Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Graft-De Rijp

Reiskostenverordening woon-werkverkeer

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Graft-De Rijp
Officiële naam regelingReiskostenverordening woon-werkverkeer
CiteertitelReiskostenverordening woon-werkverkeer 2007
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerppersoneel en organisatie
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling/Uitwerkingsovereenkomst

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

19-10-200701-10-200701-01-2015nieuwe regeling

18-10-2007

geen

BW20071018

Tekst van de regeling

Burgemeester en wethouders van de gemeente Graft-De Rijp

B E S L U I T E N:

Vast te stellen de reiskostenregeling woon-werkverkeer 2007.

Artikel 1 Begripsbepaling

a. werkgever: burgemeester en wethouders van de gemeente Graft-De Rijp;b. belanghebbende/medewerker: de ambtenaar in dienst van de gemeente Graft-De Rijp met een vaste of tijdelijke aanstelling, of in dienst is genomen op arbeidsovereenkomst om werkzaam te zijn bij de gemeente Graft-De Rijp;c. standplaats: de gemeente of met name genoemde deel daarvan, waar de ambtenaar gewoonlijk zijn werkzaamheden verricht;d. woning: de woning die gebruikt wordt als hoofdverblijf van de ambtenaar.

Artikel 2 Vergoeding woon-werkverkeer

  • 1 De ambtenaar die dagelijks heen en weer reist tussen de woning en de standplaats komt in aanmerking voor een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk, voorzover de afstand meer bedraagt dan 10 km.

  • 2 De ambtenaar die niet in aanmerking komt voor een tegemoetkoming op basis van lid 1, kan alsnog in aanmerking komen voor een tegemoetkoming indien de ambtenaar opgedragen wordt om met eigen auto naar de standplaats te komen.

  • 3 De vergoeding wordt uitbetaald over de werkdagen waarop conform het werkrooster op de werkplek van de gemeente Graft-De Rijp wordt gewerkt.

Artikel 3 Hoogte vergoeding

  • 1 De hoogte van de tegemoetkoming conform artikel 2 lid 1 is gebaseerd op de door de belastingdienst gehanteerde belastingvrije vergoeding reiskosten woon-werk gebaseerd op vijf werkdagen per week.

  • 2 De hoogte van de tegemoetkoming conform artikel 2 lid 2 is gebaseerd op het door de belastingdienst gehanteerde normbedrag voor de vrije vergoeding voor niet regelmatig woon-werkverkeer.

  • 3 De hoogte van de tegemoetkoming wordt jaarlijks aangepast aan de door de belastingdienst gehanteerde bedragen.

  • 4 De reisafstand tussen standplaats en woning wordt bepaald door de berekening van de kortste afstand op de routeplanner van routenet.nl.

  • 5 De in lid 1 bedoelde vergoeding wordt maandelijks via de salarisadministratie uitbetaald. 

  • 6 De in lid 2 bedoelde vergoeding wordt op declaratiebasis uitbetaald via de salarisadministratie. 

Artikel 4 Vermindering vergoeding

  • 1 Indien de ambtenaar op minder dan 5 dagen per week heen en weer reist tussen zijn woning en de standplaats, wordt de hoogte van de tegemoetkoming uit artikel 3 lid 1 vastgesteld naar rato van het aantal dagen dat de ambtenaar reist.

  • 2 De tegemoetkoming wordt maandelijks uitbetaald met inachtneming van een korting op de bedragen van 6 %. Dit percentage verrekent het aantal verlofuren met het aantal arbeidsuren per jaar.

  • 3 Indien in geval van ziekte gedurende een aaneengesloten periode van tenminste 30 kalenderdagen niet is gereisd, wordt over deze periode geen tegemoetkoming uitbetaald.

  • 4 Bij afwezigheid wegens zwangerschap- of bevallingsverlof, ouderschapsverlof, buitengewoon verlof en gespaard verlof wordt de tegemoetkoming doorbetaald tot de eerste dag van de tweede maand, 1 maand later dan de maand waarin de ambtenaar met verlof is gegaan. 

Artikel 5 Verhuizing

Bij verhuizing geldt het volgende:1. Bij vrijwillige verhuizing van Graft-De Rijp naar elders wordt men geen belanghebbende, als bedoeld in artikel 2 lid 1 van deze regeling. 2. Bij vrijwillige verandering van woonplaats buiten Graft-De Rijp wordt de vergoeding herzien met dien verstande dat de herziene vergoeding nooit hoger is dan de laatstelijk voor de verhuizing toegekende vergoeding.

Artikel 6 Wijzigingen

Burgemeester en wethouders kunnen, voor zover deze regeling niet in redelijkheid voorziet, een voorziening treffen.

Artikel 7 Slotbepalingen

  • 1 Deze regeling vervangt de regeling reiskosten woon-werkverkeer, vastgesteld in 1998 door het college van burgemeester en wethouders.

  • 2 Deze regeling kan worden aangehaald als “reiskostenverordening woon-werkverkeer 2007. 

  • 3 Deze regeling gaat in op 1 oktober 2007.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van gemeente Graft-De Rijp op 18 oktober 2007.

De secretaris,                                        De burgemeester,J. Brouwer                                              H.R. Oosterop-van Leussen