Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Wymbritseradiel

Verordening geldelijke voorzieningen voor de gemeentebestuurders

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Wymbritseradiel
Officiële naam regelingVerordening geldelijke voorzieningen voor de gemeentebestuurders
CiteertitelVerordening geldelijke voorzieningen voor de gemeentebestuurders
Vastgesteld doorgemeenteraad
Onderwerpbestuur en recht
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

  1. Gemeentewet, art. 44, 95 t/m 99
  2. Rechtspositiebesluit burgemeester
  3. Rechtspositiebesluit wethouders
  4. Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

30-03-200701-01-200703-01-2011Nieuwe regeling

13-03-2007

Sneeker Nieuwsblad, 22-03-2007

07r/000021

Tekst van de regeling

De raad van de gemeente van Wymbritseradiel;

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 28 februari 2007, bijlagenr. d ;

 

gelet op de artikelen 44 en 95 tot met 99 van de Gemeentewet, het Rechtspositiebesluit burgemeesters, het Rechtspositiebesluit wethouders en het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden;

BESLUIT

 

onder intrekking van het raadsbesluit van 28 september 2004 (corsanummer 2004/05689) c.q. de verordening geldelijke voorzieningen voor de gemeentebestuurders d.d. 28 september 2004

 

vast te stellen de volgende

Verordening geldelijke voorzieningen voor de gemeentebestuurders

Artikel 1 Algemene bepalingen

De verordening verstaat onder:

  • a.

    commissie: een commissie als bedoeld in hoofdstuk V van de Gemeentewet;

  • b.

    rechtspositiebesluit burgemeesters: het Koninklijk Besluit van 1994;

  • c.

    rechtspositiebesluit wethouders: het Koninklijk Besluit van 22 maart 1994, Stb. 243;

  • d.

    rechtspositiebesluit raads- en commissieleden: het Koninklijk Besluit van 22 maart 1994, Stb. 244;

  • e.

    reisbesluit binnenland: het Koninklijk Besluit van 1 maart 1993, Stb. 144;

  • f.

    reisregeling binnenland: het besluit van de Minister van Binnenlandse Zaken van 16 maart 1993, nr. AB93/U280, Stcrt. 56;

  • g.

    raadslid: lid van gemeenteraad, niet zijnde wethouder;

  • h.

    verplaatsingskostenbesluit: het Koninklijk Besluit van 6 oktober 1989, Stb. 424;

Artikel 2 Bedrijfsverstrekkingen
  • 1. De gemeente stelt jaarlijks, conform het raadsbesluit van 25 september 2001, aan de fracties in de gemeenteraad een vergoeding, berekend naar een vastbedrag per fractie en een vastbedrag per fractielid, beschikbaar. Ter beoordeling van de fractie worden hieruit de kosten voor het bezoeken van congressen, seminars en symposia betaald.

  • 2. De gemeente vergoedt aan de wethouders en de burgemeester de kosten van congressen, seminars en symposia die van gemeentewege noodzakelijk bezocht moeten worden in het belang van de vervulling van hun ambt.

  • 3. De raadsleden, wethouders en burgemeester kunnen de beschikking krijgen over een computer volgens de bij raadsbesluit van 6 maart 2001 vastgestelde regeling. Deze regeling behelst het beschikbaar stellen van een computer door de gemeente, danwel het in eigendom verwerven van een computer door deelname aan het pc privé-project voor het gemeente personeel, alsmede een jaarlijkse vergoeding voor de gebruikerskosten.

Bepalingen betreffende de raads- en commissieleden

Artikel 3 Raadsleden
  • 1. De leden van de raad ontvangen per kalenderjaar een vergoeding voor werkzaamheden en een onkostenvergoeding ten bedrage van 100% van de van toepassing zijnde bedragen vermeld in tabel I, behorende bij artikel 2, eerste en tweede lid van het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden, respectievelijk tabel II – III, behorende bij artikel 2, leden drie tot en met vijf van het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden, zoals die jaarlijks door de Minister van Binnenlandse Zaken worden vastgesteld.

  • 2. De vergoedingen genoemd in lid 1 worden elk jaar in 12 maandelijkse termijnen uitbetaald.

