Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Nederlandse Antillen

LANDSVERORDENING van de 14de Augustus 1952, ter uitvoering van de overgangsbepaling V der Eilandenregeling Nederlandse Antillen

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
Overheidsorganisatie Nederlandse Antillen
Officiële naam regelingLANDSVERORDENING van de 14de Augustus 1952, ter uitvoering van de overgangsbepaling V der Eilandenregeling Nederlandse Antillen
CiteertitelOverdrachtslandsverordening II: Lijntelefonie
Vastgesteld doorGouverneur van de Nederlandse Antillen
Onderwerpbestuur en recht
Eigen onderwerpTelecommunicatie

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

De datum van inwerkingtreding van deze regeling is vastgesteld bij landsbesluit van 20-09-1952 (P.B. 1952, no. 106).

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Eilandenregeling Nederlandse Antillen, overgangsbepaling V

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

01-10-1952Nieuwe regeling

14-08-1952

P.B. 1952, no. 82

onbekend

Tekst van de regeling

Intitulé

LANDSVERORDENING van de l4de Augustus 1952, ter uitvoering van de overgangsbepaling V der Eilandenregeling Nederlandse Antillen

Artikel 1

De zorg voor het lijntelefonisch verkeer wordt aan de eilandgebieden overgedragen met ingang van de dag, waarop deze landsverordening in werking treedt met uitzondering van de bevoegdheid om wijziging in de tarieven te brengen, welke bevoegdheid eerst met ingang van 1 Januari 1953 kan worden uitgeoefend.

Artikel 2

De Nederlandse Antillen zullen, zolang en voorzover zulks door de eilandgebieden wordt gewenst, tot dusver ten behoeve van de landstelefoondienst uitgeoefende en verrichte functies en werkzaamheden voor rekening van de eilandgebieden ten behoeve van de eilandstelefoondiensten blijven uitoefenen en verrichten.

Artikel 3

  • 1. Bij de overdracht van de onroerende goederen, behorende tot de Landstelefoondienst, worden tevens aan de eilandgebieden overgedragen de kabels, welke mede door de landsradiodienst worden gebruikt.

  • 2. De Nederlandse Antillen dragen bij in de afschrijving en onderhoudskosten van de in het eerste lid bedoelde kabels naar verhouding van het aantal aderparen dat voor 's lands dienst wordt gebruikt.

Artikel 4

Aan dienstverlening, daaronder begrepen het gebruik van kabeladers ten behoeve van de Nederlandse Antillen voor internationale of interinsulaire verbindingen wordt voorrang verleend boven dienstverlening aan particulieren.

Artikel 5

[wijzigt de Telegraaf- en Telefoonverordening 1909 (P.B. 1944, no. 45)]

Artikel 6

Verdere in verband met de inwerkingtreding dezer landsverordening nodige regelingen van algemeen geldende aard worden getroffen bij landsbesluit houdende algemene maatregelen.

Artikel 7

  • 1. Deze landsverordening kan worden aangehaald als „Overdrachtslandsverordening II: Lijntelefonie".

  • 2. Zij treedt in werking met ingang van een nader bij landsbesluit vast te stellen datum. Deze datum wordt niet later gesteld dan op de laatste dag van de maand volgende op die waarin deze landsverordening wordt afgekondigd.