Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

MINISTERIELE BESCHIKKING van de 6 oktober 2006

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingMINISTERIELE BESCHIKKING van de 6 oktober 2006
CiteertitelMinisteriële beschikking rulingbeleid winstbelasting
Vastgesteld doorMinister van Financiën
Onderwerpfinanciën en economie
Eigen onderwerpbelastingen

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Deze regeling vervangt de Ministeriële beschikking van 4 september 2002, no. 5113/RNA, en de Ministeriele beschikking van 20 juni 2003, no. 3577/RNA.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Algemene landsverordening Landsbelastingen, artikel 2, tweede lid, onder b

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

20-01-200701-06-2006Nieuwe regeling

06-10-2006

C.C. 2007

n.v.t.

Tekst van de regeling

Intitulé

MINISTERIELE BESCHIKKING van de 6 oktober 2006

Artikel 1

  • 1. In deze beschikking wordt verstaan onder “ruling” een binnen het kader van wettelijke regelingen en jurisprudentie ten aanzien van de belastingheffing door de Inspecteur der Belastingen, bedoeld in artikel 2, tweede lid, onder b, van de Algemene landsverordening Landsbelastingen (P.B. 2001, no. 89) vooraf verstrekte standpuntbepaling “betreffende de vaststelling van de gehele winst die door ondernemingen in internationaal concernverband wordt behaald met in de Nederlandse Antillen verrichte activiteiten.

  • 2. Onder “ruling” wordt mede verstaan een afspraak vooraf ten aanzien van onderdelen van de fiscale winstbepaling van in de Nederlandse Antillen werkzame belastingplichtigen, zoals de methode van afschrijving en een standpuntbepaling met betrekking tot de beoordeling van een afzonderlijke of eenmalige transactie en de inbreng van know-how of goodwill.

Artikel 2

De kaders van het nieuwe rulingbeleid zijn de volgende:

  • a.

    elk rulingverzoek moet worden. onderbouwd en relevante informatie voor de vaststelling van de at armth’s length [bedoeld zal zijn: at arms length] prijzen moet worden verstrekt;

  • b.

    rulings hebben in de regel een geldigheidsduur van vijf jaar, mits de feiten en omstandigheden materieel niet zullen veranderen;

  • c.

    een ruling wordt niet afgegeven voorzover sprake is van misbruik van de wet of in het geval de ruling in strijd zou komen met de goede trouw die tegenover verdragspartners van de Nederlandse Antillen verschuldigd is;

  • d.

    bekendmaking van een ruling vindt plaats met inachtneming van de gebruikelijke vertrouwelijke aangelegenheden van de belastingplichtige in kwestie;

  • e.

    de Nederlandse Antillen verstrekken spontaan informatie aan verdragspartners aangaande informeel-kapitaalrulings op basis van verdragen tot het vermijden van dubbele belasting of verdragen betreffende uitwisseling van inlichtingen inzake belastingzaken.

Artikel 3

  • 1. De Ministeriële beschikking van 4 september 2002, no. 5113/RNA, en de Ministeriele beschikking van 20 juni 2003, no. 3577/RNA worden met ingang van 1 januari 2006 ingetrokken.

  • 2. De op basis van de in het eerste lid genoemde Ministeriële beschikkingen afgegeven rulings blijven van toepassing tot hun vervaldatum dan wel uiterlijk tot eind van het jaar 2008.

Artikel 4

Deze beschikking wordt bekendgemaakt in het blad waarin van Landswege de officiële berichten worden opgenomen.

Artikel 5

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag volgende op die van bekendmaking ervan in het blad waarin van Landswege de officiële berichten worden opgenomen en werkt terug tot 1 januari 2006.

Artikel 6

Deze beschikking kan worden aangehaald als: Ministeriële beschikking rulingbeleid winstbelasting.