Artikel 4 Commissieleden
  • 1. De leden van een commissie die geen raadslid zijn, ontvangen voor het bijwonen van een vergadering € 27,25 per bijgewoonde vergadering, alsmede een onkostenvergoeding van 15,-- per bijgewoonde vergadering, met dien verstande dat niet meer vergaderingen worden vergoed dan hieronder is aangegeven:

    • a.

      aan leden van het dagelijks bestuur van een commissie, maximaal 12 vergaderingen;

    • b.

      aan leden van een commissie waarvoor geen dagelijks bestuur is ingesteld, dan wel aan leden van het algemeen bestuur van een commissie, maximaal 6 vergaderingen;

    • c.

      de vergoeding aan de leden van de Kulturele Ried Wymbritseradiel vindt plaats via het werkbudget dat jaarlijks aan deze commissie beschikbaar wordt gesteld.

  • 2. In afwijking van het gestelde in lid 1, bedraagt de vergoeding van de leden van een commissie belast met de behandeling van de bezwaarschriften ter uitvoering van de “Verordening behandeling bezwaar- en beroepschriften gemeente Wymbritseradiel” € 136,15 per voor de tijdens dat dagdeel bijgewoonde vergaderingen en zittingen.

  • 3. De uitbetalingen van de in de in het eerste en tweede lid bedoelde vergoeding zal zo mogelijk geschieden in twee termijnen, in de maanden juni en december van elk jaar. In elk geval vindt in de maand december afrekening plaats van alle in het lopende jaar gehouden commissievergaderingen.

Artikel 5 Reis- en verblijfskosten buiten de gemeente
  • 1. De leden van de raad en de leden van een commissie ontvangen een vergoeding voor reis- en verblijfkosten, gemaakt in verband met reizen buiten het grondgebied van de gemeente ter uitvoering van een besluit van het gemeentebestuur of een gemeentelijke commissie welke wordt vastgesteld overeenkomstig de bepalingen voor vergoeding  welke een rijksambtenaar ingevolge het Reisbesluit binnenland en de Reisregeling binnenland, voor dienstreizen ontvangt.

  • 2. De leden van de commissie bedoeld in artikel 4, lid 2, ontvangen wegens gemaakte reiskosten een bedrag, dat bestaat uit een vergoeding van de gemaakte kosten voor openbaar vervoer of indien per auto wordt gereisd een vergoeding per kilometer, naar de voor dienstreizen voor rijksambtenaren geldende tarieven.

Bepalingen betreffende de wethouders

Artikel 6 Vaste onkostenvergoeding

De wethouders ontvangen een onkostenvergoeding voor overige aan de uitoefening van het ambt verbonden kosten overeenkomstig artikel 25 van het rechtspositiebesluit wethouders ten bedrage van 100%  van het van toepassing zijnde bedrag vermeld in de tabellen genoemd in artikel 25 van het rechtspositiebesluit wethouders, zoals die jaarlijks door de Minister van Binnenlandse Zaken worden vastgesteld.

Artikel 7 Reis- en verblijfskosten
  • 1. De wethouders wordt voor het reizen tussen hun woningen en hun plaats van tewerkstelling, indien de afstand daartussen meer dan tien kilometer bedraagt, een tegemoetkoming in de kosten van het reizen verleend overeenkomstig de bedragen die bij of krachtens artikel 12 van het Verplaatsingskostenbesluit zijn vastgesteld.

  • 2. De wethouders ontvangen een vergoeding voor reiskosten ter zake van dienstreizen ten behoeve van de gemeente gemaakt, volgens de regels die bij of krachtens het Reisbesluit binnenland en de Reisregeling binnenland zijn of zullen worden vastgesteld.

  • 3. De wethouders ontvangen een vergoeding voor werkelijk gemaakte verblijfkosten ter zake van reizen bedoeld in het tweede lid van dit artikel.

Artikel 8 Slotbepalingen
  • 1. Deze verordening kan worden aangehaald als “Verordening geldelijke voorzieningen gemeentebestuurders”.

  • 2. Deze verordening treedt met terug werkende kracht in werking ingaande 1 januari 2007.

  • 3. Met ingang van de datum genoemd in lid 2 vervallen de “Verordening geldelijke voorzieningen raads- en commissieleden” en de “Verordening onkostenvergoeding wethouders”.