Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Oostflakkee

gewijzigde subsidieverordening oud papier Oostflakkee 1997

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Oostflakkee
Officiële naam regelinggewijzigde subsidieverordening oud papier Oostflakkee 1997
Citeertitelgewijzigde subsidieverordening oud papier Oostflakkee 1997
Vastgesteld doorgemeenteraad
Onderwerpmilieu
Eigen onderwerpsubsidie

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Regeling vervangt Subsidieverordening oud papier Oostflakkee 1997

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Gemeentewet, art. 147

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

02-05-200201-01-2015nieuwe regeling

13-03-2002

Ons Eiland, Eilandennieuws 21-03-2002

2002-IV-10

Tekst van de regeling

De raad van de gemeente Oostflakkee; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 5 maart 2002; gelet op artikel 147 van de Gemeentewet; besluit: Vast te stellen de gewijzigde subsidieverordening oud papier Oostflakkee 1997 en onder de volgende voorwaarden subsidie te verlenen voor het regelmatig ophalen en/of inzamelen van oud papier afkomstig van particuliere huishoudens in de gemeente Oostflakkee

Artikel 1

De subsidie wordt verleend aan de in deze gemeente gevestigde verenigingen, instellingen, kerken en scholen, die een daartoe bestemde overeenkomst afsluiten.

Artikel 2

Burgemeester en wethouders verlenen subsidie op een daartoe strekkende aanvraag, indien aan de voorwaarden van dit besluit en van de aangehechte standaardovereenkomst wordt voldaan.

Artikel 3

De subsidie voor het oud papier bedraagt maximaal € 0,025 vermeerderd met de vergoeding die aan de papierhandel moet worden betaald per kilogram aangeboden en geaccepteerd oud papier. De vergoeding die aan de papierhandel moet worden betaald, wordt vastgelegd door de federatie van de Nederlandse oud-papierindustrie.

Het recht op subsidie van de gemeente vervalt voor zover het totaal van de prijs per kilogram en de gemeentelijke subsidie per kilogram € 0,05 overtreft.

Artikel 4

De subsidie voor de inzameling (inzamelvergoeding) bedraagt € 0,01 per kilogram ingezameld oud papier. De inzamelaar kan ook gebruik maken van een kraak-perswagen, de kosten hiervan worden als subsidie uitbetaald.

Maakt de onder 1. bedoelde instantie gebruik van een perswagen dan heeft hij geen recht meer op de bovengenoemde inzamelvergoeding van € 0,01 per kilogram. Het recht op deze vergoeding van de gemeente vervalt voor zover de prijs die door de papierhandelaar wordt betaald per kilogram € 0,075 overtreft.

Artikel 5

Om de gescheiden inzameling van het oud papier te stimuleren verlenen burgemeester en wethouders na afloop van het jaar een premie aan de onder 1. genoemde instanties, indien er ten opzichte van de hoeveelheid die men inzamelde in het jaar 2001 meer is ingezameld. Hiervoor geldt de volgende staffel:

- is er meer dan 5% ingezameld dan in 2001: € 0,005 per kilogram- is er meer dan 10% ingezameld dan in 2001: € 0,010 per kilogram- is er meer dan 15% ingezameld dan in 2001: € 0,015 per kilogram. 

Artikel 6

De onder 1. bedoelde instanties dienen voor het verkrijgen van subsidie en inzamelvergoeding per maand een declaratie in, onder overlegging van de afrekeningen en weegbrieven.

Artikel 7

De onder 5. genoemde stimuleringspremie wordt binnen 3 maanden na het verstrijken van het betreffende jaar automatisch aan de onder 1. genoemde instanties uitbetaald.

Artikel 8

De onder 1. genoemde instanties verklaren dat geen oud papier in andere gemeenten zal worden ingezameld of vanuit andere gemeenten zal worden aangenomen. Indien in de praktijk het tegendeel blijkt, vervalt het recht op subsidie.

Artikel 9

De onder 1. bedoelde instanties verplichten zich het opgehaald en/of ingezamelde oud papier te verkopen tegen tenminste de normale marktprijs.

Artikel 10

Dit besluit kan elk jaar voor de aanvang van het nieuwe jaar worden herzien.

Artikel 11

Deze subsidieregeling treedt in werking op de achtste dag na de dag waarop zij is bekendgemaakt. Tezelfdertijd vervalt de oude regeling van 9 oktober 1997.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de openbare raads-vergadering van de gemeente Oostflakkee, gehouden op 13 maart 2002.

voorzitter.  secretaris.