Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl!
Gemeente Middelharnis

(APV)Burgemeestersinstructie Horeca 2006

Wetstechnische informatie

Gegevens van de regeling
OverheidsorganisatieGemeente Middelharnis
Officiële naam regeling(APV)Burgemeestersinstructie Horeca 2006
CiteertitelBurgemeestersinstructie Horeca 2006
Vastgesteld doorburgemeester
Onderwerpopenbare orde en veiligheid
Eigen onderwerpOpenbare orde en veiligheid

Opmerkingen met betrekking tot de regeling

Geen

Wettelijke grondslag(en) of bevoegdheid waarop de regeling is gebaseerd

Algemene Plaatselijke Verordening 2005, art. 2.3.1.8, 2.3.1.9 en 2.3.1.10

Regelgeving die op deze regeling is gebaseerd (gedelegeerde regelgeving)

Geen

Overzicht van in de tekst verwerkte wijzigingen

Datum inwerking-

treding

Terugwerkende

kracht tot en met

Datum uitwerking-

treding

Betreft

Datum ondertekening

Bron bekendmaking

Kenmerk voorstel

28-07-201128-07-2011vervallen van rechstwege

07-07-2011

Ons Eiland, 21-07-2011

Z-10-1006/396
21-07-200628-07-2011Nieuwe regeling

26-06-2006

Ons Eilan, 13-07-2006

Onbekend

Tekst van de regeling

De burgemeester van de gemeente Middelharnis;

overwegende dat sinds 1 januari 2006 de nieuwe APV van kracht is en dat het wenselijk isenkele nadere uitvoeringsregels vast te stellen om enkele onpraktische gevolgen van deregelgeving op te heffen dan wel enkele zaken die in de praktijk veel voorkomen vooraf teregelen.;

gelet op de artikelen 2.3.1.8, 2.3.1.9 en 2.3.1.10 van de Algemene Plaatselijke Verordening2005;

b e s l u i t:

vast te stellen de Burgemeestersinstructie Horeca 2006

Artikel I Begripsomschrijvingen

In dit besluit wordt verstaan onder:a. APV: Algemene Plaatselijke Verordening Middelharnis 2005;b. Horecabedrijf: bedrijf als bedoeld in artikel 2.3.1.1 APVc. Vergunningsplicht: de verplichting tot het aanvragen van een vergunning voor hetexploiteren van een horecabedrijf ingevolge artikel 2.3.1.2 APV;d. Koffiehoekje: het horecagedeelte van een winkel of dienstverlenende inrichting (zoals eencopyshop, internetcafé etc.) dat voldoet aan de navolgende voorwaarden.1. het horecagedeelte is ondergeschikt aan de winkel- of dienstverlenende functie;2. er wordt slechts op beperkte schaal eet- en drinkwaren verstrekt die in relatie staantot het assortiment van de winkel (uitgezonderd grootwinkelbedrijven);3. er worden in of vanuit het horecagedeelte alleen eet- en drinkwaren verstrekt voorgebruik ter plaatse;4. het horecagedeelte mag maximaal ¼ van de oppervlakte van de winkel of dedienstverlenende inrichting uitmaken;5. het horecagedeelte mag inpandig maximaal 10 m2 beslaan en mag maximaal 10zitplaatsen hebben;6. in het horecagedeelte worden geen alcoholhoudende dranken geschonken;7. de winkel of dienstverlenende inrichting is niet geopend tussen 22:00 uur en 06:00uur.e. horecabedrijf dat kleinschalige niet-commerciële activiteiten bedrijft: horecabedrijf datvoldoet aan de navolgende voorwaarden.1. De exploitatie van het horecabedrijf is ondergeschikt aan deactiviteiten/hoofddoelstelling van de vereniging/stichting;2. Het horecabedrijf wordt niet geëxploiteerd buiten de openingstijden van een uur vóórde eerste activiteit en een uur na afloop van de laatste activiteit. Onder activiteit wordtverstaan die activiteiten die de desbetreffende vereniging/stichting krachtens haarstatuten organiseert en die activiteiten die daarmee rechtstreeks verband houden.3. Er vindt geen paracommercie plaats;4. Er vindt geen (zalen)verhuur aan derden plaats;Burgemeester5. Er vinden geen feesten en partijen plaats;6. Er wordt geen levende muziek ten gehore gebracht;7. Er worden geen alcoholhoudende dranken verstrekt;8. Er zijn geen speelautomaten aanwezig.f: bedrijfskantine: het horecagedeelte dat onderdeel uitmaakt van een bedrijfspand en datvoldoet aan de volgende voorwaarden.1. het horecabedrijf wordt niet geëxploiteerd buiten de openingstijden van 06:00 uur en22:00 uur;2. in het horecabedrijf worden slechts eet- en drinkwaren voor gebruik ter plaatseverstrekt aan personeel van het/de in het bedrijfspand gevestigde bedrijf/bedrijvendan wel personen die hiermee een zakelijke relatie hebben (bijvoorbeeld leveranciers,cliënten en opdrachtgevers);3. Er vinden geen feesten en partijen plaats;4. Er wordt geen levende muziek ten gehore gebracht;5. Er worden geen alcoholhoudende dranken verstrekt;6. Er vindt geen (zalen)verhuur aan derden plaats;g. (bar)/dancing; cafébedrijf waarin tevens gelegenheid wordt geboden om te dansen.h. discotheek: dansgelegenheid waar door een discjockey muziek wordt gedraaid.

