Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Naarden

Deelverordening Sportsubsidiëring 1996

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Naarden
Officiële naam regelingDeelverordening Sportsubsidiëring 1996
CiteertitelDeelverordening Sportsubsidiëring
Vastgesteld doorgemeenteraad
Onderwerpmaatschappelijke zorg en welzijn
Eigen onderwerp

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Deelverordening is een verbijzondering van de Algemen Subsidieverordening.

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

  1. Gemeentewet, art. 149
  2. Algemene wet bestuursrecht

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen.

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

05-04-1996nieuwe regeling

28-03-1996

Gemeenteblad, jrg 3, nr 4, 18 april 1996

geen.

Tekst van de regeling

Gemeente Naarden

De raad der gemeente Naarden; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 13 februari 1996, nr. : gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en het bepaalde in de Algemene wet bestuurs- recht; gelet op de Algemene Subsidieverordening Welzijn en Cultuur Naarden van 24 februari 1994;

besluit:

vast te stellen de 'Deelverordening Sportsubsidiëring', onderdeel van de 'Algemene Subsidieverordening Welzijn en Cultuur Naarden'.

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Artikel 1
  • 1. De Deelverordening Sportsubsidiëring is een verbijzondering van de Algemene Subsidieverordening welzijn en cultuur Naarden. Deze Algemene Subsidieverordening is onverminderd van toepassing, voorzover in de Deelverordening Sportsubsidiëring niet anders is geregeld.

  • 2. Subsidies verstrekt op basis van deze deelverordening zijn van toepassing op activiteiten in amateurverband, die zich richten op de sportbeoefening en op het scheppen en uitbouwen van de mogelijkheden voor sportieve ontspanning en lichamelijke oefening.

  • 3. Alleen de in de gemeente Naarden gevestigde sportinstellingen, alsmede de instellingen die zich inzetten voor het sportbelang in de gemeente Naarden, komen in aanmerking voor subsidie. Het betreft niet-besloten of afzonderlijke geregistreerde instellingen of afdelingen hiervan, die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Hieronder worden niet verstaan verenigingen van bedrijven en instellingen voor jongeren- en welzijnswerk.

Hoofdstuk 2 Begripsbepaling

Artikel 2
  • 1. Als uitgangspunt voor topsport geldt het beoefenen van amateursport door jeugdigen op nationaal of internationaal niveau. Per situatie zal door burgemeester en wethouders beslist worden of er sprake is van topsport, waarbij de betrokken raadscommissie geïnformeerd zal worden.

  • 2. Een jeugdlid is het lid dat de leeftijd van 18 jaar nog niet heeft bereikt op de peildatum 1 juni van het jaar, waarvoor subsidie wordt aangevraagd.

  • 3. Er zijn twee vormen van waarderingssubsidies ten behoeve van de sport te onderscheiden: een bedrag per Naardens jeugdlid en een bedrag per Naardens jeugdlid dat topsport bedrijft. Voor deze subsidiebijdragen vindt achteraf geen afrekening plaats.

Hoofdstuk 3 Verlening subsidie

Artikel 3
  • 1. Jaarlijks zal het totale budget voor de Deelverordening Sportsubsidtëring op de gemeentebegroting vastgesteld worden door de gemeenteraad. De verdeling en verlening van de middelen geschiedt door burgemeester en wethouders, waarbij de betrokken raadscommissie geïnformeerd zal worden.

  • 2. Een aanvraag om subsidie zal een sportclub moeten indienen voor een jaarlijks door burgemeester en wethouders te bepalen datum.

  • 3. De artikelen 7 tot en met 16 uit de Algemene Subsidieverordening Welzijn en Cultuur zijn op de aanvraag van sportsubsidies niet van toepassing.

Hoofdstuk 4 Hoogte waarderingssubsidies

Artikel 4 Bedrag per Naardens jeugdlid
  • 1. Een sportclub kan een vaste bijdrage van f 10,00 per Naardens jeugdlid ontvangen.

  • 2. De sportclub dient hiervoor een lijst met de betreffende Naardense jeugdleden en geboortedata in te dienen. Bedrag per topsportend Naardens jeugdlid.

  • 3. Een sportclub kan in plaats van de vaste bijdrage van f 10,00 een bijdrage van f 100,00 ontvangen per Naardens jeugdlid, waarvan het voor burgemeester en wethouders aannemelijk is dat hij of zij topsport bedrijft.

  • 4. De betreffende sportclub ontvangt maximaal een bedrag van f 4.000,00 per jaar.

Hoofdstuk 5 Fonds incidentele uitgaven

Artikel 5
  • 1. Jaarlijks wordt het fonds incidentele uitgaven bepaald door het totale budget sportsubsidiëring te verminderen met de bijdragen voor Naardense jeugdleden, zoals vermeld in artikel 3.

  • 2. Sportclubs kunnen een beroep op dit budget doen voor de bekostiging van eenmalige sportieve activiteiten en incidentele kleine infrastructurele aanpassingen ten behoeve van de sport.

  • 3. Burgemeester en wethouders beslissen over de verdeling en verlening van middelen uit het sportfonds, waarbij rapportage plaatsvindt aan de betrokken raadscommissie.

Hoofdstuk 6 Slotbepalingen

Artikel 6
  • 1. Deze verordening kan worden aangehaald als de Deelverordening Sportsubsidiëring.

  • 2. Zij treedt in werking met ingang van de achtste dag na die van haar bekendmaking.

  • 3. Op dat tijdstip vervalt de Deelverordening Sportsubsidiëring behorend bij de Algemene Subsidieverordening Naarden, zoals vastgesteld op 24 februari 1994.

Ondertekening

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering der gemeente Naarden, gehouden op 28 maart 1996.  

de voorzitter,  

de secretaris,