Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Slochteren

Nadere regels Subsidieverordening Welzijn: Stimuleringsbudget Wmo

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Slochteren
Officiële naam regelingNadere regels Subsidieverordening Welzijn: Stimuleringsbudget Wmo
CiteertitelNadere regels Subsidieverordening Welzijn: Stimuleringsbudget Wmo
Vastgesteld doorcollege van burgemeester en wethouders
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Subsidieverordening Welzijn gemeente Slochteren, artikel 1.3, lid 3

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

26-03-2009nieuwe regeling

10-03-2009

't Bokkeblad, 18-03-2009

2010/855

Tekst van de regeling

Intitulé

Nadere regels Subsidieverordening Welzijn gemeente Slochteren, vastgesteld op 18 december 2008: Stimuleringsbudget Wmo

Nadere regels Subsidieverordening Welzijn gemeente Slochteren, vastgesteld op18 december 2008

Stimuleringsbudget Wmo

Juridische basis: artikel 1.3 lid 3 van de subsidieverordening Welzijn gemeente Slochteren.

Artikel 1. Begripsbepalingen

Onder kwetsbare inwoners worden verstaan: kwetsbare kinderen (0-23 jaar) en ouderen vanaf 75 jaar, inwoners met lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen, inwoners met chronisch psychische, psychosociale, materiële problemen of verslavingsproblematiek, inwoners met opvoed- en opgroeiproblemen of betrokkenen bij huiselijk geweld.

Artikel 2. Doelstelling Wmo stimuleringsbudget

  • a. De doelstelling van het budget is het verstrekken op aanvraag van subsidies ter stimulering en ondersteuning van lokale activiteiten en projecten die een bijdrage leveren aan het bevorderen van het meedoen van kwetsbare inwoners aan de samenleving in de gemeente Slochteren.

  • b. Activiteiten voor kwetsbare kinderen en ouderen dragen bij aan het meedoen aan de samenleving en/of aan het voorkomen van uitval op het terrein van leren, ontwikkelen of meedoen aan de samenleving.

Artikel 3. De aanvraag tot subsidieverlening

Naast het gestelde in de subsidieverordening welzijn artikel 2.1 en 2.2 verschaft de aanvrager inzicht in de mate van zelfwerkzaamheid, de eigen financiële bijdrage, of cofinanciering bij de uitvoering van de activiteiten of het project waarvoor subsidie wordt gevraagd.

Artikel 4. Voorwaarden voor subsidieverlening

  • 1. Het college is bevoegd ten laste van het budget op aanvraag subsidie te verlenen indien een aanvraag voldoet aan de volgende twee voorwaarden:

    • a.

      de activiteiten of het project waarvoor subsidie wordt gevraagd naar het oordeel van het college in voldoende mate bijdragen aan de doelstelling van het budget als verwoord in artikel 2 van de nadere regels Wmo stimuleringsbudget;

    • b.

      de aanvraag om subsidie naar het oordeel van het college in voldoende mate blijk geeft van zelfwerkzaamheid, een eigen financiële bijdrage of cofinanciering;

  • 2. Naast het gestelde in artikel 3.4 van de subsidieverordening welzijn, is het college bevoegd de subsidieverlening geheel of gedeeltelijk te weigeren indien de aanvraag om subsidie niet of naar het oordeel van het college niet in voldoende mate blijk geeft van zelfwerkzaamheid, een eigen financiële bijdrage, of cofinanciering.

  • 3. Onder cofinanciering als bedoeld in het tweede lid wordt niet verstaan cofinanciering voor projecten vanuit het Provinciaal Meerjarenplan Landelijk Gebied (PMJP) en Vitaal Platteland.

  • 4. Een aanvraag tot subsidieverlening wordt geweigerd als het plafond van het jaarlijks beschikbare Wmo stimuleringsbudget budget bereikt is.

Artikel 5 Hoogte subsidie

  • 1. Bij een aanvraag om subsidie voor een bedrag tot en met €1.000,-, wordt 100% van de begroting van de aanvraag gesubsidieerd.

  • 2. Bij een aanvraag om subsidie voor een bedrag van meer dan €1.000,-, wordt over de eerste €1.000,- 100% van de begroting van de aanvraag gesubsidieerd en over het resterende bedrag van de aanvraag wordt 50% van de begroting van de aanvraag gesubsidieerd.

  • 3. Een aanvraag om incidentele of structurele subsidie wordt voor maximaal €10.000,- gesubsidieerd.

  • 4. Een aanvraag om een waarderingssubsidie wordt voor maximaal €1.000,- gesubsidieerd.

  • 5. De hoogte van een toe te kennen subsidie is niet hoger dan het door de aanvrager aangevraagde subsidiebedrag.

Artikel 6 Toekenning soort subsidie

  • 1. Een aanvraag tot subsidieverlening voor het Wmo stimuleringsbudget kan worden gehonoreerd met een structurele, incidentele of waarderingssubsidie zoals verwoord in de artikelen 1.1 van de subsidieverordening welzijn.

  • 2. Indien een waarderingssubsidie wordt verstrekt t.b.v. het Wmo stimuleringsbudget zijn hiervoor de nadere regels voor waarderingssubsidies van kracht en wordt de aanvraag tot subsidie gefinancierd vanuit het beschikbare budget voor het Wmo stimuleringsbudget en niet uit het beschikbare budget voor waarderingssubsidies zoals vastgelegd in het subsidieplafond voor de subsidieverordening welzijn.

Artikel 7

De aanvragen tot subsidie worden verdeeld op grond van het criterium 'wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Als datum van indiening van de subsidieaanvraag geldt de datum waarop de aanvraag volledig is.