Artikel II Vrijstelling van vergunningsplicht

De exploitatie van een van de navolgende categorieën horecabedrijven, voor zover zij nietvergunningplichtig zijn ingevolge de Drank- en Horecawet, is van de vergunningsplichtingevolge artikel 2.3.1.2 APV vrijgesteld.a. bedrijfskantines als bedoeld in het eerste lid onder f van dit besluit, indien en voor zoverdeze uitsluitend voor dit doel worden geëxploiteerd.b. koffiehoekjes als bedoeld in artikel 1 onder d van dit besluit;c. horecabedrijven in musea, crematoria en rouwcentra, indien en voor zover deze wordengeëxploiteerd als ondersteuning van de bedrijfsvoering;d. inrichtingen in bejaardenhuizen en verpleegtehuizen, indien en voor zover deze uitsluitendzijn gericht op de bewoners en hun bezoekers;e. horecabedrijven als bedoeld in artikel 1 lid onder e van dit besluit.

Artikel III Ontheffingen sluitingsuur in bijzondere omstandigheden

Op de navolgende dagen en dagdelen, behoudens indien en voor zover deze op eenvrijdagavond of zaterdagavond vallen, kunnen horecabedrijven als bedoeld in artikel 2.3.1.9 lid1 onder b van de APV hun horecabedrijf een uur langer openhouden dan het voor hengeldende reguliere sluitingsuur als bedoeld in dit artikellid de avond en nacht van denavolgende feestdagen: Tweede Paasdag, bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, TweedePinksterdag, Koninginnedag.

Artikel IV Verklaring omtrent het gedrag

De exploitant en leidinggevenden die voldoen aan de eisen die worden gesteld in artikel 8 vande Drank- en Horecawet worden geacht een verklaring omtrent het gedrag als bedoeld inartikel 2.3.1.2 lid 2 van de APV te hebben ingediend.

Artikel V Portier

  • 1 De exploitant van de navolgende categorieën horecabedrijven is verplicht om bij iederein- en uitgang, behoudens de nooduitgang, een portier te plaatsen gedurende deopeningstijden van het horecabedrijf.a. (bar)/dancing;b. discotheek.

  • 2 De burgemeester kan naast het bepaalde in het eerste lid, ter bescherming van deopenbare orde en/of het woon- en leefklimaat in de omgeving van het desbetreffendehorecabedrijf, voorschrijven dat ook op andere plaatsen dan bij de in- en uitgangen éénof meerdere portiers geplaatst moeten worden.

  • 3 Iedere portier als bedoeld in het eerste lid dient te voldoen aan de eisen die wordengesteld in de Wet op de particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus(Wpbr).

Ondertekening

Aldus vastgesteld op 26 juni 2006.

G. de Vries-HommesBurgemeester van Middelharnis.