Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Deelgemeente Amsterdam - Nieuw-West

Bijzondere subsidieregeling Trainingsfaciliteiten Osdorpse Topsport 2010

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieDeelgemeente Amsterdam - Nieuw-West
Officiële naam regelingBijzondere subsidieregeling Trainingsfaciliteiten Osdorpse Topsport 2010
CiteertitelBijzondere subsidieregeling Trainingsfaciliteiten Osdorpse Topsport 2010
Vastgesteld doordeelraad
Onderwerp
Eigen onderwerp

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Gemeentewet, art. 149

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

06-05-201001-07-2011Ingetrokken

 

Westerpost, 29 juni 2011

2011/INT Raad/064

Tekst van de regeling

Bijzondere subsidieregeling Trainingsfaciliteiten Osdorpse Topsport 2010

Artikel 1 Relatie met ASV

De subsidieregeling Trainingsfaciliteit Osdorpse Topsport is een bijzondere regeling ingevolge artikel 2, vierde lid, van de Algemene Subsidieverordening stadsdeel Osdorp 2010 (ASV 2010).

Artikel 2 Doelstelling

Met deze bijzondere subsidieregeling Trainingsfaciliteiten Osdorpse Topsport wil het stadsdeel Osdorp trainingsfaciliteiten voor de Osdorpse topsport mogelijk maken.

Artikel 3 Reikwijdte

Voor toepassing van deze regeling komen in aanmerking subsidievoorstellen van Stichting Topsport Amsterdam / Olympisch Steunpunt Amsterdam, Olympisch Stadion 39, 1076 DE Amsterdam, die zijn gericht op het realiseren van trainingsfaciliteiten ten behoeve van Osdorpse topsportverenigingen/ topsportorganisaties en/of Osdorpse topsporters.

Artikel 4 Criteria

Stichting Topsport Amsterdam / Olympisch Steunpunt Amsterdam inventariseert de aanvragen die worden ondersteund door een programma, een opgave van het aantal deelnemers en een raming van de baten en lasten. Hierbij worden onder andere de volgende criteria gehanteerd:

  • De vereniging dient op het hoogste niveau in Nederland te sporten

  • De vereniging dient een topsport beleidsplan te hebben

  • De vereniging dient gelegen te zijn binnen het stadsdeel Osdorp

Artikel 5 Aanvraag subsidie Trainingsfaciliteiten Osdorpse Topsport
  • 1. De verstrekking van de subsidies vindt eenmaal per jaar plaats, waarbij het beschikbare budget wordt verdeeld. Als subsidieplafond voor een bepaald jaar geldt het voor dat jaar door de deelraad beschikbaar gestelde bedrag voor het toekennen van subsidiebijdragen, ingevolge deze regeling.

  • 2. De subsidieaanvragen worden per kalenderjaar door Stichting Topsport Amsterdam / Olympisch Steunpunt Amsterdam schriftelijk bij het dagelijks bestuur ingediend.

  • 3. Bij de indiening van de subsidieaanvragen dienen in ieder geval te worden overlegd:

    • a.

      Een beschrijving van de trainingsfaciliteit (programma en deelnemers)

    • b.

      Een begroting van de trainingsfaciliteit.

Artikel 6 Subsidiabele kosten
  • 1. Subsidie wordt alleen verleend in geval van een reëel begroot nadelig saldo ten behoeve van de gewenste trainingsfaciliteiten, met dien verstande dat stadsdeel Osdorp en Stichting Topsport Amsterdam / Olympisch Steunpunt Amsterdam ieder 50% bijdragen.

  • 2. Bij de bepaling van het reëel begroot nadelig saldo wordt uitgegaan van de direct op de realisatie van de trainingsfaciliteiten topsport betrekking hebbende lasten en baten, inclusief eventuele bijdragen van andere bestuursorganen.

Artikel 7 Vaststelling subsidie
  • 1. De beschikking inzake directe subsidievaststelling door het dagelijks bestuur wordt gegeven binnen 6 weken na de datum van indiening door de Stichting Topsport Amsterdam / Olympisch Steunpunt Amsterdam.

  • 2. Het dagelijks bestuur van stadsdeel Osdorp kan met terugwerkende kracht beslissen over subsidieaanvragen voor trainingsfaciliteiten, die voor de indieningsdatum worden georganiseerd of trainingsfaciliteiten die tussen de indieningsdatum en de datum van subsidievaststelling worden georganiseerd.

  • 3. Stichting Topsport Amsterdam / Olympisch Steunpunt Amsterdam dient binnen tien weken na afloop van de trainingsfaciliteiten waarvoor de subsidies zijn verstrekt, een summier schriftelijk verslag uit te brengen omtrent het verloop van de activiteiten en de besteding van de subsidies.

Artikel 8 Bepalingen ASV 2010 van overeenkomstige toepassing

De volgende bepalingen van de ASV 2010 zijn, voor zover relevant, van overeenkomstige toepassing op de subsidies van deze bijzondere regeling: artikelen 1 tot en met 6, 8, 11, 15 en 36.

Artikel 9 Overgangsbepaling
  • 1. Aanvragen om subsidieverlening die vóór de datum van inwerkingtreding van de ASV 2010 en deze Bijzondere Subsidieregeling Trainingsfaciliteit Osdorpse Topsport 2010 zijn ingediend en waarover bij de inwerkingtreding van de ASV 2010 en de Bijzondere Subsidieregeling Trainingsfaciliteit Osdorpse Topsport 2010 nog niet is beslist, worden geacht op basis van de ASV 2010 en de Bijzondere Subsidieregeling Trainingsfaciliteit Osdorpse Topsport 2010 te zijn ingediend.

  • 2. Op subsidies die vóór de inwerkingtreding van de ASV 2010 en de Bijzondere Subsidieregeling Trainingsfaciliteit Osdorpse Topsport 2010 zijn verleend en die nog niet zijn vastgesteld, blijven de bepalingen van toepassing van de verordening en de bijzondere subsidieregeling zoals die gold bij de primaire besluitvorming.

  • 3. Op bezwaarschriften wordt beslist met toepassing van de verordening en de bijzondere subsidieregeling zoals die gold bij de primaire besluitvorming.

Artikel 10 Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op 1 maart 2010.

Artikel 11 Citeertitel

Deze regeling kan aangehaald worden als "Bijzondere Subsidieregeling Trainingsfaciliteit Osdorpse Topsport 2010".