeeburg – 1, Zeeburg – 2, Zeeburg – 3a, Zeeburg – 6, Zeeburg – 7 en Zeeburg - 8 één per 10 werknemers;

b. in deelvergunninggebied Zeeburg – 3b één per 5 werknemers.

2. Het aantal op basis van dit artikel te verlenen bedrijfsvergunningen wordt verminderd met het aantal verleende bedrijfsvergunningen op code en het aantal verleende hulpverlenervergunningen.

3. De tekst van dit lid wordt ingevoegd na vaststelling van het stedelijke uitwerkingsbesluit inzake de milieuparkeervergunning.

4. Aan een bedrijf met 15 of minder werknemers in dienstverband worden additioneel maximaal drie bedrijfsvergunningen verleend indien het bedrijfswagens betreft die onder de grijs kentekenregeling vallen.

5. Het aantal per bedrijf te verlenen bedrijfsvergunningen wordt verminderd met het aantal op hetzelfde adres verleende bewonersvergunningen.

Artikel 11 Sportverenigingsvergunningen

Onverminderd het tweede lid van artikel 13 van de Verordening bedraagt het aantal te verlenen sportverenigingsvergunningen in alle vergunninggebieden maximaal tien per sportorganisatie.

Artikel 12 De volkstuinvergunning

Binnen het stadsdeel worden geen volkstuinvergunningen verleend.

Artikel 13 De maatschappelijke vergunning

1. Het dagelijks bestuur verleent een maatschappelijke vergunning aan:

a. een zorginstelling;

b. een onderwijsinstelling behorende tot het basisonderwijs dan wel behorende tot het voortgezet onderwijs;

c. aan een bureau van de politie Amsterdam-Amstelland.

2. Het aantal te verlenen maatschappelijke vergunningen bedraagt per zorginstelling, onderwijsinstelling of een bureau van politie maximaal het aantal op basis van artikel 10 van de Verordening te verlenen bedrijfsvergunningen aan de zorginstelling, de onderwijsinstelling of het bureau van politie.

Artikel 14 Vergunningen op code

Op verzoek van de aanvrager wordt, in plaats van op kenteken, op code verleend:

a. de hulpverlenersvergunning als bedoeld in artikel 15 van de Verordening;

b. de bedrijfsvergunning als bedoeld in artikel 10 van de Verordening indien voldaan is aan het eerste lid onder a of b van artikel 11 van de Verordening;

c. de tekst van dit lid wordt ingevoegd na vaststelling van het stedelijke uitwerkingsbesluit inzake de milieuparkeervergunning;

d. de sportverenigingvergunning, als bedoeld in artikel 13 van de Verordening;

e. de maatschappelijke vergunning, als bedoeld in artikel 19 van de Verordening;

f. de autodeelvergunning als bedoeld in artikel 20 van de Verordening;

g. de belanghebbendenvergunning, als bedoeld in artikel 25 van de Verordening.                                                

Artikel 15 Ambulante handelaar

1. Aan de ambulante handelaar, die een standplaats inneemt op de Sumatramarkt wordt op verzoek één bedrijfsvergunning, geldig voor het vergunninggebied waarin de markt gehouden wordt, verleend, indien:

a. de aanvrager in het bezit is van een vaste plaats vergunning voor de Sumatramarkt, of;

b. de aanvrager in het bezit is van een voorkeurskaart voor de Sumatramarkt, of;

c. de aanvrager sollicitant is voor een plaats op de Sumatramarkt en uit de gegevens van de marktmeester blijkt dat hij in de voorafgaande zes maanden regelmatig een standplaats op de Sumatramarkt heeft ingenomen.

2. Voor het parkeren achter de kraam is geen vergunning vereist, mits het voertuig, de wijze en het tijdstip van parkeren voldoen aan het daaromtrent in het Beheerreglement Sumatramarkt gestelde.

3. Aan de ambulante handelaar, die een standplaats buiten de markt inneemt, wordt op verzoek één bedrijfsvergunning, geldig voor het vergunninggebied waarbinnen de standplaats zich bevindt, verleend, indien de aanvrager in het bezit is van een vergunning voor een standplaats buiten de markt.                        

Artikel 16 Beperking geldigheid parkeervergunningen

Een bewonersvergunning, een bedrijfsvergunning, een sportverenigingsvergunning, een maatschappelijke vergunning, een autodeelvergunning en een mantelzorgvergunning zijn niet geldig in de volgende gebieden, gedurende de volgende tijden:

a. Javastraat tussen Celebesstraat en Javaplein op werkdagen van 12.00 tot 17.00 uur;

b. Javaplein tussen Molukkenstraat en Javastraat op werkdagen van 12.00 tot 17.00 uur.           

Artikel 17 Parkeerduurbeperking

Binnen het stadsdeel geldt geen parkeerduurbeperking als bedoeld in artikel 31 van de Verordening.

Artikel 18 Belanghebbendenparkeerplaatsen en vergunningen

1. Aan de huisarts en aan de verloskundige wordt, met inachtneming van de overige leden van dit artikel, op aanvraag een belanghebbendenparkeerplaats toegekend in de directe nabijheid van het (praktijk)adres.

2. Per (praktijk)adres kunnen maximaal twee parkeerplaatsen worden gereserveerd voor de huisartsen c.q. verloskundigen.

3. Ten aanzien van de categorie autodeelorganisaties bepaalt het dagelijks bestuur, hoeveel belanghebbendenparkeerplaatsen, en op welke locaties gelegen, aan een autodeelorganisatie worden toegekend, en verleent de daarvoor benodigde belanghebbenden­vergunningen.           

Artikel 19 Ingangsdatum parkeervergunningen en bijzondere vergunningen

De ingangsdatum van parkeervergunningen en bijzondere vergunningen is altijd de eerste van de maand.

Artikel 20 Hardheidsclausule

Het dagelijks bestuur is bevoegd, in gevallen waarin toepassing van dit uitwerkingsbesluit naar zijn oordeel tot een bijzondere hardheid leidt, ten gunste van de aanvrager af te wijken van het bepaalde in dit uitwerkingsbesluit.

Artikel 21 Inwerkingtreding

Deze nadere regels treden in werking op 1 januari 2009.

Artikel 22 Citeertitel

Deze nadere regels kunnen worden aangehaald als: Uitwerkingsbesluit Parkeren stadsdeel Zeeburg 2009.